Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

Ale ten Nad niema nic wspólnego z pierwowzorem.

tz? gra slabiej?:)

byl umnie ostatnio taki elektronik meloman i doszedlem do wniosku ze tuningowanie to bledne kolo

Może i błędne koło, ale czasem daje zadowolenie z wprowadzonych zmian. Ja z ciekawości ;-) przerobiłem moje CD i nie wracam od paru lat do oryginału.

pre lampowe Adagio Sound, końcówka Sugden Au51 P MKII, AVI Laboratory Series, strojenie kolumn Adagio Sound - wszystko spięte kabelkami ;-)) żeby grało

To ja napiszę kilka słów o moim zestawie, kupiłem Vandersteeny 2CE, Muda44 zasugerował mi kupno kolejnych elementów zestawu, czyli, SM6, NAD C320 po modyfikacjach i Maranz CD52 MKII, jeszcze muszę dokupić kable głośnikowe, kilka testowałem, ale nie zdecydowałem

Jeśli budżet na wzmacniacz jest ograniczony, to jeszcze mogę zrozumieć taki wybór, ale jeśli nie jest jakoś szczególnie ograniczony, to można lepiej. Swoją drogą nie dziwię się propozycji Mudy, bowiem w 90% swoich propozycji proponuje NADy.

nie wiem jak wkleić miniatury i nie mogę znaleźć informacji na forum:(

Jeśli budżet na wzmacniacz jest ograniczony, to jeszcze mogę zrozumieć taki wybór, ale jeśli nie jest jakoś szczególnie ograniczony, to można lepiej.

no właśnie, jak budżet nieograniczony to wybór jest, miałem do wyboru albo lepsze kolumny, albo lepszy wzmacniacz, wybrałem to pierwsze i na razie nie żałuję. Widzę, że masz dosyć mocny wzmacniacz u siebie w systemie, nie za mocny do kolumn jak nasze? Chociaż doczytałem ostatnio na forum USA, że te 2CE lubią mocne wzmaki.

Edytowane przez dopra

Po pierwsze nie ma takiego pojecia jka "za mocy wzmacniacz" po drugie jak klikniesz "Wiecej opcji" masz możliwość dodawania zdjęć.

?👈

no właśnie, jak budżet nieograniczony to wybór jest, miałem do wyboru albo lepsze kolumny, albo lepszy wzmacniacz, wybrałem to pierwsze i na razie nie żałuję.

Jestem przekonany, że wkrótce spostrzeżesz, iż ów NAD jest wąskim gardłem w tej konfiguracji:) Vandersteeny to dobry wybór, bo to świetne kolumny, ale wymagające jeśli chodzi o jakoś toru.

Widzę, że masz dosyć mocny wzmacniacz u siebie w systemie, nie za mocny do kolumn jak nasze? Chociaż doczytałem ostatnio na forum USA, że te 2CE lubią mocne wzmaki.

Jak już wspomniał wyżej Rafał, nie ma czegoś takiego jak "za mocny wzmacniacz". Zgadza się, że Vandersteeny lubią prąd - jest w nich co kontrolować. Osiemdziesiąt sześć decybeli nie napawa zbytnio optymizmem:)

Miałem takiego NADa C320BEE od Mudy, chciałem żeby mi przerobił bo co miałem do stracenia za taką kasę? praktycznie nic, jak się później okazało grało po tym zajebiście, dźwięk uwolniony pozbawiony "wady" niskobudżetowych pieców czyli przymulania przez kiepskie układy pre, dużo lepsza przestrzeń i wgląd w nagranie przy zachowaniu ładnej ciepłej barwy dźwięku, a moc? w pomiarach wychodzi znacznie więcej jak podaje producent, ale NAD od zawsze zaniżał na papierze, to nie Marantz gdzie wszystko wyliczone co do wata :)

E10 plus DVD Philips...uuu

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

rydz: Na pierwszy rzut oka kolumny mają to coś czego nie miały s-520 czyli konkretne mocne uderzenie na niskim paśmie do tego wbrew opiniom innych nie są to kolumny jakoś jasno grające i nie koniecznie dobrze parują się z mf.

Ps. obecnie focale mam sparowane z cyrusem one niestety ale mf przy focalach pokazał swój charakter grania tzn. tak ociepla dźwięk że ma się wrażenie jak by na kolumny ktoś zarzucił koc.

jarex: Sądzisz że Philips DVD-963 SA nie ma prawa dobrze zagrać jako źródło, philips dvd-963sa oraz dvp-9000s cineos to dwa topowe modele philipsa bardzo dobrze oceniane głównie jako odtwarzacze płyt kompaktowych.

jarex: Sądzisz że Philips DVD-963 SA nie ma prawa dobrze zagrać jako źródło, philips dvd-963sa oraz dvp-9000s cineos to dwa topowe modele philipsa bardzo dobrze oceniane głównie jako odtwarzacze płyt kompaktowych.

Nie twierdzę, tak się po prostu zastanawiam.

Miałem ten wzmacniacz, zestawiony z Denonem DCD-1015 i w ogóle... nie grał:-(

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Gość rydz

(Konto usunięte)

rydz: Na pierwszy rzut oka kolumny mają to coś czego nie miały s-520 czyli konkretne mocne uderzenie na niskim paśmie do tego wbrew opiniom innych nie są to kolumny jakoś jasno grające i nie koniecznie dobrze parują się z mf.

Dziękuję , nie mam nic właściwie do dodania jeżeli chodzi o ........? taka tam nędza wykreowana przed laty , jak już nie raz pisałem........ :)

DVD-963 faktycznie był jednym z nielicznych który grał muzykę z CD.

Pozdrówko.

Edytowane przez rydz

Od wczoraj grają u mnie białe Ki3 signature :-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

fajne

troche pusto na scianch .. ten kabel to nordost flat line gold?

"...Wolność albo jest pełna albo jej w ogóle nie ma, bez wolności nie ma rozumu, nie ma sprawiedliwości, nie ma dobrobytu, nie ma człowieczeństwa..."Michał Bakunin

Wprawdzie "ustroju" nie widać, ale widać ustrojstwa kawałek.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

????

Dokładnie ,kabel to nordost flet line gold. Faktycznie można by było ta pustkę wypełnić....pomysle nad tym pózniej:-) Wcześniej miałem czarne audiovectory Ki3 ale trochę mnie drażniły wokale- za duzo "sssss" było i potrafiło męczyć ucho. Ki3 signature grają zdecydowanie lepiej i przedewszystkim nie są dużym obciążeniem dla wzmacniacza co w przypadku arcama przekłada sie na plus dał całego zestawu.

Za nim wybór padł na ki3 signature słuchałem w połączeniu z moim arcamem AP Classic 10 (jak dla mnie zbyt podkreślona góra ) a także bowersow CM9 (niby fajnie ale miałem wrażenie ze niektóre szczegóły utworów mogą być pomijanie- te głośniki chyba swietnie sie zgrywają z rotelem)

Edytowane przez Kacper525

Faktycznie można by było ta pustkę wypełnić....pomysle nad tym pózniej:-)

Zagrać te ściany.Szkoda sprzętu w takiej pustce. Jestem świeżo po przeprowadzce, i z braku czasu po trochę codziennie wieczorami układam meble itp. W tym momencie jedyną pustą ścianą jest ta za sprzętem, gra to tragicznie...dziwny bas, pogłos i ropierdziel na scenie. Może jutro uda mi się zamontować moje panele akustyczne i jakieś półki zawiesić bo aż słuchać się nie chce.

Stolik sprzed siebie też wypadałoby wypierdzielić;)

Edytowane przez TRIBUL

widziałem bardziej zagracone powierzchnie miedzy słuchaczem a głośnikami :-) stolik jest włoski, porządny i zgrabny a przecież piloty i kawka muszą gdzieś stać ;-) no i nogi można czasem na nim rozprostować co daje poczucie pełnego relaxu i komfortu podczas odsłuchu :-D Jesli chodzi o zagospodarowanie ściany to jakies propozycje/sugestie? Za wszelkie porady będę niezmiernie wdzięczny.

