Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

wczoraj/dzisiaj rano wyleciało sporo wpisów po zamieszaniu jakie powstało po wpisie Górka i późniejszych wstawkach "a", oraz zdjęciach zamyślonego "Zydelka". Jeśli, któryś został skasowany "nadprogramowo" to przepraszam.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Fr@ntz, 13 Mar 2010, 20:02

Zdjęcie pięknych wizualnie Zingali szlag trafił :(

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

• Redaktorzy

zdjęcia pięknych Zingali mogą się ponownie pojawić np. w tym wątku:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Pytanie, czy znowu "ktoś życzliwy" nie będzie próbował znowu Go ukamienować.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Fr@ntz

"I am an audiophile"

Jestem pod wrazeniem! YES WE CAN! ;-)

nissio100, nie chodzi mi o kasiore, bo nie Ja ja zarobilem i g%$#o mi do tego. Tylko majac pieniadze na sprzet, masz je napewno i na adaptacje pokoju - w celu wykorzystania sprzetu do granic mozliwosci. Nie mowie o rozpraszaczach czy pochlaniaczach, a o samych meblach ktore pozwola kolumnom zagrac. Mnie jedynie boli fakt, ze tak pieknie to moze zagrac, a gra (tylko) dobrze... :) Chociaz, to tez nie moj interes. Przepraszam jezeli oburzylem, mam nadzieje ze delikatnie dalem do myslenia.

Pozdro! : )

nigdy nie uzywam obrazliwego jezyka, osoby ktore znaja mnie z konkurencyjnego forum wiedza o tym.

jesli dobrze pamietam, moj post znalazl sie w srodku jakiegos off topu, jak rozumiem usuniety zostal przez pomylke - mam nadzieje.

D4ncer- narazie mieszkam w wynajetym pokoju w uk.chociaz pokoj duzy to nie bede kupowal mebli nie do swoich 4 scian!!!Zasady wynajmu w anglii sa troszke inne jak w polsce jak zaczolbym zmieniac to w momenicie wyprowadzki albo place za zmiany albo za powrot do stanu sprzed zmian. ale swiatelko w tunelu jest. latem juz bede mial swoj domek w Milton Keynes wiec wtedy napewno livinroom bedzie wygladal zdecydowanie ineczej!!!i spoko nie oburzylem sie poprostu moze mam zbyt ostry jezor :-) pozdrawiam

nissio100

Ale żeś upakował swoje''ustrojstwa'',na takie upakowanie nie ma programu rozpakowującego,więc traci kolega strasznie wiele.

:-)

narazie tak masz racje upakowane jest i to bardzo!!!Ale program rozpakowujacy jest spojrz wyzej opisalem co i jak! juz nie moge sie doczekac.

manioslawa, 12 Mar 2010, 22:09

101,3 to:

Radio Złote Przeboje czy

Polskie Radio PR1 czy

Antyradio czy

Radio Maryja (;-))

Stawiam na to pierwsze, ale nie wiem gdzie mieszkasz, więc pewności nie mam, pozostałe radiostacje też używają tej częstotliwości.

Pozdrawiam

>>>jozwa maryn,

"...A propos, wpis Yula jest zdecydowanie obraźliwy, mimo że on uważa go zapewne za eleganckie zwrócenie uwagi na problemy moderacji. Tak to działa - co dla kogoś jest szczytem elegancji, dla Regulaminu moze być ordynarne..."

Ordynarne to są postępki moderacji, a nie moje wpisy. Wywalić zdjęcia tego pięknego gramofonu Notthingama, na dodatek poprawnie ustawionego na porządnym stoliku (co nawiasem mówiąc nie często się zresztą zdarza), a zostawienie zdjęć KANAPY forumowicza i WYRKA forumowicza dowodzi, że poprostu nie wiecie co robicie.

• Redaktorzy

Jak widzę zwolenników zdjęć Zingali nie będących własnością Górka jest więcej niż przeciwników? Pytanie czy kolejny raz nie rozpęta się piekiełko z hasłami o kryptoreklamie i zgłoszeniami do moderacji z podejrzeniami o bezprawne (bez wiedzy właściciela) zamieszczanie ich na forum.

