Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

Patrick, Heybrooki to póki co jedyny niezmienny element mojego systemu, grają rewelacyjnie, aczkolwiek, gdyby małżonka się zgodziła, to chętnie zamienilbym je na chwilę na Phonary Volume 1 z systemu sypialnianego. Phonary grają zdecydowanie subtelnej, delikatniej, z wytaźniejszą górą. Heybrooki za to mają taki power ze czujesz dźwięk całym ciałem że szczególnym uwzględnieniem klatki piersiowej :-)

Luxmany i winyle 

Trochę się u mnie pozmieniało od ostatniego razu. Tak wiem dywan. Nie mogę się właśnie zdecydować jaki kupić.

wy4c2b8.jpg

RbsR5ng.jpg

JhIOMvg.jpg

PVkSEZD.jpg

Wzmak to denon ? Jaki model?

Yamaha A-700

Aaaaa gramofon na wzmacniaczu - moje oczy!!!!!!

To się oczywiście zmieni jak tylko zmienię szafkę na typową pod audio, żebym mógł sprzęty ładnie poustawiać, a nie jeden na drugim tak jak teraz.

Ładnie, kolorystyka paneli do ścian nie pasuje to i kolor dywanu ciężej dobrać zapewne będzie, ta szafka pod sprzęt to ma i swój urok o ile sprzęt minimalistycznie by do niej pasował.

arcam 23t > synthesis ensemble el84 > excite x16 (mod.)

Z czym Ci gra ta Yamaha i jak Ci się zgrywa? (Opisz dźwięk)

Kolumny Koda sl-600f, CD: Arcam Alpha 8, Tunery: Marantz 2100, Arcam Alpha 8, Gramofon: Pioneer PL-15R.

Największą zaletą tego wzmaka jest duża przestrzeń. Bas jest dosyć mocny i pod kontrolą, nic się nie ciągnie, nie przeszkadza w odsłuchu. wysokie tony wyraźnie, czyste i nie męczące, średnica fajna, obfita. Kawałki z gitarą akustyczną brzmią świetnie. Mam w swojej kolekcji płytę K2HD Eagles'ów Hell Freezes Over i nagranie Hotel California z długim wejściem robi mega robotę.

Słucham głównie rocka/metalu i przy takiej muzyce A-700 sprawdza się bardzo dobrze. Wcześniej miałem Marantz'a PM-50 i to nie było to. Po prostu był zbyt stonowany, nie miał tego wykopu, delikatnej ostrości, przestrzeni co Yamaha, potem jeszcze krótko była AX-750, ale zaczął przerywać selektor źródeł i na szczęście kupiłem A-700. Póki co jestem zadowolony z tego zestawu.

Muszę tylko dopracować kwestię akustyki wrzucić dywan, obrazy. Mam nadzieję, że dźwięk się uporządkuje.

ta szafka pod sprzęt to ma i swój urok o ile sprzęt minimalistycznie by do niej pasował.

To jest szafka ze starego kompletu mebli. Tymczasowo dałem jej drugie życie i przemalowałem na ten kolor. Rozglądam się pomału za czymś innym tak, żeby każdy klocek postawić na oddzielnej półce, a gramofon na górze.

Kolumny Koda sl-600f, CD: Arcam Alpha 8, Tunery: Marantz 2100, Arcam Alpha 8, Gramofon: Pioneer PL-15R.

Największą zaletą tego wzmaka jest duża przestrzeń. Bas jest dosyć mocny i pod kontrolą, nic się nie ciągnie, nie przeszkadza w odsłuchu. wysokie tony wyraźnie, czyste i nie męczące, średnica fajna, obfita. Kawałki z gitarą akustyczną brzmią świetnie. Mam w swojej kolekcji płytę K2HD Eagles'ów Hell Freezes Over i nagranie Hotel California z długim wejściem robi mega robotę.

Słucham głównie rocka/metalu i przy takiej muzyce A-700 sprawdza się bardzo dobrze. Wcześniej miałem Marantz'a PM-50 i to nie było to. Po prostu był zbyt stonowany, nie miał tego wykopu, delikatnej ostrości, przestrzeni co Yamaha, potem jeszcze krótko była AX-750, ale zaczął przerywać selektor źródeł i na szczęście kupiłem A-700. Póki co jestem zadowolony z tego zestawu.

