Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Dlaczego od razu kapusiu?

Co z was za ludzie? Dlaczego pomawaianie innych, kłamstwa są wam do życie potrzebne i przychodzą tak łatwo jak innyym oddychanie?

"To ja ci moze wytłumaczę, żeby powiedzieć o kimś pedofil, albo morderca, to trzeba takiego człowieka wpierw osądzić.

W innym wypadku twoje słowa to szczerstwo"

Czego ty kolego w tych dwóch prostych zdaniach nie rozumiesz?

fonomono po sobie nie sprzątnął i masz problem

To ja ci moze wytłumaczę, żeby powiedzieć o kimś pedofil, albo morderca, to trzeba takiego człowieka wpierw osądzić.

W innym wypadku twoje słowa to szczerstwo.

Teraz już rozumiesz?

Jakoś mi się wydawało że zamieszczałem informację albo o wyrokach albo o przypadkach w których podejrzany przyznał się do winy. Ale nie przyznał się do winy ale na zasadzie "nikt nam nie wmówi że białe jest białe a czarne jest czarne" bo np. są świadkowie.

Jedynym odstępstwem jest zdaje się ten nieszczęsny biskup B. którego tak bohatersko bronisz. Gdybyś z równa troską pochylił się nad ofiarami byłoby chyba uczciwiej.

Jestem Europejczykiem.

Aleś sobol wdepnął :)

Centralnie w środek "G"

wladz aż plasknął :)))))))

Sobolewski to tak "wbrew sobie" tu aktywnie uczestniczy bo:

"Napisano 19.11.2010 - 19:09

Przeglądałem dzisiaj wątek "Polityka"

Ciężka i wstrzasająca lektura :)

O polityce nie pisze się tam już od bardzo dawna, wątek przepełniony złośliwościami, kłótniami i nienawistnymi burknięciami.

Mam wrażenie, że psuje atmosferę na Bocznicy, a być może na całym forum.

Zapraszam do głosowania i mam nadzieje, że włodarze forum pomimo groźby spadku ilości odsłon będą się liczyć z opiniami forumowiczów.

Użytkownik sobolewski edytował ten post 19.11.2010 - 19:13"

Ale widzę, że i Ty masz smaka.

Tu jest Polska - My Stoimy Tu Gdzie Wtedy, A Oni Stoją Tam, Gdzie Stało Zomo.To jest państwo postkolonialne, przesiąknięte agenturą.Rządzone przez wsi, oraz wynajętych postpolityków, zarówno nazywających się rządzącymi jak i opozycją.

Tragiczny podział.

Był 18 lutego 1982 roku. Koło południa Zdzisław Karos starszy sierżant milicji obywatelskiej i ojciec dwójki dzieci jechał tramwajem linii 24. Na przystanku przy ulicy Obozowej w Warszawie do tramwaju wszedł uzbrojony Robert Chechłacz i Tomasz Łupanow. Podeszli do funkcjonariusza i - grożąc mu bronią - kazali oddać pistolet. Kiedy ten odmówił, 17-letni Robert Chechłacz strzelił raniąc Korosa śmiertelnie.

Ksiądz Zych za udział w związku zbrojnym i przechowywanie pistoletów zrabowanych wcześniej przez Chechłacza i Łupanowa dwóm żołnierzom, został skazany na 4 lata więzienia. Wkrótce po wyjściu na wolność, w lipcu 1989 roku ciało duchownego - który nadal prowadził działalność niezależną i związał się z Konfederacją Polski Niepodległej - znaleziono na dworcu PKS w Krynicy Morskiej. Został zamordowany przez "nieznanych sprawców".

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-17911-013323700 1292240809_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy
jozwa <- ale Ty odwracasz kota ogonem, ale manipulujesz :-) Moglbys pracowac w wyborczej :-)

Tutaj sa linki. Polska jest gdzies posrodku stawki. Warto poslugiwac sie "hard facts".

