Skocz do zawartości
IGNORED

znaleziska analogowe na ebayu i allegro

janek_dolas

Rekomendowane odpowiedzi

Lina to ja wole smażonego prosto z patelni :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

<iframe src='http://gunclub.ea.com/pl/profile/12192e93-377a-4251-95e2-3177f9f381d4/embed' height='410' width='468' scrolling='no' ></iframe>

Lina to ja wole smażonego prosto z patelni :)

Taki lin ma za duzo ości. Bedzie zbyt analityczny i ością w gardle stanie. Żaden system go nie strawi.

Pozdro

Używałeś tego preamapu, miałeś go w systemie?

Nie ... ale gazetów sie naczytałem :).

Pozdro

P.

od takich jest stosowny wątek - "znaleziska analogowe na eb i al", dając nowy wątek na każdy ciekawy element analogowy osiągniemy tu gesty mieszany las,

Uppps ... sorki. prosze moderatora o przeniesienie do odpowiedniego wątku.

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

Piekna rzecz:

Ukryta Zawartość

Pozdro

Ukryta Zawartość

Muszę przewietrzyć mój system…

Hadcock GH-228. Czy ktos ma lub mial przyjemnosc sluchac zestawu z tym ramieniem ? Jakies opinie ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jak myslicie, za ile pojdzie ..? Nie czesto widac na ukcjach w stanie EX +

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Coś dla Excelka .Oryginalny Tenorel 2001. Ale z za Bałtyku

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dobra wiadomość dla pasjonatów Radmor 5100.

Wasz ukochany radmruś ma ALPS -y . Tłumów jeszcze niema, ale kto wie...

Ukryta Zawartość

Tu na audio stereo pisz na priva, postaram się pomóc.

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

O tak tłumy tłumy już się zaczyna ustawianie kolejki:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

Jak za komuny... też były takie kolejki jak przywieźli telewizory i lodówki. Nie wspominając o dantejskich scenach w sklepie z radmorami ;-)

Historia lubi się powtarzać.

Jak za komuny... też były takie kolejki jak przywieźli telewizory i lodówki. Nie wspominając o dantejskich scenach w sklepie z radmorami ;-)

Historia lubi się powtarzać.

Radmuś źle interpretujesz historię , za komuny zabijali się Radmorkami bo nic nie było innego , a teraz zabijają się bo dziś jest tu najtaniej .

Dobrze, ze mam przynajmniej japonskie wydanie -) Oryginalu chyba nigdy nie kupie....

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Coś dla Excelka .Oryginalny Tenorel 2001. Ale z za Bałtyku

Ukryta Zawartość

- fajnie - na razie nie kupię, mam w zapasie nówki, co prawda krajowe - ale produkt wart polecenia, cena niewygórowana bo korona po 50 gr. - chyba by zagrała jeszcze lepiej od mojej mf-ki ?

Ukryta Zawartość

excelvinyl winylmania blog szukaj

witam,

Piękne cacko:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Jeśli ktoś szuka fajnego "kręcioła" to polecam (nie mój ani nikogo z rodziny ;-). Stan wygląda na wyjątkowo dobry, ramię najlepsze jakie się Thorensowi udało zrobić w całej jego historii. Miałem ten model z tym właśnie ramieniem ale "poszedł" do ludzi. Nie dość że wspaniale zachowany klasyk to jeszcze świetnie gra (mój grał ;-))

pozdrawiam

jay

Ukryta Zawartość

Dowcip...W tej cenie do kwadratu.

Nie wiem, co jest w tym dowcipnego. Model ten cieszy się uznaniem np. na Wyspach, gdzie chodzi w podobnej cenie.

