Skocz do zawartości
IGNORED

SERIALE ZAGRANICZNE

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, Yodzisław napisał:

Nie mam pojęcia co to ten "prawak" ale lewak (nie mylić z lewicowcem) to oczywiste - to jest kompletny idiota-ignorant funkcjonujący "intelektualnie" jedynie w ramach ideologicznego stada. I nie jest to termin wymyślony na potrzeby jakiejś poprawności politycznej tylko spontaniczny produkt "ulicy internetowej". Przykład lewaka? Proszę bardzo:

...Pisarz portalu Lefty Wake Medium spotyka się z wyśmiewaniem za napisanie artykułu, w którym narzeka na brak czarnych aktorów w nowym programie telewizyjnym o wojownikach samurajów w Japonii w roku 1600...

...„Zadaję teraz pytanie, którego naiwnie nie zadałem w 1980 roku. Gdzie są Czarni?” dodaje.

W Afryce to krótka odpowiedź...  😁😁😁

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Kleopatra też była czarna…🤣🤣🤣

Ukryta Zawartość

Mildred Pierce - HBO
Miniserial 5-odcinkowy.
Powiem krótko. W kategorii dramatów obyczajowych jeden z lepszych ostatnio oglądanych.
W roli głównej jedna z moich ulubionych aktorek Kate Wislet - i tutaj mnie nie zawiodła.

15 godzin temu, piorasz napisał:

Mildred Pierce - HBO
Miniserial 5-odcinkowy.
Powiem krótko. W kategorii dramatów obyczajowych jeden z lepszych ostatnio oglądanych.
W roli głównej jedna z moich ulubionych aktorek Kate Wislet - i tutaj mnie nie zawiodła.

Jak dla mnie lepszy oryginał z Joan Crawford .

Polecam na Netflix bardzo dobry dokumentalny serial  :  Punkty zwrotne: Bomba i zimna wojna . Dziewięć godzinnych odcinków. 

Jak dla mnie lepszy oryginał z Joan Crawford .

Znam ten film bardzo dobrze. Rzeczywiście bardzo dobry. Nie można go jednak porównywać ze współczesną wersją, która jest bardziej rozwiniętą, serialową wersją tej opowieści. Ja osobiście do tej nowej produkcji nie mam żadnych zastrzeżeń. A Kate Winslet wciela sie w swoją rolę jak zwykle perfekcyjnie. To niesamowita, współczesna aktorka.

The Office (US) to dla mnie jeden z najlepszych seriali komediowych jakie wypuszczono. Dzisiaj zacząłem oryginał - The Office (UK). No ciekawe...

.

W dniu 11.03.2024 o 19:52, Maciej Mki napisał:

Nie jest zły ale mam problem z postaciami które wydają mi się nieprzekonujące

Dokladnie. Mialem podobny problem z tym serialem i w rezultacie skonczylo sie na drugim odcinku 😞 

20 godzin temu, J4Z napisał:

The Office (US) to dla mnie jeden z najlepszych seriali komediowych jakie wypuszczono. Dzisiaj zacząłem oryginał - The Office (UK). No ciekawe...

Rola życia Stevea Carellla 😃

W dniu 16.03.2024 o 08:57, Krzychu72 napisał:

Do mnie niestety ten rodzaj humoru nie trafił. Odpuściłem w połowie 2 sezonu.

Drugi, który od razu przychodzi mi na myśl to Modern Family. Kojarzysz? 

.

W dniu 16.03.2024 o 16:58, Ajothe napisał:

Rola życia Stevea Carellla 😃

Ricky Gervais w wersji UK też chyba sobie radzi, bo jego postać autentycznie mnie wk***ia jak to oglądam. 😀

Serial dopiero po 4 odcinkach zaczął mi się wkręcać. Ciekawe czy będzie jakaś większa chemia między nami. 😛

.

Polecam "Maid" na Netflix. Pięknie pokazana miłość, niezłomność i wierność swoim zasadom. A do tego USA jako kraj, w którym diabelnie ciężko wyrwać się ze społecznych dołów, gdy się noga powinie i życie potoczy się gorszym torem. Ciekawostka, serialowa para matki i córki jest nią także w rzeczywistości. I brawa dla nich za świetne kreacje 👏

W dniu 15.03.2024 o 20:30, J4Z napisał:

To sobie pooglądałem. Byłem w trakcie drugiego sezonu, jak włączyłem dzisiaj Amazon i okazało się, że zabrali.

😐

.

W dniu 20.03.2024 o 12:24, Łukasz_62438 napisał:

I brawa dla nich za świetne kreacje

A moze latwiej im bylo zagrac matke i corke, bo to naprawde matka i corka 🙂 

Oglądam,, problem trzech ciał ". Mam już pykniete 5 odcinków.  Dziś dokończę pozostałe 3.  Noo już dawno mnie żaden serial nie zaintrygował tak jak ten ...  

Produkcja Netflix.

Edytowane przez aryman
8 minut temu, aryman napisał:

Oglądam,, problem trzech ciał ". Mam już pykniete 5 odcinków.  Dziś dokończę pozostałe 3.  Noo już dawno mnie żaden serial nie zaintrygował tak jak ten ...  

Produkcja Netflix.

