Skocz do zawartości
IGNORED

Agnieszka - Brawo !

Frank

Rekomendowane odpowiedzi

piszecie sukces? w tak kiepskim systemie rozgrywek jak WTA, może jest i to sukces. wzięty praktycznie z 1. dramatycznego osłabienia poziomu żeńskiego tenisa 2.koncówki sezonu i zmeczenia wielu zawodniczek 3.kiepskiego prestiżu tych mistrzostw

piszecie sukces? w tak kiepskim systemie rozgrywek jak WTA, może jest i to sukces. wzięty praktycznie z 1. dramatycznego osłabienia poziomu żeńskiego tenisa 2.koncówki sezonu i zmeczenia wielu zawodniczek 3.kiepskiego prestiżu tych mistrzostw

1)niewielki ale nie dramatyczny,było kilka na prawdę na wysokim poziomie meczów w tegorocznym WTA Finals,ale cóż Graff,Seles,Hingis-czyli poezja kobiecego tenisa-te czasy już nie wrócą,jak się wchodzi teraz do finału to naprzeciwko stoi zawsze jakaś Godzilla,raz z US,innym razem z CZ.

2)zmęczenie zawodniczek?Ze wszystkich finalistek Radwańska rozegrała najwięcej meczów w tym roku,Agnieszka powinna być zmęczona-reszta wypoczęta,a jej finałowa rywalka powinna tryskać energią-kilka ważnych turniejów w tym roku odpuszczonych.

3)prestiż w tym sporcie określa pula nagród i tradycja,7mln$ na 8 zawodniczek to na prawdę sporo,dla przykładu US Open:42mln$-na kilkaset zawodniczek i zawodników,tradycja-wiadomo-tu Wimbledon jest najbardziej prestiżowy,elitarny-tego się nie zmieni.

Więc shane63-jak zwykle jesteś obok prawdy w swoich wypowiedziach.

l'enfant sauvage

1. dramatycznego osłabienia poziomu żeńskiego tenisa 2.koncówki sezonu i zmeczenia wielu zawodniczek 3.kiepskiego prestiżu tych mistrzostw

Jego poziom nie jest osłabiony, czas wymiataczek się kończy, królują finezyjne tenisistki. 2. Zmęczone były wszystkie, Agnieszka też. To że dotrwała do 1 listopada, dobrze o niej świadczy. 3. Prestiż Masters jest wysoki, każda chciała tam grać.

Co byś napisał, gdyby:

1. W ogóle tam nie weszła

2. Odpadła w eliminacjach

3. Odpadla w półfinale

4. Odpadla w finale

Napisz to.

na tenisie to się trzeba znać, a nie prawić komunały prasowe. poziom?- byle grajek z 300 setnego miejsca ATP rozbija Agusię 6-1, 6-0. Parę lat temu tego nie było. Stosur, kerber, Wozniacki królowały. nie wspomnę o Serenie i siostrze Venus. jak się ma poziom Masters do Wimbledonu? Rolland Garros? zenada. wynagrodzenie tylko atrakcyjne. do tego gdzie rozgrywane? w Azji. bez komentarza.

Co byś napisał, gdyby:

1. W ogóle tam nie weszła

2. Odpadła w eliminacjach

3. Odpadla w półfinale

4. Odpadla w finale

Napisz to.

Napisz.

byle grajek z 300 setnego miejsca ATP rozbija Agusię 6-1, 6-0.

U kobitek tak jest, nawet najlepsi faceci i potrafili przegrać ze słabiakami. Kiedyś młody Fibak wygrał z wielkim Ashem.

Było to w 1974 w Hiszpanii

1.sezon stracony 2.nie miała sił 3.byli lepsi 4. zawsze i do konca zycia druga. Polecam obserwowac w przyszłym roku nastepujące Panie - Bencic- gdy złapie technikę, będzie niesamowicie groźna, Keys- to samo, Mladenowić- po wizycie u psychiatry może być tylko lepiej, Puig- to będzie niespodzianka! Polacy to taka niedowartościowana nacja,ze potrzebuje sukcesu. rozumiem to.

A więc:

1. Sezon nie stracony

2. Miała siłę

3. Ona była lepsza

4. Nie zawsze i nie do końca zycia druga

4a. Wreszcie pierwsza

Dotarło?

Polecam obserwowac w przyszłym roku nastepujące Panie

1. To nie ma nic do rzeczy, 2. To moze być sezon Agnieszki 3. Agnieszka może w ogóle zrezygnować

No i co z tego?

Polacy to taka niedowartościowana nacja,ze potrzebuje sukcesu

Każda nacja potrzebuje sukcesu. Ale zwłaszcza w Polskiej nacji są tacy jak Ty "prześmiewcy". Miałem kiedyś sąsiada. Pokazuje mu Toyotę, a ten: "A tam, szwagier ma Porsche'a."

To byłes Ty?