Morven, ja nie mainipuluję tylko posługuję sie najtwardszymi faktami, jakie są mi dostępne - własnym doświadczeniem. Racz to uznać i nie wycieraj sobie mną gęby więcej. Nawiasem mówiac, 747 na moje pytanie nie odpowiedział. Może zatem ty odpowiesz? Kiedy ostatnio wręczałeś/przyjmowałeś łapówkę?

Prezes znowu się piekli. Ciekawe że w jego rzeczywistości mają miejsce wyłącznie rzeczy niezwykłe i niebywałe - nie ma "skandalu", zawsze jest "niebywały skandal".

Jestem Europejczykiem.

• Redaktorzy

To w takim razie prezesowi do namysłu - czy warto się tak pieklić:

Ukryta Zawartość

Ja bym bardzo chciał wiedzieć, kiedy nie wytrzymają wdowy po naprawdę poległych żołnierzach z Iraku i Afganistanu (nie zaś politykach, którzy fatalnie zginęli podczas wycieczki). Wdowy wojskowe, które początkowo miały problemy nawet z uzyskaniem prostych odszkodowań. Pamiętam że na początku wojny firmy ubezpieczeniowe stały na stanowisku, że udanie się na wojnę narusza warunki ubezpieczenia żołnierzy zawartego przez MON. A to tylko ubezpieczenie. A "zadośćuczynienie" i renty na dzieci? Co w końcu dostają rodziny żołnierzy?

Ukryta Zawartość

Tak sobie myślę, że urządzanie karnawału w Rio przed wyjaśnieniem katastrofy smoleńskiej byłoby bezczelnością i jeżeli marionetkowy "rząd" Tuska i uzurpator Komorowski nie wystąpią do Brazylii z wnioskiem w tej sprawie skompromitują się i ostatecznie stracą mandat do rządzenia. Powinni zatem ustąpić i oddać władzę najlepszym synom tego narodu którzy stoją tam gdzie stoją.

Jestem Europejczykiem.

Prezes znowu się piekli. Ciekawe że w jego rzeczywistości mają miejsce wyłącznie rzeczy niezwykłe i niebywałe - nie ma "skandalu", zawsze jest "niebywały skandal".

Ależ to oczywista oczywistość! Wielkość Prezesa nie może doświadczać rzeczy zwykłych.

Nawet ja czuję niebywały absmak na samą myśl, że mogło by się wydarzyć coś normalnego w umyśle i otoczeniu Jego Wielkości

Ależ to oczywista oczywistość! Wielkość Prezesa nie może doświadczać rzeczy zwykłych.

Nawet ja czuję niebywały absmak na samą myśl, że mogło by się wydarzyć coś normalnego w umyśle i otoczeniu Jego Wielkości

No tak. Jak podobno mówię "jezdem gupi" że o tym nie pomyślałem ;-) !

Jestem Europejczykiem.

Tematy się nie kleją zawsze można wrócić na łono prezesa i pisa, to wasz matecznik. Taki wladz zresztą nawet z niego nie wyłazi. O czym by dyskusja nie była to zawsze zdoła przy okazji (wirtualną tylko szczęściem) przaśno kłonico kurduplowi przyp..ć.

No tak. Jak podobno mówię "jezdem gupi" że o tym nie pomyślałem ;-) !

Gdyby nie krzywy ryj na końcu można by rzec że trzeźwiejesz ździebko. Naprawdę nie pomyślałeś o prezesie? To chyba niemożliwe.

Ukryta Zawartość

ciekawe... , a wręcz zdumiewające.

Ukryta Zawartość

Z 37% skoczylo do 50% w ciagu jednego dnia! Coz za niezwykla zmiana!

Dla tych, ktorzy nie wiedza: TVN to firma zalozona przez SB. Antoni Macierewicz nawet wygral proces z ITI w tej sprawie...

Tematy się nie kleją zawsze można wrócić na łono prezesa i pisa, to wasz matecznik. Taki wladz zresztą nawet z niego nie wyłazi. O czym by dyskusja nie była to zawsze zdoła przy okazji (wirtualną tylko szczęściem) przaśno kłonico kurduplowi przyp..ć.