Yep, jakiś czas temu wspominałem, że będzie hit 😄

Całkiem dobrze zrobili, aczkolwiek całość działa się w Chinach. 

Obawiałem się obsady,  która mi się nie podobala na trailerach, ale okazało się że dobrze wyszło. 

44 minuty temu, Ajothe napisał:

Yep, jakiś czas temu wspominałem, że będzie hit 😄

Całkiem dobrze zrobili, aczkolwiek całość działa się w Chinach. 

Obawiałem się obsady,  która mi się nie podobala na trailerach, ale okazało się że dobrze wyszło. 

No i jest mały akcent muzyczny. Jeden z bohaterów w swoim wypasionym domu ma wypasiony, rozbudowany zestaw perkusyjny na dwie centrale 🙂

1 minutę temu, aryman napisał:

No i jest mały akcent muzyczny. Jeden z bohaterów w swoim wypasionym domu ma wypasiony, rozbudowany zestaw perkusyjny na dwie centrale 🙂

I to DW czyli apple wśród perkusji, ktoś się zna na rzeczy 😁

Na szczęście nie wyszedł z tego wiedźmin....ktoś się przyłożył do adaptacji i nie przeszkadzają skróty, czy obsada realiów w Europie. 

Oczywiście fanatycy będą się czepiać, ale imponuje tutaj też rozmach i stylistyka. Spisali się, warto obejrzeć nawet bez czytania książki, chociaż wiadomo jak zwykle książka zawiera nieporównywalnie więcej materiału. 

Choćby opis jak działa komputer stworzony z ludzi 😃

P.s. te fragmenty osadzone w Chińskich realiach zrobili dla mnie perfekcyjnie! Normalnie jakby wyjęli mi obrazy z głowy i wrzucili na ekran 🙂

2 godziny temu, Ajothe napisał:

I to DW czyli apple wśród perkusji, ktoś się zna na rzeczy 😁

Na szczęście nie wyszedł z tego wiedźmin....ktoś się przyłożył do adaptacji i nie przeszkadzają skróty, czy obsada realiów w Europie. 

Oczywiście fanatycy będą się czepiać, ale imponuje tutaj też rozmach i stylistyka. Spisali się, warto obejrzeć nawet bez czytania książki, chociaż wiadomo jak zwykle książka zawiera nieporównywalnie więcej materiału. 

Choćby opis jak działa komputer stworzony z ludzi 😃

P.s. te fragmenty osadzone w Chińskich realiach zrobili dla mnie perfekcyjnie! Normalnie jakby wyjęli mi obrazy z głowy i wrzucili na ekran 🙂

Hmm człowiek uczy się całe życie. Nawet nie wiedziałem że to jest adaptacja książki... 

18 minut temu, aryman napisał:

Nawet nie wiedziałem że to jest adaptacja książki

I to wydawalo by sie bardzo trudnej do przelozenia na jezyk filmu ksiazki, bardzo jestem ciekawy jak im sie udalo...

9 minut temu, SZROT napisał:

I to wydawalo by sie bardzo trudnej do przelozenia na jezyk filmu ksiazki, bardzo jestem ciekawy jak im sie udalo...

Nie znam osobiście lepszego filmu od książkowego oryginału.  Niestety to porównanie zawsze działa na niekorzyść filmu. Tu książki nie czytałem więc ogląda się znakomicie. Pomysł i wykonanie dla mnie bomba 🙂

„Problem trzech ciał” stał się bestsellerem w Chinach i zyskał ogromny rozgłos w Stanach Zjednoczonych. W 2015 roku książka otrzymała nagrodę Hugo dla najlepszej powieści.

Barack Obama polecał 😁

Książka zawiera o wiele więcej treści, film to takie streszczenie, ale nie ma lipy 😁

dziś skończyłem oglądać ten serial ,no i cóż,dla fana literatury s-f to tak sobie,postacie głównych bohaterów trochę bez życia,papierowe takie,fabuła wtórna do bólu,motyw inwazji obcych był już tyle razy eksploatowany... aaale.. z drugiej strony nie ma się co czepiać  ,w zalewającym nas chłamie i tak wyróżnia się mocno na plus

Dżentelmeni (Netflix) - fajny serial kryminalny z dużą dawką angielskiego humoru.
Jedyne co mnie czasem irytuje to przesadnie wulgarny przekład dialogów. W arystokratycznym światku taka mowa nie przystoi. W jednej ze scen główny bohater mówi "God", a lektor czyta "k**wa".

9 minut temu, soundchaser napisał:

W jednej ze scen główny bohater mówi "God", a lektor czyta "k**wa".

Tłumacze niekiedy są niewiarygodni. 🤦

Kolega polecił hiszpańską komedię. Wygląda ciekawie. 

8054026.6.jpg

7.2/10

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

.

17 godzin temu, aryman napisał:

Nie znam osobiście lepszego filmu od książkowego oryginału.  Niestety to porównanie zawsze działa na niekorzyść filmu. Tu książki nie czytałem więc ogląda się znakomicie. Pomysł i wykonanie dla mnie bomba 🙂

"Fear And Loathing in Las Vegas". Film jest lepszy niż (świetna) książka.

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

• Pokaż nowe odpowiedzi