Jeśli chcesz @shane dyskutować o poziomie dzisiejszego kobiecego tenisa to należy to robić wyłącznie w kontekście S.Williams.Nie zgodzę się z opinią większości ekspertów tv,że SW gra kosmiczny tenis,jest nieosiągalna dla innych zawodniczek-poniekąd jest tak faktycznie w tej chwili tylko i wyłącznie z powodu przedwczesnego zakończenia dwóch karier:J.Henin i M.Hingis-od tego momentu można powiedzieć,że jest bezkarna,jako jedyne mają bardzo wyrównane statystyki z SW i obie nie grzeszyły warunkami fizycznymi.

Radwanskiej brakuje kończących piłek jednej i drugiej-jednoręcznego backhandu Henin i kątowych-bezwzględnych dla kondycji przeciwniczek piłek Hingis.

l'enfant sauvage

Aga - wielkie gratulacje - nie mam pojęcia ja to wygrałaś - zwłaszcza końcówkę od 0:2 -

ten czeski mutant każdą piłką może zabić człowieka - ale Aga - dałaś radę!!!

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

Wielka Martina zakonczyła karierę m.in ze względu na siostry W. technicznie zaś była o niebo wyżej w szczytowej formie niz Agnieszka. przy okazji bilans A.R. z S.W 12-0. to dużo mówi. i powtarzam raz jeszcze- w tenisie liczy sie wynik W wimbledonie, Rolland Garros, a nie w dziwolągach typu Masters. marketingowo i finansowo bardzo promujące, ale nic więcej.

na tenisie to się trzeba znać, a nie prawić komunały prasowe. poziom?- byle grajek z 300 setnego miejsca ATP rozbija Agusię 6-1, 6-0

A Ty się znasz? Chyba nie bardzo. Tak się składa, że za młodu grałem 2 lata w tenisa w klubie i do dzisiaj żywo się nim interesuję, przeżywam i oglądam mecze. To pasjonujący sport.

Znam wszystkie mankamenty Agnieszki, wiem też że miała ogromne szczęście, że wyszła z grupy w tym turnieju. To graniczyło z cudem.

I co się stało? Nagle zagrała dwa mecze zupełnie inne niż zawsze do tej pory. Była pełna determinacji, walczyła o każdą piłkę.

Nie do złamania, jak kiedyś...wcześniej można było w ciemno przewidzieć, że w kluczowych momentach Agnieszka słabła i przegrywała mecz jakby poddając się. Teraz tego nie było. Od meczu z Halep to była nowa Agnieszka - walcząca, wierząca w sukces, zdeterminowana i skuteczna. Niesamowitą przemianę widzę...mam nadzieję, że teraz zacznie wygrywać też turnieje wielkoszlemowe.

Tak...na tenisie trzeba się znać, a nie tylko pieprzyć głupoty.

Wielka Martina zakonczyła karierę m.in ze względu na siostry W. technicznie zaś była o niebo wyżej w szczytowej formie niz Agnieszka. przy okazji bilans A.R. z S.W 12-0. to dużo mówi. i powtarzam raz jeszcze- w tenisie liczy sie wynik W wimbledonie, Rolland Garros, a nie w dziwolągach typu Masters. marketingowo i finansowo bardzo promujące, ale nic więcej.

Czekałeś z tym aż Agnieszka wygrała.

To tak jakby na weselu podkreslać wady panny młodej.

Mimo wielkiego sukcesu córki jej ojciec ani myśli zmieniać zdania na temat jej trenera Tomasza Wiktorowskiego. Nie od dzisiaj wiadomo, że obu panom jest nie po drodze. - Potwierdzam moje słowa, zdania nie zmieniam. Jedna jaskółka wiosny nie czyni. Moim zdaniem trenera trzeba zmienić, pan Wiktorowski musi odejść. Oczywiście do tego sukcesu dołożył swoją cegiełkę, ale w ogólnej postawie Agnieszki nie ma progresu, a sezon udało się uratować rzutem na taśmę. top20 poczytaj, co ojczulek Agnieszki mówi, a potem pisz mądrości. i weź kiedyś rakietę i poodbijaj piłkę- na nadwagę w sam raz.

ale w ogólnej postawie Agnieszki nie ma progresu

Właśnie jest progres.

A Ty chyba bardzo lubisz trollować i jakieś osobiste porażki życiowe odreagowywać tutaj, bo inaczej tego nazwać nie można.

Historyczny sukces polskiego tenisa, a przylezie jakiś frustrat i swoje "prawdy" będzie tu lansował, ku pokrzepieniu chyba swojego serca tylko. ;-)

jej ojciec

Przestał się liczyć po kilku głupich odzywkach.

sezon udało się uratować rzutem na taśm

Ciesz się z tego.

Nie od dzisiaj wiadomo, że obu panom jest nie po drodze

Ich sprawa, nie zamulaj wątku. Jego tytuł brzmi: "Agnieszka - Brawo !"

