Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Gość romekxxx

(Konto usunięte)

"Kilogram jabłek 4.50pln."

Dziś kupowałem piękne,soczyste jabłuszka po 2.90 / giełda warzywna- Białystok/.

Frank - uważaj bo jak tańsze od tych "prezesowych" to może być sraka - a tak na serio - pozdrowienia dla ściany wschodniej.

Kilogram jabłek 4.50pln.

Truskawki 20,oopln

Katastrofa.

Taśma biurowa Grand 12 mm - 0,61 zł

Opona Dębica PASSIO 2 185/65R14 86 T - 138 zł

Żelazko Philips GC4410 - 159 zł

Wzmacniacz zintegrowany NAD C 316 BEE - 1429 zł

K a t a s t r o f a .

Panie Wojciechu, proszę pohamować emocje, zapalić telewizor, otworzyć gazetę internetową, albo z papieru, tam znajdzie się zapewniam Pana, wystarczająco dużo tekstów, przy którym mój wpis - bije anielską łagodnością.

Czy nie oglądał Pan wczorajszego wyst telewizyjnego pana B.Komorowskiego, prezydenta wszystkich Polaków?

Czyż udało uniknąć się głowie państwa wpadek?

Tak cynicznego i upodlającego wystąpienia mógłby pozazdrościć mu nawet D.Tusk.

Proszę zapoznać się z fragmentem relatywizowania przez prezydenta żałoby i faktu używania jej w polityce.

Kto używa tragedię smoleńską do robienia "dobrej"polityki - ten jest ok., J.Kaczyński używa tragedii i żałoby do robienia fatalnej polityki, to żle że używa, ale gdyby używał do robienia "dobrej polityki", to można to byłoby zaakceptować - daje do zrozumienia prezydent Komorowski.

Wniosek jest oczywisty, arcyboleśnie prosty, "dobra polityka", czyli polityka wg D.Tuska i B.Komorowskiego - rozgrzesza wszystko lub prawie wszystko, wszystkie lub prawie wszystkie sposoby postępowania, czego przykład mieliśmy w działaniach przyjaciela p prez J.Palikota, S.Niesiołowskiego, oni mogą wszystko, bo służy to ""dobrej polityce"".

Proszę wybaczyć, ale ja wysiadam, jeśli to jest poziom intelektualny najwyższej władzy państwowej, to nie widzę powodów do zdziwienia, że Polacy uczą się języków i wyjeżdżają nie wiedząc kiedy wrócą.

To zwykła żenada, do tego dopisują się inni, nie mniej inteligentni pracownicy władzy państwowej, niektórzy wydawałoby się, że biorą udział w zawodach, kto palnie większe głupstwo albo popełni większe faux pas.

Moim faworytem jest pani bufetowa, oraz pani, która zna się na rynku przetworów rybnych i ryb.

Pozdrawiam.

Ja747ruś napisałem o twoim odkryciu, że to pisowcy podmienili tablicę, iż jest to twój debilny koncept. Prosta sprawa.

To usilnie proszę o cytat. I bez zwyczajowych jezuickich wykrętów czarny bereciku.

Jestem Europejczykiem.

Taśma biurowa Grand 12 mm - 0,61 zł

Opona Dębica PASSIO 2 185/65R14 86 T - 138 zł

Żelazko Philips GC4410 - 159 zł

Wzmacniacz zintegrowany NAD C 316 BEE - 1429 zł

K a t a s t r o f a .

Nie radzę kupować wzm od NAD, odsyłam do wątków merytorycznych.

P.S.

Skórzana deska rozdzielcza - el dodatkowego wyposażenia - do BMW ok 6.000 pln

Skandal.

Żelazka wybieram od firmy Braun.

Opony rzeczywiście tanio ta Dębica.

Taśma biurowa, ta nazwa może odnosić się do różnych produktów.

747

Dlaczego każdy kto ma krytyczny stosunek do prezydentury Kaczyńskiego i odmienny pogląd od Ciebie na przyczyny katastrofy smoleńskiej musi być szpiegiem,esbekiem,łobuzem i wrogiem Polski?To nie Ty decydujesz o tym kto jest patriotą a kto nie.Mniej pychy a więcej pokory!

