Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Można skrótowo powiedzieć, że z swoją świadomością nie wskoczy się do tej o wyższej wibracji, odczuwa się wtedy pewien rodzaj dyskomfortu, niezrozumienia.

8 minut temu, TomekL3 napisał:

Można skrótowo powiedzieć, że z swoją świadomością nie wskoczy się do tej o wyższej wibracji, odczuwa się wtedy pewien rodzaj dyskomfortu, niezrozumienia.

Stan pomiędzy snem a przebudzeniem jest nieprzyjemny. Mdły i mglisty, człowiek jest obudzony, a jeszcze nie może się ruszać. Ważne było żeby zostać w tym stanie żeby usłyszeć do końca. No a przedtem senna wizja też czuć że nie jest normalny sen, są to na pewno inne długości fal mózgowych. Jak sen w śnie, albo być na haju w śnie. Przekaz innym językiem niż w snach. Jakimś uniwersalnym językiem symboli, wymagający kojarzenie i skupienia żeby to rozumieć, a może nie wymagający tylko otrzymujesz klucz do zrozumienia dziwnej symboliki. Jest to więc dziwne, ale jarzysz przekaz.

Edytowane przez Piotr_1
47 minut temu, kazik-t napisał:

wstawać qurfa, słoneczko już wstało i się wyspało.

A może żuczek gnojowy wytoczył je na nieboskłon, spoza krawędzi płaskiej ziemi, leżącej na plecach słoni, żółwi, czy innego tałatajstwa???

😄😄😄

17 minut temu, MSki napisał:

"Kiedy rozum śpi, budzą się demony" nie wzięło się znikąd

No właśnie. Kiedy rozum sobie jeszcze słodko spał, była wiara. W bogów, rzeczy nadprzyrodzone, bo jak miano sobie wytłumaczyć dziwy otaczającego świata? Teraz rozum się obudził, więc i wiara powoli idzie spać.

Każdy ma swoją świadomość, rozumienie i doświadczenie. Ty masz inne ja mam inne i to jest naturalne. Nie ma ludzi/doświadczeń tych samych, to byłoby marnotrawstwo zasobów.

2 godziny temu, kazik-t napisał:

Chciałbym przy okazji przypomnieć, że słońce też było bogiem...

A dziś jest nim np latający potwór spaghetti 🤪

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez porlick
Gość

(Konto usunięte)
58 minut temu, MSki napisał:

Tomek, ja Cię nawet lubię, bo jak coś napiszesz, to zawsze poprawiasz mi humor ..do tego stopnia, że potrafię się w głos zaśmiać ..tylko, że reaguje dziwnie na ten śmiech moja Małżonka, podejrzliwie na mnie patrząc. I nawet o te spojrzenia nie chodzi, ale o to..

..że to są bzdury z drugiego bieguna, z bieguna ezoterycznego. Jeśli zrozumiesz jedną podstawową sprawę, że nie ma duchów, demonów, cudów i innych zjawisk nadprzyrodzonych, paranormalnych i nienormalnych, a wszystko jest projekcją ludzkiego mózgu, to sam z siebie zaczniesz się śmiać, że dotąd wierzyłeś w te brednie.

Piszesz ze swadą, zrozumiale i do rzeczy, ale mylisz się w sprawach które traktujesz.

I robisz na zasadzie : "twoje doświadczenie/przemyślenie wykazało, że, brak jest w twym życiu oznak tego o czym piszą inni, czyli, że innym jedynie wydaje się że coś więcej "zobaczyli".

Tego typu brak zrozumienia, wyklucza możliwość porozumienia i jest on tożsamy z fanatyzmem, ponieważ fanatycy w identyczny sposób prezentują swój punkt widzenia świata. Odrzucają i negują to, co umyka ich postrzeganiu.

Jeśli dowiadujesz się o tym, co wykracza poza twoje ramy doświadczeń, raczej to przemilcz, bo może się okazać, że nawet uznany za szaleńca, może mieć rację.

15 godzin temu, Bartik napisał:
16 godzin temu, kostropaty napisał:

naprawdę, są jakieś dowody potwierdzające istnienie boga? 

wymienisz kilka?

Komórka ludzka 

Oko 

Odpowiednia odległość słońca od ziemi 

12 godzin temu, Piotr_1 napisał:

A ja kiedyś we śnie widziałem źródło złotego światła.

12 godzin temu, Piotr_1 napisał:

Miałem ostatnio wizję w której zobaczyłem twarz diabła na obrazku.

przekonaliście mnie.

Godzinę temu, rasputin napisał:

przekonaliście mnie.

Czy ka też?

Ukryta Zawartość

😁

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)
8 minut temu, MSki napisał:

Dwa bieguny, to religia i religia zastępcza jaką jest właśnie parapsychologia i każdy wierzący uważa, że jego jest prawdziwa. To sposób myślnia i radzenia sobie w życiu ze sprawami, które często kogoś przerastają, więc musi się odwołać do właściwej sobie "religii i wiary".

bredzisz

13 godzin temu, Grzegorz7 napisał:

Teoria wszechświata jako symulacji ma pewne prawdopodobieństwo fizyczne. Ale niekoniecznie mamy tam do czynienia z programowaniem, patrz sterowaniem nas...

Zacznijmy od tego, że nasze teorie zależą od naszej maksymalnej wiedzy dostępnej w momencie powstawania teorii. Teraz, kiedy widzimy, że gry komputerowe idą w stronę realizmu teorie symulacji stają się bliższe możliwościom naszej wyobraźni.

