Skocz do zawartości
IGNORED

Czym jest socjalistyczne myślenie ?

Vires

Rekomendowane odpowiedzi

A o. Rydzyk królem Polski. :)

Nie podsuwaj takich pomysłów bo jeszcze podchwycą ;-).

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

W średniowiecznej Polsce! Wtedy pchali się do nas drzwiami i oknami.

Bo było pełno wolnego miejsca i tolerancja religijna. Uchodźcy i imigranci byli chętnie przyjmowani bo ktoś musiał zakładać miasta na dzikich polach.

Nie podsuwaj takich pomysłów bo jeszcze podchwycą ;-).

No co, święty za życia.

Dla najwyższego dobra mógły nawet spłodzić potomka, oczywiście Duchem Świętym.

No co, święty za życia.

Postawiłbym raczej na Prezesa ;-).

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

pełen wad i słabości.

W końcu słabość to cecha ludzka, ale mógł w czasie ogłaszania stanu wojennego w Polsce w ubiegłym wieku wstać wcześniej a nie spać do 12. Nawet ja wstałem wtedy koło 8.

Zbieranie plonów zasianych przez innych to specjalność PIS-du.

Gdyby chcieli naprawdę zebrać te plony, w sposób z najczarniejszych snów ich przeciwników, to by zwiększyli podatki i rozdali. I Dzień Wolności Podatkowej przesunąłby się w stronę lipca.

Zupełnie nie rozumiem obecnej temperatury podgrzewanego po wielokroć w naszej historii sporu Bar / Targowica. To problem zastępczy, zupełnie obok głównej przyczyny naszych narodowych niepowodzeń.

To problem zastępczy, zupełnie obok głównej przyczyny naszych narodowych niepowodzeń.

Nasze narodowe niepowodzenia tkwią w zbyt licznym ciemnogrodzie.

Nasze narodowe niepowodzenia tkwią w zbyt licznym ciemnogrodzie.

Pytanie o kryteria oceny, a także środki zaradcze.

Jak na razie euro-postępowe reformy przykładowo w edukacji tylko pogorszyły sprawę, więc byłbym ostrożny w etykietkowaniu.

Gdyby chcieli naprawdę zebrać te plony, w sposób z najczarniejszych snów ich przeciwników, to by zwiększyli podatki i rozdali. I Dzień Wolności Podatkowej przesunąłby się w stronę lipca.

Zupełnie nie rozumiem obecnej temperatury podgrzewanego po wielokroć w naszej historii sporu Bar / Targowica. To problem zastępczy, zupełnie obok głównej przyczyny naszych narodowych niepowodzeń.

Na kogo głosowałeś, nie wstydź się. Na Korwina?

Pytanie o kryteria oceny, a także środki zaradcze.

Pewnie mógłbym coś powiedzieć na ten temat, ale to niczego nie zmieni i tak będzie po PiS-owsku.

Jak na razie euro-postępowe reformy przykładowo w edukacji tylko pogorszyły sprawę, więc byłbym ostrożny w etykietkowaniu.

Też radziłbym nie przypisywać pogorszenia euro-postępowym reformom. To moim zdaniem bardziej zasługa w tkwieniu w ciemnogrodzie i kultywowanie tej pozycji.

Jesli już uważamy, ze USA to dla nas kraj godny naśladowania, to zbudowany został na bazie wielokulturowości związanej z emigacjam. Widać to też po wielości religii tam funkcjonujących. Co by nie było katolicy stanowią tam ok. 25 % ludzi religijnych. Nie ma tam żadnej państwoej religi panującej.

Wiec raczej nie nie da się USA podciągnąć pod katolicką monarcię dziedziczną. Czyli tam jest tez lewactwo... ;)

Pewnie mógłbym coś powiedzieć na ten temat, ale to niczego nie zmieni i tak będzie po PiS-owsku.

Jak na razie wściekłe ujadanie na PiS przynosi skutek odwrotny do zamierzonego - wzmacnia ich sondażowo, a do tego emocje udzielają się opozycji i zaćmiewają jej rozum, vide ostatnie próby jednoczenia opozycji przez wielość kandydatów na stanowiska samorządowe.

Dlatego gdyby mi zależało na wysadzeniu PiS z siodła, skupiłbym się na konkretnych zagadnieniach, i trochę powściągnął emocje. Bo na razie opozycja wygląda jak bokser ogłuszony ciosem i nie wiedzący jak się nazywa.

Też radziłbym nie przypisywać pogorszenia euro-postępowym reformom. To moim zdaniem bardziej zasługa w tkwieniu w ciemnogrodzie i kultywowanie tej pozycji.