Bo to jedyny sposób, by przełknąc Kaczyńskiego jako swojego "przywódcę". Jakoś trzeba uzsadnić uwielbienie "takiego" kogoś.

Gość romekxxx

(Konto usunięte)

a tak swoja droga polecam oponki pirelli P zero w indeksie W - świetna guma. dzisiaj przeleciałem na nich przy zjezdzie z autostrady z takim impetem, że psom kią ceed tak zatrzęsło, że na lewy pas ich rzuciło - a wiatr był rzeczywiscie mocny. jakby to powiedzieć - często jeżdzę w okolicach 250 km/h, ale nie zdrzyło się, żeby chocby kawałeczek bieżnika się pokruszył czego o dunlopach i michelinach nie mogłem powiedzieć.

747

Jeszcze jedno pytanie.Skąd w Tobie ( chrześcijaninie!) tyle wrogości,agresji,wręcz jadu w stosunku do ludzi inaczej myślących?Dlaczego oskarżasz ich o rzeczy najgorsze?Czemu nie dopuszczasz myśli,że mogą oni również mieć dobre intencje?Tylko nie mów,że to odpowiedż na ataki!To,że ktoś obrzucił Cię błotem nie upoważnia do czynienia tego samego.Zakładam,że głoszone przez Ciebie poglądy na tym forum są autentyczne a nie są jedynie cyniczną,obłudną grą polityczną ( bo najczęściej z takimi wpisami mamy tu do czynienia!).

Panie Wojciechu, otóż jest dokładnie odwrotnie, rzeczywistość jest inna niż Pan zechciał założyć.

To jest całe sedno sprawy, dotknął Pan istoty rzeczy.

Są moje przeszłe wpisy na ten temat, zawodowcy jak urz Filut oraz mój przyjaciel Jaro747, na pewno to potwierdzą, z resztą jak komuś się chce można to chyba jakość odnależć w historii wpisów.

Powtórzę, nigdy nie byłoby absolutnie ani jednego mojego wpisu, na temat takich czy innych rządów D.Tuska, czy dotyczących, jakiegokolwiek polityka ekipy rządzącej, gdyby nie zaistniała sytuacja, związana z lżeniem, bezczelnym i bezwzględnym postaci politycznych partii Prawo i Sprawiedliwość.

Proszę przejrzeć wpisy z zeszłego roku o tej porze, przecież są przerażające, większość z nich stanowi naruszenie godności osobistej.

Po prostu opowiadam się za prawdą.

Proszę przeanalizować expose D.Tuska i szanując dobrą wolę, gdzie jest to państwo marzeń, dla młodych z kredytami, wykształconych, bez perspektyw, z wielkich miast, a co z tymi, którzy mieszkają w mniejszych ośrodkach i na wsi?

Wracam ze sklepu, kupiłem ciastka "kruche z cukrem"- zapłaciłem 15,50 pln za kilogram, dwa miesiące temu płaciłem 13,40 - skandal!

747

Nie ma jednej jedynie słusznej prawdy!Różnimy się prawdopodobnie we wszystkim ale różnijmy się z klasą!Na poziomie!Zrozum,że jeżeli ktoś np. taki jak ja inaczej ocenia od Ciebie PiS,prezydenturę Kaczyńskiego,politykę zagraniczną Polski itd. to nie znaczy,że jestem szpiegiem,kanalią czy mordercą niewiniatek!

P.S.Na forum przyjęta jest forma zwracania się do siebie na Ty.

747, czy ty jesteś dzieckiem? masz jakieś, choć mgliste pojęcie o ekonomii? tymi cenami ciasteczek obciążasz Tuska? bo co, że odgórnie nie uregulował cen? przecież to chore,że w tym kraju 99% ludzkości,nie ma pojęcia o ekonomii! przy udziale w wytworzeniu dochodu narodowego przez sektor prywatny na poziomie 90%

Wszyscy jesteśmy dziećmi.

W tym momencie Wasza stacja Polsat News mówi, albo trąbi dla tych, którzy nie dosłyszą, że nadchodzące święta katolickie, będą najdroższymi w historii - dosłowny przekaz, a z kolei w czerwcu załamać ma się kreatywna księgowość pana ministra od finansów, mającego również obywatelstwo brytyjskie.

a to ciekawe,kreatywna księgowość, masz na to dowody jakieś? czy podpierasz się jakimiś konkretnymi danymi? czy tylko ciasteczka? Balcerek,którego szanuję i cenię ,letko się przy Vincencie wyłożył,ale pewnie to nie jest argument....

