Skocz do zawartości
IGNORED

Polskie CD-najlepsze realizacje

rosim

Rekomendowane odpowiedzi

Polecam jeszcze płytkę "Komeda" Możdżera. Świetnie nagrana, a muzyka - miodzio

Biorąc pod uwagę, że to nie jest polska realizacja ani polskie wydanie - ACT

Parker's Mood

De mono?

myślałem, że jakiś poziom artystyczny na tym forum obowiązuje...

A czytałeś tytuł wątku?

Nie chodzi o najpiękniejsze wrażenia artystyczne, ale o dobre realizacje.

Panowie a co powiecie na studyjne realizacje Grzegorza Turnaua przede wszystkim 11:11 oraz na żywo zeszłoroczna płyta Live w Och Teatrze, wg. mnie jak na Polskie realizacje Live to oprócz wspomnianej już Budki Suflera jest to dla mnie nr. 1.

Gość glubisz

(Konto usunięte)

A czytałeś tytuł wątku?

Nie chodzi o najpiękniejsze wrażenia artystyczne, ale o dobre realizacje.

Płyty realizuje się pod odbiorce. Wiec...

Przyznam że nie słuchałem tej płyty ale jakieś zdanie mam.

• 5 miesięcy później...

Andrzej Jagodziński "Deep Cut", "Chopin"

Włodek Pawlik "Grand Piano"

... żeby był jakiś porządek i sens tego wszystkiego nieznanego i tajemniczego, stworzył człowiek bogów, osadził ich w miejscach niedostępnych i ich mocom oddał swój los ...

Andrzej Jagodziński "Deep Cut", "Chopin"

Włodek Pawlik "Grand Piano"

Do A. Jagodzińskiego należałoby dodać też Sonatę B-moll - trzyma poziom.

Jopkowe płyty są źle zrealizowane. Dźwięk na twarz. Zresztą to jest generalnie wada polskich realizacji.

Poza być może jedną: 'Farat'. Dla mnie b. dobrze zrealizowana płyta (choć tutaj być może na odbiór ma wpływ wyśmienita muzyka).

Dodam jeszcze Przemek Dyakowski 'Melissa'.

Powrót po dłuższej przerwie...

Przed chwilą przeleciałem Jagodzińskiego "Deep Cut" narzędziem TT DR Offline Meter ... i sam nie wierzę jaki otrzymałem wynik ... spójrzcie ma miejsce w światowym zestawieniu

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

... żeby był jakiś porządek i sens tego wszystkiego nieznanego i tajemniczego, stworzył człowiek bogów, osadził ich w miejscach niedostępnych i ich mocom oddał swój los ...

... a Bernard Maseli "Tylko Chopin" ... znacie to?

De mono?

myślałem, że jakiś poziom artystyczny na tym forum obowiązuje...

A co Ciebie to obchodzi każdy słucha tego co lubi. Nie lubię takiego odpisywania...

Z jazzowych dobrych realizacji polecam płyty braci Bartłomieja i Marcina Olesiów, na przykład "Shadows" nagraną z Kenny Wernerem.

Z rockowych nieźle nagrywane są np. Voo Voo i fajnie zrealizowany jest "Prąd stały/Prad zmienny" Lao Che.

A naprawdę wybitną realizacją jest album Vołosi (dawniej Wołosi i Lasoniowie) "Vołosi". Za dźwięk odpowiadała Ewa Guziołek-Tubelewicz z Polskiego Radia. Album dostał nawet jakieś nagrody za realizację. A i muzyka jest fantastyczna"

Katarzyna Skrzynecka "Pol ksiezyca"

Ukryta Zawartość

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Ukryta Zawartość

Z jazzowych dobrych realizacji polecam płyty braci Bartłomieja i Marcina Olesiów, na przykład "Shadows" nagraną z Kenny Wernerem.

Z rockowych nieźle nagrywane są np. Voo Voo i fajnie zrealizowany jest "Prąd stały/Prad zmienny" Lao Che.

A naprawdę wybitną realizacją jest album Vołosi (dawniej Wołosi i Lasoniowie) "Vołosi". Za dźwięk odpowiadała Ewa Guziołek-Tubelewicz z Polskiego Radia. Album dostał nawet jakieś nagrody za realizację. A i muzyka jest fantastyczna"

Ukryta Zawartość

Ha, mam ich 3 poprzednie płyty i w sumie zapomniałem sprawdzić, czy wydali coś nowego. Faktycznie, muzyka przednia, a jesli do tego realizacja dobra, to trzeba będzie zamówić. Dzięki!

Ukryta Zawartość

Powrót po dłuższej przerwie...

Ukryta Zawartość

Czadowa muzyka dzięki :)

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.