Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

16 minut temu, kghm napisał:

Przeczytałem, trochę przypomina historię Hioba.

???

W księdze Rut jest mowa o powinnościach ludzi względem ludzi, a nie Boga.

Wracaj do lektury.

48 minut temu, toptwenty napisał:

???

W księdze Rut jest mowa o powinnościach ludzi względem ludzi, a nie Boga.

Wracaj do lektury.

To zdanie miałem na myśli, jeśli chodzi o nawiązanie do Hioba.

,,bogata wyszłam, a Pan zgotował mi powrót w niedostatku, dlaczego więc nazywacie mnie Noemi, skoro Pan wystąpił przeciwko mnie, a Wszechmogący zło mi zgotował?'' Rut.1, 21

Ale w dalszym ciągu nie wiem, dlaczego tylko tą księgę byś zostawił?

Gość

(Konto usunięte)
4 godziny temu, Mickey6 napisał:

Ziemia jest płaska.

weź kulę, z czegokolwiek, polej ją wodą i opowiedz co się stało...

4 godziny temu, kghm napisał:

Jak patrzysz na zachód słońca, to co widzisz? kulę czy okrąg.

widać jak słońce ucieka za horyzont przed wielu mądrymi inaczej

23 minuty temu, kazik-t napisał:

weź kulę, z czegokolwiek, polej ją wodą i opowiedz co się stało...

Więcej! Ziemia jest wklęsła, bo z płaskiej, to cała woda by się wylała!...

🤪😄😄😄

Edytowane przez porlick
2 minuty temu, porlick napisał:

Ziemia jest wklęsła

Jakby tak pomyśleć, to nie jest głupi pomysł na nową sektę, Szanowny Kolego. Idioci znajdą się szybko. Składki, gadżety, patronite😀 W odpowiednim ujęciu to nawet ulgi podatkowe.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Mój nick z tym zmanipulowanym cytatem 😅 No musiałem zrobić zrzut ekranu 😅🤣

Screen-Shot-2013-05-26-at-00.39.42.png

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)
46 minut temu, Mickey6 napisał:

Mój nick z tym zmanipulowanym cytatem 😅 No musiałem zrobić zrzut ekranu 😅🤣

Ziemia pisana właściwą literą, brak błędów, więc co zmanipulowałeś? to jakiś test, zagadka czy co wymyśliłeś?

7 godzin temu, Bartik napisał:

Izajasza 40:22 

Jak czytamy w „Old Testament Word Studies” Wilsona (Badania nadsłownictwem Starego Testamentu), hebrajskie słowo „chug”, tłumaczone tu na „okręg”, może również znaczyć „kula”. Dlatego w przekładzie Moffatta słowa z Izajasza 40:22 brzmią: „Zasiada nad kulistą ziemią”.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Piotr

6 godzin temu, kazik-t napisał:

zagadka czy co wymyśliłeś

Ja nic.

6 godzin temu, kazik-t napisał:

więc co zmanipulowałeś?

Ja nic. To o dokonaniu manipulacji napisałem o Tobie.

Jeśli w dyskusji na temat cytatu z Biblii o kształcie Ziemi wyraźnie stoję po stronie współczesnej nauki a nie ludowych bredni, to Ty przez wycięcie i umieszczenie bez kontekstu, z moim podpisem fragmentu zdania "Ziemia jest płaska" dokonujesz manipulacji.

Edytowane przez Mickey6
Gość

(Konto usunięte)
2 godziny temu, Mickey6 napisał:

Ja nic.

Ja nic. To o dokonaniu manipulacji napisałem o Tobie.

Jeśli w dyskusji na temat cytatu z Biblii o kształcie Ziemi wyraźnie stoję po stronie współczesnej nauki a nie ludowych bredni, to Ty przez wycięcie i umieszczenie bez kontekstu, z moim podpisem fragmentu zdania "Ziemia jest płaska" dokonujesz manipulacji.

no widzsz

jak łatwo jest podjąć starania, by coś komuś wmówić tylko dlatego, że pisze o faktach

wstydź się

7 godzin temu, 23031970 napisał:

Ukryta Zawartość

Myślisz ,że ktoś to przeczytał ze zrozumieniem? 🙂

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)
9 minut temu, Bartik napisał:

Myślisz ,że ktoś to przeczytał ze zrozumieniem? 🙂

co sam z tego zrozumiałeś?

czytaj więc:

cyt.

