Skocz do zawartości
IGNORED

SERIALE ZAGRANICZNE

Rekomendowane odpowiedzi

"Narcos" - jak na razie najlepszy serial jaki widziałem.

Serial dobrze zrobiony , mało znani aktorzy ale b.dobra gra aktorska i oczywiście kapitalnie opowiedziana niewiarygodna historia Pablo Escobara z wmontowanymi oryginalnymi zdjęciami / filmami dokumentalnymi.

Polecam.

Obejrzyj Gomorrę.

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

Obejrzałem pierwszy odcinek tej tak zachwalanej gomorry i to jest że tak powiem straszny "kałkaz", beznadziejni aktorzy, dialogi jak z klanu, no masakra, raczej odpuszczę resztę odcinków ( no chyba że coś się tam zacznie dziać) aa i jeszcze ten śmieszny włoski język i rap. Koło Narcosa to nawet nie stało.

Jestem po sezonie Mr Robot - zakręcony, trochę za bardzo, fajna kreacja Maleka, dłużyzny. Po II sezon nie sięgnę raczej.

Zabieram się za haus of cards I sezon, liczę na dobrą zabawę.

Gomorra jest świetna. Bardziej mnie wciągnęła niż Narcos. A argument na nie, dyskutanta z postu powyżej o "śmiesznym włoskim języku" - żenujący.

Dlaczego żenujący....każdy ma jakieś preferencje...dla mnie gomorra to także była porażka..podobnie jak fargo, dotrwałem do 4 odcinka na siłe...nie mój klimat np.... a włoski drażni mnie w filmach tak samo jak niemiecki i chociaż nie wiem jaka byłaby fabuła to i tak nie trawie... natomiast zarówno angielski jak i francuski jak najbardziej mi pasuje... wszystko kwestia gustu...

Edytowane przez Yodas
Gość Gosc

(Konto usunięte)

A argument na nie, dyskutanta z postu powyżej o "śmiesznym włoskim języku" - żenujący.

Może nie żunujący ale raczej mafiosi z biednych dzielnic Neapolu raczej nie prowadzą dialogów w stylu kwiecistego języka z filmów Tarantino.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Na HBO pojawił się nowy ich serial Pot i łzy.

http://www.imdb.com/title/tt3507484/

Tematyka niby dla gospodyń domowych ale po pierwszym odcinku jest bardzo O.K.

Dosadny, bez słodzenia. Fabuła może zbyt przewidywalna ale i tak ciekawa. No ale to wrażenia dopiero po pierwszym odcinku. Zobaczymy dalej.

Nie zrażajcie się trailerami. Serial nie jest tak ckliwy jak z nich by wynikało.

W dniu 21.01.2016 o 10:38, gość napisał:

Może nie żunujący ale raczej mafiosi z biednych dzielnic Neapolu raczej nie prowadzą dialogów w stylu kwiecistego języka z filmów Tarantino.

Dokładnie, dodam że można to sprawdzić samemu. Tanie loty są do Rzymu, a pociągiem do Neapolu to tylko 2 godziny. Przy okazji Neapol jest uznawany za światową stolicę pizzy, więc i to można sobie sprawdzić ?

Jednak przekonałem się do The Wire, HQ. Oglądam już 5 sezon ?

Użytkownik Axolotl dnia 18.01.2016 - 13:22 napisał

"Narcos" - jak na razie najlepszy serial jaki widziałem.

Serial dobrze zrobiony , mało znani aktorzy ale b.dobra gra aktorska i oczywiście kapitalnie opowiedziana niewiarygodna historia Pablo Escobara z wmontowanymi oryginalnymi zdjęciami / filmami dokumentalnymi.

Polecam.

Obejrzyj Gomorrę.

Gomorra dobra (nie rozumiem jak to że aktorzy mówią w „ojczystym języku fabuły” czyli po włosku może dla niektórych obniżać poziom filmu - to jakaś bzdura mega!) ale Narcos duuuużo lepszy

Tak jak pisałem powyżej serial "Narcos" to b. udana produkcja.

Mało znani aktorzy ( jeden aktor z " Game of Thrones" ) , większość filmu zrealizowana w jęz. hiszpańskim ( b. lubię ten język tak jak i włoski ) lecz co jest najważniejsze film oparty na faktach a jak się go ogląda to dla mnie historia Escobara to jest po prostu jakieś science fiction.

To co się działo w latach 80-tych w Kolumbii i co wyczyniał gang narkotykowy z Medellin przerasta najlepsze hollywoodskie scenariusze.

Czekam na dalszy ciąg tego serialu.

