Skocz do zawartości
IGNORED

SERIALE ZAGRANICZNE

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 23.09.2024 o 12:55, broniasz napisał:

Nie oglądam trejlerów bo są dla mnie spojlerami

Mam podobne odczucia, dlatego też staram się nie oglądać. Trochę tęsknię za czasami, kiedy szło się do kina i na miejscu wybierało film. Z drugiej strony trochę szkoda kasy i czasu na chłam, dlatego wspomagam się ocenami na FW. 

.

31 minut temu, J4Z napisał:

Mam podobne odczucia, dlatego też staram się nie oglądać. Trochę tęsknię za czasami, kiedy szło się do kina i na miejscu wybierało film. Z drugiej strony trochę szkoda kasy i czasu na chłam, dlatego wspomagam się ocenami na FW. 

Zięć wybrał się na Substancję w moich kochanych Pabianicach.Seans coś około dwudziestej.Połowa sali wyszła z projekcji/ czytaj trzy osoby /.Tak więc ludziska w dalszym ciągu uprawiają kinową rosyjską ruletkę.

12 godzin temu, asterix1 napisał:

"Lost" 6 sezonów  -obejrzane- piękne klimaty scenografia 😉 zaskakujące zakończenie ....

Mam w planach powtórkę.

Ciekawe czy znowu utknę, w 4 sezonie?

5 godzin temu, iro III napisał:

Mam w planach powtórkę.

Ciekawe czy znowu utknę, w 4 sezonie?

Masz rację od 4 jest hmmm inaczej ale dałem radę 😉

Pierwsze 2 sezony Lost ujdą. Później dzieją się takie nieprawdopodobne rzeczy, że odechciewa się już oglądać...ale swego czasu dobrnąłem do końca. 😉

Godzinę temu, soundchaser napisał:

Pierwsze 2 sezony Lost ujdą. Później dzieją się takie nieprawdopodobne rzeczy, że odechciewa się już oglądać...ale swego czasu dobrnąłem do końca. 😉

No ja chyba więcej niż 2 sezony nie obejrzałem. Mogłoby się zgadzać. 

.

Prison break.

Nie wiem co w tym ludzie widzą, chyba że się lubi klasę B. Gra aktorska, dialogi, absurdy fabularne. 

Nie przetrwałem 1 odcinka, wyłączyłem zażenowany animacjami na tatuażach...

6 minut temu, Ajothe napisał:

Prison break.

Nie wiem co w tym ludzie widzą, chyba że się lubi klasę B. Gra aktorska, dialogi, absurdy fabularne. 

Prison Break to serial kiepski,zgadzam się.
Błędy,sprzeczności i bzdury w scenariuszu.
Serial o niewinnie osadzonym i jego bracie,którzy w nastepnych odcinkach,aby sie oczyściść z podejrzeń staja się bandytami i popełniaja przestępstwo za przestępstwem.
Apoteoza bandyctwa,bandyci staja sie bohaterami itp RTVAGD....

Pierwszy odcinek można obejrzec na trzeźwo,a dalej,cóż.
Albo brnąc dalej,ale tu produkty palikota musza wejść,
albo obejrzec coś dobrego.

CZas mamy tylko jeden-i nie da sie go cofnąć.

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

20 godzin temu, Pseudodrummer napisał:

Prison Break to serial kiepski,zgadzam się.

Miałem w planie to obejrzeć ale teraz to już się zaczynam zastanawiać. 

20 godzin temu, Pseudodrummer napisał:

albo obejrzec coś dobrego.

Szukam dobrego serialu akcji, sensacji lub thriller. Możesz coś polecić ?

32 minuty temu, Krzychu72 napisał:

Miałem w planie to obejrzeć ale teraz to już się zaczynam zastanawiać. 

Nie lepiej samemu sprawdzić?

32 minuty temu, Krzychu72 napisał:

Szukam dobrego serialu akcji, sensacji lub thriller.

Spróbuj więc Prison Break. 😋

(niektórym się wydaje, że skoro serial jest starszy niż kilka lat, pewnikiem będzie niedobry)

20 godzin temu, Ajothe napisał:

absurdy fabularne. 

Wymień kilka tych absurdów, może być jeden.

Może dużo tych absurdów widziałeś, podobnie jak "animacje na tatuażach"? Gdzie i kiedy były te "animacje"? Ja żadnych "animacji" nie widziałem.

Widzialem za to różne scenki i obrazki, które w warunkach więziennych są zrozumiałe i nie budzą większych podejrzeń. Jednocześnie były kamuflażem, kryjącym mapę i plan, co chyba jest wystarczajaco logiczne i jednak, scenariuszowo mało żenujące? 😉 

Edytowane przez iro III
11 minut temu, iro III napisał:

Chyba tak zrobię. Wysokie oceny na IMDB mnie przekonały.

Zawsze można przerwać.

W dniu 20.09.2024 o 06:50, iro III napisał:

"Prison Break"

Ale jazda...serial zaczyna się niewinnie, ale akcja rozkręca się powoli i jest coraz ciekawiej.
Pod koniec pierwszego sezonu jest już arcyciekawie. To charakteryzuje dobre filmy.
To dla mnie najlepszy serial od czasu Breaking Bad, Homeland, The Walking Dead, czy Outlander.

Iro - obejrzałeś wszystkie sezony? Ja zacząłem drugi.

2 godziny temu, soundchaser napisał:

Iro - obejrzałeś wszystkie sezony? Ja zacząłem drugi.

Obejrzałem wszystkie sezony jeszcze "w epoce", chyba Polsat wtedy to nadawał.

Teraz robię sobie smaczną powtórkę, nie pamiętając (jednak po wielu już latach) wielu zaskakujących, tych drobniejszych kumulacji. Aktualnie jestem ok. połowy drugiego sez. 

