Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

lepiej łeb sklej , głupota wycieka

P.S.

potomku kozy z Grójca nie wystarczy ryja wydzierać , należałoby jeszcze pomyśleć

" Jeśli Hanna Gronkiewicz-Waltz zostanie odwołana i odbędą się nowe wybory, to na obecną gospodynię miasta oddałoby głos 29 proc. warszawiaków – wynika badania TNS Polska dla "Wiadomości" TVP1. Ryszarda Kalisza w roli włodarza stolicy widziałoby 13 proc. badanych, zaś Piotra Glińskiego – 6 procent respondentów"

chwila przerwy , niech twój łeb ochłonie ... i ponownie

"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) uplasowała się w tym zestawieniu na pierwszym miejscu, uzyskując 30 proc. głosów. Drugie miejsce przypadło Ryszardowi Kaliszowi – 22 proc. Trzecie zajął Piotr Gliński - 12 proc.

Piotr Guział zyskał poparcie 8 proc. badanych. Poparcie 5 proc. - Marek Balicki.

Za Ludwikiem Dornem (kandydatem Solidarnej Polski) opowiedziało 2 proc. ankietowanych, tyle samo za Przemysławem Wiplerem (kandydatem Republikanów). Także 2 proc. ankietowanych wybrało opcję „inny kandydat”. Z kolei 17 proc. odpowiedziało - nie wiem/trudno powiedzieć."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Płatne mosty"

"Wisła będzie już granicą w konkretnym tego słowa znaczeniu. To jest rzecz niebywała. Domagamy się od pani prezydent, żeby natychmiast oświadczyła, że tego nie zrobi i przeprosiła za to - powiedział prezes PiS."

Ukryta Zawartość

"W związku z zarzutami o rzekomych planach wprowadzenia opłat za przejazd mostami, tunelami i inną miejską infrastrukturą informujemy, że zapis ten został sformułowany i wpisany w przygotowywanym jeszcze za kadencji PiS projekcie Strategii Zrównoważonego Rozwoju Systemu Transportowego Warszawy."

"Projekt pochodzi z 27 lipca 2006 lipca, kiedy komisarzem Warszawy z ramienia PiS był Kazimierz Marcinkiewicz. Sam prezes partii odżegnuje się jednak od związków partii z projektem. – To był pomysł jakiegoś urzędnika, który nie został przyjęty. Ale to były czasy pana Marcinkiewicza."

"Kto zatem chciał wprowadzić opłaty za przejazd warszawskimi mostami? Do sprawy odniósł się w programie "Fakty po Faktach" wywołany do tablicy Kazimierz Marcinkiewicz. – Dziś prezes Kaczyński oszukuje warszawiaków – stwierdził były komisarz Warszawy w rozmowie z Justyną Pochanke.

Jak wyjaśnia Marcinkiewicz, stanowisko komisarza Warszawy objął 26 lipca 2006 roku, a już następnego dnia trafił na jego biurko 200-stronicowy dokument. Jak to możliwe? – Zespół pracujący nad projektem został powołany przez świętej pamięci Lecha Kaczyńskiego – stwierdził były premier."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

hanka+i+donek1.jpg

Pomijając wszystko inne , Doktorek - myślałem , żeś w gruncie rzeczy jest inteligentny gość. Tak szczerze - śmieszy Cię to ? Czyś może kluczyka do szafki z opiatami nie oddał w porę...
Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Pomijając wszystko inne , Doktorek - myślałem , żeś w gruncie rzeczy jest inteligentny gość. Tak szczerze - śmieszy Cię to ? Czyś może kluczyka do szafki z opiatami nie oddał w porę...

Płakać raczej nad tym się nie da. Trafia to jednak w sedno - takie mamy elity. I to jest dopiero tragedia.

takie mamy elity. I to jest dopiero tragedia.

No - po wyborach , podobno in spe wygranych przez tych "mrożących szampany od lat" - rysunków ni komiksów się nie doczekamy... Mrożek , Chmielewska i nawet Pan Niziurski powiedzieli - 'to ponad nasze siły"...:)) Dopiero będzie elita ! O potencjalnej tragedii - nie wspomnę...

Płakać raczej nad tym się nie da. Trafia to jednak w sedno - takie mamy elity. I to jest dopiero tragedia.

To nic że HGW jest najlepszym prezydentem Warszawy od popędzenia komuchów.

Trzeba narzekać i koniec.

Kto nie narzeka ten wróg i nie Polak !

Nie będzie obcy pluł nam w twarz ni dzieci nam germanił ...

Przepraszam, coś przeoczyłem?

A kiedy w tej Warszawie wy przepędziliście komuchów?

Bo ja mam wrażenie że twarze tych panów z rządu są identyczne z twarzami przerażonych ubeckich kapusiów i ich mocodawców z filmu "Nocna Zmiana"....

A może to tylko przypadkowe podobieństwo?

Nieee... nazwiska też się zgadzają.

