Skocz do zawartości
IGNORED

Agnieszka - Brawo !

Frank

Rekomendowane odpowiedzi

A co tu pisać? Cały polski tenis to Radwańska i stuknięty Janowicz. Gorzej jest chyba tylko w snookerze.

No bo we wszystkich innych dyscyplinach mamy samych miszczów w takiej liczbie że nie sposób nazwiska spamiętać doprawdy... LOL

No, ale tyle było nie tak dawno gęstej polemiki, a teraz gdy nasza Agnieszka wróciła

prawie na szczyt rankingu, to nagle cisza. Tego nie rozumiem. ;-)

Serio? Przegranie 10-ciu gemów z rzędu nie jest fatalnym stylem?

Deszcz zaszkodził Polce, a Bułgarce pomógł. Bo kort ciężki? Bo piłki mokre?

Ta Pironkova jest lepsza od naszej Isi? ;-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Widocznie w takich warunkach Pironkova jest lepsza, gdyby mecz nie był przerwany w niedzielę to byloby 6:2, 6:2 i ćwierćwinał z Halep bo ona by wygrałaby ze Stosur też w niedzielę, a tak na błocie i kartoflami wygrały te co mają więcej siły po prostu.

Ukryta Zawartość

Nikt już tu nie pisze od marca?

Jest Roland Garros, Radwańska skompromitowała się, bo deszcz przeszkodził i odpadła ze 102 rakietą w rankingu

w fatalnym stylu i nikt nie ma na ten temat nic do napisania?

Tu nie ma z kim dyskutować o tenisie... na większość pozostałych tematów zresztą też nie.

Skompromitowała się wraz z Kerber, Halep, Azarenką, Kvitovą i Vinci. Kurczę, jak ja bym chciał się kompromitować w takim towarzystwie...

W ogóle od roku kompromituje się tak skutecznie że ma 6080 punktów w rankingu i 2 miejsce, które może stracić po RG tylko w przypadku gdy Muguruza wygra turniej.

Oglądałem mecz w niedzielę. W normalnych warunkach Pironkova nie miała nic do powiedzenia a Agnieszka wyglądała jakby nie wysilała się zbytnio aby wygrać 9 z 11 gemów.

Ponoć dzisiaj to były bardziej zapasy w błocie niż tenis. Dodatkowo Radwańska doznała kontuzji prawej ręki, na szczęście to chyba tylko zwyczajne naciągnięcie, a następny turniej dopiero w Eastbourne od 20 czerwca.

Pironkova zostanie jutro rozjechana przez Samanthę jak żaba.

Widocznie tak. Inni zawodnicy są silniejsi na mączce, inni na nawierzchniach twardych, a jeszcze inni w błocie.

Są też silniejsi i słabsi psychicznie, których byle co wytrąca z równowagi.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

To Halep ma mniej siły niż Stosur?

A Radwańska jest słabsza od tej "chudziny" Pironkovej?

Czy Ty je widziałeś czy sobie żartujesz? Stosur ma mięśnie jak facet, a Pironkowa jest od Radwańskiej o prawie 10cm wyższa i o 10 kg cięższa.

Radwańska to chyba najsłabsza tenisistka całego rankingu pod względem siły fizycznej.

Dzięki decyzji aby nie rozwijać muskulatury ponad miarę równiej jedna z najmniej kontuzyjnych. Halep z tym przegięła i gra w kratkę, nie wróżę jej długiej kariery. Jeszcze lepszym przykładem jest Urszula, która już w ogóle głównie się leczy.

Dzięki decyzji aby nie rozwijać muskulatury ponad miarę równiej jedna z najmniej kontuzyjnych

Nie chodzi o rozwijanie muskulatury, ale o poprawienie siły fizycznej, żeby nie "podawać" prostych piłek na środek kortu.

Halep z tym przegięła i gra w kratkę

Z czym przegięła? O ile mi wiadomo, to tylko cycki sobie zmniejszyła, a gra w kratkę to efekt wielu czynników.

• 2 miesiące później...
  • 3 tygodnie później...

Dobre, to jest dokładnie poziom jednego z naszych kolegów, wiecznych malkontentów :-)))

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dobre, to jest dokładnie poziom jednego z naszych kolegów, wiecznych malkontentów :-)))

Ukryta Zawartość

Kolejna odęta gówniara z jeszcze bardziej odętym rodzicem-trenerem. Ile już takich było wiecznie dobrze zapowiadających się...

