Skocz do zawartości
IGNORED

SERIALE ZAGRANICZNE

Rekomendowane odpowiedzi

Na pewno SILOS, a jak zdążysz to Fundację. Oczywiście jeśli lubisz bardzo szeroko pojętą fantastykę, przy czym Fundacja bardziej odjechana, natomiast Silos całkiem realny, tzn. coś takiego w przyszłości może się zdarzyć.
Silos wygląda ciekawie. Obejrzałem na razie fragmenty. Trza będzie wykupić subskrypcję bo obejrzałem trzy odcinki For All Mankind i już się wkręciłem. Potem bedzie Silos.
W dniu 4.12.2023 o 01:56, broniasz napisał:

Czwartego Farga nie dałem rady obejrzeć do końca.

A ja już drugiego... Pierwszy to była rewelka. Następne to już tylko świetna realizacja i słabiutkie scenariusze.

W dniu 4.12.2023 o 14:16, broniasz napisał:

Mr. Inbetween.Takich seriali chcę więcej, więcej i więcej.

Tam jest jakaś dłuższa historia czy każdy 30min odcinek to niezależny epizod?

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

W dniu 2.12.2023 o 23:17, Yodzisław napisał:

Natomiast "ten trzeci" z Fordem spoko.

3 odcinki za mną, pożrę go. 

Edytowane przez J4Z

.

1 godzinę temu, Yodzisław napisał:

A ja już drugiego... Pierwszy to była rewelka. Następne to już tylko świetna realizacja i słabiutkie scenariusze.

Tam jest jakaś dłuższa historia czy każdy 30min odcinek to niezależny epizod?

Dłuższa historia.

W dniu 4.12.2023 o 12:09, piorasz napisał:

Panowie a z ten For All Mankind warto brać się? Pytam bo mam na test 7 dni apple TV i się zastanawiam co obejrzeć zanim zdecyduję się w ogóle na subskrypcję.

Nie jest zły , tylko trochę przegadany i momentami przynudza..Z Apple TV polecałbym : Kulawe konie  ( koniecznie !! ) , Silos , Fundacja ( nie wszystkim się podoba...) , Ted Lasso , z filmów Misja Greyhound , Finch . Wszystko w bardzo dobrym 4K.

Ted Lasso i Kulawe Konie wymagają specyficznego poczucia humoru, którego ja nie posiadam. U mnie te seriale wywołały zażenowanie.

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

12 godzin temu, piorasz napisał:

Silos wygląda ciekawie. Obejrzałem na razie fragmenty. Trza będzie wykupić subskrypcję bo obejrzałem trzy odcinki For All Mankind i już się wkręciłem. Potem bedzie Silos.

Najlepszy serial na Apple Tv to "Rozdzielenie" 😉

2 minuty temu, d-t-x napisał:

Ted Lasso i Kulawe Konie wymagają specyficznego poczucia humoru, którego ja nie posiadam. U mnie te seriale wywołały zażenowanie.

Mam tak samo, trochę czerstwy humor. 

40 minut temu, Ajothe napisał:

Najlepszy serial na Apple Tv to "Rozdzielenie" 😉

Fakt ...! Jest bardzo dobry. Tylko.. nie wszystkim się będzie podobał  i nie jest to serial do tzw szerokiej publiczności. 

Apple ma fatalny poziom. To najgorszy serwis vod. Defending Jacob i Monarch dobre - nie kojarzę niczego więcej sensownego od nich. Kulawe konie - straszny przeciętniak; Rozdzielenie - świetny pilot a później banalna drama biurowa.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

3 godziny temu, Yodzisław napisał:

Apple ma fatalny poziom. To najgorszy serwis vod. Defending Jacob i Monarch dobre - nie kojarzę niczego więcej sensownego od nich. Kulawe konie - straszny przeciętniak; Rozdzielenie - świetny pilot a później banalna drama biurowa.

To akuratnie tzw rzecz gustu... Jedno Apple + ma najlepsze jakość obrazu wszystko jest w dobrym 4K. 

W różności siła:-)

Monarch infantylny jest.
Kulawe konie są ponadprzeciętne.
Rozdzielenie jest bardzo dalekie od dramy biurowej.

...ale też uważam, że Apple to dość słaby wybór jak na abonament.
Choć 3 miesiące gratis przy zakupie jakiegoś urządzenia warto wykorzystać.

A Ted lasso jest z lektorem? Może i ja bym się skusił kiedyś, bo ocenki bardzo dobre. 

Edit: Nie ma, co za dziady. Sry za zawracanie gitary. 

Edytowane przez J4Z

.

2 godziny temu, Froju napisał:

Monarch infantylny jest.

Zgadzam się że wybór powinien być większy , choć nie zapominajmy płacąc abonameny mamy prawo do bardzo dobrego serwisu streamingowego Apple Music i Apple Classic z OGROMNYM wyborem płyt w bardzo dobrej jakości dzwięku. 

Szykuję się smakowity kąsek. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Premiera 26 stycznia

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez J4Z

.