"Myślałeś, że Biblia jest nienaukowa? Zobacz to!

Często osoby, które nie czytają Biblii, negują i lekceważą ją jako księgę napisaną tysiące lat temu. Sądzą przy tym, że jest ona przestarzała i niezgodna ze współczesnymi odkryciami naukowymi.

Oczywiście Biblia nie jest księgą stricte naukową. Jest przesłaniem Boga do ludzi.

Jest jednak parę przykładów, które pokazują, że Biblia już dawno mówiła o faktach opisywanych dziś przez naukę. Oto niektóre z nich:

1. Ziemia ma okrągły kształt

Księga Izajasza 40,22:

"Siedzi nad okręgiem ziemi, a jej mieszkańcy są jak szarańcze; rozpostarł niebo jak zasłonę i rozciąga je jak namiot mieszkalny."

Księga Przypowieści Salomona 8,27:

"Gdy budował niebiosa, byłam tam; gdy odmierzał krąg nad powierzchnią toni." - mowa mądrości.

2. Niezliczona liczba gwiazd

Księga Jeremiasza 33,22:

"Jak nie mogą być zliczone zastępy niebieskie i nie może być zmierzony piasek morski, tak mnogie będzie potomstwo Dawida, mojego sługi, i kapłanów lewickich, którzy mi służą".

3. Ziemia unosi się w przestrzeni

Księga Hioba 26,7:

"Rozpościera północ nad pustką, a ziemię zawiesza nad nicością."

4. Ponad atmosferą ziemską znajdują się kolejne "niebiosa", jeszcze potężniejsze. To "niebiosa niebios". Może chodzić tu o przestrzeń kosmiczną

2 Księga Kronik 6,18:

"Lecz czy naprawdę zamieszka Bóg z człowiekiem na ziemi? Oto niebiosa i niebiosa niebios nie mogą cię ogarnąć, a cóż dopiero ten przybytek, który zbudowałem?!".

Księga Powtórzonego Prawa 10,14:

"Oto do Pana, twego Boga, należą niebiosa i niebiosa niebios, ziemia i wszystko, co na niej się znajduje".

Księga Nehemiasza 9,6:

"Ty jedynie jesteś Panem! Ty stworzyłeś niebiosa, niebiosa niebios i cały ich zastęp, Ziemię i wszystko, co jest na niej, morza i wszystko, co jest w nich, Ty też wszystko to utrzymujesz przy życiu, a zastęp niebieski oddaje ci pokłon."

Ten fragment wskazuje także, że gwiazdy (nazywane w Biblii często zastępem niebieskim) znajdują się nie na niebie atmosfery ziemskiej, lecz na niebiosach niebios czyli, jak można się domyślić, w przestrzeni kosmicznej, ponad atmosferą ziemską.

5. Gwiazdy nie są jedynie plamkami na niebie.

Księga Hioba 9,9-10:

"On stworzył Niedźwiedzicę, Oriona, Plejady i Gwiazdozbiór Południa. Czyni wielkie, niezbadane rzeczy i cuda, którym nie ma miary."

Hiob mówi więc o stworzeniu gwiazd jako o niesamowitym cudzie i dowodzie wszechmocy Boga. Podobnie Izajasz (40,28):

"Podnieście oczy w górę i patrzcie: Kto stworzył te gwiazdy? - Ten, który w szykach prowadzi ich wojsko, wszystkie je woła po imieniu. Spod takiej potęgi i olbrzymiej siły nikt się nie uchyli."

6. We wnętrzu Ziemi panuje nadzwyczaj wysoka temperatura.

Księga Hioba 28,5:

"Z ziemi pochodzi chleb, lecz w głębi jest ona rozgrzebana jakby przez ogień".

7. Powietrze posiada wagę

Księga Hioba 28,25:

"Gdy nadawał wiatrowi wagę i mierzył pojemność wód".

8. Wiatr "krąży"

Księga Kaznodziei Salomona (Koheleta) 1,6:

"Wiatr wieje ku południowi i skręca ku północy; wiatr ustawicznie krąży i w swym biegu okrężnym wraca."

