Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

Bez obaw, ja niestety też się pozbyłem gramofonu i zostało mi parę winyli w razie napadu sentymentu 🤭

Wygoda wygrała....ostał się jeszcze CD nie włączany ze dwa lata 🤔

50 minut temu, Ajothe napisał:

Wygoda wygrała....ostał się jeszcze CD nie włączany ze dwa lata 🤔

Jakiś konkretny hi end?

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

24 minuty temu, Tajitsu napisał:

Jakiś konkretny hi end?

Konkretny low end - Onkyo dx7355 mogę oddać w cenie hajendowej jakby co 🤭

21 godzin temu, xajas napisał:

Ja mysle, ze duza czesc dyskutantow ma problem ze zrozumieniem i zaakceptowanie prostego faktu, ze kazdy moze miec inne priorytety, wymagania, oczekiwania odnosnie jakosci (nie tylko odnosnie audio) i transponuje te wlasne na inne osoby. A kto ma inne/nizsze jest „glabem“

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ja bym byl z takim nastawieniem ostroznyemoji4.png

PS.

Kazdy kto nie ma karbonowej szosowki wazacej ponizej 8kG i jezdzi na starej damce jest glabem

Kazdy kto zadawals sie stara plazma i nie ma 65“ Oleda 4K jest glabem

Kazdy kto jezdzi na starych nartach 2m i nie ma najnowszych Carverow jest glabem

Kazdy kto nie ma najnowszego Apple Watcha i zadawala sie groszowym Casio jest glabem

Kazdy kto nie zna Amacord Feliniego i oglada tylko Netflix jest glabem

Kazdy kto sie nie zna na Strawinskim i Brucknerze i slucha tylko Metaliki jest glabem

Kazdy…

Jest duzo takich „Kazdy“ emoji3.png
emoji779.png

Chyba nie zrozumiałes. Nie chodzi na czym słuchają.

Chodzi że nie słuchająj. A jak już słuchaja to kompletnego szajsu. Wystarczy spojrzeć co tam ma najwięcej wyświetleń na YT i co leci w TV. 

Pośród moich znajomych to chyba nikt nie słucha czegoś sensownego. A ci co słuchali to już też nie słuchają. A bo czasu nie ma, a bo coś tam... 

Lepiej patrzeć w TV i oglądać głupie programy typu królowe życia czy coś tam takiego. Teraz każdy kanał zapchany takim badziewiem. 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez rafal735r

?👈

+1

Zgadzam się w całej rozciągłości.

TTV wyjątkowo szkodzi głowie oglądającego.

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

9 minut temu, Ajothe napisał:

Poznałem w życiu człowieka 40+, który nie miał pojęcia co to jest Led Zeppelin, Black Sabbath lub The Doors. 

Za to wiedział kto to jest Zenek Martyniuk. 

?👈

12 minut temu, Ajothe napisał:

Poznałem w życiu człowieka 40+, który nie miał pojęcia co to jest Led Zeppelin, Black Sabbath lub The Doors. 

Przeleżał pod lodem pół wieku?

2 minuty temu, rafal735r napisał:

Za to wiedział kto to jest Zenek Martyniuk. 

Nikogo nie chce obrazić, ale promowanie rozrywki niskich lotów jest nagminne. 
TVP jest wyjątkowo aktywne w tym promowaniu i otumanianiu...

W dniu 11.09.2023 o 21:37, Ajothe napisał:

Również imponują mi producenci, którzy nie za szalone pieniądze potrafią zaprezentować np na AVS pokój, który się świetnie broni i wytrzymuje milionową konkurencję 😁

D&D?

Wpadnij do Holandii 😁 Wystawiają się na Dutch Audio Event.

7 godzin temu, Ajothe napisał:

Znaczy się zdziadziałeś i stałeś się streamingowcem 😁

Na pewno nie dyfuzorów, a rozpraszanie jest takie jak kot napłakał.

7 godzin temu, xajas napisał:

. Jestem pewny, ze za 15 lat malo ktora z nich bedzie mozna jeszcze odczytac. To tak jak ze starymi dyskietkami 5 1/4" 😉

No chyba żarty sobie robisz te płyty przeżyją twoich wnuków.

2 godziny temu, Ajothe napisał:

To ja. Wyjaśnię ci ten fenomen w latach 80 i 90 ludzie słuchali bardzo monotematycznie , a rock przeżywał poważny kryzys , na topie byłi depesze , italo disco , madonna , nawet disco polo się pojawiło.

Te zespoły co podałeś to słuchało pokolenie co ma teraz 60+ 

13 minut temu, bolo_senor napisał:

Aleś walnął teraz, może jeszcze 100+
Ostatnio sprzedałem cztery płyty Sabsów z lat 80 na CD kolesiowi 30+.
Akurat brakowało mu do zebrania całej dyskografii. 
Ostatnio widziałem w empiku grupkę małolatów czytających jakieś wydawnictwo o Led Zeppelin.
Mieli może po 17 lat.