Proszę bardzo - już o jarusiu. Jak widać, jaruś ciągle szuka szmalu w kieszeni podatników ( przecież wszyscy wiedzą, że najbardziej poszkodowaną przez komunę rodziną byli kaczyńscy - tylko jedna rola w filmie przy takim talencie !). kaczor wspomina pana generała Wojciecha Jaruzelskiego zatem tylko po to, by przykryć swoją pazerność.

"20 lat po odzyskaniu niepodległości sprawa ta nie została wciąż załatwiona – stwierdził Kaczyński, mówiąc, iż jego partia zgłaszała pomysły ustaw w sprawie wypłacenia odpowiednich rekompensat. – Druga sprawa, sprawa ukarana winnych, nie została także jeszcze załatwiona – ocenił prezes PiS, zwracając uwagę na działalność gen. Wojciecha Jaruzelskiego. – On był wykonawcą woli władz – i tych polskich, i tych sowieckich. Ten człowiek nie tylko nie ponosi kary, ale jest zapraszany na oficjalne spotkania przez prezydenta Polski – dodał."

Dla tych, ktorzy nie wiedza: TVN to firma zalozona przez SB. Antoni Macierewicz nawet wygral proces z ITI w tej sprawie...

Pamiętam te jeremiady jakie to strasznie wielkie imperium (zła) stworzył Rydzyk.

A nasz politruk Walter, to już nie imperium politruckie, przecież to tylko skromny tvn... :

Oto ITI, drobiażdżek:

Ukryta Zawartość

Onet Tygodnik Powszechny tefałenny + przystawki:

Stacje telewizyjne [edytuj]

Kanały działające:

TVN – ogólnotematyczna stacja telewizyjna nadająca od 3 października 1997

TVN 24 – pierwsza w Polsce całodobowa telewizja informacyjna nadająca od 9 sierpnia 2001

TVN 7 – kanał rozrywkowo-filmowy, 1 marca 2002 swoją nazwę na TVN Siedem zmienił przejęty dwa miesiące wcześniej RTL 7

TVN Meteo – kanał pogodowy, rozpoczął nadawanie 10 marca 2003

TVN Turbo – kanał motoryzacyjny, uruchomiony 12 grudnia 2003

TVN International – telewizja emitująca swój program dla Polaków mieszkających za granicą, ruszyła 29 kwietnia 2004

TVN Style – kanał lifestylowy, został uruchomiony 1 sierpnia 2004

Niezależna Telewizja Lokalna – 14 grudnia 2005 nastąpiło przejęcie lokalnej telewizji radomszczańskiej NTL

nSport HD – kanał sportowy nadający w HD od 12 października 2006

Wojna i Pokój – kanał filmowy emitujący produkcje rosyjskie od 17 listopada 2006

Mango 24 – 23 maja 2007 TVN kupiła spółkę Mango Media, nadawcę stacji telezakupowej nadajacej od 1 marca 2002

Religia.tv – kanał o profilu chrześcijańskim, tworzony we współpracy z Tygodnikiem Powszechnym, uruchomiony dnia 15 października 2007 roku

TVN CNBC – kanał o profilu ekonomiczno-biznesowym we współpracy programowej z CNBC, ruszył 3 września 2007

TVN HD – kanał nadający w jakości HD od 28 sierpnia 2007

nSport – kopia kanału sportowego w jakości SD od 3 października 2008 roku – na potrzeby Telewizji na kartę

TVN Warszawa – od 1 grudnia 2008 nadaje regionalny kanał informacyjno-rozrywkowy kierowany do mieszkańców Warszawy

nFilm HD – od 2 września 2009 kanał filmowy premium

nFilm HD 2 – drugi kanał filmowy typu premium, od 2 września 2009

TVN HD+1 - kanał nadający w jakości HD od 1 maja 2010, retransmisja TVN HD, z godzinnym opóżnieniem.