9. Krew jest źródłem życia

Księga Kapłańska 17,11:

"Gdyż życie ciała jest we krwi, a Ja dałem wam ją do użytku na ołtarzu, abyście dokonywali nią przebłagania za dusze wasze, gdyż to krew dokonuje przebłagania za życie."

10. Na dnie oceanu znajdują się doliny i góry

Księga Jonasza 2,6-7:

"Wrzucił mnie na głębię pośród morza i porwał mnie wir; wszystkie twoje bałwany i fale przeszły nade mną. Już pomyślałem: Jestem wygnany sprzed twoich oczu, jakże będę mógł jeszcze spojrzeć na twój święty przybytek? Wody sięgały mi aż do gardła, ogarnęło mnie topielisko, sitowie wiło się koło mojej głowy. Zstąpiłem do stóp gór, zawory ziemi na zawsze się za mną zamknęły. Lecz Ty wydobyłeś z przepaści moje życie, Panie, Boże mój." - słowa proroka Jonasza po tym, jak został połknięty przez wielką rybę.

11. Zasady obiegu wody w przyrodzie

Księga Kaznodziei Salomona 1,7:

"Wszystkie rzeki płyną ku morzu, a jednak morze nie wzbiera; w dalszym ciągu płyną rzeki do miejsca, do którego zdążają."

Księga Amosa 5,8:

"Wzywa wody morskie i rozlewa je po powierzchni ziemi - Pan imię jego."

Księga Hioba 36,27-28:

"On wyciąga kropelki z morza i te rozlewają się w oparach deszczu, którym ociekają chmury i który spada na mnóstwo ludzi""

skup się teraz na tym:

Księga Kapłańska 17,11:

"Gdyż życie ciała jest we krwi, a Ja dałem wam ją do użytku na ołtarzu, abyście dokonywali nią przebłagania za dusze wasze, gdyż to krew dokonuje przebłagania za życie."

co z tego zrozumiałeś?

napisz jaka nauka wyjaśniła i potwierdziła naukowość cytowanych bredni?

25 minut temu, kazik-t napisał:

no widzsz

jak łatwo jest podjąć starania, by coś komuś wmówić tylko dlatego, że pisze o faktach

wstydź się

Nie mam czego się wstydzić. Tym bardziej, że już drugi raz, to Ty błędnie kojarzysz co i do kogo ja piszę, mimo, że umieszczam odniesienia i cytaty. Zestawiasz mój nick z wyrwanymi z kontekstu zarówno pojedynczej mojej wypowiedzi jak i przebiegu całej wymiany zdań, dwoma słowami, pod którymi nigdy bym się nie podpisał i które w kontekście znaczą coś zupełnie innego. Rzucasz jako reakcje na moje wypowiedzi, pytania i odpowiedzi jakieś pojedyncze słowa lub fragmenty zdań, które nie są zaczepione w kontekście całej wymiany zdań i cytatów, w której uczestniczę. Jak piszesz już całe zdanie to średnio z niego coś wynika bo jest tak mętne. A na pewno, Twoje "odpowiedzi" nie są logiczną kontynuacją rozmowy, do której się ponoć odnoszą i nic do niej nie wnoszą.

Skoro taką manipulację stosujesz to znaczy, że taki styl akceptujesz.

Wstydzić powinni się ci co faktycznie głoszą tu mity epoki brązu jako fakty, przeczą kształtowi Ziemi, ewolucji czy innym pojęciom czy faktom.

24 minuty temu, kazik-t napisał:

co sam z tego zrozumiałeś?

czytaj więc:

cyt.

"Myślałeś, że Biblia jest nienaukowa? Zobacz to!

Często osoby, które nie czytają Biblii, negują i lekceważą ją jako księgę napisaną tysiące lat temu. Sądzą przy tym, że jest ona przestarzała i niezgodna ze współczesnymi odkryciami naukowymi.

Oczywiście Biblia nie jest księgą stricte naukową. Jest przesłaniem Boga do ludzi.

Jest jednak parę przykładów, które pokazują, że Biblia już dawno mówiła o faktach opisywanych dziś przez naukę. Oto niektóre z nich:

1. Ziemia ma okrągły kształt

Księga Izajasza 40,22:

"Siedzi nad okręgiem ziemi, a jej mieszkańcy są jak szarańcze; rozpostarł niebo jak zasłonę i rozciąga je jak namiot mieszkalny."

