Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

9 minut temu, Jacchusia napisał:

KK postuluje by dzieci  chodziły na religię lub etykę.

Niech się nie interesują moimi dziećmi

10 minut temu, Jacchusia napisał:

Każdy ma prawo zabrać głos w tej sprawie, zwłaszcza episkopat, który reprezentuje katolików,

Niech zabiera głos w sprawie katolików.

16 godzin temu, kghm napisał:

proszę zinterpretować słowa abp. Wojdy zgodnie z ich wymową.

Już ci to tu przedstawiono a to i tak do ciebie nie dotarło.....nie lubię się powtarzać, zwłaszcza w takich sytuacjach.

Daremny trud.

14 godzin temu, Jacchusia napisał:

zabraniasz innym wygłaszania poglądów sprzecznych z własnymi. 

Tym bardziej że w stosownych ustawach zagwarantowano iż w sprawie lekcji religii będą (powinni) się konsultować z Episkopatem.

Nie rozumie też, że w obecnych czasach etyka (obowiązkowa) może być pomocna w właściwym wychowaniu dzieci.....jak mu religia przeszkadza.

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

A mnie się wydaje, że nie do końca zrozumiałeś o czym piszę....ech to wasze czytanie ze zrozumieniem, pochopne wyciąganie wniosków.   :)

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

W dniu 1.05.2025 o 07:09, Maju napisał:

etyka (obowiązkowa) może być pomocna w właściwym wychowaniu dzieci.....jak mu religia przeszkadza.

Szczególnie, jeśli ta "etyka" pozostanie katolicka ???  😉

Cytat

[...] Obowiązkowa etyka albo religia dla uczniów polskich szkół to jeden ze sztandarowych pomysłów Ministerstwa Edukacji i Nauki. Chodzi w nim przede wszystkim o pokazanie młodzieży, kto tu ma nad kim władzę. Równocześnie to wybór pozorny, bo nauczycieli etyki jest w Polsce śmiesznie mało, a nowych mają kształcić katolickie uczelnie.

Rodzice powinni decydować o tym, czego uczą się ich dzieci? Tylko wtedy kiedy decydują tak, jak sobie życzy władza! [...]

za:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Cały czas e(PiS)kopat forsuje tę poronioną koncepcję wymyśloną przez z**** (copyright by xniwax) czarnka.

Cytat

[...]

ak się okazuje, ministerstwo edukacji chce określić ten system wartości zlecając kształcenie nauczycieli etyki albo uczelniom o charakterze religijnym, a konkretnie – katolickim albo wydziałom teologicznym na uczelniach świeckich. Jeszcze w kwietniu br. MEiN zwróciło się do sześciu uczelni z pytaniem, czy są zainteresowane organizacją studiów podyplomowych dla nauczycieli w zakresie etyki. Wszystkie miały odpowiedzieć twierdząco.

Jedną z tych uczelni jest Wyższa Szkoła Kultury Społecznej i Medialnej z Torunia. A ponadto: Akademia Ignatianum w Krakowie, Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego, Katolicki Uniwersytet Lubelski Jana Pawła II, Uniwersytet Szczeciński oraz Uniwersytet Wrocławski.

Ministerstwo nie poinformowało o kryteriach wyboru uczelni. [...]

obraz.thumb.png.594d6778e6c058f385d9b2973eb3b8ac.png

za:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez argus
9 minut temu, argus napisał:

Szczególnie, jeśli ta "etyka" pozostanie katolicka ???

Według ciebie etyka nauczana przez katechetów wykształconych w katolickich uczelniach będzie się różnić od tej nauczanej w świeckich.....w cudzysłów należy ją ująć. Dobrze.

Nie trafi na pewno do mnie etyka pozwalająca skracać życie w 9 miesiącu ciąży dziecku które niewykluczone że mogło żyć w imię "wolności" czy innego "dobra" jak lewacy piszą:  „dobrostanu psychicznego i społecznego” kobiety.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

7 godzin temu, Maju napisał:

Nie trafi na pewno do mnie etyka pozwalająca skracać życie w 9 miesiącu ciąży dziecku

No i nie musi trafiać, do ciebie niech trafiają prawacko-katolickie mądrości o smoku, a Kk niech się nie interesuje co do mnie trafia.