Kanały planowane:

TVN International West – kanał dla Polaków mieszkających za granicą (w planach)

Kanały zlikwidowane:

TVN Gra – 3 października 2005 roku Grupa uruchomiła kanał interaktywny, zakończył nadawianie 31 maja 2008

TVN Lingua – 16 października 2006 powstał edukacyjny kanał języków obcych, zakończył nadawanie 15 lipca 2009

TVN Med – kanał edukacyjny przeznaczony wyłącznie dla lekarzy, rozpoczął nadawanie 19 października 2006, 1 stycznia 2009 zaprzestano jego emisji, a działalność w całości przeniesiono do internetu na portal tvnmed.pl

Discovery TVN Historia – 15 listopada 2006 uruchomiono kanał historyczno-dokumentalny współtworzony z Discovery Communications, 30 maja 2009 TVN odsprzedał wszystkie udziały Discovery Networks, który stał się wyłącznym właścicielem stacji

O.TV – 6 października 2007 uruchomiono kanał młodzieżowy, został zlikwidowany 28 czerwca 2009

nTalk – 19 października 2007 kanał z programami typu talk-show, zakończył nadawanie 28 czerwca 2009

Platformy cyfrowe [edytuj]

n (kodowanie Conax)

Telewizja na kartę (kodowanie Conax)

ITI Film Studio - dystrybutor filmów, producent reklam telewizyjnych i studio dźwiękowo-graficzne

Telewizja [edytuj]

ITI Film Studio – firma zajmująca się produkcją reklam TV oraz dystrybucją filmów, a także tłumaczeniem filmów zagranicznych na język polski.

ITI Neovision – dystrybuitor kanałów telewizyjnych należących do grupy ITI

Cyfrowy Dom – operator Telewizji na kartę

Prasa [edytuj]

Tygodnik Powszechny – czasopismo religijne

Nasza Legia – czasopismo sportowe

Rozrywka [edytuj]

Multikino – sieć kin

Silver Screen – sieć kin

ITI Cinema – dystybutor filmów w kinach

ITI Home Video – dystrybutor filmów na kasetach VHS, płytach VCD i DVD

ITI Impresariat – agencja artystyczna

Legia Warszawa – klub piłkarski

CWKS Legia Warszawa – klub sportowy

Nowe Media [edytuj]

Onet.pl – polski portal internetowy

Onet.tv – multimedialna platforma internetowa w serwisie Onet.pl o profilu informacyjno-edukacyjno-rozrywkowym

DreamLab – centrum badań i rozwoju nowych technologii

Tenbit.pl – internetowy portal dla młodzieży

Plejada.pl – serwis internetowy w całości poświęcony wydarzeniom ze świata showbiznesu

TVN24.pl – portal informacyjny

TVNMed.pl – portal dla lekarzy

Pascal – wydawnictwo turystyczne

Mango Media – telezakupy

Media+ – firma zajmująca się sprzedażą czasu antenowego

Zumi.pl – internetowa mapa

PCLab.pl – portal zajmujący się szeroko rozumianą branżą IT

Ukryta Zawartość

Melo - Twoja nienawiść jest ponadczasowa - nie zerżnął Cię w dupsko, przypadkiem jakiś katecheta?

Wszyscy, którzy tu piszą jednak mają dystans. Jdynie Ty piszesz z takim wściekłym zaangażowaniem, niczym "Bezbożnik Litwy i Ukrainy"

Twoje zaangażowane posty sa karykaturalne. Idź do psychologa na kozetkę.

Tak się nieraz zastanawiam, czemu wszyscy zwolennicy pisu mają skojarzenia homoseksualne - czyżby przykład z góry i osobiste zamiłowania zwolenników tej partii do stosunków analnych? Zagadnienie jest moim zdaniem ciekawe... Nie zauważam wściekłego zaangażowania z mojej strony, choć zawsze byłem i jestem zdania, że złu należy się przeciwstawiać.

Ale to jest piękne, fajnie się po tym jeżdzi.

No cóż meloman już udowodnił że hitler jest lepszy od JK bo ma większy rozmach czy format. Przyszło odchylić mały paluszek i przy okazji 13XII udowadniać że Towarzysz Generał jest lepszy od JK, no bo JK to kurdupel faszysta (ulubione pojęcie melomana) i wsio zło und mizeria.

Och meloman połknij go. Potem womit. I znowu połknij itd itd, ale i to ci chyba nie ulży.

