Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

56 minut temu, kostropaty napisał:

rzeczywiście, jakoś nie słychać o naukowcach masowo zmieniających zdanie  i odrzucających teorię ewolucji 🙂

nie każę Ci niczego udowadniać, poprosiłem po prostu o jakieś przykłady dowodów na istnienie bogów 🙂

ale gwoli ciekawostki - w końcu człowiek posiadł na tyle dużą wiedzę, iż sam może bawić się w boga, poprawiać ludzkie "osiągi", wydłużając czas życia i cieszenia się zdrowiem...niestety, dostępne to tylko dla najbogatszych...tak więc szare masy dalej będą żyć po 80 lat a ci, których stać, po kilkaset 🙂

mylisz sie teraz pisząc te swoje wypowiedzi .Na przykła to-

"ale gwoli ciekawostki - w końcu człowiek posiadł na tyle dużą wiedzę, iż sam może bawić się w boga, poprawiać ludzkie "osiągi", wydłużając czas życia i cieszenia się zdrowiem."  cytuje ciebie .

Nie istnięją żadne osiągnięcia naukowe które przedłużaj życie ludzkie .Jedynie takie aby nie pić zatrutej wody .Ale jest mnustwo ukaranych producentw żywności za to że dodają składniki które zatruwały organizm ludzki.Tak wiec to nie nauka przedłużyła średni okres życia człowieka a najzwyklejsze dbanie o czystoęść wody i pożywienia znana od setek lat.

Znane są osiągniecia nauki w zwalczaniu chorób ale one nie przedłużają życia .Jedynie chronią przed przedwczesnym zgonem .A ...ewentualnie dają kilka lat bogaczom co jadą na przeszczepach z tajemniczych żródeł.

-----

Nauka niema pojęcia jak wydłużyć życie ,na dziś jest to poza .........A Bogowie to umieli ,nic dziwnego bo byli twórcami.

proponuję poczytać trochę, np yuvala harrariego, dowiesz się, jak przez ostatnie 500 lat zmieniła się jakość i długość życia, jakie sposoby mają naukowcy na przedłużenie życia, jakie elektroniczne gadżety możemy już implementować w ludzki organizm i na jakie korzyści się to przekłada 🙂

jacy bogowie, skąd ich wziąłeś, skąd wiesz, że istnieli w ogóle??

mam wrażenie, że mentalnie kolega to takie średniowiecze 🙂

Dowody na istnienie Boga są np w Biblii .

A także wszystko co nas otacza i procesy jakie zostały zainicjowane dla naszego dobra .

Proroctwa spełnione  na Panu Jezusie i dzisiejszym świecie .

i te które spełniają się teraz np ; 2 Tym 3: 1-5 lub Łuk 21:11 

W dniu 13.11.2021 o 21:54, J.Jerry napisał:

A jakby tak mieć wiedzę zamiast wiary

No przytoczony fragment tłumaczy .

Aniołowie zbuntowani mają wiedzę i drżą ,dlaczego ?

Bo wiedzą że czeka ich wyrok nie odwracalny i wieczny ?

Ludzie mają wybór wystarczy nabywać wiedzy a wiara przyjdzie jeśli Bóg tak zechce .

2 minuty temu, Bartik napisał:

Dowody na istnienie Boga są np w Biblii .

A dowody na istnienie magii są w książkach o Harrym Potterze.

4 minuty temu, Bartik napisał:

A także wszystko co nas otacza i procesy jakie zostały zainicjowane dla naszego dobra

Np księżyce Jowisza i procesy na nich zachodzące...

5 minut temu, Bartik napisał:

Proroctwa spełnione  na Panu Jezusie i dzisiejszym świecie

Naciągane.

I statystyka- zawsze kogoś, coś, kiedyś można dopasować do jakiegoś proroctwa.

3 minuty temu, porlick napisał:

A dowody na istnienie magii są w książkach o Harrym Potterze.

Np księżyce Jowisza i procesy na nich zachodzące...

Naciągane.

I statystyka- zawsze kogoś, coś, kiedyś można dopasować do jakiegoś proroctwa.

Magia istnieje dlatego słudzy Boży w Prawie dostali wyraźne wytyczne . 
Wszechświat tym bardziej ukazuje inteligentnego Stwórcę .

Widać że nie zapoznałeś się z proroctwami dotyczącymi Pana Jezusa . 

