Skocz do zawartości
IGNORED

CEC TL 51X + DA 53 a moze TL51XR...

tungsol

Rekomendowane odpowiedzi

Polecam raczej daca 71MkII zamiast 53. Sprawdź, czy TL51X ma CEC-linka - jeśli tak, to same zalety. a dac 71 ma regulowane wyjścia XLR - jak nakarmisz tym końcówkę mocy z XLR-ami, to dłuuuugo nic lepszego nie znajdziesz... Sam słyszałem... Poszukaj na forum kontaktu do jerzyka - cena za nówkę będzie interesująca.

Pozdrawiam.

Z kolei DA 53 chyba nie ma superlinka ani regulowanego wyjścia, co dyskwalifikuje go jako napęd monoblokow.

Kris

Star trekkin' across the universe; Boldly goin' forward, still can't find reverse...

Nie chyba, tylko na pewno. Oto obrazek ze strony RCM-u:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

=>tungsol, 3 Lip 2007, 11:34

>Interesuje mnie zakup nowego sprzetu.

>Przetwornik DX 51 wchodzi jeszcze w gre.

>To zdaje sie nastepca 71-ki?

Zdaje się, że odwrotnie. Ale idź do źródła informacji: jerzyk23

Znadziesz jego wpis chociażby w tym wątku, 5 Maj 2007, 11:08

Ukryta Zawartość

napisz maila lub PW, będzie noofka sztua, oryginalna, za cenę NORMALNĄ.

Ukryta Zawartość

-->tungsol

Nie miałem okazji słyszeć DA53, ale jako użytkownik kompletu 51X i dx71mkII połączonych superlinkiem z czystym sumieniem polecam taką konfigurację. Poza własnościami sonicznymi ogromną zaletą jest wysokiej klasy wyjście regulowane w DAC'u pozwalające wyeliminować preamp z ukadu (10ohm na wyjściu!).

Jestem właśnie w trakcie wykonywania monobloków na GM70 i pod możliwość wysterowania ich właśnie z tego DAC'a dobieram układ drivera we wzmacniaczu. Preampa nie będzie.

>pwit1

Nie zakladam wymiany preampu lampowego bo jest swietny. Ot, potrzebuje przyzwoitego źródła zdolnego do

nawiązania rywalizacji z gramofonem. Oczywiscie lepsze nie jest wrogiem dobrego,

ale kto wie, moze wyjscie regulowane nie okaze sie lepsze od przedwzmacniacza?

Widze, ze masz sprzecik bliski moim preferencjom wiec chyba jestem na dobrym tropie.

Problem w tym, ze mam do wyboru tylko DX 51, niestety DX 71 jest wyzszym modelem:(

Nie porownywales obu przetwornikow?

Ktos chyba pytał gdzie kupić.....jest drive + dac na ebay.de

CEC CD C.E.C. BELT CD-DRIVE / WANDLER TL51 / DX51

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ile czasu ja będę jeszcze miał potrzebować, by zarobić to wszystko, wygrać i pokupować.

->tungsol

Nie mówiłem o wymianie preampu, tylko o jego wyeliminowaniu;-). Najlepszy preamp to brak preampu, oczywiście w konfiguracjach, gdzie jest to możliwe.

Niestety nie znam DAC'a DX51, więc jakoś szczególnie nie pomogę. Widziałem jednak opinie (chyba na forum), że dla niektórych wersja wcześniejsza jest lepsza od dx71mkII, więc z pewnością nie ma między nimi dramatycznej różnicy.

tungsol DAC 51 to nie ta liga co 71, ze swojej strony ja bym 51 nie kupił, myslałem, że chcesz 71mkII tego słuchałem i porównywałem do Thety IIIA po RCA i Thety bym za niego nie oddał:-) jest zbyt nerwowy

• 1 rok później...

Jako użytkownik poprzednika- 5100z polecem zachwalaną przez redaktorów Groneberg Quattro Reference -naprawdę działa. Niestety chyba tylko do dostania sh.

W oryginale warto wymienić badziewną wtyczkę od strony gniazdka.

Nowe kosztowały coś ok 500 - 600pln. Ostatnio były gdzieś w ogłoszeniach za chyba 250

Zwróć też uwagę na polaryzację mój cec jest na to czuły.

Na allegro są

Ja polecam Shunyatę diamondback ale jeśli masz 1000 zł na uzywke to polowałbym na wyższy model.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

>Matthew

Diamondback jest genialna sieciowka, ale raczej do koncowek mocy lub neutralnych zrodel, z 51xr bedzie syrop. Moim zdaniem najlepiej sprawdzi sie Nordost Brahma, bedzie kosmos ;-), mozesz wyprobowac tansze, powinno byc tez fajnie. W dobrych cenach mozna dostac Heavens Gate US - bedzie super.

Z tanszych to zrob sobie sam i potrenuj, bo nie ma sensu kupowac, np. jakis czysty solid core typu audioquesta, moze cienki nawet 1-1,5mm2 zyla...

Cardasa GR tez bym na twoim miejscu zmienil, jest to genialny kabel, ale nie w takim przypadku, Neutral to jest juz specyficzny kabel. CEC gra analogowo, muzyke przedstawia plynnie jako calosc, kable musza byc neutralne i transparentne.

neutral to nie wszystko i chce sprzedać, Goldena się nie pozbywam ;) jak na razie.

Kurcze używam XLO Reference jako sieciówki i jest niezłe to ale wiem ze można lepiej, lepsze była ta sieciówka od Elba taka sztywna ;) tania.. powietrza oj było ...ale dźwiękowo szaro..mięcha chce i niższej średnicy i gestej ;) reszta sprzętu to same lampy czyli musze uważać.

a jak się maja sieciówki siltecha? interkonekt 60B Gold uważam za bardzo dobry...

hehe, CGR warto zostawic w szufladzie bo sie czesto przydaje, ogolnie chyba najlepszy kabel w historii hifi :-))

Za Siltechem tez sie rozgladam, cus takiego by mi pasowalo, tylko choroba nie chce byc za bardzo tansze

Ukryta Zawartość

XLO znam sygnalowe, jak sieciowki prezentuja ten sam charakter to chyba nie dla CECa, bedzie gumowo, pozostaje Nordost

Ukryta Zawartość

no siltech to siltech ;) chyba wiedza co robią.., ktoś gdzies napisał. sa kable, kable... (długo długo nic)... siltech he he ;) dobra reklama, innymi słowy godena za 60B gold ODRAZU wymianka ;)

te XLO Ref2 to taniocha... ale jakże konieczna w dzisiejszych czasach kryzysu ;D

Tak, siltech a potem jeszcze dłużej nic i pojawia się valhalla. Polecam do odsłuchu osobom, które są głęboko przekonane o przejrzystości własnego systemu ;-)

minidsp SHD Studio; Nordost Thor; DAC Musetec MH-DA005; Octave V80; Dynaudio C1; 2xREL.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.