Edytowane przez Kacper525

Pomogłem załatwić ,pomogłem wstawić i ustawić .Więc pozwalam sobie zamiescic zdjęcia od znajomego.

Bowers&Wilkins CM10s2

Odtwarzacz strumieniowy BlueSound Vault

Wzamcniacz Musical Fidelity M6 500i

Cieszę się ze mogłem pomóc i zarazić tą drogą chorobą kolejnego mojego znajomego.

Cześć, Zobaczyłem wpis Vincenta na temat zestawu B&W CM10 + Musical Fidelity M6 500i. Mam podobnej klasy kolumny (KEF R900 obecnie podpięte pod Anthema 225) zastanawiam się czy MF M6 500i byłby dobrym upgrade'm wzmacniacza, który obecnie jest podpięty pod 2 DAC'ki - REGA DAC mk1 i - do testów - Pioneer N 70 (na sabre 9016). Co sądzisz/sądzicie? Pozdrawiam. KL

T+A DAC 8 DSD via Silencable Wizzard XLR do KRELL s550k a ten via Velum LS-G do Audio Physic Cardeas Plus

widziałem bardziej zagracone powierzchnie miedzy słuchaczem a głośnikami :-) stolik jest włoski, porządny i zgrabny a przecież piloty i kawka muszą gdzieś stać ;-) no i nogi można czasem na nim rozprostować co daje poczucie pełnego relaxu i komfortu podczas odsłuchu :-D Jesli chodzi o zagospodarowanie ściany to jakies propozycje/sugestie? Za wszelkie porady będę niezmiernie wdzięczny.

Półki, otwatre szafki, kwaitki, obrazy, książki. Czym więcej takiego ustojstwa tym lepiej ;) Dla sprawdzenia co daje wytłumiona ściana - rzuć kołdrę na telewizor i sprzęt i wielkie poduchy za klumny ;)

Pochwalę się,zagościł u mnie Xindak PA-M. Zaledwie 30 godzin grania,a już ciężko się od tego dźwięku oderwać. Jazz brzmi zjawiskowo,barwa zwala z nóg,bardzo udany zakup. Pozdrawiam,Arek.

Ukryta Zawartość

post-43509-0-30730600-1417890137_thumb.jpg

post-43509-0-19414200-1417890162_thumb.jpg

post-43509-0-21815700-1417890175_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fajny laptop :)

Nie ma polskiej czcionki,ale całkowicie sprawna. Przeżyje nas wszystkich. Pozdr.

Edytowane przez mikulaszek1

Nie ma polskiej czcionki,ale całkowicie sprawna. Przeżyje nas wszystkich. Pozdr.

a jak ta integra xindaka się sprawuje? napisz coś więcej proszę

Edytowane przez slaaawek

w końcu kompletny system:)             Geodezja - Geologia - Górnictwo

a jak ta integra xindaka się sprawuje? napisz coś więcej proszę

Gra jak z innej bajki, bardzo dojrzały dźwięk za nieduże pieniądze. Czysta klasa A to zupełnie inna prezentacja muzyki,po pierwsze obłędna barwa średnicy,bas potrafi zaskoczyć rozmachem i zejściem,na górze porządek i kultura. Trudno się do czegoś przyczepić. Mimo tylko 20 watów na kanał moimi MA Rx6 rzucił o ścianę,kozak! Myślę,że nabierze jeszcze szlachetności jak pogra dłużej. Lubie konstrukcje które niczego nie udają,tu cel był jasny,najlepszy dźwięk i bezkompromisowa budowa,bez zbędnych dodatków,włącz i słuchaj,kochaj albo rzuć.

Pozdr.

Pochwalę się,zagościł u mnie Xindak PA-M. Zaledwie 30 godzin grania,a już ciężko się od tego dźwięku oderwać. Jazz brzmi zjawiskowo,barwa zwala z nóg,bardzo udany zakup. Pozdrawiam,Arek.

Ładnie

????

• 2 tygodnie później...

Kiepskie zdjęcia ,ale coś tam widać

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Szogunwawa
  • Pokaż nowe odpowiedzi