Ukryta Zawartość

Odezwał się piewca miłości z nowa wersją katolickiej bajki. Zamiast wilka mamy smoka.

Ukryta Zawartość

Mam nadzieję @kghm że przynajmniej sam wiesz o czym ty do mnie piszesz.....bo symboliki o której mówił, jaką wprowadził do homilii abp. Jędraszewski nie pojąłeś.....gdybyś zrozumiał to byś się tak niemądrze do mnie nie zwracał.  

21 godzin temu, argus napisał:

Cały czas e(PiS)kopat forsuje tę poronioną koncepcję wymyśloną przez z**** (copyright by xniwax) czarnka.

A ty powtarzasz copyright by argus pierdoły wielokrotnie. Nabór uczelni był otwarty, mogła sie zgłosic każda która chciała.

Wpisz sobie "studia podyplomoe etyka" w googl, to zobaczysz ile uczelni oferuje kształcenie nauczycieli...i było o tym wielokrotnie, a ty non stop powtarzasz te swoje copyright by argus pierdoły.

W dniu 30.04.2025 o 16:38, kghm napisał:

Niech się nie interesują moimi dziećmi

A kogo obchodzą twoje dzieci? Interesują sie dobrem Polaków.

W dniu 30.04.2025 o 16:38, kghm napisał:

Niech zabiera głos w sprawie katolików.

I zabiera, przecież nie w twoim imieniu. I nie ty będziesz decydował kto ma o czym mówić.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

4 godziny temu, Jacchusia napisał:

Interesują sie dobrem Polaków.

pisze się dobrami 😉 

4 godziny temu, Jacchusia napisał:

I nie ty będziesz decydował kto ma o czym mówić.

tak jest, tylko panowie w sukienkach! 😄 

8 godzin temu, Jacchusia napisał:

A kogo obchodzą twoje dzieci? Interesują sie dobrem Polaków.

Moje dzieci to też Polaki, ale nie wszystkie Polaki chcą słuchać bajek o smoku i nie wszystkie Polaki ślinią się na widok panów w czarnych sukniach. Kk niech się interesuje swoimi owieczkami tam jest wystarczająco dużo pracy.

W dniu 26.04.2025 o 10:03, Maju napisał:

Cytuje dotyczące Filipa wersety, bo pewnie nie ma świadomości że chrzest dorosłych i osób świadomych wiary  w Kk też poprzedza wyznanie wiary.

@Jacchusia w wątku politycznym pisał, że Tuskową nie zdążyli ochrzcić bo z becika wyrosła. Ale błazenada, sami nie wiecie jakie u was zasady panują. Potwierdzacie tylko moje przypuszczenia, reprezentujecie poziom religijnych analfabetów.

41 minut temu, kghm napisał:

Moje dzieci to też Polaki, ale nie wszystkie Polaki chcą słuchać bajek o smoku i nie wszystkie Polaki ślinią się na widok panów w czarnych sukniach. Kk niech się interesuje swoimi owieczkami tam jest wystarczająco dużo pracy.

Gadasz oczywistościami, ale te owieczki są Polakami, żyją w Polsce wiec Oni mają prawo dbać o ich interesy.

42 minuty temu, kghm napisał:

@Jacchusia w wątku politycznym pisał, że Tuskową nie zdążyli ochrzcić bo z becika wyrosła. Ale błazenada, sami nie wiecie jakie u was zasady panują. Potwierdzacie tylko moje przypuszczenia, reprezentujecie poziom religijnych analfabetów.

Tył wiesz co to ironia? Niesamowite głupoty wypisujesz...

Tak zmanipulowanego człowieka to tutaj dawno nie było.

Co za gość 🙂

11 godzin temu, Maju napisał:

Mam nadzieję @kghm że przynajmniej sam wiesz o czym ty do mnie piszesz.....bo symboliki o której mówił, jaką wprowadził do homilii abp. Jędraszewski nie pojąłeś.....gdybyś zrozumiał to byś się tak niemądrze do mnie nie zwracał.  

Przeczytaj jego uwagi do mojego tekstu o chrzcie córki Tuska. No kuźwa dziecko powinno zrozumieć 🙂

13 godzin temu, kghm napisał:
W dniu 26.04.2025 o 10:03, Maju napisał:

Cytuje dotyczące Filipa wersety, bo pewnie nie ma świadomości że chrzest dorosłych i osób świadomych wiary  w Kk też poprzedza wyznanie wiary.

13 godzin temu, Jacchusia napisał:

Tył wiesz co to ironia? Niesamowite głupoty wypisujesz...

Potwierdził tylko moje przypuszczenia że nie czytają ze zrozumieniem, nie wszystko do niego (nich) dociera a wszelkie próby tłumaczenia to czasem:

W dniu 1.05.2025 o 07:09, Maju napisał:

Daremny trud.

2 godziny temu, Maju napisał:

Potwierdził tylko moje przypuszczenia że nie czytają ze zrozumieniem, nie wszystko do niego (nich) dociera a wszelkie próby tłumaczenia to czasem:

A mnie Maju wydaje sie, ze to jest to zmanipulowanie o jakim się często pisze. Mają tak mocno wbite do głowy pewne schematy myślowe, że nie potrafią analizować tekstu tylko wychwytują/dopatrują się potwierdzenia tego wbitego do głowy schematu. I taj ja pisze o śpiworze zamiast becika, wiadomo ironia, a gość czyta to jako potwierdzenie tego co słyszy gdzie indziej o katolikach o ich niewiedzy o własnej religii. I czytasz takie coś i myślisz sobie, zaraz z kim ja rozmawiam ze on nie łąpie takichj prostych oczywistych spraw?

21 godzin temu, Jacchusia napisał:

Gadasz oczywistościami, ale te owieczki są Polakami, żyją w Polsce wiec Oni mają prawo dbać o ich interesy.

aha 😄 😄 😄 

5 godzin temu, Jacchusia napisał:

A mnie Maju wydaje sie, ze to jest to zmanipulowanie o jakim się często pisze. Mają tak mocno wbite do głowy pewne schematy myślowe, że nie potrafią analizować tekstu tylko wychwytują/dopatrują się potwierdzenia tego wbitego do głowy schematu. I taj ja pisze o śpiworze zamiast becika, wiadomo ironia, a gość czyta to jako potwierdzenie tego co słyszy gdzie indziej o katolikach o ich niewiedzy o własnej religii. I czytasz takie coś i myślisz sobie, zaraz z kim ja rozmawiam ze on nie łąpie takichj prostych oczywistych spraw?

aha 😄 😄 😄 

🤣

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

• 2 tygodnie później...
18 godzin temu, jakub102 napisał:

Ciekawe

Byłoby to bardzo ciekawe, gdyby w filmie zamieszczono owo nagranie z domniemanym wywiadem. Tymczasem nic z tego, musimy uwierzyć, że nagranie istnieje a cała narracja nie jest zwykłym kłamstwem. Ja tego nie kupuję, brak dowodów na to, że taki wywiad istnieje. Co więcej, nawet gdyby wywiad istniał, to jakie ma on znaczenie (poza byciem ciekawostką)? Hawking był geniuszem w dziedzinie fizyki, nijak nie przekłada się to na kompetencje w dziedzinie metafizyki. 😜

Od jakiegoś czasu warto też czytać w opisie, skąd się dany film wziął. Pod tym jest taka informacja: "Treści zmodyfikowane lub wygenerowane syntetycznie". Czyli nie dość, że manipulacja, to jeszcze zrobiona z użyciem AI, żeby się za bardzo nie napracować. 😜

2 minuty temu, tencin napisał:

Byłoby to bardzo ciekawe, gdyby w filmie zamieszczono owo nagranie z domniemanym wywiadem. Tymczasem nic z tego, musimy uwierzyć, że nagranie istnieje a cała narracja nie jest zwykłym kłamstwem. Ja tego nie kupuję, brak dowodów na to, że taki wywiad istnieje. Co więcej, nawet gdyby wywiad istniał, to jakie ma on znaczenie (poza byciem ciekawostką)? Hawking był geniuszem w dziedzinie fizyki, nijak nie przekłada się to na kompetencje w dziedzinie metafizyki. 😜

Od jakiegoś czasu warto też czytać w opisie, skąd się dany film wziął. Pod tym jest taka informacja: "Treści zmodyfikowane lub wygenerowane syntetycznie". Czyli nie dość, że manipulacja, to jeszcze zrobiona z użyciem AI, żeby się za bardzo nie napracować. 😜

Dowodem na to, że rewelacje zawarte w filmie są fejkiem jest stwierdzenie, że tylko niektórzy ludzie wysyłają informacje kwantowe a większość jest "kasowana". Dlatego stwierdzenie ,że są to "resztki" lub transformacja duszy ludzkiej w perspektywie całego nagrania to nielogiczny bełkot.