22 września 1692 zostaje stracona ostatnia ofiara z oskarżonych o czary w Salem w Massachusetts. W efekcie zbiorowej histerii ginie łącznie 20 osób, którym ich sąsiedzi zarzucili kontakty z diabłem. Religia jest największym zbrodniarzem w historii ludzkości.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

13 godzin temu, Grzegorz7 napisał:

Czyż nie jest to pogląd zbieżny z tym jaki wykreował religie? Wówczas był to człek nie mający dzisiejszej wiedzy. Teraz wymyślają to naukowcy często gardzący religiami. I nic nowego nie wymyślają! 

Niestety tak to właśnie jest, że wiemy wszystko, kiedy wykorzystujemy dostępne zasoby, a przecież nigdy nie wiemy, czy już zbadaliśmy całą rzeczywistość. Nasze teorie są tylko na miarę naszych możliwości, ale to nie przeszkadza nam bronić ich, jak by były ostateczne i niepodważalne.

Kiedyś sądziłem, że są dwie możliwości - ewolucja lub kreacja...niektórzy pewnie widzą jedną możliwość. 

Porównajmy obie teorie

Ewolucja : nic->ewolucja->stan obecny

Kreacja : nic->kreacja->stan obecny

W obu teoriach nie ma pomysłu skąd wziąć materie lub energię...w uproszczeniu skąd wziąć początek.

Natomiast teoria symulacji ma potencjał zastąpić obie teorie i pewnie wszystkie inne teorie...holograficzne obrazy, wielo-światy, wszechświat jako mózg i oczywiście płaska ziemia oraz te wszystkie światy z filmów SF.

W "stopce" wyraźnie mam napisane - "Takie jest moje zdanie, taką mam opinię." - i dlatego tak, aby nikt mi nie zarzucił, że komuś coś ..a to coś należy odmienić przez wszystkie przypadki.
Nie piszę z żadną swadą, piszę jak ja uważam, że jest. Dwa bieguny, to religia i religia zastępcza jaką jest właśnie parapsychologia i każdy wierzący uważa, że jego jest prawdziwa. To sposób myślnia i radzenia sobie w życiu ze sprawami, które często kogoś przerastają, więc musi się odwołać do właściwej sobie "religii i wiary".
Wśród 10-ciu odtajnionych projektów CIA był przez pewien czas rozwijany i taki;
"Projekt Stargate miał na celu udowodnienie, że jasnowidzenie jest możliwe. Jego zadaniem było stworzenie armii potężnych żołnierzy, przed którymi ugiąłby się każdy nieprzyjaciel. Program Stargate rozpoczął się w latach 70. ubiegłego wieku i trwał bardzo długo – oficjalnie zakończył się dopiero w 1995 r. Niestety, przez ten czas nie udało się stworzyć ani jednego paranormalnego szpiega, a wydano na to ponad 20 mln $." -

Ukryta Zawartość

Podobnych projektów i badań za czasów "zimniej wojny", jak i czasów współczesnej Rosji prawdopodobnie można by doszukać się również.
Co na ten temat mówi nauka akademicka ?

Ukryta Zawartość

Mrzonki i mrożonki Panowie z obu biegunów chciejstwa.

Opierasz się tutaj na kogoś badaniach i jakichś autorytetach. Dobrze byłoby opierać się na własnym doświadczeniu.
Ja piszę co rozumiem, czego jestem świadomy z własnego doświadczenia.
Nie musisz się z tym zgadzać, to zrozumiałe.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

5 minut temu, TomekL3 napisał:

Dowodem jesteś Ty, a jak chcesz potwierdzić wystarczy zwrócić się ku sobie.

możesz przeprowadzić ten wywód umysłowy aby mi to uświadomić? 🙂

Ogólnie tematem Boga( zdewaluowany termin) dałbym sobie spokój. To nie jest na naszą obecną świadomość. Najlepszą nazwą według mnie( i takiej używają bardziej rozwinięte cywilizacje) jest Wszystko Co Jest. Co ciekawe potwierdzają to badania/teorie N. Harameina - Connected Universe.

możesz przeprowadzić ten wywód umysłowy aby mi to uświadomić?

W sumie jest to dosyć proste, łatwe i przez to trudne początkowo do zrozumienia.
Wystarczy zacząć obserwować siebie, swoje myśli i często w wyobraźni ,,wchodzić,, w swoje serce/pole serca. Wymagana jest jedynie cierpliwość( brak oczekiwań) i systematyczność. Gdybyś zastosował te dwie wskazówki codziennie przez okres 4-6 tyg. przyszło by zrozumienie.
15 minut temu, TomekL3 napisał:

Wystarczy zacząć obserwować siebie, swoje myśli i często w wyobraźni ,,wchodzić,, w swoje serce/pole serca

Mierzysz puls, ciśnienie, saturację i co jeszcze? Pełne EKG wystarczy?

Ukryta Zawartość

Wpisz sobie w google Nassim Haramein i pojawi się wiele odnośników.

Zrozumienie wynikające z zawartości mózgu, który nadprogowo, lub podprogowo przyswoił jakieś informacje, a które to informacje nie zostały nigdy potwierdzone i zbadane naukowo. Nawet nie zdajesz sobie sprawy z tego, w jaki sposób nasz mózg pozyskuje informacje, a później je przerabia na żądanie nas samych.

Sęk w tym, że mózg umiera a świadomość pozostaje. Pewnym tego dowodem jest np. problem z przeszczepami narządów. B.Lipton potwierdził doświadczalnie, że każda komórka posiada system nadawczo-odbiorczy, dzięki któremu nawet po śmierci osoby jej narząd użyty do przeszczepu jest w ciągłej komunikacji z polem informacyjnym dawcy.
Potwierdzone już są zmiany osobowości u osób po przeszczepach.

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.