Księga Przypowieści Salomona 8,27:

"Gdy budował niebiosa, byłam tam; gdy odmierzał krąg nad powierzchnią toni." - mowa mądrości.

2. Niezliczona liczba gwiazd

Księga Jeremiasza 33,22:

"Jak nie mogą być zliczone zastępy niebieskie i nie może być zmierzony piasek morski, tak mnogie będzie potomstwo Dawida, mojego sługi, i kapłanów lewickich, którzy mi służą".

3. Ziemia unosi się w przestrzeni

Księga Hioba 26,7:

"Rozpościera północ nad pustką, a ziemię zawiesza nad nicością."

4. Ponad atmosferą ziemską znajdują się kolejne "niebiosa", jeszcze potężniejsze. To "niebiosa niebios". Może chodzić tu o przestrzeń kosmiczną

2 Księga Kronik 6,18:

"Lecz czy naprawdę zamieszka Bóg z człowiekiem na ziemi? Oto niebiosa i niebiosa niebios nie mogą cię ogarnąć, a cóż dopiero ten przybytek, który zbudowałem?!".

Księga Powtórzonego Prawa 10,14:

"Oto do Pana, twego Boga, należą niebiosa i niebiosa niebios, ziemia i wszystko, co na niej się znajduje".

Księga Nehemiasza 9,6:

"Ty jedynie jesteś Panem! Ty stworzyłeś niebiosa, niebiosa niebios i cały ich zastęp, Ziemię i wszystko, co jest na niej, morza i wszystko, co jest w nich, Ty też wszystko to utrzymujesz przy życiu, a zastęp niebieski oddaje ci pokłon."

Ten fragment wskazuje także, że gwiazdy (nazywane w Biblii często zastępem niebieskim) znajdują się nie na niebie atmosfery ziemskiej, lecz na niebiosach niebios czyli, jak można się domyślić, w przestrzeni kosmicznej, ponad atmosferą ziemską.

5. Gwiazdy nie są jedynie plamkami na niebie.

Księga Hioba 9,9-10:

"On stworzył Niedźwiedzicę, Oriona, Plejady i Gwiazdozbiór Południa. Czyni wielkie, niezbadane rzeczy i cuda, którym nie ma miary."

Hiob mówi więc o stworzeniu gwiazd jako o niesamowitym cudzie i dowodzie wszechmocy Boga. Podobnie Izajasz (40,28):

"Podnieście oczy w górę i patrzcie: Kto stworzył te gwiazdy? - Ten, który w szykach prowadzi ich wojsko, wszystkie je woła po imieniu. Spod takiej potęgi i olbrzymiej siły nikt się nie uchyli."

6. We wnętrzu Ziemi panuje nadzwyczaj wysoka temperatura.

Księga Hioba 28,5:

"Z ziemi pochodzi chleb, lecz w głębi jest ona rozgrzebana jakby przez ogień".

7. Powietrze posiada wagę

Księga Hioba 28,25:

"Gdy nadawał wiatrowi wagę i mierzył pojemność wód".

8. Wiatr "krąży"

Księga Kaznodziei Salomona (Koheleta) 1,6:

"Wiatr wieje ku południowi i skręca ku północy; wiatr ustawicznie krąży i w swym biegu okrężnym wraca."

Księga Kapłańska 17,11:

10. Na dnie oceanu znajdują się doliny i góry

Księga Jonasza 2,6-7:

"Wrzucił mnie na głębię pośród morza i porwał mnie wir; wszystkie twoje bałwany i fale przeszły nade mną. Już pomyślałem: Jestem wygnany sprzed twoich oczu, jakże będę mógł jeszcze spojrzeć na twój święty przybytek? Wody sięgały mi aż do gardła, ogarnęło mnie topielisko, sitowie wiło się koło mojej głowy. Zstąpiłem do stóp gór, zawory ziemi na zawsze się za mną zamknęły. Lecz Ty wydobyłeś z przepaści moje życie, Panie, Boże mój." - słowa proroka Jonasza po tym, jak został połknięty przez wielką rybę.