I co z tego że ma obywatelstwo brytyjskie. Jakoś Jaruś przy poprzednich wyborach nie miał oporów podczas korzystania z usług niemieckiej agencji kreowania wizerunku publicznego. Rozumiem że to katastrofa spowodowała w jego umyśle tę amnezję, jak również wiele innych trwałych zniszczeń.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Powtórzę, nigdy nie byłoby absolutnie ani jednego mojego wpisu, na temat takich czy innych rządów D.Tuska, czy dotyczących, jakiegokolwiek polityka ekipy rządzącej, gdyby nie zaistniała sytuacja, związana z lżeniem, bezczelnym i bezwzględnym postaci politycznych partii Prawo i Sprawiedliwość.

Przeczytaj proszę najpierw uważnie swój wpis, a potem te fragmenty tekstów znalezione dziś w internecie :

"Projekt "Żywa Biblioteka", oprotestowany - ze względu na udział w nim geja - przez radomskiego radnego PiS Sławomira Adamca, nie odbędzie się w podległej władzom Radomia placówce kulturalnej. Organizatorzy przenieśli go do prywatnej kawiarni artystycznej."

"Wnioski do prokuratury w sprawie zachowania BOR i Straży Miejskiej wobec posłów PiS i członków stowarzyszenia Solidarni 2010 pod Pałacem Prezydenckim 10 kwietnia - zapowiada kierowany przez Antoniego Macierewicza parlamentarny zespół badający przyczyny katastrofy smoleńskiej."

"Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku rozpoczął się proces o ochronę dóbr osobistych z powództwa byłego ministra sprawiedliwości Zbigniewa Ziobry przeciwko dziennikarce "Polityki" i wydawcy tego tygodnika za tekst "Jak PiS zbierał haki".

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

I co z tego że ma obywatelstwo brytyjskie. Jakoś Jaruś przy poprzednich wyborach nie miał oporów podczas korzystania z usług niemieckiej agencji kreowania wizerunku publicznego. Rozumiem że to katastrofa spowodowała w jego umyśle tę amnezję, jak również wiele innych trwałych zniszczeń.

Pewnie, że nie przeszkadza. Co za problem, żeby szefowie służb mieli obywatelstwo rosyjskie, a minister ON pakistańskie. A co do pana Jarosława - to przecież tonący brzytwy się chwyta. A takzupełnie na marginesie, dlaczego na forum czas podawany jest za Radiem Erewań?

Co za problem, żeby szefowie służb mieli obywatelstwo rosyjskie, a minister ON pakistańskie.

Świetny pomysł, jednak myślę że Rosjanie zrobią wszystko by do tego nie dopuścić. W naszym homofobicznym społeczeństwie jeszcze nie jest znany szerzej problem społeczeństwa wielonarodościowego - chociaż nie wątpię że niebawem pojawią się na tym tle dyskusje, obcokrajowców mamy coraz więcej i wciąż będzie ich przybywać.

Coś dla odmiany - nie tylko my mamy problem z niektórymi politykami... ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Pewnie, że nie przeszkadza. Co za problem, żeby szefowie służb mieli obywatelstwo rosyjskie, a minister ON pakistańskie. A co do pana Jarosława - to przecież tonący brzytwy się chwyta. A takzupełnie na marginesie, dlaczego na forum czas podawany jest za Radiem Erewań?

A jaką strefę czasową ma Erewań(swoją drogą porządne radio:))? W ustawieniach głównych forum określasz strefę czasową i automatyczną korekcję czasu.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Próba przetłumaczenia wypowiedzi prezesa z ostatniego parteitagu na język zrozumiały dla ludzi w wykonaniu posła Dery ma już swoje konsekwencje. Widać nie da się ludziom wcisnąć kitu, że jak prezes pieprzy, to tak naprawdę mądrości prawi.

"Ludzie - którzy nie mają poszanowania dla innych osób, dla innych poglądów, którzy podburzają tłumy, są niezwykle niebezpieczni. Nowoczesna segregacja w wydaniu Jarosława Kaczyńskiego przypomina najczarniejsze doświadczenia w historii" - podkreślił Olszewski.

