Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)
29 minut temu, gustwao napisał:

Nie ma się co chwalić, tylko praktykować, jak to mówią cuda zdarzają się na co dzień bez kłaniania się na kolanach. 

to pisz o praktyce, co załatwiłeś tym co piszesz że załatwić potrafisz? konkrety, zamiast bujania w obłokach.

5 minut temu, kazik-t napisał:

to pisz o praktyce, co załatwiłeś tym co piszesz że załatwić potrafisz? konkrety, zamiast bujania w obłokach. 

To nie działa zero jedynkowo. Nie będę pisał tutaj takich rzeczy, nie zależy mi na tym. To nie news. Jednak gwarantuje że działa, zacznij inaczej myśleć zero stresu, tylko pozytywy, medytacja wystarczy 10 min aby wyczyścić mózg z głupot. 

I do dzieła, tylko nie e zaraz milion dolarów wygrasz bo to nie działa na rzeczy materialne bezpośrednio, ale pośrednio. 

Czyli przykład: chcesz lepszą pracę, która przełoży się na pieniążki to myślisz o tym w jaki sposób Twoje umiejętności mogą pomóc innym lub specjalne predyspozycje przyspieszą zadowolenie i radość innych klientów. Lub chcesz zdobyć nowe umiejętności i doświadcza jednak potrzebujesz odpowiedniej pracy która Ci to umożliwia i pozwoli utrzymać Twoja rodzinę. To tylko powiedziane bardzo ogólnikowo, na jednym prostym przykładzie. 

45 minut temu, gustwao napisał:

A może tak dla odmiany, aby zobaczyć to co dziś jest nie do zobaczenia, poczytać "egipską księgę umarłych" . Dodam tylko że jest sporo starszą niż biblia. Choć może być niebezpieczna 😉

Nie wątpię że ciekawa. Mam wrażenie że mój Bóg nie lubił za bardzo władców Egiptu, ale też Egiptu, nie wiem jak teraz. Władców nie wymienia z imienia nawet. Tamte 10 plag także było niezłym terrorem. Byłem w Egipcie kilka razy bo nurkowałem w Morzu Czerwonym wiele razy, jedna z lepszych przygód w życiu. Rezultatów egipskch boskości nie zauważyłem, chrześcijańska Europa wygląda lepiej i jest bardziej cywilizowana. Babilon także nie istnieje, złote miasto, nie ma go już. Archeolodzy mogą się zachwycać babilońskimi bóstwami, co z tego, ich też już nie ma.

2 godziny temu, J.Jerry napisał:

Pytanie dlaczego człowiek miałby to robić, jak na to wpadł w sensie co go zainspirowało. Zakładam że mówimy o ewolucji i w pewnym momencie (kiedy to było?) człowiek - pewnie jeden i to przypadkiem stwierdza istnienie boga lub bogów, reszta uznaje to za dobry pomysł. W efekcie tego odkrycia grupy wierzące w bogów stają się najmocniejsze , bo żyją do naszych czasów, a reszta jest w mniejszości. Ja bym powiedział, że jest to jedno z największych osiągnieć ewolucji, a może nawet jedyne osiągnięcie odróżniające nas od zwierząt, chyba że zwierzęta też mają swoje religie, o czym nie wiem. Tak że w świecie bez Boga Stwórcy wiara w bogów nabiera jeszcze większego znaczenia, bo to wszystko, co mamy teraz najlepszego.

przeczytaj "Sapiens, od zwierząt do bogów" Yuvala Harariego, tam to jest bardzo dobrze wytłumaczone :)

Świetna książka! Klasyk! Ten Piotr niech się cieszy, że go podnieca katolicyzm, bo ma umysł podatny na sekciarstwo. Jakby go dorwali jacyś oszołomieni wyznawcy guru, to musiałby biedaczyna brać udział w zbiorowych orgiach 😁

"Tynk pożera dźwięk" 747

Błogosławię Was wszystkich i życzę powodzenia w codziennych sprawach.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

1 minutę temu, Piotr_1 napisał:

Błogosławię Was wszystkich i życzę powodzenia w codziennych sprawach.

Ukryta Zawartość

Ja prdl! Przynajmniej pijesz coś kolego! I na bicyklu jeździsz. Czy sex uprawiasz wyłącznie w celu prokreacji czy w bardziej przyziemnym czasem również? Jak Twoja Baba to toleruje? Napij się i wyluzuj.