Europa ostatnio mocno traci na dystansie do reszty świata, więc chyba jednak idące stamtąd pedologiczne mądrości nie są takie najlepsze. A dla nas są kompletnie zabójcze, przy polskim skupieniu na rankingu testowa matura i likwidacja egzaminów wstępnych na studia dała rezultaty po prostu tragiczne. Można rzecz jasna się obrazić i wyjechać, ale jeżeli tego nie robimy, to chyba jednak lepiej zastanowić się co najlepszego zrobić z takimi ludźmi jakich mamy, a nie bezproduktywnie prychać że są ciemnogrodem.

Nawet ja wstałem wtedy koło 8.

Ja wstałem na Teleranek ale go nie było. :(

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Jak na razie wściekłe ujadanie na PiS przynosi skutek odwrotny do zamierzonego - wzmacnia ich sondażowo, a do tego emocje udzielają się opozycji i zaćmiewają jej rozum, vide ostatnie próby jednoczenia opozycji przez wielość kandydatów na stanowiska samorządowe.

Jak minie okres światowej prosperity i dużych ilości kasy w Polsce wynikającej z licencji na nową telefonię komórkową i wysokiego zysku banku PKO to przekonamy się o prawdziwej sile PiS rozdawnictwa. Pierwsze sygnały już mieliśmy (np. próba podniesienia cen paliwa). Morawiecki zauważył że w przyszłym roku już nie będzie tak obficie a zobowiązania wynikłe z rozdawnictwa pozostaną, ale może z tego jakoś wybrną o ile nie nastąpi jakiś kryzys na rynkach światowych a ten chyba nadchodzi wielkimi krokami.

Jak minie okres światowej prosperity i dużych ilości kasy w Polsce wynikającej z licencji na nową telefonie komórkową i wysokiego zysku banku PKO to przekonamy się o prawdziwej sile PiS rozdawnictwa. Pierwsze sygnały już mieliśmy (np. próba podniesienia cen paliwa). Morawiecki zauważył że w przyszłym roku już nie będzie tak obficie a zobowiązania wynikłe z rozdawnictwa pozostaną, ale może z tego jakoś wybrną o ile nie nastąpi jakiś kryzys na rynkach światowych a ten chyba nadchodzi wielkimi krokami.

Zawsze mówiłem, że to ekonomia wykończy PiS.

Przy takim poziomie długu publicznego i przy upartym uchwalaniu budżetu z deficytem, załamanie się systemu jest tylko kwestią czasu.

No i nikt nie dba o uwolnieniu polskiego potencjału gospodarczego. Wciąż mamy kapitalizm kompradorski zamiast normalnego kapitalizmu, Ustawie Wilczka wciąż nie przywrócono pierwotnego brzmienia (zamiast róbta co chceta mamy państwowe regulacje i koncesje w prawie 300 nie rodzajach a OBSZARACH działalności gospodarczej) wreszcie - plan Mitteleuropa też działa w najlepsze.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Można rzecz jasna się obrazić i wyjechać, ale jeżeli tego nie robimy, to chyba jednak lepiej zastanowić się co najlepszego zrobić z takimi ludźmi jakich mamy, a nie bezproduktywnie prychać że są ciemnogrodem.

Dopóki będą istnieć takie wierzenia jak np. w wątkach technicznych na tym forum to nic nie da się zrobić. Kiedyś mówiłem Tobie że audio hobby to nie do końca jest zabawa. Tu też kształtuje się jakaś cząstka postrzegania rzeczywistości. A tymczasem są tu zdania że nauka jest be. I co z takim fantem zrobić skoro nawet często merytoryczne tłumaczenie nie pomaga.

Jak na razie euro-postępowe reformy przykładowo w edukacji tylko pogorszyły sprawę

No to teraz nowa podstawa programowa oparta na ciemnogrodzie, kołtunerii, pseudo-patriotyzmie oraz zakłamanej, pisanej od nowa historii - z pewnością sytuację tę poprawi nieprawdaż?

Dopóki będą istnieć takie wierzenia jak np. w wątkach technicznych na tym forum to nic nie da się zrobić. Kiedyś mówiłem Tobie że audio hobby to nie do końca jest zabawa. Tu też kształtuje się jakaś cząstka postrzegania rzeczywistości. A tymczasem są tu zdania że nauka jest be. I co z takim fantem zrobić skoro nawet często merytoryczne tłumaczenie nie pomaga.

Czasem dochodzę do wniosku, że nie wiem która strona tego forumowego sporu jest bardziej anty-naukowa. Bywa że po nauczeniu się więcej zaczynamy doceniać coś, co dawniej uważaliśmy za kompletne bzdury i ciemnogród. Wypraktykowane na przykładzie audio również.

