Skocz do zawartości
IGNORED

SERIALE ZAGRANICZNE

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 21.04.2016 o 06:51, gość napisał:

No i skończyłem też ostatni sezon serialu Shameless. Jak zwykle bezbłędna jazda bez trzymanki. Ja im się udaje utrzymać tak wysoki poziom przez tyle sezonów?

Już czekam na następny w przyszłym roku.

Ten sezon był jednym z lepszych w ogóle!

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

Ja czekam na nowy sezon Gry o Tron mam nadzieję, że będzie tak dobry jak zapowiedzi.

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Generation Kill, pierwsze dni inwazji na Irak, czy jak niektórzy wolą obrony Irakijczyków przed reżimem. Genialne. Momentami takie teksty sadzą w humvee że spadałem z wersalki :-) Szukałem jeszcze czegoś swego czasu ale chyba nie ma więcej z nowszych realizacji w tej tematyce.

Trochę z innej beczki niż wojenne ale podobno arcydzieło, Deadwood. Zna ktoś?

http://www.filmweb.pl/serial/Deadwood-2004-97620

Bardzo fajny serial. Jestem dopiero po dwóch odcinkach ale na razie ekstra.

Deadwood super serial

Podobny klimat to t Hell On Wheels , też bardzo dobry i godny polecenia moim zdaniem

Dla wielbicieli "dzikiego zachodu" pozycje obowiązkowe

W dniu 25.04.2016 o 06:30, gość napisał:

Bardzo fajny serial. Jestem dopiero po dwóch odcinkach ale na razie ekstra.

Generation Kill czy Deadwood? U mnie ten drugi jeszcze czeka na swoją kolej, na razie Vikings 4 seria na warsztat idzie a potem zaczęty Vinyl, The Jinx, Wersal. Jest tego trochę.

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Banshe 4 sezon ktoś oglądał oczywiście pierwsze odcinki? Jakie wrażenia?

Masz jeszcze siłę i czas na to? ;)

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

Moim zdaniem 3 sezon Banshee miał rozczarowujący scenariusz, ale i tak oglądało się świetnie. Brakuje takich mocnych pozycji. Pierwsze odcinki czwartego sezonu czekają i nabierają mocy :)

Polecam Rectify - choć dość przyciężkawy, nie każdemu może przypaść do gustu.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

I niezmiennie Utopię. Serial, który dał mi po głowie chyba nawet bardziej niż Breaking Bad. Do dziś nie mogę zrozumieć jak go mogli skasować po 2 genialnym sezonie, choć twórcy byli już przygotowani do następnego.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

10.05 pierwszy odcinek drugiego sezonu "Gomorry".

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

Gość Gosc

(Konto usunięte)
W dniu 21.04.2016 o 14:54, gość napisał:

Od 10 maja emisja drugiego sezonu Gomorry!

Dzięki za ten typ.

Spróbuję i dam znać.

Jak to producenci American Horror Story, to trochę mnie zniechęca.

Wiemy i czekamy.

Umknął mi ten wpis ;)

Ray Donovan sezon 3 - słabiutko. Wymęczyłem dwa odcinki, następne 2 przeleciałem na podglądzie... Mydlana opera, tanie chwyty emocjonalne, naciągany scenariusz. Wystarczy.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Gość Gosc

(Konto usunięte)

No!

Wreszcie coś nowego w świecie seriali. Wydaje się, że to może być fajna sprawa.

http://www.filmweb.pl/serial/The+Last+Panthers%3A+Z%C5%82odzieje+diament%C3%B3w-2015-735342

Recenzje niezłe, tematyka przyzwoita i muzyka David-a Bowie.

Od dzisiaj co środę po dwa odcinki na Ale Kino HD.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Serial który podlinkowałem powyżej bardzo dobry. Polecam.

Jestem też po pierwszym odcinku trzeciego sezonu Peaky Blinders. Tu jak zwykle poziom najwyższy.

A i jazda od razu w pierwszym odcinku na najwyższych obrotach.

Dobrze, że przypomniałeś o trzecim sezonie Peaky Blinders! Co raz trudniej jest mi się połapać w premierach - tyle tego jest, że już się człowiek gubi ;)

niezmiennie Utopię. Serial, który dał mi po głowie chyba nawet bardziej niż Breaking Bad. Do dziś nie mogę zrozumieć jak go mogli skasować po 2 genialnym sezonie, choć twórcy byli już przygotowani do następnego.

Ukryta Zawartość

popieram, rewelacyjny serial

a jaka muzyka :)

Ukryta Zawartość

A ja zdecydowałem sie na 22.11.63 na razie 2 odcinki ciężko powiedzieć ogladam dalej.

Ja jestem po 4 i też "ciężko powiedzieć", męczy mnie to strasznie, ale oglądam, bo czytałem książkę i jestem ciekawy jakie wątki ciągną.

Scandal, coś pewnie a'la Ray Donovan sądząc po opisie. Ktoś oglądał?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

A ja zdecydowałem sie na 22.11.63 na razie 2 odcinki ciężko powiedzieć ogladam dalej.

Ja widziałem cały i też do końca nie wiem, czy mi się podobał czy nie. Trochę dłużyzn było, ale zakończenie na plus. Nawet drewniany James Franco tak bardzo nie przeszkadzał.

Jak to z ekranizacjami Kinga bywa, prawie zawsze nie są do końca udane, ale ja mam do nich słabość.

Edytowane przez aster_

Better Call Saul - podobal sie, choc niektore odcinki slabsze. Glowna wada - tylko po 10 odcinkow w serii, czuje sie oszukany na 6 odcinkow ;)

Polecalem wczesniej "How to get Away with Murder" - obejrzalem 2 sezony I drugi mocno wtorny w stosunku do pierwszego. od pewnego momentu nawet meczacy, ale I tak chcialo sie doogladac do konca.

• Pokaż nowe odpowiedzi