Ukryta Zawartość

"Tynk pożera dźwięk" 747

Godzinę temu, Piotr_1 napisał:

Mam wrażenie że mój Bóg nie lubił za bardzo władców Egiptu, ale też Egiptu, nie wiem jak teraz. Władców nie wymienia z imienia nawet

Widzisz nawet nie masz zamiaru sprawdzić, tak ma większość ludzi wierzących w 5000 bogow znanych na ziemi. (I każdy z nich twierdzi że jest najważniejszy) a bóg egipski czy chrześcijański lub muzułmański to ten sam o wielu imięiach. Dlaczego o wielu, dlaczego nie chciał się pokazać może miał coś do ukrycia, że "tylko słychać było kroki Pana" bo może jak ktoś zobaczyby go to zobaczyłby fałszywego tego samego co już inni go znali. 

A nigdy nie przyszło Ci do głowy że jak urodził byś się w chinach to byłbyś buddystą, jak w Iraku to muzułmaninem jak w Afryce w buszu to wierzyłby w zulugulę, a jak USA to byłbyś scientolologiem lub innym wyznawca wielu tam popularnych religii. To samo jak cofnolbys się w czasie i urodził w Egipcjan to jaka nic oddałbyś cześć jakiemuś faraonowi lub cesarzowi rzymskiemu przecież też byli bogami, a co nie prawda. Nic to nie dało Ci do myślenia? 

2 minuty temu, EmilioE napisał:

Ja prdl! Przynajmniej pijesz coś kolego! I na bicyklu jeździsz. Czy sex uprawiasz wyłącznie w celu prokreacji czy w bardziej przyziemnym czasem również? Jak Twoja Baba to toleruje? Napij się i wyluzuj.

Widać chłopak się poświęca i to dla nas, szacun. 

3 minuty temu, kghm napisał:

Widać chłopak się poświęca i to dla nas, szacun. 

Na pewno jest dobrą osobą i życzliwą, nie można mu odmówić. Ale pasy będziemy drzeć... 😉

"Tynk pożera dźwięk" 747

11 minut temu, EmilioE napisał:

Czy sex uprawiasz wyłącznie w celu prokreacji czy w bardziej przyziemnym czasem również? Jak Twoja Baba to toleruje? Napij się i wyluzuj.

Zostaw człowieka, widać, że ma problemy ze sobą. Nie mnie oceniać, ale zdaje się, że to kawaler, więc o jakiej babie mowa?

Dawno już tutaj napisałem, w odpowiedzi , że dla mnie wszystko jasne i wiele rzeczy z jego strony  tłumaczy taka postawę.

Szkoda takich ludzi, biedni, samotni, pijący itd.

Edytowane przez sir.jax

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

Teraz, sir.jax napisał:

Zostaw człowieka, widać, że ma problemy ze sobą. Nie mnie oceniać, ale zdaje się, że to kawaler, więc o jakiej babie mowa?

Dawno już tutaj napisałem, w odpowiedzi , że dla mnie wszystko jasne i wiele rzeczy z jego strony wiele tłumaczy taka postawę.

Szkoda takich ludzi, biedni , samotni, pijący itd.

Przepraszam, ja nawet go lubię. Ale ma duży potencjał intelektualny, który marnotrawi na religijne głupstwa. Powinien być twardym, zdystansowanym sukinsynem, który rozgrywa proli i cieszy się dobrem powszechnym. A tak, studiuje Biblię i przytacza nam cytaty natchnione bez sensu.

"Tynk pożera dźwięk" 747

1 minutę temu, EmilioE napisał:

Przepraszam, ja nawet go lubię. Ale ma duży potencjał intelektualny, który marnotrawi na religijne głupstwa. Powinien być twardym, zdystansowanym sukinsynem, który rozgrywa proli i cieszy się dobrem powszechnym. A tak, studiuje Biblię i przytacza nam cytaty natchnione bez sensu.

Zgadzam się,  ale to kolejny dowód na to, co wyimaginowany bóg i religia robią z człowieka. 

Szkoda gościa, bo oczytany i inteligentny, marnuje czas na ch.... warte rzeczy.

A życie spieprza.

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

Gość

(Konto usunięte)
2 godziny temu, gustwao napisał:

To nie działa zero jedynkowo. Nie będę pisał tutaj takich rzeczy, nie zależy mi na tym. To nie news. Jednak gwarantuje że działa, zacznij inaczej myśleć zero stresu, tylko pozytywy, medytacja wystarczy 10 min aby wyczyścić mózg z głupot. 