11. Zasady obiegu wody w przyrodzie

Księga Kaznodziei Salomona 1,7:

"Wszystkie rzeki płyną ku morzu, a jednak morze nie wzbiera; w dalszym ciągu płyną rzeki do miejsca, do którego zdążają."

Księga Amosa 5,8:

"Wzywa wody morskie i rozlewa je po powierzchni ziemi - Pan imię jego."

Księga Hioba 36,27-28:

"On wyciąga kropelki z morza i te rozlewają się w oparach deszczu, którym ociekają chmury i który spada na mnóstwo ludzi""

skup się teraz na tym:

Księga Kapłańska 17,11:

co z tego zrozumiałeś?

napisz jaka nauka wyjaśniła i potwierdziła naukowość cytowanych bredni?

Sam się wysil i zestaw sobie dzisiejszą wiedzę z tym co pisano kilka tysięcy lat temu ,

może zmienisz zdanie co do Biblii i nie nazwiesz tego ,,bredniami’’’.

4 godziny temu, Bartik napisał:

Sam się wysil i zestaw sobie dzisiejszą wiedzę z tym co pisano kilka tysięcy lat temu ,

może zmienisz zdanie co do Biblii i nie nazwiesz tego ,,bredniami’’’.

brednie nie, bajki tak 🙂

Gość

(Konto usunięte)
4 godziny temu, Mickey6 napisał:

Nie mam czego się wstydzić. Tym bardziej, że już drugi raz, to Ty błędnie kojarzysz co i do kogo ja piszę, mimo, że umieszczam odniesienia i cytaty. Zestawiasz mój nick z wyrwanymi z kontekstu zarówno pojedynczej mojej wypowiedzi jak i przebiegu całej wymiany zdań, dwoma słowami, pod którymi nigdy bym się nie podpisał i które w kontekście znaczą coś zupełnie innego. Rzucasz jako reakcje na moje wypowiedzi, pytania i odpowiedzi jakieś pojedyncze słowa lub fragmenty zdań, które nie są zaczepione w kontekście całej wymiany zdań i cytatów, w której uczestniczę. Jak piszesz już całe zdanie to średnio z niego coś wynika bo jest tak mętne. A na pewno, Twoje "odpowiedzi" nie są logiczną kontynuacją rozmowy, do której się ponoć odnoszą i nic do niej nie wnoszą.

Skoro taką manipulację stosujesz to znaczy, że taki styl akceptujesz.

Wstydzić powinni się ci co faktycznie głoszą tu mity epoki brązu jako fakty, przeczą kształtowi Ziemi, ewolucji czy innym pojęciom czy faktom.

aleś się napisał  🙂 🙂 🙂 🙂

1 godzinę temu, MSki napisał:

,,Ten kto idzie z tłumem, nie dojdzie dalej niż tłum. Ten kto idzie sam, dojdzie do miejsc, do których nikt nie dotarł" - Albert Einstein.

Bolesław Prus w “Faraonie”, ilustrując skutki próśb, opisuję taką scenkę:
Matka pod koniec dnia woła synka bawiącego się na brzegu Nilu, - Chodź do domu, kolacja, paciorek i spać. Dzieciak nie bardzo wie jaki ma być ten paciorek, więc dziękuje Bogu za dobrych rodziców, za
fajny dzień, który spędził na zabawie. Do Boga wędrują jednak różne modlitwy. Jedni modlą się o
deszcz bo zagraża im susza, inni o słońce i ciepło. Te modlitwy eliminują się nawzajem i dociera do
Boga
tylko modlitwa chłopca, który dziękuje za wszystko, a o nic nie prosi.

kij wie czy dociera, bo kij wie czy adresat jest tym za kogo ludzie go mają, i czy w ogóle jest.

10 minut temu, kghm napisał:

Zresztą hubble to już zabytek, ciekawe co odkryje jego następca. Może zobaczymy początek wszechświata. 

ciekawszy jest koniec.

...dziewczyny to wiedzą

57 minut temu, kghm napisał:

Zresztą hubble to już zabytek, ciekawe co odkryje jego następca. Może zobaczymy początek wszechświata. 

Raczej koniec początku, 380 tys lat po Bing Bangu.