Ukryta Zawartość

W pierwszym secie to była masakra. Co chwila pokazywali minę Martiny Hingis siedzącej w boksie zespołu Switoliny. To co mi się podobało to że ani Kvitova ani Switolina nie były w stanie skutecznie zaatakować drugiego serwisu Agnieszki.

Miny stroiła,zdaje się J.Henin...

W pierwszym secie zastanawiałem się jak takie zawodniczki jak Svitolina trafiają do finału turnieju WTA,w drugim przynajmniej trochę emocji było ale to chyba za sprawą tego,że Aga zaczęła myśleć o menu na kolację.Było kilka ciekawych piłek,to chyba 19 wygrany turniej,brawo.

l'enfant sauvage

Oglądałem mecz Radwańskiej z Caroline Garcia. Specjalnie tak piszę, bo dziennikarze zachwycający sie formą Agi i wymyślający tytuły typu "Radwańska nie dała szans Garcii" najwyrażniej tego meczu nie widzieli. Garcia poza kilkoma momentami grała kompletnie bez sensu i psuła piłki których zepsuć nie powinna. Od połowy pierwszego seta Radwańska regularnie zagrywała piłki krótsze niż pół kortu, a Garcia psuła je równie regularnie. W zasadzie tylko początek pierwszego seta i końcówka drugiego były na jako-takim poziomie.

Jeżeli się pozbiera, to widoki są piękne - Konjuh, a później któraś z pary Pliskowa-V. Williams. Obydwie do ogrania.

Mam nadzieję, że akurat dziś był ten słabszy dzień Radwańskiej i szczęśliwie w tym momencie trafiła na kompletnie rozkojarzoną przeciwniczkę. Jeżeli jest inaczej następnej rundy nie przejdzie.

P.S.

Obejrzałem sobie osiągnięcia Konjuh. Radwańska naprawdę ma w tym roku wyjątkową szansę dojścia do półfinału, gdzie najprawdopodobniej trafi na Serenę i sen się skończy.

Jestem Europejczykiem.

Myślę że trochę nieuważnie oglądałeś. Za bardzo się skupiasz na momencie zepsucia. Poza tym większość akcji pokazywanych jest wyłącznie z tyłu z góry skąd kompletnie nie widać np. pracy nóg w pionie.

Radwańska zagrała przede wszystkim bardzo efektywnie. Jak zobaczyła, że Garcia sama się wykańcza to nie wysilała się zbytnio z jakimiś ofensywnymi akcjami tylko po prostu przebijała piłkę, a tylko w kilku momentach jak Garcia miała przebłyski swoich prawdziwych możliwości Aga starała się bardziej. Z Konjuh będzie znacznie trudniej. Ich pojedynek z Wimbledonu to fuks Radwańskiej ale też dobra lekcja na wymyślenie dobrej taktyki. Liczę, że Konjuh mimo, że znacznie młodsza to kondycyjnie nie wytrzyma trzech setów. Potem raczej Pliskova, która rzadko gra równo cały mecz i szczególnie Agnieszka potrafi ją rozregulować. Z Sereną oczywiście bez szans ale w zeszłym roku poległa sensacyjnie więc cuda się zdarzają. Ogólnie jednak mam złe przeczucia przed meczem z Konjuh, niestety.

Myślę że trochę nieuważnie oglądałeś. Za bardzo się skupiasz na momencie zepsucia. Poza tym większość akcji pokazywanych jest wyłącznie z tyłu z góry skąd kompletnie nie widać np. pracy nóg w pionie.

Nie skupiam się na momencie zepsucia tylko na grze. Nie zaprzeczysz chyba, że Radwańska grała mnóstwo krótkich piłek które przeciwniczka w lepszej formie wykorzystłaby bezlitośnie. Natomiast faktem jest, że gdy Garcia grała lepiej Radwańske grała staranniej i posyłała dłuższe piłki.

Jestem Europejczykiem.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Nie skupiam się na momencie zepsucia tylko na grze. Nie zaprzeczysz chyba, że Radwańska grała mnóstwo krótkich piłek które przeciwniczka w lepszej formie wykorzystłaby bezlitośnie. Natomiast faktem jest, że gdy Garcia grała lepiej Radwańske grała staranniej i posyłała dłuższe piłki.

Twoja ocenę gry Radwańskiej najlepiej weryfikuje fakt, że Radwańska była lepsza od Francuzki Caroline Garcii 6:2, 6:3. Dopowiem specjalnie dla znawcy. W dwóch setach!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.