Jak zauważył, J.Kaczyński "oskarżał wszystkich dookoła", a nie znalazł nawet czasu, aby odwiedzić grób swojego brata - Lecha Kaczyńskiego. "To pokazuje prawdziwe intencje PiS - nie ma tu miejsca na uczucia, na refleksję, jest miejsce tylko na twardą politykę" - uważa poseł Platformy.

Małgorzata Kidawa-Błońska (PO) podkreśliła z kolei, że PiS przekroczyło już "poziom absurdu, głupoty, złości, nieposzanowania innych ludzi, braku współpracy". "To co od paru miesięcy prezentuje PiS dawno przekroczyło dobre granice. PiS nie chce współpracować, nie tylko z państwem rosyjskim, niemieckim, ale ostatnio odmówił chęci współpracy z państwem polskim, zanegował istnienie naszego państwa" - podkreśliła.

Ukryta Zawartość

A tymczasem w głowie Macierewicza urodziła się kolejna "prowokacja".

Sprawa dotyczy niedzielnego incydentu, kiedy, w pierwszą rocznicę katastrofy smoleńskiej, BOR nie pozwolił grupie posłów PiS wejść na plac przed Pałacem Prezydenckim oraz zachowania Straży Miejskiej wobec osób, które w poniedziałek protestowały przed Pałacem pod szyldem Solidarnych 2010.

Jak zapowiedział Macierewicz, sprawy te powinny stać się m.in. przedmiotem obrad sejmowych komisji: Spraw Wewnętrznych i Administracji, Sprawiedliwości i Praw Człowieka oraz ds. Służb Specjalnych.

W jego ocenie w obu przypadkach mamy bowiem do czynienia z przygotowywaną świadomie "polityczną prowokacją policyjną".

Ukryta Zawartość

post-17911-0-47667300-1302721416_thumb.jpg

post-17911-0-94203400-1302722658_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

A jaką strefę czasową ma Erewań(swoją drogą porządne radio:))? W ustawieniach głównych forum określasz strefę czasową i automatyczną korekcję czasu.

Dzięki!:)

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Świetny pomysł, jednak myślę że Rosjanie zrobią wszystko by do tego nie dopuścić. W naszym homofobicznym społeczeństwie jeszcze nie jest znany szerzej problem społeczeństwa wielonarodościowego - chociaż nie wątpię że niebawem pojawią się na tym tle dyskusje, obcokrajowców mamy coraz więcej i wciąż będzie ich przybywać.

Coś dla odmiany - nie tylko my mamy problem z niektórymi politykami... ;)

http://www.youtube.com/watch?v=UP06xemzt_E&feature=player_embedded#at=43

Homofobie te nie biorą się z próżni. Skoro nagle okazuje się, że Polacy mają zapłacić zapłacone już 60 mld USD narodowi, który mordowali gorzej niż Niemcy. Skoro za państwowe pieniądze wspiera się diasporę, która ciągle marzy o wielkiej nacjonalistycznej ojczyżnie. Skoro nasz sąsiad zaczyna postępować w sposób, który już opisał Wańkowicz w "Westerplatte". Skoro inny sąsiad w trosce o swoją tożsamość narodową stara się wymazać ślady polskości o 1410 roku poczynając. A u nas... Jedna miejszość ma z urzędu posłów w Sejmie, miejscowości mają dwujęzyczne nazwy i kultuwują swoje języki, kulturę i obyczaje. Wpuszcza się w sposób niekontrolowany obce nacje, które po pewnym czasie zaczną tworzyć struktury równoległej państwowośći tak jak to ma miejsce na Zachodzie Europy, czy też miało miejsce w serbskim Kossowie. Teraz mamy homofobie, a nie mamy sensownego planu postępowania z tymi nacjami. Nawet amerykańskie służby specjalne twierdzą, że wśród pewnej diaspory goszczącej u nas za zasługi w dziedzinie walki z "najwiekszym wrogiem naszych polityków" jest wielu terrorystów nie poddanych żadnemu dozorowi. A jaki szum podnieśli obrońcy praw człowieka, jak w walkę z przestępczością azjatów zaangażowano służby specjalne jednego kraju z tego rejonu. Teraz mamy homofobie - jutro będziemy mieli rękę w nocniku.