I do dzieła, tylko nie e zaraz milion dolarów wygrasz bo to nie działa na rzeczy materialne bezpośrednio, ale pośrednio. 

Czyli przykład: chcesz lepszą pracę, która przełoży się na pieniążki to myślisz o tym w jaki sposób Twoje umiejętności mogą pomóc innym lub specjalne predyspozycje przyspieszą zadowolenie i radość innych klientów. Lub chcesz zdobyć nowe umiejętności i doświadcza jednak potrzebujesz odpowiedniej pracy która Ci to umożliwia i pozwoli utrzymać Twoja rodzinę. To tylko powiedziane bardzo ogólnikowo, na jednym prostym przykładzie. 

czyli, że nic z tego, no i , wciąż gadasz o pieniądzach i pracy, więc to co piszesz, że działa choćby pośrednio, to lipa.

Niewolnik zawsze myśli o lepszym zajęciu i większych zarobkach.

1 minutę temu, sir.jax napisał:

A życie spieprza.

na wója komu takie życie...

1 minutę temu, kazik-t napisał:

czyli, że nic z tego, no i , wciąż gadasz o pieniądzach i pracy, więc to co piszesz, że działa choćby pośrednio, to lipa.

Szkoda że nic z tego nie zrozumiałeś. Cóż jeszcze nie ten czas. 

Gość

(Konto usunięte)
2 minuty temu, gustwao napisał:

Szkoda że nic z tego nie zrozumiałeś. Cóż jeszcze nie ten czas. 

kręcisz coś namiętnie..

Teraz, EmilioE napisał:

Jak byśmy go upili i zabrali na dzikie baby, to by nam pokazał jakie z nas leszcze. 😄 Pioter górą! Niech żyje!

skąd taka odmiana? a przed chwilą jeszcze, były inne emocje.

4 minuty temu, Grzegorz7 napisał:

Szanujcie ludzi z pasją.

Sami pier**licie o tych grających kablach. A waszym bożkiem mamona...

😉

Ładnie powiedziane! Szanujemy Piotera! 

"Tynk pożera dźwięk" 747

Tak wygląda twarda nauka dla chrześcijan, a nie miękkie kluchy:

O tym że duchy są wszędzie i przyjmujemy je do naszej głowy. O tym że nasz umysł jest naczyniem które sami napełniamy. O działaniu mechanizmu zwodzenia ludzi w różnych kościołach. Mój ulubiony kaznodzieja, samochodowy kaznodzieja.

Pioter Brodaty, Ty nam tu jakichś gołowąsów nadpobudliwych nie wstawiaj. Jak ten jegomość wypije pińcet litrów okowity, sto bab wydupczy, zaliczy depresję i ekstatyczny odlot, to uznamy go za godnego partnera. Zaprawdę powiadam Ci, iż Ty przerastasz go trzykrotnie!

"Tynk pożera dźwięk" 747

37 minut temu, slawek.xm napisał:

Czemu on tak krzyczy ? 🙂

Żeby w majty też poszło, a nie tylko do głowy weszło.

Extremis malis - extremi remedia

22 minuty temu, EmilioE napisał:

Pioter Brodaty, Ty nam tu jakichś gołowąsów nadpobudliwych nie wstawiaj. Jak ten jegomość wypije pińcet litrów okowity, sto bab wydupczy, zaliczy depresję i ekstatyczny odlot, to uznamy go za godnego partnera. Zaprawdę powiadam Ci, iż Ty przerastasz go trzykrotnie!

"nam"? Czy to głos ludu wyzwolonego??

Edytowane przez Piotr_1
16 minut temu, Piotr_1 napisał:

Żeby w majty też poszło, a nie tylko do głowy weszło.

Extremis malis - extremi remedia

"nam"? Czy to głos ludu wyzwolonego??

Wyzwolonego, wyemancypanowanego od idei boga, bytu wszechmocnego, urojonego przez miliony... Nie każdy chce sobie kisić mózg rojeniami i miazmatami, choćby to miało być trudne, aby zdzierżyć Życie! A Wy idźcie w niewolę watykańską i ujmijcie swoje mózgi w żelazne obręcze, abyście nie musieli się skalać trudami wolnych, swobodnych myśli, nie uznających a priori autorytetów i padających na kolana przed wiejskimi prostaczkami w koloratkach. Biada Wam!

"Tynk pożera dźwięk" 747

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.