Skocz do zawartości
IGNORED

5 plyt - o ktorych zaraz zapomniałem

Vlad

Rekomendowane odpowiedzi

viva hits vol.1 straszna kaszana

viva hits vol.2 zwymiotowałem 2 razy

viva hits vol.3 k....a kto pozwala nagrywać takie gnioty

viva hits vol.4 ich chyba poje.....o

viva hits vol.5 ja pier....e jak ludzie mogą tego słuchć, śmiech

1. ....

2. ....

3. ....

4. ....

5. ....

Cholera, nie pamiętam ani wykonawców, ani tytułów, ale to było straszne!

“That which can be asserted without evidence can be dismissed without evidence.” (Christopher Hitchens).

A mi pewnie sie zaraz dostanie, ale co mi tam... Są kapele, do których mimo szacunku nie mogę sie przekonać. Są to: Nirvana, The Cure, U2 jeszcze Bruce Springsteen - nadają na innych niż ja falach i tyle. Płyty wszystkie, bez wyjątków, bo jaki kawałek bym nie usłyszał, to nie robi na mnie żadnego wrażenia... ot, wpada i wypada. Nic na siłę..

1 tzw audiofilska Patricia Barber Cafe Blue obojetnie na jakim nosniku - uslyszalem tam szum szatana :P

2 jakas skladanka Bary Whitea wspolczesnie zwalone przez szalonego dejota cd za 9.90zl z tesco

3 kilka LP tloczonych przez jakies gowniane firmy po latach 90 - jakies filmoe sundtracki i skladanki

4 polska kaczka records znaczy duck records i chyba Clapton LP na niej - poprostu kaczo

5 cholera wie bylo tak jazgotliwie podbite przez szalonego dejota ze nie slyszalem dobrze co to

w przypadku pink floyd przynajmiej teksty ciekawe, koncertowki tego zespolu sa fenomenalne - szczegolnie jak sa sluchane z rozmachem na duzych solidnych kolumnach a nie tych malych gowanch i koniecznie z dobrego winyla i raczej tranzystora. Wogole tam gdzie pojawia sie nuda i sztucznosc w realizacjach studyjnych trzeba siegac po koncertowki, glownie na nich widac emocje a wiec juz cos sie dzieje.

Frank Zappa - We're Only In It For The Money

Faust - Tapes

The Residents - Third Reich'n'Roll

Robert Wyatt - Rock Bottom

Mnemonists - Biota

Nadaje się toto do rozganiania tłumów podczas zamieszek przez policyjne szczekaczki.

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

>daru0105

Tłumów tłumoków sluchajacych Pink Floyda, debila Dzilmura i pacana Uotersa !

Szczególnie jak toto ma kino domowe, rozmaite Azury czy inne Denony,

pochodzi z Grudziądza a guziki ma z mosiądza !

wiem, że to kwestia gustu, ale co do Stinga, jako dokonań solo, to jeszcze można by sie zgodzić, ale już Sting w ramach The Police to juz lekka przesada, żeby gościa skreślać, jak zreszta cały The Police

>barca

A wedlug Ciebie nalezy się znac, czy tez nie znac, aby moc cos oceniac ?

Tak czy inaczej, widzę ze Ty znasz się (lub nie znasz) najlepiej z Nas wszystkich,

skoro TY mozesz bezapelacyjnie orzec, ze Stink - "jest dobry" !

Musisz miec jakies boskie rozeznanie w tej materrii !

Zresztą to "szczere wspolczucie" tez przemawia za tym,

ze przemawiają przez Ciebie - Slowa Pana !

Z Bogiem

O, wreszcie jakaś ożywiona dyskusja, hehe... Ja usiłuję od razu zapomnieć modnych rykowisk i pojękiwań, którymi mnie raczą obficie w sklepach, odzwierciedlających gusta sprzedawców. W paranoi zwanej Arkady Wrocławskie nawet obwiesili głośnikami garaże, żebym, broń Boże, nie spieprzył przed tymi wspaniałościami, a w Fashion Outlet najgłośniej jest w sraczu, chyba żeby nikt nie siedział za długo. Ogólnie to tzw. muzyka rozrywkowa jest nudna jak flaki z olejem, gustu w niej tyle co w puszce konserwowej. Mamona rządzi! Marketing!! Robię wyjątek dla jazzu, bo to co innego.

dlaczego tylko pięć?! jest tyle pretendentów, że głupio by jakiegoś dyskryminować...

ale nie poddam się dyktatowi wątkozałożyciela i uogólnię:

1-5: muzyka spotykana w radio i tv ;)

Co do Police proponuję zwrócić uwagę na perkusistę -Stewart Armstrong Copeland - uznawanego za bardo dobrego. Nie wiem czy wszyscy wiedzą, ale po rozpadzie Polce zajął się z dość dużymi sukcesami komponowaniem muzyki filmowej, a nawet oper i baletów

Vlad

Bóg dał rozum by go używać, a uszy...by słuchać ale też by je myć po to by móc słyszeć.

Każdy dokonuje swoich wyborów.

...a Sting był kiedyś dobry, zresztą Floydy też...tylko, że to było kiedyś :-(

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

No Panowie, brawo! Niezła pamięć skoro pamiętacie płyty o których zaraz zapomnieliście. Swoisty fenomen... ;-)

Ja nie pamiętam żadnej z zapomnianych płyt. Jakoś o nich... zapomniałem :-)

PS. Ładne jest to co się komu podoba. Jak i brzydkie ;-) Staram się pamiętać płyty dobre (IMO), a o kiepskich (IMO) zapominam :-)

Camle - słuchasz nie tego radia co trzeba;)

Radio to znakomita skarbnica muzyki, to nie wartość dodana, do naszych płytowych kolekcji. to wartośc sama w sobie. trzeba tylko umieć z niej korzystać (czytaj: segregować). co do Tv to się nie wypowiadam, bo się na niej nie znam. ale pewnie jest tak samo. jest telewizja mezzo, jest tvp kultura. przypuszczam (na podstawie relacji kolegów), że obie dają bardzo wartościowe programy.

1.Dire Straits- naprawdę próbowałem załapać o co im chodzi, ale dla mnie to straszne popłuczyny.

2. Red hot chili peppers- californication- pomyje po blood sugar...

3. Tomasz Stańko- Lontano-Szanuję jego starsze płyty, lecz przy lontano odnoszę wrażenie,że Stańkę ECM sformatował podobnie jak Garbarka.

4. Wayne Shorter- allegresse-gdzie podział się ten wspaniały melodyk i poeta saksofonu?

5. Pat i brad- nagrali o co najmniej 2 płyty za dużo. Powinni odpocząć, aza dużo pracują, za mało grają.

A tak w ogóle to wszyscy szanciarze to śmierdziuchy!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.