niedługo pisdzielce ze zwykłego wyjścia do kibla zrobią sprawę polityczną. Gneralnie chodzi im o jak największa zadymę, teraz nawet parlament europejski jest przeciwko nim. 747 a papieżem to sobie mordy nie wycieraj.

jakby tak sobie przypomnieć kto rozpoczął wojnę polsko-polską.to jest( chyba) rok 2005 kiedy to PO przegrywa wybory i odmawia koalicji z PIS.od tego momentu eskalacja poziomu politycznej awantury nie ma końca.I to wypada wspomnieć że to PO był prekursorem tych zachowań.jak dla mnie to był rok (2005)to była duża szansa (i na razie chyba ostatnia) aby choćby co nieco leczyć patologię w kraju.korupcja w piłce nożnej nie jest odosobnionym zjawiskiem dotyczącym tylko sportu lecz wielu dziedzin życia publicznego,społecznego i przede wszystkim gospodarczego.żyjemy w kraju postkomunistycznym,ponad 20 lat demokracji (raczej pseudo)to lata stracone.jesteśmy krajem biednym,zadłużonym,skorumpowanym.władze bardzo sprytnie przejęły władzę nad mediami publicznymi i niektórzy redaktorzy i publicyści hm zapadli się pod ziemię (zostali po prostu wykopani ich programy zniknęły) a to to kiedyś PISowi przypisywano zagrożenie demokracji ha ha ha.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

jakby tak sobie przypomnieć kto rozpoczął wojnę polsko-polską.to jest( chyba) rok 2005 kiedy to PO przegrywa wybory i odmawia koalicji z PIS.od tego momentu eskalacja poziomu politycznej awantury nie ma końca.I to wypada wspomnieć że to PO był prekursorem tych zachowań.jak dla mnie to był rok (2005)to była duża szansa (i na razie chyba ostatnia) aby choćby co nieco leczyć patologię w kraju.korupcja w piłce nożnej nie jest odosobnionym zjawiskiem dotyczącym tylko sportu lecz wielu dziedzin życia publicznego,społecznego i przede wszystkim gospodarczego.żyjemy w kraju postkomunistycznym,ponad 20 lat demokracji (raczej pseudo)to lata stracone.jesteśmy krajem biednym,zadłużonym,skorumpowanym.władze bardzo sprytnie przejęły władzę nad mediami publicznymi i niektórzy redaktorzy i publicyści hm zapadli się pod ziemię (zostali po prostu wykopani ich programy zniknęły) a to to kiedyś PISowi przypisywano zagrożenie demokracji ha ha ha.

Moim zdaniem wojna polsko-polska zaczęła sie tak naprawdę zaraz po zakończeniu okrągłego stołu. Wkracza tylko w coraz to nowe fazy.

Węgrzyn, już walczysz ze mną?

Węgrzyn II - nie mam tu dyżurów jak Filut.

Papierz nie przeklinał publicznie, nie namawiał do tego, nie nauczał aby to czynić, dlatego obłudnicy dajcie mu się spokojnie obracać w trumnie z powodu Waszego oddania w wcielaniu w życie Jego nauki o miłości bliżniego.

>>sargon, właśnie podobna refleksja przyszła mi do głowy. Po ogóllnym zniesmaczeniu rządami sld(jakim cudem Naród ich wybrał?) wybory wygrało PIS i PO. Miało być tak pięknie, koalicja, PO-PIS. Czego zabrakło? Ano właśnie, pokory PO ażeby przyjąć warunki zwycięskiej partii oraz konsekwencji PISu aby nie wchodzić w koalicję z demagogami. Od tamtej pory partie które ramię w ramię szły przeciwko postkomunie(wiem, wiem nocna zmiana) stały się największym problemem Polski po 89r.Jedyna nadzieja przy nadchodzących wyborach w Nas, tych 50% procentach nieaktywnych wyborczo.

Chyba zagłosuję, choćby tylko przeciw...

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

no i 747 uciekł,jak wszystkie pisiaki,nie rozumiejące ekonomii, nie ma argumentów,ma tylko swoje ciasteczka, życzę smacznego......

Żona mu zabiera komputer jak przekroczy dopuszczalne granice obciachu.

Kiedy już mu nie dymi ze łba pozwala mu klikać dalej.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.