To kiedy przepędziliście komuchów? Wiem! Masz na myśli Cud nad Wisłą! :)

Ale to mi sie też nie zgadza bo HGW musiałaby być lepsza niż prezydent Starzyński.

OK - bufetowa też jest swoistą legendą, ale żeby aż tak ją mitologizować?

SP-podlicza-HGW_n.jpg

comment_F8P3EtXNFRPYmQcii6mKxeFBrOUGJvkq.jpg

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Kto nie narzeka ten wróg i nie Polak !

Nie będzie obcy pluł nam w twarz ni dzieci nam germanił ...

To napisał równie kiepski wyborca albo najemny wierszokleta.

Wszystkie Twoje wpisy są bardzo POdobne. Obowiązuje POrawność - rządzących z PO nie można krytykować, a wyłącznie trzeba chwalić. Za wszystko. Mający inne zdanie - to malkontenci.

Tylko, że Bocznica nie BOR i FJN jednocześnie - ścierają się tu różne opinie.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Jest taka zasada : powiedz mi co mam udowodnić, a ja znajdę takie liczby które to potwierdzą ...

Mnie chodzi o wymowę, nie o statystykę. To też TY napisałeś:

"Jak się komuś nie podoba praca na umowach śmieciowych to może ją rzucić, otworzyć własną firmę i zostać biznesmenem.

Hmm, nie - narzekanie jest jednak łatwiejsze ..." " W wątku "Prostytucja mimo ze rzeczywiście bardziej szkodliwa od narkomanii wciąż jest legalna."

Idź i powiedz to pracownikom "Wedla" d. 22 Lipca, którym ciągle obcinano świadczenia, a teraz proponuje się nowe warunki pracy - umowa o pracę na pół etatu i maksymalna dyspozycyjność na telefon, a jak nie to trzymiesięczne wypowiedzenie. Oczywiście i w tym przypadku pracownik musi chwalić rząd, że to pozwala i oczywiście dbać o interes pracodawcy, który oczywiście ma wysokie koszty i same straty.

Liczby podał il Dottore w poście #72233 i możesz się do nich ustosunkować. Szukać już nie musisz.

"Jak się komuś nie podoba praca na umowach śmieciowych to może ją rzucić, otworzyć własną firmę i zostać biznesmenem.

Hmm, nie - narzekanie jest jednak łatwiejsze ..."

Więcej w tym retorycznego gówna niż szacunku dla człowieka.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

W/g waszej logiki lepiej ludzi wyrzucić z pracy niż ograniczać im zatrudnienie bądź zatrudniać ich na umowach śmieciowych .

W tym się w/g was przejawia szacunek dla drugiego człowieka ???

Powiedzcie to samym zainteresowanym - ciekawe czy się z wami zgodzą ...

Bo najłatwiej jest lekceważyć rzeczywistość i marzyć o świecie w którym każdy dobrze zarabia i ma pewne zatrudnienie. Komuniści tak chcieli - ale wyszło jak wyszło.

Zaklinanie rzeczywistości nic nie pomaga - ona nadal jest taka jaka jest. Natomiast wymuszanie zmian prawnych może rzeczywistość zmienić - można nacisnąć na rząd żeby podnieść płacę minimalną (a choćby i 10.000 zł - co se mamy żałować !). Można wymóc obowiązek zatrudniania każdego kto się zgłosi do pracy na umowę na czas nieokreślony. Można wymóc nawet zakaz zwalniania pracowników - zawsze znajdzie się taki populista który to wam obieca w zamian za ciepłą posadkę w sejmie. I co - myślicie że to w czymś pomoże ? Rzeczywistość się zmieni - ale nie na lepsze. Gospodarka przestanie być efektywna i się załamie. Bo ona nie słucha zaklęć pracowników. Tylko samej siebie.

justas mylisz skutki z przyczynami,ty uwazasz ze przyczyna uomow smieciowych jest zly stan gospodarki a ja ze jest to skutek debilnej polityki rzadu ktora rujnuje gospodarke,taka roznica

rzad panstwo jest od tego zeby stworzyc odpowiednie warunki dla gospodarki rynkowej,poprzez tworzenie odpowiednich przepisow,prawa itp.

co robi nasz rzad ?

nasz rzad zajmuje sie walka ze zwiazkami,zajmuje sie tez przyznawaniem sobie premii a co :),a cholota niech pozabija sie na ulicy,

gdyby tusk byl premierem w takiej francji czy innym bardziej cywilizowanym kraju i jakby olal zwiazkowcow tak jak u nas to zrobil, na drugi dzien wszystkie zaklady lotniska koleje fabryki by stanely

wiec niech nie narzeka nasze zwiazki

ktos musi tez dbac o interesy ludzi pracujacych

caleb66

Chyba zatrzymałeś się na tym 66r. bo w chwili obecnej zwiążki zawodowe nie odgrywają w Europie większej roli i nie obalają już rzadów.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.