Skocz do zawartości
IGNORED

SERIALE ZAGRANICZNE

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 10.01.2024 o 18:12, d-t-x napisał:

Zdążyłem już zaobserwować, że serial nie podoba się osobnikom o charakterze Jana Pawła.

Czytasz czasem bzdury, które wypisujesz?

Monarch niestety po trzech dobrych odcinkach dalej szybko obniża loty i staje się nieoglądalny - tradycja u Apla...

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

W dniu 10.01.2024 o 18:12, d-t-x napisał:

Zdążyłem już zaobserwować, że serial nie podoba się osobnikom o charakterze Jana Pawła.

Może jednak "osobnikom" o wysublimowanym guście.

3 godziny temu, naczesany napisał:

Może jednak "osobnikom" o wysublimowanym guście.

Myślę że z tym serialem to jest jak z muzą disco polo - jedni nie mogą tego słuchać a inni uwielbiają - ci drudzy to znaczny odsetek naszego społeczeństwa. Ja tam za tym gatunkiem nie przepadam  🙂

Oglądając 1670 wiedziałem, że będzie burza u prawaków 🤭 

To jest równie zabawne jak sam serial, urażona chłopska duma nie może wytrzymać własnej parodii 🙂

43 minuty temu, Ajothe napisał:

Gdyby późniejsze, od powrotu Cyca z hameryki i pojawienia się Jolasi (dla mnie od tej pory dopiero oglądalne), odcinki Kiepskich, pojawiły się teraz, byłyby podobnie odbierane. 🤣

1 godzinę temu, Ajothe napisał:

To jest równie zabawne jak sam serial, urażona chłopska duma nie może wytrzymać własnej parodii 🙂

Na razie zauważyłem burzę, u fanów, którym nie podoba się, że serial komuś się nie podoba. ...ale nie śledzę dokładnie wątku. 

.

W dniu 3.01.2024 o 23:49, d-t-x napisał:

Drugi sezon jest nawet lepszy niż pierwszy.

(chodzi o Your Honor)

Hmmm, jestem w połowie drugiego sezonu i nie zgadzam się.

Lekko rozczarowany jestem.

Dłużyzny, dramaturgia "siadła", niby "coś" się szykuje i pewnie się w końcu wyszykuje ale jakoś to wszystko słabo mi się klei, podobnie jak ochota do życia i działania pana sędziego.

5 godzin temu, Ajothe napisał:

Jak Żydów przedstawili w serialu?

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

4 godziny temu, Ajothe napisał:

Jak krwiożercze zombi 🙂

Czyli serial antysemicki - nie oglądam!

19 godzin temu, iro III napisał:

Gdyby późniejsze, od powrotu Cyca z hameryki i pojawienia się Jolasi (dla mnie od tej pory dopiero oglądalne), odcinki Kiepskich, pojawiły się teraz, byłyby podobnie odbierane. 🤣

20 godzin temu, Ajothe napisał:

No to jakaś nowość w świecie polityki żeby po gustach filmowych dzielić ludzi na prawaków i lewaków. Ja bym raczej zastosował tu podział na bardziej i mniej wymagających co do dobrego humoru. Wiec myślę że niepotrzebnie dorabiacie do tego politykę bo wychodzicie na ludzi bardziej prostych i zadufanych w sobie niż jesteście. Chyba....:) I nie porównujcie genialnych Kiepskich do tych pierd.

Edytowane przez jgx
44 minuty temu, jgx napisał:

No to jakaś nowość w świecie polityki żeby po gustach filmowych dzielić ludzi na prawaków i lewaków. Ja bym raczej zastosował tu podział na bardziej i mniej wymagających co do dobrego humoru. Wiec myślę że niepotrzebnie dorabiacie do tego politykę bo wychodzicie na ludzi bardziej prostych i zadufanych w sobie niż jesteście. Chyba....:) I nie porównujcie genialnych Kiepskich do tych pierd.

Serial 1670 jest o polityce, Kk i niejednokrotnie nawiązuje do czasów współczesnych. 

Poza samym gustem filmowym oczywiste jest, że może oburzać narodowców 🙂

38 minut temu, jgx napisał:

No to jakaś nowość w świecie polityki żeby po gustach filmowych dzielić ludzi na prawaków i lewaków.