30 minut temu, Bartik napisał:

Aniołowie zbuntowani mają wiedzę i drżą ,dlaczego ?

Bo wiedzą że czeka ich wyrok nie odwracalny i wieczny ?

Ludzie mają wybór wystarczy nabywać wiedzy a wiara przyjdzie jeśli Bóg tak zechce .

A dlaczego Anioły się zbuntowały?

8 minut temu, J.Jerry napisał:

A dlaczego Anioły się zbuntowały?

Gdy Bóg stworzył Adama i Ewę jeden z aniołów zapragnął władzy i chwały ,chciał jej od pierwszej pary ludzkiej .Póżniej do tego anioła zwanego szatanem i diabłem czyli w tłumaczeniu Przeciwnik i oszczerca przyłączyli się inni aniołowie .

Bóg stworzył ich z wolną wolą więc tak jak ludzie mają wybór (do czasu) .

Natomiast wiedzą że zginą .

Z ludźmi jest podobnie jak zdobędą kasę to pragną władzy .

Edytowane przez Bartik
7 minut temu, Bartik napisał:

Gdy Bóg stworzył Adama i Ewę jeden z aniołów zapragnął władzy i chwały

Zgaś światło i wywietrz.

1 minutę temu, toptwenty napisał:

Zgaś światło i wywietrz.

Ja potrafię przytoczyć te fragmenty Biblijne które potwierdzają to o czym pisze .

Więc mnie nie wzrusza twoja postawa .

12 minut temu, Bartik napisał:

Gdy Bóg stworzył Adama i Ewę jeden z aniołów zapragnął władzy i chwały ,chciał jej od pierwszej pary ludzkiej .Póżniej do tego anioła zwanego szatanem i diabłem czyli w tłumaczeniu Przeciwnik i oszczerca przyłączyli się inni aniołowie .

Anioły chyba stoją wyżej w hierarchii od człowieka...

3 minuty temu, J.Jerry napisał:

3 minuty temu, J.Jerry napisał:

Skoro widza Boga i nie umierają to tak .

9 minut temu, J.Jerry napisał:

No to nasuwa się pytanie czego oni tak zazdrościli?

Chwały szacunku władzy .

Poza tym zapragnęli współżyć z kobietami i materializowali się .

Tym kobietom rodziły się tzw Nefilimowie ,mocarze którzy napełniali złem ziemie .

Edytowane przez Bartik
Godzinę temu, Bartik napisał:

Ja potrafię przytoczyć te fragmenty Biblijne które potwierdzają to o czym pisze

To, o czym piszesz, wziąłeś z Biblii, która potwierdza to, o czym piszesz.

😜

3 godziny temu, Bartik napisał:

Poza tym zapragnęli współżyć z kobietami i materializowali się .

Tym kobietom rodziły się tzw Nefilimowie ,mocarze którzy napełniali złem ziemie .

Czyli aniołowie byli facetami, mieli fiuty, ale nie mieli się z kim bzykać.

Nic dziwnego, że się zbuntowali...

Cześć . próba stawiania mnie tutaj w sytuacji że musze coś udawadniać innym nie rusza mnie .sami niech coś udowodnią choć nie oczekuje żadnej prawdy o takich ludzi .

już Hitler i Lenin w swoim chorym zerwaniu z Bogami udawadniali że kim są .A byli jedynie zwyrodnialcami.

Niech ci nienawistnicy udowodnią że tak zwana ewolucja istnieje ? A powstał człowiek i niema żadnych przodków poza spreparowanymi kilkoma kośćmi ......Oni powiedzą że to z ryby która skrzela miała wszystko sie zaczeło ,tak ?To dlaczego ryby dalejk mają łuske a my niemamy ?Przydałaby sie jako osłona .

Dla mnie kolejnym idiotyzmem jest na siłe szukanie początków ludzkości w afryce ,idiotyzm. Powtarzany współcześnie idiotyzm . Ta ludzie powstali w afryce ale dlaczego nie są czarni wszyscy?A dlaczego czarni ludzie są czarni?A co z azjatami też w afryce powstali? Ale ściema .A to ewolucja ,jaka i od kiedy 🙂 Wszystko wskazuje na to że tak zwane życie ma podstawy Boskiego stworzenia i Bogowie zadecydowali że powstaną różne rasy ludzkie .A dlaczego . Tego nie wiem .