Edytowane przez Axolotl

Mało znani aktorzy ( jeden aktor z " Game of Thrones" ) , większość filmu zrealizowana w jęz. hiszpańskim ( b. lubię ten język tak jak i włoski ) lecz co jest najważniejsze film oparty na faktach a jak się go ogląda to dla mnie historia Escobara to jest po prostu jakieś science fiction.

To co się działo w latach 80-tych w Kolumbii i co wyczyniał gang narkotykowy z Medellin przerasta najlepsze hollywoodskie scenariusze.

Moim zdaniem rewelacja. Wciąga od pierwszego odcinka. Ciekawe kiedy będzie 2 sezon. Trzeci mogliby nakręcić o El Chapo. :-)

Czekam na napisy na netflixie i obejrzymy tego narcosa.

chwilowy brak działalności w audio.

The Expanse - nie wiem czy tu było - dla mnie bardzo dobry (lubie S-F) - czy ktoś wie kiedy bedzie IIS bo tak się skończył pierwszy że myślałem rzucić pilotem w ekran :) - przerwali na chamca wątek nic nie zakańczając i czekaj tatka latka....:)

The Expanse - nie wiem czy tu było - dla mnie bardzo dobry (lubie S-F) - czy ktoś wie kiedy bedzie IIS bo tak się skończył pierwszy że myślałem rzucić pilotem w ekran :) - przerwali na chamca wątek nic nie zakańczając i czekaj tatka latka....:)

To już wszystkie odcinki 1 sezonu w opisie widzę 10 a jest 8.

Tez myślę obejrzeć.

Lubie s-f więc oczywiście dla mnie to obowiązkowy tytuł.

To już wszystkie odcinki 1 sezonu w opisie widzę 10 a jest 8.

zaraz zaraz - jak to 8,10?? mam całą paczke (a przynajmniej tak mi sie wydawało) ale tam jest tylko 7 części czyli ja nie mam całego sezonu??? To by tłumaczyło moja wściekłość na nagłe zakończenie :) Edytowane przez jgx
  • Moderatorzy

Hannibal- początek tego sezonu był wyjątkowo drętwy, ale końcówka rewelacja.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

imo wieje biedą jak zdecydowana większość produkcji syfy itp choć sgu i terra nove dobrze wspominam

czekam aż hbo/showtime/fx weźmie się za sf

polecam black sails jak ktoś nie widział, 1 odc 3 sezonu niedawno wyszedł

Edytowane przez podsędek
Gość Gosc

(Konto usunięte)

Od jutra na c+ serial: Wersal: Prawo Krwi:

http://www.filmweb.pl/video/spot/nr+1+%28polski%29-38212

Oceny niezłe. Barwne czasy i chyba równie barwnie opowiedziane. No zobaczymy.

Z ciekawostek to najdroższy francuski serial wszechczasów.

Ogólnie tego typu produkcje to ogromne pieniądze ze względu na scenografię, ubiory itp.... i wierne oddanie wizualne tamtych czasów...aktorzy to taniocha w przypadku tego typu filmów...

Edytowane przez Yodas

Serial " Gomorra" zmęczyłem 3 odcinki.

Gdyby zamienić w tym serialu jęz. włoski na polski to nikt nie zauważyłby różnicy - co za żenada.

"Narcos" przy tym włoskim chłamie to arcydzieło.

Może troche przesadzasz ale i troche masz racji :).

W sieci pojawiło sie takie coś:

Narcos.2015.S01.

AUDiO 1........: 192 Kb/s 2 chnls AC3 | Polish

AUDiO 2........: 640 Kb/s 6 chnls AC3 | English

SUBTiTLES......: Polish

RESOLUTiON.....: 3840x2160

FRAMERATE......: 23,976 kl/s

SiZE...........: 136 GiB

to jest z Netflixa zastanawiam się jak taka rozdziałka by sie prezentowała na proju FHD - czy była by jakaś różnica miedzy BD? Jest to pierwsza pozycja normalnego filmu (i to dobrego) w 4K z którą sie spotkałem :). Czyli jednak coś się zaczyna dziać :) i na takim Netflix coś wartościowego w 4K można już obejżeć Ciekawe czy ten AC3 Polish to jakaś nasza rodzima samoróbka czy na na Netflix tak było??? Tylko czy to legalnie na polskim Netflix można obejrzeć czy tylko w USA itp? ktoś coś wie?

Edytowane przez jgx

Ciekawe jaki bitreate byłby bezpośrednio z netflixa bo właśnie bitreate to sprawa kluczowa i najważniejsza...ta rozdziałka podana przez netflix pewnie nie ma nic wspólnego z 4k. ... obawiam się że długo jeszcze tak pozostanie że tylko płyty uhd blu-ray będą"prawdziwym" natywnym 4k...

Analogicznie sprawa wygląda z naszymi platformami cyfrowymi niby hd a bitreate jak sd...