W dniu 6.12.2023 o 15:13, Froju napisał:

Monarch infantylny jest.

Ja mam w pakiecie z Apple music i w dodatku dla całej Rodziny czyli 4 osób i wtedy wychodzi atrakcyjnie, szkoda tylko, źe sporo filmów w serwisie jest dodatkowo płatnych, a „darmowa” oferta tzn. w pakiecie jest ilościowo bardzo skromna, na szczęście średnia jakość lepsza niż w takich masówkach jak Netflix.

Edytowane przez audiofan01

No nie wiem, może ja dziwny jestem,ale wystarczy mi tak do pół godzinki żeby stwierdzić czy coś mnie za ryło chwyci czy też nie.Jakoś większych wtop nie zanotowałem.

Przy okazji polecajka.

Torrenty.Mr. Inbetween.Takich seriali chcę więcej, więcej i więcej.

Bardzo przypomina amerykańskiego Raya Donovana. Jeśli nie oglądałeś, to polecam. Trudno mi stwierdzić na jakiej platformie się znajduje. Na pewno na torrentach.l

9 minut temu, trebore napisał:

Bardzo przypomina amerykańskiego Raya Donovana. Jeśli nie oglądałeś, to polecam. Trudno mi stwierdzić na jakiej platformie się znajduje. Na pewno na torrentach.l

Oglądałem.

Skończyłem 1923. Romansidło, ale jak podane! Zeżarłem ze smakiem prawie wszystko, co zaserwowali twórcy. 

Podbiję teraz do Battlestar Galactica (2003). Zobaczymy jak to się je. 😝

wystarczy mi tak do pół godzinki żeby stwierdzić czy coś mnie za ryło chwyci czy też nie.

Dwa odcinki co najmniej, czasem nawet rozkręcają się w drugiej połowie sezonu i okazuję się, że warto było oglądać. Jednak rzadko kiedy daje tyle czasu. Muszą oceny być dobre. 

Edytowane przez J4Z

.

W dniu 11.12.2023 o 01:19, J4Z napisał:

Podbiję teraz do Battlestar Galactica (2003). Zobaczymy jak to się je. 😝

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

.

10 godzin temu, J4Z napisał:

Ukryta Zawartość

Nie oderwą Cię od ekranu😁

trzy razy obejrzałem, ciekaw jestem czy zrobią rendering obrazu bo serial był w tamtych latach kręcony z niskim budżetem

Ukryta Zawartość

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Niebieskooki samuraj , bardzo dobry pod każdym  względem  serial animowany dla dorosłych. Netflix . 

Edytowane przez jacekm22

Drugi sezon "Reachera" na Amazon Prime Video.

Jak na razie są dostępne trzy odcinki.

Nowe odcinki będą dostępne w piątki.

Można obejrzeć przy chipsach i piwie.

Moja ocena: 9/10

SkyShowtime rozpieszcza kolejnym westernem - Lawmen: Bass Reeves.

Serial chyba ma coś wspólnego z Yellowstone, 1883 i 1723. Czytałem plotki, na FW ma opowieści o Dutton-ach w powiązanych i ma podobne intro.

Oceny na FW bardzo nisko, bo 5.2/10, ale na razie tylko 28szt. Na IMDb lepiej: 7.7/10 (4.8k), choć nadal gorzej od poprzednich serii.

Zobaczymy...

MV5BZDhiZmQ5MDktODRmNC00NDc3LWFmMTQtNTRm

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez J4Z

.

W dniu 6.12.2023 o 10:10, Ajothe napisał:

Najlepszy serial na Apple Tv to "Rozdzielenie"

Niestety dla mnie okropne nudy. Wytrzymałem 3 odcinki oczekując Bóg wie czego. Zasnąłem ze 4 razy w trakcie tych 3 odcinków. Tomasz Raczek napisał "Dla koneserów i wielbicieli krzyżówek" - i dał 9 gwiazdek na Filmweb. Aż się popłakałem ze śmiechu. Wszystkie pozytywnie recenzje  brzydko mi pachną a sam Raczek od dawna dla mnie jest sprzedajnym świrem. Nie ma w tym filmie ani nic nowego ani porywającego. Sama treść zmieściła by się w 1,5-2h i wtedy może byłbym bardziej na tak. Miałem napisać nawet coś od serca ale ostatecznie stwierdziłem, że szkoda mi zachodu no i zwolenników tegoż serialu  😀

Wracam do For All Mankind do 2 sezonu bo skończyłem 1 sezon. Doopy też nie urywa ale zdecydowanie wolę od "Rozdzielenie".

Pozdrawiam Ajothe i nie miej mi za złe  😀

P.S.
Jeden z najlepszych seriali ostatnimi czasy zostanie dla mnie nadal The Crown.
Myślałem, że niedawno udostępniony 6 sezon będzie sezonem nakręconym "na siłę". Okazało się jednak, że nadal trzyma klasę.
Rewelacja.

• Pokaż nowe odpowiedzi