15 minut temu, atmeg napisał:

Cześć . próba stawiania mnie tutaj w sytuacji że musze coś udawadniać innym nie rusza mnie .sami niech coś udowodnią choć nie oczekuje żadnej prawdy o takich ludzi .

już Hitler i Lenin w swoim chorym zerwaniu z Bogami udawadniali że kim są .A byli jedynie zwyrodnialcami.

Niech ci nienawistnicy udowodnią że tak zwana ewolucja istnieje ? A powstał człowiek i niema żadnych przodków poza spreparowanymi kilkoma kośćmi ......Oni powiedzą że to z ryby która skrzela miała wszystko sie zaczeło ,tak ?To dlaczego ryby dalejk mają łuske a my niemamy ?Przydałaby sie jako osłona .

Dla mnie kolejnym idiotyzmem jest na siłe szukanie początków ludzkości w afryce ,idiotyzm. Powtarzany współcześnie idiotyzm . Ta ludzie powstali w afryce ale dlaczego nie są czarni wszyscy?A dlaczego czarni ludzie są czarni?A co z azjatami też w afryce powstali? Ale ściema .A to ewolucja ,jaka i od kiedy 🙂 Wszystko wskazuje na to że tak zwane życie ma podstawy Boskiego stworzenia i Bogowie zadecydowali że powstaną różne rasy ludzkie .A dlaczego . Tego nie wiem .

To poczytaj dlaczego białej parze rodzi się czarne dziecko.

W dniu 20.11.2021 o 03:36, porlick napisał:

Nic dziwnego, że się zbuntowali...

Nie mieścili się na tej główce od szpilki.

1 minutę temu, Bartik napisał:

U Marka, Mateusza, Łukasza czy Jana?

A może u Pawła lub Piotra?

==========================

Bardzo fajnie jest czytać osoby które chcą mnie obrazić ,zdyskredytować a argumentu żadnego u nich nie widać poza zwykłym obrażaniem , liczeniem na to że Ja odpowiem ich językiem.A nic z tego ciemnogrodzcy ,komuniści i faszyści 🙂

Ja zawsze bede delikatnie do was pisał .

12 minut temu, Bartik napisał:

Bo byli na wycieczce w Afryce ? Takie jedno z możliwości albo dziadek był czarnoskóry .

Ach ta Biblia , wszem są tam ciekawe fakty ale uwagga ,ona odnosi sie tylko do pewnego zasiegu tyretorialnego dotyczy bliskiego wschodu i ich historii..A reszta świata ? No fakt reszta świata istnieje poza Biblią.Taki Budda żył kupe lat przed Chrystusem na terenach o wysokiej cywilizacji .Ale centrum świata to bliski wschód ale klamstwa .A najwieksze kłamstwo jest to o Jednym Bogu. To jest zajebiste .Według Biblii nie istnieje żaden inny świat poza tym na bliskim wschodzie a Istnieje .Kto i kiedy kogoś okłamuje .Kłamstwo jest narzędziem władzy znamy to i doświadczamy dziś .Jest starym wynalazkiem .tak więc z usmiechem czytam co piszecie .

a nie tylko fanatycy regligijni ściemniają ,klamstwo jest w cenie .np.naukowcy co pieprzą o wielkich wybuchach a h*ja wiedzą ,o bozonach licząc na spledor w świecie wyobcowanych fizyków teoretycznych itp .to jak dzieki kłamstwu można dobrze żyć jest bardzo ciekawym tematem .

Zapamiętajcie ,dobre kłamstwo jest nadal na cene złota .

Co jest celem kłamstwa ? Odszukanie innego człowieka .wprowadzenie w bład i pozyskanie z tego tytułu zysków .

Czy bogowie są idealni , no nie są bo podlegają tym samym prawom co my ludzie ,jakim ? Być może istnieją jakieś najwyższe prawa w kosmosie którym podlegają istoty a kto to wie .

Idąc tropem wielkich , napewno chęć mordu i napawanie sie obrazem czyjejś śmierci nie należy do istot miłościwych ale może należy do istot morderców .Jak dzień i noc .Ale to nie oznacza że mordercy zyskają p[rzewage ,są niszczeni przez światło ducha i ........

oczywiscie nia mam na myśli piszących tu userów .To jedynie zagubione istoty.Choć szczerzą swoje kły bo chcą być żli.Chcą dominować nad innymi.A jak im sie przyłoży to lecą płakać do adminów ."on mnie obraził" taki przykład .

Edytowane przez atmeg
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.