Wcześniejsze światło ani fale magnetyczne nie istnieją. Było za gęsto na ich powstanie.

Gość

(Konto usunięte)
17 godzin temu, Mickey6 napisał:

Nim zacząłem, dobrze wiedziałem, że to strata czasu 🙂 

zmarnotrawiłeś tym samym część swego daru na nic znaczący wywód, dając pierwszeństwo pokazania się swojej ambicji.

2 godziny temu, MSki napisał:

Jeśli przyjąć w założeniach, że Wielki Wybuch(WW) miał miejsce i że Wszechświat jest cykliczny, to może wyglądać jak na poniższym obrazku. Przy czym część widzialna, na skutek wytracania szybkości rozszerzającego się Wszechświata, grawitacji jak i właściwości samej próżni ulega zakrzywieniu, a zakrzywienie to powoduje brak fizycznego widzenia tego obszaru. Niewidoczny obszar może powtórnie zmierzać w kierunku tworzenia się punktu zerowego, początku sprzed WW. Może właśnie dlatego nie jesteśmy w stanie zobaczyć początku Wszechświata, a tym bardziej punktu zerowego.

*Poniższy obrazek pochodzi z pewnego opracowania, dlatego proszę nie sugerować się tymi kropkami, ułożonymi w spiralę.

torus.png

Przyjmować można wiele ale z reguły przyjmuje się to, co uznaliśmy za swoje mimo, że to swoje wcale było naszym doświadczeniem a jedynie pasuje do innych przyjętych za swoje informacji....bo;

cykliczność stwarzania świata, światów, wszechświata, może wyglądać również tak:

obraz.thumb.png.0f8581ee0eca22469243dc85ad7d1e9f.png

że to z jego oddechu powstają światy i giną wraz z wdechem.

Są też i takie wersje:

"Ważnym elementem tej tradycji jest ciepło jako źródło stworzenia. Zgodnie z nią wszystko, co istnieje, emanuje z Pana Stworzeń pod wpływem jego rozgrzewania się – mówił w Dwójce prof. Maria Krzysztof Byrski, indolog i orientalista z UW.

Według najstarszych mitów indyjskich bogowie zbudowali świat jak cieśle stawiający dom. Późniejsze wersje mitów ukazują jego powstanie jako narodziny z pierwiastka żeńskiego i męskiego. Świat dzieli się na trzy części: Ojciec-Niebo (Djaus), Matka-Ziemia (Prythiwi) i oddzielające ich powietrze. W najwyższej części nieba mieszkają bogowie: Surja (Słońce) i Soma (Księżyc). Powietrze wypełnia ciemność i deszczowe chmury. Wszelki porządek wszechświata wyznacza jedna zasada - ryta.

Kiedy rodziła się indyjska mitologia? – Śladów najdawniejszych wierzeń należy szukać w okresie około dwóch tysięcy lat przed naszą erą – powiedziała dr Monika Browarczyk, indolog z poznańskiego UAM. – Korzeniami tej tradycji są z jednej strony cywilizacje doliny Indusu, z drugiej zaś Ariowie, o których bardzo niewiele wiemy. Od nich właśnie wywodzą się Wedy, czyli zbiory religijnych tekstów – opowiadała w "Klubie Ludzi Ciekawych Wszystkiego".

Odwołując się do wedyjskich zapisów prof. Maria Krzysztof Byrski, orientalista, indolog, były ambasador RP w Delhi, zauważył, że w indyjskiej mitologii nie można mówić o bogach, lecz tylko o niebianach. – Ziemia także jest jednym z niebian, ponieważ znajduje się w niebie, w przestrzeni. W Wedach czytamy: "Niebianie są późniejsi niż to stworzenie". Nie są więc stwórcami – mówił. – Stwórcą jest świadomość. Jest ona pierwotna wobec wszystkiego. Jest detonatorem Wielkiego Wybuchu. Moim zdaniem mitologia indyjska w szczególny sposób antycypuje tę kosmologiczną teorię – stwierdził."

Trzeba też mieć na uwadze to, że mimo wiary w naukę i w możliwości naukowych "instrumentów", są one budowane bez pewności tego, że to co one zmierzą lub zobaczą', będzie kompatybilne z tym co miał zobaczyć i zmierzyć.