Nie porównuj Agnieszki do Hingis-ta wygrywała Szlemy jeszcze jako nieletnia-my czekamy na tego choćby jednego,jedynego.Poza tym Hingis była wirtuozem-miała bajeczną technikę,pewność siebie i wybitną umiejętność wykorzystywania geometrii kortu.Trudno się z Tobą dyskutuje bo piszesz często nieprawdę.Hingis zakończyła karierę po serii ciężkich kontuzji i kłopotach z kokainą.

l'enfant sauvage

Oczywiście technika Agnieszki i jej wspaniałe uderzenia, które pokazują i podziwiają w światowych mediach, nie maja znaczenia. Liczy się tylko ojczulek, któremu kiedyś Agnieszka powiedziała prawdę.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

z w/w linku: Ojciec liczy na krotką pamięć kibiców. Z nim Agnieszka wygrała cztery turnieje, z Wiktorowskim - 10 i to wyższej rangi. Z ojcem nie mogła przejść ćwierćfinału szlema, z Wiktorowskim zaliczyła dwa półfinały i finał. Z Wiktorowskim weszła do pierwszej 8, 5 i w końcu na drugie miejsce rankingu

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tak się składa, że za młodu grałem 2 lata w tenisa w klubie

to pewnie uderzenie topspinowe opanowałeś? Mój Boże ,aż 2 lata! prawdziwy znafca! Radwanskiego nie lubię, ale na tenisie się zna.

Właśnie jest progres.

aby to ocenić, trzeba zrobić badania, ocenić motorykę,wydolność, siłę itp a nie patrzeć na wynik.zwłaszcza na tle słabiej dysponowanych rywalek.

nie zamulaj wątku

nie zamulam- podziwiałem ją w finale Wimbledonu! i co szczęka opadła?

a nie patrzeć na wynik.zwłaszcza na tle słabiej dysponowanych rywalek.

Typowy sposób rozumowania malkontenta - pesymisty:

jak przegrywa, no to przecież słaba jest... a jak wygrywa, to też jest słaba, bo rywalki były niedysponowane. ;-)

Pogratulować.

podziwiałem ją w finale Wimbledonu!

Przecież przegrała, a teraz wygrała.

Podziwiasz, kiedy Agnieszka przegrywa, flekujesz - kiedy wygrywa. I co szczęka opadła?

Nawiasem mówiąc - podziwiałeś ją na Bocznicy? Daj link. Poszukałem, nie znalazłem - sama krytyka.

aby to ocenić, trzeba zrobić badania, ocenić motorykę,wydolność

Zrobiłeś, oceniłeś i (nie)wiesz.

jest jeszcze jeden kfiatek waszej idolki -jak ktoś deklaruje oficjalnie,ze gra m.in dla dźizusa, to ja wymiekam. w tle jeszcze jest poparcie dla Pisuarów. a to dyskredytacja zupełna. szanujący się sportowiec nie mówi wszystkim o swoich preferencjach religijnych czy partyjnych.

jest jeszcze jeden kfiatek waszej idolki -jak ktoś deklaruje oficjalnie,ze gra m.in dla dźizusa, to ja wymiekam.

Można jej wybaczyć, ważne że wygrywa. Niech wygrywa nawet dla Belzebuba byle wygrywała. To jej broszka dla kogo gra.

Gówno mnie obchodzi kogo politycznie popiera Radwańska i jej rodzina,

istotniejsze jest choćby to,że od ogromnych sum,które zarabia podatki płaci w Polsce,

a przecież mogłaby gdzie indziej :)

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

szanujący się sportowiec nie mówi wszystkim o swoich preferencjach religijnych czy partyjnych.

Chyba że popiera słuszną opcję, wtedy to co innego. Znalazłoby się paru sportowców - aktywnych czy emerytowanych, którzy łamali cytowaną "zasadę" tylko że prawomyślnie.

do shane63:

502 zwycięstwa, w dziesiątce rankingu na koniec roku nieprzerwanie od wielu lat, w dziesiątce najlepiej zarabiających tenisistek w historii, obecnie jedno z zaledwie dwóch nazwisk polskich czynnych sportowców, których zna cały świat ( drugi to Lewandowski, choć nie wiem czy tak globalnie jak Radwańska bo w USA to pewnie nie, był jeszcze Kubica ale niestety teraz raczej nieaktualne, szanse mają Majka i Kwiatkowski jak wygrają któryś z wielkich tour'ów ).

Życzę jej zwycięstwa w jednym z Grand Slam, bo masters to jednak tylko albo aż "piąty szlem" ale nawet jak go nigdy nie wygra to będzie na długie lata największą naszą tenisistką/tenisistą w historii. To oczywiście jest trochę tak, że "na bezrybiu i rak ryba" ale co mają powiedzieć Niemcy, albo chociażby Hiszpanie, którzy mają w setce pełno tenisistek, a od czasów Graf czy Sanchez Vicario sukcesów praktycznie brak.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.