To żadna nowość, dzielenie zostało wprowadzone w życiu i dyskusjach sieciowych dawno temu

Pewne ugrupowanie szczególnie upodobało sobie do wykorzystywania świat sztuki i kultury , ich zwolennicy z lubością stosują więc takie podziały, z automatu druga strona podjęła rękawicę stosując podobne metody 🙂

Jak, któraś że stron zawłaszcza państwo i grabi je na niespotykaną skalę niszcząc przy tym oświatę, prawo to trudno nie stanąć naprzeciw, no chyba że komuś wszystko jedno 😉

(chodzi o Your Honor)
Dłużyzny, dramaturgia "siadła", niby "coś" się szykuje i pewnie się w końcu wyszykuje ale jakoś to wszystko słabo mi się klei, podobnie jak ochota do życia i działania pana sędziego.
Ja również jestem w połowie 2 sezonu (skończyłem 4 odcinek). Nadal uważam ten serial dość dobrym. Natomiast mnie od początku się jakoś nie klei cipowaty gangster, gdzie jego małżonka wydaje się mieć większe jaja. Wg mnie najsłabiej zagrana rola nawet jeśli w scenariuszu ta postać taka ma być.
9 godzin temu, broniasz napisał:

HBO.Detektyw.Sezon 4.Szału ni ma.

Pierwszy - "9,5/10"

Drugi - z trudem, ale dokończyłem.

Kolejne - "ignor" z mojej strony.

11 godzin temu, iro III napisał:

Pierwszy - "9,5/10"

Drugi - z trudem, ale dokończyłem.

Kolejne - "ignor" z mojej strony.

Jest Dżodi,trza spróbować.

Dla mnie to antyreklama 🙂 Nigdy nie przepadałem za tą sztywną i przeciętną aktorką.

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

W dniu 16.01.2024 o 06:49, piorasz napisał:
W dniu 14.01.2024 o 16:37, iro III napisał:
(chodzi o Your Honor)

Ja również jestem w połowie 2 sezonu (skończyłem 4 odcinek). Nadal uważam ten serial dość dobrym. Natomiast mnie od początku się jakoś nie klei cipowaty gangster, gdzie jego małżonka wydaje się mieć większe jaja. Wg mnie najsłabiej zagrana rola nawet jeśli w scenariuszu ta postać taka ma być.

Cześć. Ja też chyba dotarłem do S02E04 i dałem sobie spokój. Nudy i flaki z olejem, nic tu się nie dzieje. Pierwszy sezon był super i naprawdę oglądałem z ciekawością... Szkoda, że na tym producenci nie poprzestali 😔

Nie wiem, czy ktoś tu już nie wspominał: polecam "Beef" na Netflix, świetna rozrywka i czarny humor. 

8 minut temu, Łukasz_62438 napisał:

Cześć. Ja też chyba dotarłem do S02E04 i dałem sobie spokój. Nudy i flaki z olejem, nic tu się nie dzieje. Pierwszy sezon był super i naprawdę oglądałem z ciekawością... Szkoda, że na tym producenci nie poprzestali 😔

Nie wiem, czy ktoś tu już nie wspominał: polecam "Beef" na Netflix, świetna rozrywka i czarny humor. 

Beef,Sukcesja,The Last...Pierwsza trójka zeszłego roku.Jeśli coś pominąłem,sorki.

53 minuty temu, broniasz napisał:

Beef,Sukcesja,The Last...Pierwsza trójka zeszłego roku.Jeśli coś pominąłem,sorki.

Zamieniłbym Beef na Barry i dla mnie OK. 🙂

6 godzin temu, iro III napisał:

Zamieniłbym Beef na Barry i dla mnie OK. 🙂

Barry, oczywista,jak mogłem.Dodałbym jeszcze Za mgłą i Będzie bolało.Tak więc szósteczka,ale bezapelacyjnie Sukcesja wygrywa.

3 godziny temu, piorasz napisał:
W dniu 17.01.2024 o 10:41, iro III napisał:
Zamieniłbym Beef na Barry i dla mnie OK.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ale Barry to nie serial (?).

Serial. 

Barry (Serial TV 2018- ) - Filmweb

Ukryta Zawartość

A o czym, jak nie o serialach w tym wątku jest mowa?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Serial. 
Barry (Serial TV 2018- ) - Filmweb

A o czym, jak nie o serialach w tym wątku jest mowa?

Dzięki. Była też wielokrotnie mowa aby podawać serwisy gdzie obejrzeć. Wpisałem tytuł w Netflix i jest film o takim samym tytule.
  • Pokaż nowe odpowiedzi