Bywa że po nauczeniu się więcej zaczynamy doceniać coś, co dawniej uważaliśmy za kompletne bzdury i ciemnogród. Wypraktykowane na przykładzie audio również.

Można prosić jakieś przykłady?

Można prosić jakieś przykłady?

Dawniej na fali starodawnych mądrości z czasopism dla elektroników uważałem kolumny aktywne za jedyne słuszne rozwiązanie. Jednak zgodnie ze scholastyczną tradycją zreferowania stanowiska adwersarza przed jego skrytykowaniem, nauczyłem się projektować kolumny pasywne, do tego stopnia że jestem w stanie zrozumieć i przemodelować absolutną większość rozwiązań zwrotnicowych w takich kolumnach. I moje przekonanie o absolutnej i ogromnej wyższości rozwiązań aktywnych prysło. Do tego stopnia że w tej chwili uważam inne rzeczy za ważniejsze - mocowo-efektywnościowe i wychyleniowe dopasowanie przetworników do siebie oraz przetwarzanych pasm, unikanie modów własnych, dopracowaną i dobrze zmierzoną charakterystykę, solidność obudowy i unikanie drgań ścianek itd.

Lechu, zawsze można przecież cosik wymodlić ;)

Czyli jak uruchomiasz nowy wzmacniacz to trzeba się pomodlić żeby coś się nie spaliło po włączeniu ;-)?

Czasem dochodzę do wniosku, że nie wiem która strona tego forumowego sporu jest bardziej anty-naukowa.

Poważnie masz takie wątpliwości ? Źle chyba z Tobą ;-).

Dawniej na fali starodawnych mądrości z czasopism dla elektroników uważałem kolumny aktywne za jedyne słuszne rozwiązanie. Jednak zgodnie ze scholastyczną tradycją zreferowania stanowiska adwersarza przed jego skrytykowaniem, nauczyłem się projektować kolumny pasywne, do tego stopnia że jestem w stanie zrozumieć i przemodelować absolutną większość rozwiązań zwrotnicowych w takich kolumnach. I moje przekonanie o absolutnej i ogromnej wyższości rozwiązań aktywnych prysło. Do tego stopnia że w tej chwili uważam inne rzeczy za ważniejsze - mocowo-efektywnościowe i wychyleniowe dopasowanie przetworników do siebie oraz przetwarzanych pasm, unikanie modów własnych, dopracowaną i dobrze zmierzoną charakterystykę, solidność obudowy i unikanie drgań ścianek itd.

To nie zmienia faktu technicznego (naukowego) że rozwiązania aktywne mają dużą przewagę techniczną nad pasywnymi i tylko dzięki ograniczeniom w percepcji naszego słuchu nie jest to ewidentnie słyszalne we wszystkich przykładach takich rozwiązań, ale to chyba nie ten wątek ;-).

Do tego stopnia że w tej chwili uważam inne rzeczy za ważniejsze - mocowo-efektywnościowe i wychyleniowe dopasowanie przetworników do siebie oraz przetwarzanych pasm, unikanie modów własnych, dopracowaną i dobrze zmierzoną charakterystykę, solidność obudowy i unikanie drgań ścianek itd.

Przecież to wszystko możesz stosować w układzie aktywnym. Tam nawet jest łatwiej.

Czyli jak uruchomiasz nowy wzmacniacz to trzeba się pomodlić żeby coś się nie spaliło po włączeniu ;-)?

Jasne, choć to nie wszystko, jeszcze trzeba złozyć ofiarę :)

Jasne, choć to nie wszystko, jeszcze trzeba złozyć ofiarę :)

Czy to jest jakieś zwierzątko rytualnie zarżnięte przy pełni księżyca o 24 w nocy ;-) ?

Nowoczesna forma ofiary to chyba taca w kościele.

Czy to jest jakieś zwierzątko rytualnie zarżnięte przy pełni księżyca o 24 w nocy ;-) ?

Co łaska ;)

To nie zmienia faktu technicznego (naukowego) że rozwiązania aktywne mają dużą przewagę techniczną nad pasywnymi i tylko dzięki ograniczeniom w percepcji naszego słuchu nie jest to ewidentnie słyszalne we wszystkich przykładach takich rozwiązań, ale to chyba nie ten wątek ;-).

Zadowolenie, szczęście, harmonia polegaja na zrównoważeniu aktywności z pasywnością, co każdemu z nas sprawia niemałe problemy. Dlatego cierpimy, bo latamy po bandach.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.