20 godzin temu, iro III napisał:

Spróbuj więc Prison Break. 😋

(niektórym się wydaje, że skoro serial jest starszy niż kilka lat, pewnikiem będzie niedobry)

Wymień kilka tych absurdów, może być jeden.

Może dużo tych absurdów widziałeś, podobnie jak "animacje na tatuażach"? Gdzie i kiedy były te "animacje"? Ja żadnych "animacji" nie widziałem.

Widzialem za to różne scenki i obrazki, które w warunkach więziennych są zrozumiałe i nie budzą większych podejrzeń. Jednocześnie były kamuflażem, kryjącym mapę i plan, co chyba jest wystarczajaco logiczne i jednak, scenariuszowo mało żenujące? 😉 

Główny bohater pokazuje swojemu bratu swoje tatuaże na całym ciele i mówi do niego przyjrzyj się dokładnie i nagle zaczynają się animacje, tatuaże zaczynają się układać we wzory, rozumiem, że to plan ucieczki.....padłem z żenady 🤣

Gra aktorska i dialogi to klasa B. Przygłupowi z celi podpowiada, żeby w liście do narzeczonej napisał o pożądaniu, dzięki temu laska przychodzi na seks i chce ślubu 🤣🤣🤣

Te usmieszki w sądzie jaki to z niego sczwany lis 🤭

No i oczywiście spotyka się z bratem, który czeka na karę śmierci i jest trzymany na innym oddziale. 

Naczelnik więzienia buduje dla swojej żony wielką makietę i osadzony ma  mu pomóc, bo konstrukcja tego nie wytrzymuje.....hahahahah 

Totalna klapa, a raczej komedia. 

.....stary serial o więzieniu mogę polecić "OZ". 

A już wisienka na torcie to chłop bierze insulinę, a nie jest cukrzykiem 🤣🤣🤣 i nikt tego nie wyczaił oczywiście. 

Wystarczy iść do lekarza powiedzieć, że się ma cukrzycę i lekarz dawali zastrzyk z insuliny 🤭

Matko....

Edytowane przez Ajothe

@Ajothe OK.

To "tylko" Twoje zdanie na temat tego serialu, szanuję ale nie zgadzam się. 

Niczego w swoich nastawieniach raczej nie zmienimy.

Szukasz realizmu i prawdy - oglądaj dokumanty, ale i tam prawda bywa podkolorowana. 

To tylko film, z gatunku rozrywka-sensacja. 

Szukasz atryzmu i realizmu?

Nie ten wątek, jest inny o filmach niekomercyjnych. Polecam kanał Cinemax, ok. 98% niekomercji i art. niestety na "codzień" zbyt ciężkostrawny.

W dniu 3.10.2024 o 21:54, Ajothe napisał:

Nie przetrwałem 1 odcinka

W dniu 3.10.2024 o 22:05, Pseudodrummer napisał:

Pierwszy odcinek można obejrzec na trzeźwo,a dalej,cóż.

No jak Koledzy po obejrzeniu pierwszego odcinka już wiedzą jaki jest cały serial to gratuluję. Komisarz Alex wciąga natychmiast. 😆

Godzinę temu, Ajothe napisał:

Totalna klapa, a raczej komedia.

Co kto lubi. Mi te "naciągane" sceny w scenariuszu nie przeszkadzają. 
Dobrze się bawię oglądając. Znakomite pomysły i nieprzewidywalne zwroty akcji.
A jeśli chodzi o grę aktorską to mocno przesadziłeś. 

Godzinę temu, Ajothe napisał:

chłop bierze insulinę, a nie jest cukrzykiem 🤣🤣🤣 i nikt tego nie wyczaił oczywiście. 

Wystarczy iść do lekarza powiedzieć, że się ma cukrzycę i lekarz dawali zastrzyk z insuliny 🤭

Nie zrozumiałeś tego. Widocznie za trudny był ten wątek. Chłop miał antidotum.

OK - nie zdradzajmy całej akcji, bo inni może chcą obejrzeć.

Godzinę temu, iro III napisał:

@Ajothe OK.

To "tylko" Twoje zdanie na temat tego serialu, szanuję ale nie zgadzam się. 

Niczego w swoich nastawieniach raczej nie zmienimy.

Szukasz realizmu i prawdy - oglądaj dokumanty, ale i tam prawda bywa podkolorowana. 

To tylko film, z gatunku rozrywka-sensacja. 

Szukasz atryzmu i realizmu?

Nie ten wątek, jest inny o filmach niekomercyjnych. Polecam kanał Cinemax, ok. 98% niekomercji i art. niestety na "codzień" zbyt ciężkostrawny.

Oczywiście, to tylko moja opinia. Nie szukam przesadnego realizmu, ale pewnie rzeczy mnie zwyczajnie drażnią. 

1 minutę temu, soundchaser napisał:

Nie zrozumiałeś tego. Widocznie za trudny był ten wątek. Chłop miał antidotum.

OK - nie zdradzajmy całej akcji, bo inni może chcą obejrzeć.

No na początku nie miał, chciał kupić, a swoją drogą skąd wyciągnął gotówkę w więzieniu?! 

Wam może się nie podobać wymieniany przez mnie OZ i to wszystko ok, szacun 😉

2 minuty temu, Ajothe napisał:

Nie szukam przesadnego realizmu, ale pewnie rzeczy mnie zwyczajnie drażnią

No tak. To taki Outlander pewnie też Cię wk***ia, nie wspominając np. o Walking Dead😜

To może Homeland jest bardziej realistyczny.

Walking Dead 1 sezon mi się podobał, a potem to już moda na sukces....

No nie ma chyba lepszej produkcji o zombiakach od leciwego "28 dni później". 

• Pokaż nowe odpowiedzi