Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Najpierw było drzewo, później jabłko, Adam, a z Adama Ewa. Zeżarli jabłko i stwierdzili, że jeść jest dość przyjemne zajęcie i tak z litości Bóg stworzył koguta, a z niego podobnie jak z Ewą powstała kura, Efektem było jajo - stąd Boski posiłek dla każdego JAJECZNICA.

AMEN

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Gość stary bej

(Konto usunięte)

"Dowód" na istnienie boga, który tak naprawdę jest w mózgu.

http://innemedium.pl/wiadomosc/trzecie-oko-dodatkowy-zmysl-czlowieka-czesc-ludzkiej-fizjonomii

Jeśli uważnie i z powagą przeczytacie cały artykuł to znajdziecie w nim odpowiedź na tworzenie się wizji podążania ku świetle, które występują w czasie śmierci klinicznej.

dokładnie , warto zrozumieć to ,że Bóg (siła wyższa,świadomość, itp) jest bezgraniczną miłością , w tym uczuciu wszystko jest zawarte i przez to proste i zrozumiałe....

Ja po lekturze starego i nowego testamentu doszedłem do wniosku że Bóg to psychopata.

Już zresztą pisałem na temat podstaw wiary chrześcijańskiej. Jeżeli Bóg jest miłością to dlaczego wymaga żeby za grzechy ktoś został zaszlachtowany? Dlaczego ktoś musiał ponieść karę? Czy za zjedzenie jabłka naprawdę trzeba było Jezusa powiesić na krzyżu? Dlaczego grzechów ludzi nie można było odkupić dobrymi uczynkami.

Czyżby Bóg miał związane ręce i nie mógł wybaczyć ludzkości pierworodnego grzechu bez tej rzezi?

Skoro jest Bogiem to mógł ale nie chciał. A dlaczego?

Bo Bóg to niewątpliwy psychopata z niedorozwojem osobowości który niedorozwiniętą samoocenę musi nadrabiać uwielbieniem swoich wyznawców. Bogu nie chodzi o miłość bo by zerwanie jabłka pierwszym ludziom wybaczył zwłaszcza że nie by było to wielkie przewinienie.

Bogu chodzi o posłuszeństwo( a tak naprawdę nie bogu ale jego kapłanom). To dlatego Adam i Ewa zostali wygnani z raju. Który rodzic wygnał by swoje dzieci z domu za zjedzenie jabłka? Chyba tylko zwyrodnialec.

Niestety ale cały stary testament opowiada jedynie o tym że albo robisz jak Bóg chce albo on cię zdepcze jak robala co zresztą ten psychopata robi w starym testamencie dosyć często i dosyć chętnie.

chciałeś zabłysnąć , a się zwyczajnie ośmieszyłeś nieznajomością chemii , czego najwymowniejszym wyrazem jest Twój komentarz do słów w/w doktora chemii .

weź lepiej wklej coś na temat, że relatywistyka czy teoria strun nie działa. I że tylko pambuk i święta książka, co się jej przepowiednie sprawdziły wiele razy, mają rację.

Niestety ale cały stary testament opowiada jedynie o tym że albo robisz jak Bóg chce albo on cię zdepcze jak robala co zresztą ten psychopata robi w starym testamencie dosyć często i dosyć chętnie.

ktoś kiedyś podliczył biblię i tak mu wyszło:

god-v-satan.jpg

wypadałoby czcić Szatana, ale strach przed bogiem jest. A Szatan jakoś się nie obraża za to, że go nie szanuję. Cóż, pragmatyk wybiera boga. Każdy chce żyć.

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

Czytasz chlopcze i nic nie rozumiesz ale wszystko przed Toba .Moze Ci podpowiem slowo klucz...testament ...dalej, spisany za zycia jest nic nie wart....

http://zbawienieiwiara.com/Listy_Apostolskie/Hebrajczykow.html

Poczytaj ale bez uprzeden

..ktory to pambug?

post-15075-0-08769400-1365505650_thumb.jpg

Edytowane przez Arek__45

weź lepiej wklej coś na temat, że relatywistyka czy teoria strun nie działa. I że tylko pambuk i święta książka, co się jej przepowiednie sprawdziły wiele razy, mają rację.

ktoś kiedyś podliczył biblię i tak mu wyszło:

god-v-satan.jpg

wypadałoby czcić Szatana, ale strach przed bogiem jest. A Szatan jakoś się nie obraża za to, że go nie szanuję. Cóż, pragmatyk wybiera boga. Każdy chce żyć.

Tutaj trochę na temat miłości Boga. I można się trochę odprężyć.

Dlaczego nie można wkleić linków do Youtube?

"Dowód" na istnienie boga, który tak naprawdę jest w mózgu.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeśli uważnie i z powagą przeczytacie cały artykuł to znajdziecie w nim odpowiedź na tworzenie się wizji podążania ku świetle, które występują w czasie śmierci klinicznej.

dokładnie, bóg jest wytworem naszego mózgu

a dmt najsilniejszym narkotykiem, dodatkowo serwowanym nam gratis przez nasz organizm

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Spróbuję w ten sposób.

"www.youtube.com/watch?v=TLgacbYRQ_I"

nie no, działa wszystko. Mówię tylko, że tego Carlina i kilka innych wrzucałem tu na forum parę/naście stron wcześniej w tym wątku.

..ktory to pambug?

no właśnie. To ważne pytanie.

7595_6248_500.jpeg

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

Rozruszaj swoja szara mase , przestan myslec wedlug wzorcow badz soba.

Jak moje dziecko zawini ja taz przepraszam....Putina przepraszaliby... prezydent, premier..

A jak myslisz chart ducha etc komandosi to zdobywaja na dyskotekach moze randkach albo siedzac jak Ty przy klawiaturze?

Rozruszaj swoja szara mase , przestan myslec wedlug wzorcow badz soba.

Jak moje dziecko zawini ja taz przepraszam....Putina przepraszaliby... prezydent, premier..

A jak myslisz chart ducha etc komandosi to zdobywaja na dyskotekach moze randkach albo siedzac jak Ty przy klawiaturze?

Dalej nie rozumiem o co ci chodzi. Może ktoś inny zrozumiał o co chodzi z tym Putinem?

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

Ale ja rozumie jak sie mialo matke ktora chciala nas urobic na swoje widzimisie i ojca tchorza to potem trudno walczyc i odnalezc siebie.

Glab jestes i tyle...

Gość

(Konto usunięte)

Ale ja rozumie jak sie mialo matke ktora chciala nas urobic na swoje widzimisie i ojca tchorza to potem trudno walczyc i odnalezc siebie.

Glab jestes i tyle...

korbowód ma tę cechę, że się obraca, albo nie

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.