We stand in the Atlantic
We become panoramic

No też tak mi się wydaje że cena jest ok i stan dużo lepszy od wielu wystawianych na tym samym portalu Thorensów. Bardzo dobre ramię i niezła wkładka (AT 440) przy cenie 1000 PLN to jest dobra propozycja.

jay

1000zł to troche drogo, zwłaszcza na polski rynek. Ja zapłaciłbym góra 800zł, jeżeli wkładka jest w dobrym stanie. Umówmy się, że żadne z ramion thorensa nie jest wiele warte (oprócz tych nowych, hi-endowych), często widuje się takie za 100-150zł na ebay'u. 2 razy więcej schodzi headshell z TP16, więc jeśli kupować 160-tke, to najlepiej pierwszą wersje, sprzedać ramie na części i kupić lepsze ramie do 1000zł. Zauważcie, że to nie jest wersja 160 super, które faktycznie mogą zejsć za 1000zł, tylko 160S, następca TD147. Tak więc gramofon w tym stanie to 550-650zł+używana AT440, koło 200zł, więc wychodzi 750-850zł i taka powinna być cena, moim zdaniem oczywiście, niech Sprzedający ustala cene jaką chce, ja natomiast znam się na rynku starych thorensów.

Ja nie przekroczyłem 1000zł z moim TD160, a mam zamontowane Linn Basik+ z interconnectem,"fachowy" armboard. wytłumienie, sprężyny od Linna, 4 nóżki, grubszy spód gramofonu. Więc chyba da się taniej i lepiej.

pzdr

No cóż, ja swoją opinię napisałem. Miałem taki gramofon, wiem co on potrafi, wiem też co jest warte oryginalne ramię Thorensa TP 90. Jakby ktoś zechciał o nim poczytać to na wielu forach można znaleźć o nim informacje.

miłego słuchania....

jay

Zauważcie, że to nie jest wersja 160 super, które faktycznie mogą zejsć za 1000zł, tylko 160S, następca TD147.

A faktycznie.

We stand in the Atlantic
We become panoramic

Zauważ, że nikt nie kwestionuje jakości gramofonu, tylko cenę, a do tego się nie odniosłeś. Co jest wyjątkowego w tym gramofonie, że kosztuje 1000zł, a nie tak jak oszacowałem 750-850zł? Tak jak wspomniałem ramie TP90 jest warte 150zł.

Inna kwestia, jeżeli sprzedającym jest forumowicz, to to takie zachwalanie aukcji jest troche nie na miejscu, od tego jest dział ogłoszenia.

pzdr

Jak ktoś ma za dużo kasy i lubi wygodę może sobie to kupić.

Ukryta Zawartość

Mam starszego Beogram 2000 o ramieniu zdecydowanie bardziej " neutralnym " i naprawdę nie narzekam. Ciekawe jak długo takie dziwne ramie pracuje bezawaryjnie, czy po iluś tam setach razy nie zaczyna się pogarszać praca takiego ramienia...

Ukryta Zawartość

OK, widzę że Kolega faktycznie zna się na rynku starych Thorensów. Nie zawracam więc głowy więcej. Aha, delikatnie przypominam (o czym było wcześnie) że to nie jest moja aukcja.

bez odbioru...

jay

Radmruś,po co wklejać taką aukcje?...Już się śmialiśmy z cen tego gościa, wszystko 4 razy droższe, niektóre rzeczy 20 razy droższe niż normalnie.

OK, widzę że Kolega faktycznie zna się na rynku starych Thorensów. Nie zawracam więc głowy więcej. Aha, delikatnie przypominam (o czym było wcześnie) że to nie jest moja aukcja.

bez odbioru...

jay

Trochę się znam, w końcu troche szperałem w swoim gramofonie, więc przecytałem mnóstwo tematów na temat TD160 i pochdnych. Ktoś wcześniej napisał, że to aukcja kogoś z forum, stąd moja uwaga. Nie chce nikomu psuć aukcji, po prostu oceniam rzetelnie ile można dostać za taki sprzęt, a tak to aukcja powisi przez 3 miesiące za 1000zł żeby potem obniżyć do tych 800zł - bezsensu.

pzdr

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.