Muszę tylko dopracować kwestię akustyki wrzucić dywan, obrazy. Mam nadzieję, że dźwięk się uporządkuje.

Dzięki za odpowiedź! Te kolumny rozumiem bardziej z ciepłobrzmiących? Ja obecne zestawiłem Yamahę z bardziej neutralnymi i zaczęła pokazywać czasem swoją ostrość niestety. Tutaj muszę się zgodzić, że Yamaha to u mnie również pierwszy wzmacniacz, który mnie nie kopie, nie trzeszczy, nie buczy. Na selektor jednak również uważaj :)

U mnie standy po samodzielnej przeróbce.

Waga jednej sztuki 40kg.

PART_1486758537265.jpg

PART_1486758630751.jpg

sorry za jakość fotek.

Edytowane przez CEzAR21
U mnie standy po samodzielnej przeróbce.

Waga jednej sztuki 40kg.

PART_1486758537265.jpg

PART_1486758630751.jpg

sorry za jakość fotek.

Jest pół metra od ściany bocznej?

Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka

Jest pół metra od ściany bocznej?

Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka

Jest coś około 40cm i oczywiście firana z zasłonami żeby zredukować pierwsze odbicie.

Lepiej byłoby jakby był 1m, ale wiadomo - kompromisy.

U mnie zmiany, nowe skrzynki, maskownice i głośniki wysokotonowe. Dzwięk na tyle mnie zadowala że chyba zostaną na długo. Mam tylko nadzieję że dadzą radę w późniejszym, większym pomieszczeniu.

74cd93b09dc8f85ffbb7b813b58cde1d_1.jpg

7407bdf6411ec331710a15da1e12122d_1.jpg

6c03846e8a9f001850aa58f12558545b_1.jpg

0ffd00028d2e9fd796a4739b117ac8f2_1.jpg

Jest też transport Meridiana, który chyba zagości też na dłużej.

?👈

a robisz pomiary albo policzyłeś mody zeby wiedziec gdzie, co i jak?

w przeciwnym razie bez sensu.

Edytowane przez will66
  • 2 tygodnie później...

U mnie zmiany, nowe skrzynki, maskownice i głośniki wysokotonowe. Dzwięk na tyle mnie zadowala że chyba zostaną na długo. Mam tylko nadzieję że dadzą radę w późniejszym, większym pomieszczeniu.

Bardzo ładne te BMN,jakie głośniki w środku ,wiem że seasy ale dokładnie jakie modele wie ktoś ?,chodzi o symbole,szukam czegoś fajnego do DIY,A z opisu brzmienia wynika że mogą fajnie zagrać

Wygląda na Excela T25CF i woofer z serii Prestige CA18RNX, zerknij na stronę SEAS-a, są gotowe projekty.

Edytowane przez cygaret

Musica curat cor meum et animam meam delenit

74cd93b09dc8f85ffbb7b813b58cde1d_1.jpg

7407bdf6411ec331710a15da1e12122d_1.jpg

6c03846e8a9f001850aa58f12558545b_1.jpg

0ffd00028d2e9fd796a4739b117ac8f2_1.jpg

Jest też transport Meridiana, który chyba zagości też na dłużej.

No Rafał zmiany,że palce lizać...Gratuluję.A tak na marginesie jak oceniasz tego Meridiana?

Trochę z innej beczki:

7bb9a946e4f826c222126ee8947fd2cc.jpg

Kącik dźwiękowy w pracy :-)

Poszło z Commodore 64

Super wspomnienia ożywają...

De gustibus non est disputandum

moje nowe :)

jeszcze jedna fota

projekt zwrotnicy YB Audio

projekt wizualny mój

wykonanie kolega Seweryn z forum

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-48397-0-09235000-1488717817_thumb.jpg

post-48397-0-98830500-1488719162_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez biniek

moje nowe :)

jeszcze jedna fota

projekt zwrotnicy YB Audio

projekt wizualny mój

wykonanie kolega Seweryn z forum

Łanke kloce. Szkoda tylko że mają taką "czapke", w sensie głośniki w połowie.

?👈

W nowym lokum :)

Ukryta Zawartość

post-11746-0-63993500-1488719932_thumb.jpg

post-11746-0-00652400-1488719981_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Patryk-1980

"Lampa nie umiera nigdy"

• Pokaż nowe odpowiedzi