Jeśli będzie "przyzwolenie społeczne" większości to postaram się, by zdjęcia pojawiły się ponownie.

Fr@ntz

"I am an audiophile"

>>>frantz,

Kochanieńki, nie wiem czy by ci nie było prościej założyć wątek pt. "Błędy moderacji" albo "Wygłupy moderacji" i tam ponownie wklejać to co bezmyślnie wcześniej wystrzeliłeś w kosmos. Byłby zawsze pełny i aktualny.

=>Fr@ntz, 13 Mar 2010, 20:18

>zdjęcia pięknych Zingali mogą się ponownie pojawić np. w tym wątku:

>

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Pytanie, czy znowu "ktoś życzliwy"

>nie będzie próbował znowu Go ukamienować.

Dziękujemy łaskawco, to może je tam wstaw skoro tu wyciachałeś

Ukryta Zawartość

Prawda jest taka, że Górka mógł to wkleić w siedmiu innych wątkach.

To, że wkleił tutaj, nikogo nie upoważnia do wycięcia. Inna sprawa, że Górek nie widzi problemu (?) a inni tak. Widocznie kolumny były pretekstem do pokazania ładnego poniekąd stolika. Zaś, co się tyczy kolumn, piękne są, ale jak grają? Moim zdaniem szału nie ma.

Powtórzę 1” kopułka z 40 cm wooferem?

Przy moim podobnym pomyśle, ale z 10” wooferem jedynie, Akustyk poszczuł mnie psami. Więc w cuda nie wierzę.

Pozdrawiam

YunnanTEA

YunnanTEA, 14 Mar 2010, 16:58

>Powtórzę 1" kopułka z 40 cm wooferem?

>Przy moim podobnym pomyśle, ale z 10" wooferem jedynie, Akustyk poszczuł mnie psami. Więc w

>cuda nie wierzę.

Art'y mają właśnie 10" i kopułkę 27 mm i ponoć radzą sobie doskonale.

Ukryta Zawartość

A to że Akustyk takich nie projektuje nie świadczy jeszcze o tym że nie ma szans zagrać.

Z Zingali może być podobnie choć niestety niewielu z nas będzie mogło ich posłuchać - ja na przykład bardzo bym chciał:-)

Ukryta Zawartość

Gość vasa

(Konto usunięte)

YunnanTEA, 14 Mar 2010, 16:58

>Przy moim podobnym pomyśle, ale z 10" wooferem jedynie, Akustyk poszczuł mnie psami.

Mam kopułkę z 10" wooferem. Nazywa się to STIRLING i gra ładnie.

Kopułki z 15" wooferem słuchałem ostatnio i grało wyśmienicie, nazywało się GLENAIR.

Warto ponownie przegadać sprawę z Akustykiem.

>Prawda jest taka, że Górka mógł to wkleić w siedmiu innych wątkach.

>To, że wkleił tutaj, nikogo nie upoważnia do wycięcia. Inna sprawa, że Górek nie widzi problemu (?)

>a inni tak. Widocznie kolumny były pretekstem do pokazania ładnego poniekąd stolika. Zaś, co się

>tyczy kolumn, piękne są, ale jak grają? Moim zdaniem szału nie ma.

>Przy moim podobnym pomyśle, ale z 10" wooferem jedynie, Akustyk poszczuł mnie psami. Więc w

>cuda nie wierzę.

Hmm zastanawiałem się długo czy coś tu komentować czy nie, miałem nic nie pisać, ale chyba sobie sprostować pewne sprawy.

Po pierwsze, miałem przyjemność posłuchać tego wyśmienitego zestawu i chciałem podzielić się tym faktem z forumowiczami, dlatego też wrzuciłem zdjęcia. Moim zdaniem jeden z najlepszych zestawów jaki widziałem i słyszałem, stwierdziłem że ucieszy również oko niejednego audiofila. Jak się okazało zdjęcia się spodobały. To, że stoi tam również mój stolik jest sprawą drugorzędną i akurat nie to miałem na celu wrzucając zdjęcia. Poza tym, może zabrzmi to nie skromnie, ale gdyby go tam nie było najprawdopodobniej nie miałbym okazji ani posłuchać tego stolik ani podzielić się zdjęciami z Wami.