Hawking był absolutnie logiczny. Jedyne co może być prawdą to to, że czarne dziury zachowują informacje.

12 minut temu, expert napisał:

Dowodem na to, że rewelacje zawarte w filmie są fejkiem jest stwierdzenie, że tylko niektórzy ludzie wysyłają informacje kwantowe a większość jest "kasowana". Dlatego stwierdzenie ,że są to "resztki" lub transformacja duszy ludzkiej w perspektywie całego nagrania to nielogiczny bełkot.

Hawking był absolutnie logiczny. Jedyne co może być prawdą to to, że czarne dziury zachowują informacje.

Filmu nie obejrzałem dokładnie, szkoda mi czasu na takie głupoty. Sprawdziłem tylko, czy jest w nim ów wywiad zacytowany w oryginale, albo przynajmniej wskazanie na źródło. Nie było, więc nie ma co tracić czasu na słuchanie sztuczno-inteligentnego lektora. 😉

3 godziny temu, kostropaty napisał:

😉

Ukryta Zawartość

Screenshot_20250518_153250_Samsung Internet.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Piotr

Godzinę temu, TomekL3 napisał:

Krótko mówiąc w dupie był gówno widział

Ukryta Zawartość

racja,  na bank nie balował z nieodżałowanym bobbym kennedym na mazerszipie 😄 

Ukryta Zawartość

1 godzinę temu, TomekL3 napisał:

Krótko mówiąc w dupie był gówno widział

Ukryta Zawartość

Jak my wszyscy Tomku - błądzimy we mgle 🙂

Ukryta Zawartość

Piotr

Wątek można definitywnie zakończyć.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Wątek dla niedowiarków tak. 
Ja mam pytanie czy samochód  ma swojego projektanta czy sam powstał, gdyż  nikt go  nie widział ? 
Gryfon 300 wyskakuje z ziemi lub leży pod gruszą sam z siebie ? 
Wszystko musi być uczynione przez kogoś inteligentnego . 
Samo DNA lub komórka ludzka jest tak skomplikowana , że taki wzmacniacz czy samochód to nawet nie można porównywać jeśli chodzi o złożoność i funkcje jakie pełnią . 
Trzeba być ślepym lub odrzucać fakty by nie widzieć iż jesteśmy stworzeni przez Boga ,mimo iż go nigdy nie widzieliśmy , podobnie jak konstruktora auta itd. Ale nikt nie wątpi iż tak prosta rzecz została złożona przez kogoś inteligentnego . Dlaczego więc tak łatwo przychodzi niektórym twierdzenie że nie ma Boga ? 

3 minuty temu, Bartik napisał:

Dlaczego więc tak łatwo przychodzi niektórym twierdzenie że nie ma Boga ? 

Ponieważ przyznanie , że Bóg istnieje rodzi konsekwencje, wymaga zmiany postaw życiowych. Zaprzeczenie istnienia Boga jest po prostu wygodne ...skoro konsekwencje wieczne nie istnieją to hulaj dusza piekła nie ma.

W dniu 4.05.2025 o 13:40, argus napisał:

Szczególnie, jeśli ta "etyka" pozostanie katolicka ???  😉

Masz na myśli etykę "katolika" Jarosława Kaczyńskiego, czy może etykę "katolika" donalda Tuska? 😉
Obaj jednoznacznie się zdeklarowali.

2 godziny temu, Bartik napisał:

Samo DNA

Nasi adwersarze twierdzą, że Ziemia z jej ekosystemem to dzieło ewolucji. 4.5 mln lat to trochę za mało na tak niesamowicie złożoną i zarazem spójną, "przypadkową" konstrukcję (reżimy odległości pomiędzy cząstkami atomów różnych pierwiastków itd., o "ewolucji" praw fizyki nie wspominając). Jakby miała kilkaset trylionów lub jeszcze więcej, można by było taką opcję ewentualnie rozważyć.

Edytowane przez Mrok
  • Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.