Upraszczając, skąd pewność, że teleskop wystawiony w niebo, pokaże to co chcemy zobaczyć? A jeśli coś pokaże, to czy to co widać, jest tym co potrafimy określić?

1 godzinę temu, kazik-t napisał:

zmarnotrawiłeś tym samym część swego daru na nic znaczący wywód, dając pierwszeństwo pokazania się swojej ambicji.

1. Sprostowałem tylko dane na mój temat, żadnego pokazu ambicji. Wątek, w którym maniacy religijni jednego sortu kłócą się z drugimi a z nimi jeszcze ci co podważają lub przeczą ewolucji i kilku innym faktom, za którymi stoi nauka to wątek komediowy a nie ambicjonalny.🙂

2. W temacie ambicji: Zauważyłeś, że masz taką cechę patrzenia z góry na innych i pouczania ich a wręcz strofowania, jakby sami nie wiedzieli co robią, wydawanie poleceń typu "opowiedz własnymi słowami" (jakby nie było w internecie materiałów stricte naukowych - co czyni Twoją prośbę, właśnie, marnowaniem czasu).  Więc teraz ja w Twoim stylu, przypominam Ci: nie jesteśmy, przynajmniej ja, Twoją rodziną, ich sobie idź strofować i pouczać 🙂

3. Ojej! Sześć minut z życia...

Gość

(Konto usunięte)
1 godzinę temu, Mickey6 napisał:

1. Sprostowałem tylko dane na mój temat, żadnego pokazu ambicji. Wątek, w którym maniacy religijni jednego sortu kłócą się z drugimi a z nimi jeszcze ci co podważają lub przeczą ewolucji i kilku innym faktom, za którymi stoi nauka to wątek komediowy a nie ambicjonalny.🙂

2. W temacie ambicji: Zauważyłeś, że masz taką cechę patrzenia z góry na innych i pouczania ich a wręcz strofowania, jakby sami nie wiedzieli co robią, wydawanie poleceń typu "opowiedz własnymi słowami" (jakby nie było w internecie materiałów stricte naukowych - co czyni Twoją prośbę, właśnie, marnowaniem czasu).  Więc teraz ja w Twoim stylu, przypominam Ci: nie jesteśmy, przynajmniej ja, Twoją rodziną, ich sobie idź strofować i pouczać 🙂

3. Ojej! Sześć minut z życia...

znowu to samo...

aha, zdeklarowałeś się jako zwolennik teorii ewolucji, czyli, że jesteś kimś... teoretycznie określonym. A z zalożenia twoimi przodkami były małpy.

Taka rodzina.

6 minut temu, kazik-t napisał:

znowu to samo...

aha, zdeklarowałeś się jako zwolennik teorii ewolucji, czyli, że jesteś kimś... teoretycznie określonym. A z zalożenia twoimi przodkami były małpy.

Taka rodzina.

Jak to jest, że ktoś kto nie ma najmniejszych chęci zapoznania się z ewolucją, czyli Ty, skoro wypisujesz obalone już dawno bzdury, udaje przed kimś mądrego 🙂

Wydało się, to wspominana przez Ciebie ambicja nie pozwala na zaakceptowanie tego, że pochodzisz z innych przodków!😀

O rodzinie: Małpy są inteligentne, więc nawet jeśli faktycznie pochodziłbyś od małpy, miałbyś inteligentych przodków! Pomyśl o tym😉

Gość

(Konto usunięte)
2 godziny temu, Mickey6 napisał:

Jak to jest, że ktoś kto nie ma najmniejszych chęci zapoznania się z ewolucją, czyli Ty, skoro wypisujesz obalone już dawno bzdury, udaje przed kimś mądrego 🙂

Wydało się, to wspominana przez Ciebie ambicja nie pozwala na zaakceptowanie tego, że pochodzisz z innych przodków!😀

O rodzinie: Małpy są inteligentne, więc nawet jeśli faktycznie pochodziłbyś od małpy, miałbyś inteligentych przodków! Pomyśl o tym😉

skoro wiesz jakich miałeś przodków i po kim odziedziczyłeś inteligencję.................

1 godzinę temu, kostropaty napisał:

twoimi też 🙂

uważasz, że mam z wami cokolwiek wspólnego?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.