Człowieku, przeczytaj wreszcie jakiś podręcznik logiki i dopiero potem się wypowiadaj. Twoje wynurzenia obnażają bezdenną głupotę - tym się nie ma co chwalić...

Meloman - jesteś jednak zaburzony...

Co zrobił Ci ten nieszczęsny Kaczyński? przeleciał Cię... intelektualnie?

Tak apropo's - co zmieniło sie w Twoim życiu, po zmianie politycznej?

przypominam wszystkim milusińskim, iż tak wielce kochane w Pl USA, po wojnie, zebrały do CIA,wywiadu wojskowego, laboratoriów wojskowych setki ss-manów, pracowników abwehry, ochroniarzy obozowych, i innej swołoczy, aby dalej służyli ,tylko nie adolfowi, a nowemu bożkowi zwanemu demokracją po amerykańsku!

pier**lony ruski namiestnik, zamiast być sądzony, jest doradcą, Tej Ś....

Czesław Kiszczak: Pan Jarosław zwrócił się do mnie żartobliwie z pretensją, że jego brata aresztowałem, bo faktycznie go internowałem, a jego nie. Jarosław Kaczyński powiedział: "Brat z nożyczkami chodzi, odcina kupony i robi karierę polityczną, a ja nie mam się czym pochwalić". Odpowiedziałem wtedy panu Kaczyńskiemu, że jeszcze możemy nadrobić tę zaległość bo nadal jestem ministrem spraw wewnętrznych, a kodeks karny jest ten sam – powiedział drugiej części rozmowy z Onet.pl gen. Czesław Kiszczak. Były szef MSW stwierdził również, że zaproszenie gen. Wojciecha Jaruzelskiego przez prezydenta Komorowskiego na RBN, to był bardzo dobry gest i dodał, że w wyborach prezydenckich głosował na Napieralskiego, a w drugiej turze, podobnie jak gen. Jaruzelski, oddał głos na Komorowskiego. Kończąc rozmowę gen. Kiszczak powiedział o stanie wojennym, że gdyby jeszcze raz zaistniała sytuacja taka jak w grudniu 1981 r. , to postąpiłbym tak samo

Ukryta Zawartość

Konsekwencje magdalenki, ale biorąc pod uwagę, że odbyło się bezkrwawo to cena nie była zbyt wysoka? To co zrobił prezydent Komorowski było zamierzonym upokorzeniem Prezesa, jego doradcy PR dokładnie policzyli czy się opłaci i jak widać nie pomylili się.

Jacy są najbardziej aktywni autorzy wpisów na forach internetowych? Sprawdzili to naukowcy z Politechniki Warszawskiej - czytamy w najnowszym "Newsweeku". Są oni z reguły rozgoryczeni, poirytowani lub po prostu smutni.

Autorzy badania przebadali ponad 2,5 miliona wpisów i 100 tysięcy wątków dyskusyjnych w działach religia i wydarzenia portalu BBC. Co jeszcze wynika z badań polskich naukowców? Że forumowicze najczęściej piszą pod wpływem negatywnych emocji, a ich komentarze są najczęściej krytyczne.

Co internauci mogą w sieci - dowiedz się więcej

Według socjologa internetu dra Michała Piotra Pręgowskiego, duże, ogólnodostępne fora sprzyjają konfliktom, gdzie ścierają się masy internautów, którzy "raczej nie szukają okazji do pogłębienia swojej wiedzy".

Więcej w "Newsweeku".

Ciekawe skąd mieli materiały do badań, nie tak dawno niejaki forumowicz o nicku "a" pozakładał sporo tematów "socjologicznych"..

Ukryta Zawartość

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Za naiwność i lenistwo wyborcze na pewno w przyszłym roku zapłacimy.

Poza tym takie kopanie się małego Kunia z Koniem zawsze śmiesznie wygląda, tym bardziej, jak spod ogona leci...a kupa zawsze większa z dużego konia. Oj smród będzie od Przemyśla po Szczecin i od Suwałk po Bystrzyce Kłodzką.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.