Edytowane przez Yodas

Może troche przesadzasz ale i troche masz racji :).

W sieci pojawiło sie takie coś:

Narcos.2015.S01.

AUDiO 1........: 192 Kb/s 2 chnls AC3 | Polish

AUDiO 2........: 640 Kb/s 6 chnls AC3 | English

SUBTiTLES......: Polish

RESOLUTiON.....: 3840x2160

FRAMERATE......: 23,976 kl/s

SiZE...........: 136 GiB

to jest z Netflixa zastanawiam się jak taka rozdziałka by sie prezentowała na proju FHD - czy była by jakaś różnica miedzy BD? Jest to pierwsza pozycja normalnego filmu (i to dobrego) w 4K z którą sie spotkałem :). Czyli jednak coś się zaczyna dziać :) i na takim Netflix coś wartościowego w 4K można już obejżeć Ciekawe czy ten AC3 Polish to jakaś nasza rodzima samoróbka czy na na Netflix tak było??? Tylko czy to legalnie na polskim Netflix można obejrzeć czy tylko w USA itp? ktoś coś wie?

Trzeba pobrać sampla i sprawdzić. Chociaż moim zdaniem to jakaś sciema

Żadna sciema

Chodzi o jakość czy nie ma tam ściemy tzn duza waga nie odzwierciedlajaca rzeczywostej jakosci.

Bo przy tej wadze wychodzi w przyblizeniu 10.5Gb na odcinek a to dużo film fhd w kodeku x264 w dobrej jakości z dzwiekiem 5.1 ma zbliżona wielkość pliku.

Serial " Gomorra" zmęczyłem 3 odcinki.

Gdyby zamienić w tym serialu jęz. włoski na polski to nikt nie zauważyłby różnicy - co za żenada.

E tam , gdybyś wytrzymał do końca zmieniłbyś zdanie fabuła jak dla mnie 1 klasa nawet jeśli ktoś nie lubi takiego stylu prowadzenia kamery warto się przemęczyć .

Narcos bardzo dobry , dla mnie przy gommorze to jednak hamerykańska sensacja brak realizmu tak obecnego w gommorze .

The Wire i Gomorra to seriale do których będę często wracał .

E tam , gdybyś wytrzymał do końca zmieniłbyś zdanie fabuła jak dla mnie 1 klasa nawet jeśli ktoś nie lubi takiego stylu prowadzenia kamery warto się przemęczyć .

Narcos bardzo dobry , dla mnie przy gommorze to jednak hamerykańska sensacja brak realizmu tak obecnego w gommorze .

The Wire i Gomorra to seriale do których będę często wracał .

Jak wiadomo o gustach się nie dyskutuje, skoro Tobie się podoba to cieszę się ,że serial znalazł już jednego fana ;)

Wracając do realizacji tego serialu to pomijając prymitywne zdjęcia , infantylną fabułę i dziecinne sploty wydarzeń "najlepsza" jest gra aktorska jak z brazylijskiego serialu.

Najbardziej rozbawiła mnie wiecznie naburmuszona mina głównego bossa Gomorry , którą to miną ten gość starał się chyba wyrazić jakąś grozę i dodać powagi słowom przez niego wypowiadanym.

Nie wiem co było zamiarem reżysera , czy miał być to serial sensacyjny czy komediowy ale moim zdaniem nie wyszło z tego nic wartego uwagi.

Edytowane przez Axolotl

Najbardziej rozbawiła mnie wiecznie naburmuszona mina głównego bossa Gomorry

I słusznie że Cię rozbawiła bo to był synuś pizduś nie gangster a gdybyś obejrzał do końca zobaczyłbyś jak zagrał ten sam aktor swoją rolę dalej po pewnym przeobrażeniu wówczas można by z tobą podyskutować o jego kunszcie aktorskim oraz zamyśle reżysera .

I słusznie że Cię rozbawiła bo to był synuś pizduś nie gangster a gdybyś obejrzał do końca zobaczyłbyś jak zagrał ten sam aktor swoją rolę dalej po pewnym przeobrażeniu wówczas można by z tobą podyskutować o jego kunszcie aktorskim oraz zamyśle reżysera .

Nie wiem czy piszemy o tym samym aktorze ?

Ja mam na myśli tego ciecia w okularach , dla którego wielkim problemem była wymiana kanapy w domu a później trafił do pierdla bo wiózł w samochodzie (!?) pieniądze w reklamówce.

Ten gość jak wynika z zamiaru reżysera miał mieć groźna minę a wyglądał z nią jakby wiecznie chciało mu się sr** a w pobliżu jak na złość nie ma kibla.

Ale skoro polecasz to obejrzę dalej i zobaczę czy coś się zmieni.

Edytowane przez Axolotl
  • Pokaż nowe odpowiedzi