Edytowane przez xniwax

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

4 minuty temu, xniwax napisał:

Ostatnio widziałem w empiku grupkę małolatów czytających jakieś wydawnictwo o Led Zeppelin.
Mieli może po 17 lat.

Eeee tam, to tylko dlatego, że te stare dziady grają podobnie do chłopaków z Greta van Fleet 😄

1 minutę temu, xniwax napisał:

Dla ojca kupował 😜

Serio nikt z moich znajomych , poza jednym kolesiem co byłm pankiem i dorsów słuchał nie zna tych zespołów.

11 minut temu, stach_s napisał:

z Greta van Fleet 😄

E, tam.
Tylko, że za 10-20 lat o Grecie nikt nie będzie pamiętał, a o Zepach będzie się pamiętać nawet po stu.

Ukryta Zawartość

9 minut temu, bolo_senor napisał:

Dla ojca kupował 😜

Nie, dla dzieci bo sam jest ojcem. 😛

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez xniwax

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

5 minut temu, xniwax napisał:

a o sabbs będzie się pamiętać nawet po stu.

Ja zapomnę już jutro 😄.

Niech sobie zapiszą , bo lata lecą , a alzheimer i demencja starcza nie wybiera.

King Crimson.

Gość

(Konto usunięte)
21 minut temu, xniwax napisał:

Aleś walnął teraz, może jeszcze 100+
Akurat brakowało mu do zebrania całej dyskografii. 
Mieli może po 17 lat.

moi synowie mają 28lat i 31 lat

nazywają te lata muzyki Dadrock

i słuchają i znają czasem lepiej ode mnie 🙂

46 minut temu, bolo_senor napisał:

raczej tak,wtedy słuchali na MK125 lub ZK140 dziś mają aparaty w cenie dobrego wozu tylko czy słuch ten sam...

27 minut temu, fan64 napisał:

raczej tak,wtedy słuchali na MK125 lub ZK140 dziś mają aparaty w cenie dobrego wozu tylko czy słuch ten sam...

60+ jeszcze miało jeszcze na początku gramofony i kto miał kogoś za granicą to słuchał zagranicznej muzyki. Przeciętny polak miał wybór , albo polskie , albo ruskie przeboje.

Moje pokolenie to pokolenie pirackich kaset z leżaka z gołymi babami , potem mtv się pojawiło i pirackie cd . Mtv na początku grało przeważnie pop. A na kasetach albo disco-polo albo italo-disco. Kupić coś oryginalnego graniczyło z cudem .

Edytowane przez bolo_senor

Zamierzchłe czasy.

9 godzin temu, bolo_senor napisał:

Przeciętny polak miał wybór , albo polskie , albo ruskie przeboje.

Miał też jako alternatywę Radio z zakresem UKF...

14 godzin temu, rafal735r napisał:

Lepiej patrzeć w TV i oglądać głupie programy typu królowe życia czy coś tam takiego. Teraz każdy kanał zapchany takim badziewiem. 

Tematyka programów i ich poziom dobierany jest pod widza. Jeżeli koncert z filharmonii obejrzy 100 000 widzów, a plastikowego glonojada wylegującego się na leżaku w tropikach otoczonego wianuszkiem wyżelowanych i wytatuowanych pustaków namiętnie ogląda 3 000 000 widzów, to który program stacja wyprodukuje i puści na antenie? 

.. plastikowego glonojada wylegującego się na leżaku w tropikach otoczonego wianuszkiem wyżelowanych i wytatuowanych pustaków..

Dobre

Tego jeszcze nigdy nie slyszalem, ale musze sobie zapamietac
42 minuty temu, Kashikoi doragon napisał:

Tematyka programów i ich poziom dobierany jest pod widza. Jeżeli koncert z filharmonii obejrzy 100 000 widzów, a plastikowego glonojada wylegującego się na leżaku w tropikach otoczonego wianuszkiem wyżelowanych i wytatuowanych pustaków namiętnie ogląda 3 000 000 widzów, to który program stacja wyprodukuje i puści na antenie? 

Niestety, amatorzy takiej taniej rozrywki chodzą na wybory i dzięki nim mamy to co mamy.

Smutne to…

12 godzin temu, bolo_senor napisał:

To ja. Wyjaśnię ci ten fenomen w latach 80 i 90 ludzie słuchali bardzo monotematycznie , a rock przeżywał poważny kryzys , na topie byłi depesze , italo disco , madonna , nawet disco polo się pojawiło.

Ale głupotki opowiadasz. 

?👈

Zapomina że lata 90 to fala grunge'u i czas zespołów i sceny Seattle. W 1992 roku Nevermind wyprzedził Dangerous Michaela Jacksona i znalazł się na pierwszej pozycji najlepiej sprzedających się płyt listy Billboard.  

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

• Pokaż nowe odpowiedzi