Na pewno jeszcze się tam pojawię na odsłuch i co, mam poprosić właściciela systemu, aby porozpinał sprzęt, postawił na podłodze, usunął stoliki i wtedy mam zrobić zdjęcia i wrzucić na forum aby nikogo w oczy nie raziły? Oczywiście pytanie retoryczne...

Jeszcze jedno sprostowanie na temat wypowiedzi kolegi YunnanTEA, co do połączenia takich a nie innych głośników i tego, że zestaw pewnie mizernie gra... Nie chce być nie miły i jakiś kłótni wszczynać, ale napiszę tak: nie słuchałeś, nie wiesz jak to gra to po prostu głupio nie komentuj :)

Byłem, słuchałem, zestaw gra wyśmienicie.

Koniec kropka.

0

>Prawda jest taka, że Górka mógł to wkleić w siedmiu innych wątkach.

>To, że wkleił tutaj, nikogo nie upoważnia do wycięcia. Inna sprawa, że Górek nie widzi problemu (?)

>a inni tak. Widocznie kolumny były pretekstem do pokazania ładnego poniekąd stolika. Zaś, co się

>tyczy kolumn, piękne są, ale jak grają? Moim zdaniem szału nie ma.

>cuda nie wierzę.

Hmm zastanawiałem się długo czy coś tu komentować czy nie, miałem nic nie pisać, ale chyba sobie sprostować pewne sprawy.

Po pierwsze, miałem przyjemność posłuchać tego wyśmienitego zestawu i chciałem podzielić się tym faktem z forumowiczami, dlatego też wrzuciłem zdjęcia. Moim zdaniem jeden z najlepszych zestawów jaki widziałem i słyszałem, stwierdziłem że ucieszy również oko niejednego audiofila. Jak się okazało zdjęcia się spodobały. To, że stoi tam również mój stolik jest sprawą drugorzędną i akurat nie to miałem na celu wrzucając zdjęcia. Poza tym, może zabrzmi to nie skromnie, ale gdyby go tam nie było najprawdopodobniej nie miałbym okazji ani posłuchać tego systemu ani podzielić się zdjęciami z Wami.

Na pewno jeszcze się tam pojawię na odsłuch i co, mam poprosić właściciela systemu, aby porozpinał sprzęt, postawił na podłodze, usunął stoliki i wtedy mam zrobić zdjęcia i wrzucić na forum aby nikogo w oczy nie raziły? Oczywiście pytanie retoryczne...

Jeszcze jedno sprostowanie na temat wypowiedzi kolegi YunnanTEA, co do połączenia takich a nie innych głośników i tego, że zestaw pewnie mizernie gra...

Wolałbym aby komentarze dotyczące brzmienia zaprezentowanych kolumn pojawiły się po ich odsłuchu a nie na podstawie domysłów.

Byłem, słuchałem, zestaw gra wyśmienicie.

Dla zainteresowanych, zdjęcia Zingali umieściłem w moim wątku sponsorowanym, tam nie powinny wzbudzać kontrowersji.

Tutaj link:

Ukryta Zawartość

Koniec kropka.

Ukryta Zawartość

=>górek, 14 Mar 2010, 20:07

>Dla zainteresowanych, zdjęcia Zingali umieściłem w moim wątku sponsorowanym, tam nie powinny

>wzbudzać kontrowersji.

>Tutaj link:

Ukryta Zawartość

górek ty nie boj, zaraz link usuną bo reklamuje Twój wątek

Ukryta Zawartość

Dobry pomysł, kolumny są piękne. Sam wygląd sprawia, że aż chciałoby się je usłyszeć.

Cała reszta tez niczego sobie... szczerze mówiąc, zdziwiłem się kiedy to zdjęcie znikneło.

To wspaniały system.

Górek

Może poprzednio nie za jasno wyraziłem się. Uważam, że to nie Twoje zdjęcia powinny być skasowane a cała po nich dyskusja, co do „ich legalności”. Jak zwykle za dużo tu świętych.

Lorecci

Toteż ja właśnie po recenzjach Art.-ów poleciałem do Akustyka. I po raz kolejny zostałem przekonany do zmiany pomysłu. Co z tego wyjdzie zobaczymy za miesiąc.

A oto stan obecny.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi