Skocz do zawartości
IGNORED

Agnieszka - Brawo !

Frank

Rekomendowane odpowiedzi

Mecz bardzo jednostronny,Pliskova chyba z litości oddała po dwa gemy w secie.

Chciała sobie przećwiczyć pewne warianty i trafiła się dobra okazja.

Jestem Europejczykiem.

Konjuh nie radziła sobie kompletnie z grą, w szczególności z serwisem, w słońcu. Gdyby Agnieszka z nią grała w takich warunkach też by wygrała. Szkoda

Gdyby babcia miała wąsy byłaby dziadkiem ;-).

Zadziwiła mnie wypowiedź Radwanskiej po meczu w której stwierdziła, że zrobiła wszystko. Dla mnie podejście zadziwiające, przecież zawsze można zrobić coś lepiej a przynajmniej próbować. Jakoś nie widziałem, żeby w tym meczu Aga gryzła przysłowiową trawę.

Może dlatego, że nie bardzo się tym przejmuje a więcej myśli o nadchodzącym ślubie?

Jestem Europejczykiem.

Syrena wygrała z Halep, ale potrzebowała trzech setów.

Simonę zauważyłem gdy była coś koło piędziesiątego miejsca i po jej pierwszym obejrzanym przeze mnie meczu stwierdziłem, że będzie o niej głośno. Od tego czasu pięła się w górę i i widać w niej potencjał dalszego rozwoju. Może czas na zmianę trenera?

Jestem Europejczykiem.

Jaro_747 a co moze powiedziec Radwanska? Mysle ze osiagnela wszystko na co ja bylo stac a nawet o wiele wiecej. To Halep moze powiedziec ze zrobila 'wszystko' zagrala doskonaly mecz z Serena (widzialem tylko koniec drugiego i trzeci set) ale nie 'odpuszczala' i grala tak 'aby wygrac' (brzmi trywialnie). Podoba mi sie u niej ze nie odpuszczala nawet Serenie.

Szalenie dynamiczna i skuteczna Halep w drugim secie,bezradna momentami w tej partii Serena ratowała się jedynie asami-po raz pierwszy pot na twarzy w turnieju.Niestety Simona w decydującej rozgrywce fizycznie marniała z gema na gem ale charakter pokazała niesamowity,jeśli chce jeszcze kiedyś pokonać Serenę to chyba jedynie w dwóch setach.

l'enfant sauvage

Radwańska to taka ciepła klucha. Bezpłciowa i bez ambicji.

Na jednym, jedynym turnieju grała z wielką ambicją, agresją i właśnie "gryzła trawę".

To był ostatni turniej Masters, który wygrała.

Może powinna brać jakieś tabletki na zwiększenie poziomu adrenaliny? ;-)

Może dlatego, że nie bardzo się tym przejmuje a więcej myśli o nadchodzącym ślubie?

Takie "życiowe zwroty" na dobre karierze tenisowej raczej nie wychodzą, np. Ana, obecnie Szwansztajger (czy jakoś tak), na korcie tylko pięknie się pokazuje, wyłącznie w pierwszych rundach turniejów.

To Halep moze powiedziec ze zrobila 'wszystko' zagrala doskonaly mecz z Serena (widzialem tylko koniec drugiego i trzeci set) ale nie 'odpuszczala' i grala tak 'aby wygrac' (brzmi trywialnie). Podoba mi sie u niej ze nie odpuszczala nawet Serenie.

Raczej może powiedzieć że miała szczęście, bo Serena była wyjątkowo nieskuteczna w wykorzystywaniu ogromnej liczby breakpointów (4 z 20) i zrobiła mnóstwo niewymuszonych błędów.

Nie oglądałem ale ze statystyk jasno widać, że o wiele lepszy był tegoroczny mecz Radwańskiej z Williams w Indian Wells.

To prawda że Halep jest szalenie ambitna i "nie odpuszcza", tylko że często niewiele jej z tego wychodzi. Fakt, miała rewelacyjny rok 2014 aczkolwiek zakończony dwiema wtopami - przegraną z Lucic-Baroni w 3 rundzie US Open i wygraną z Sereną w fazie grupowej WTA Finals po to aby za moment polec z nią sromotnie w finale. 2015 i 2016 gra w kratkę, regularność to nie jest jej mocna strona.

Włączyłem nagrywanie meczu Pliskowej z Sereną, zacząłem oglądać no mnie wciągnęło. Pierwszego seta Pliskowa grała dość pewnie natomiast Serena psuła piłka za piłką. Jakby była nierozgrzana i jakaś niedobudzona. Drugiego seta zaczęła nawet dobrze a psuć zaczęła Czeszka. Za chwilę psuły równo. W tiebreaku huśtawka niesamowita, najpierw prowadziła Pliskowa, później Serena ją doszła po to, żeby przegrać powójnym błędem serwisowym.

Pliskowa nie mogła chyba uwierzyć w to, co się stało, schodziła z kortu trzymając się za głowę.

Kerber pewnie z Woźniacką wygra, z Pliskową też powinna sobie poradzić, ale po tych dzisiejszych cudach wszystko jest możliwe.

Jestem Europejczykiem.

dobry tekst:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Co prawda to druga liga, ale postęp jest

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No i było tak jak oczekiwałem. Kerber grała swoje. Pliskova walczyła sama ze sobą. Jej trener ma jasno sprecyzowane zadanie - jak utrzymać poziom z drugiego seta przez dwa sety. A Angie jest chyba pierwszą w historii tenisistką która wygrała dwa szlemy nie wygrawszy przedtem żadnego "mastersa"

Pliskowa przegrała nie tyle przez grę na zbyt dużym ryzyku ale konkretnie przez "kurczaka" w ostatnim gemie, dwie 200% wykładki w siatkę i po sprawie, nie wytrzymała presji po prostu bo z samej gry była lepsza.

No bo potem nie grywał już w challengerach tylko w ATP Tour, gdzie grał 3 finały.

Ale jak widać wrócił do challengerów i bardzo dobrze, bo taki wygrany turniej (zamiast odpadnięcia w pierwszej, czy drugiej rundzie) powinien go wzmocnić psychicznie. Za chwilę wystartuje w Szczecinie, nawet nie wiem na kogo tam trafi, ale kilka meczy pod rząd z pewnością dobrze mu zrobi.

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.