Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Po co te gwiazdki?

Jak chcesz dorzucać się do czyichś kredytów to proszę bardzo!

Gwiazdki są mi obce. Mówię wprost.

I tak dorzucam do budżetu tego państwa. Płacąc uczciwie podatki. W przeciwieństwie do kilku... (co najmniej) lekarzy.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Popierdoliło cię dziadek. W każdym możliwym wątku czepiasz się innych zamiast napisać coś z sensem i na temat. Klimakterium czy co?

Szczekasz. Ciekaw jestem kiedy wyć zaczniesz. Po wyborach? Wyliż sobie pod ogonem.

Tak, w Polsce wszyscy płacą uczciwie podatki.

I prawdę głoszą.

Złodziei należy zamykać do więzienia ale czemu społeczeństwo ma płacić za ich wybryki?Jeśli ukradli to niech oddają.

To jest właśnie ekonomiczne lewactwo,którym się tak zachwycasz.

A może problemy ze spłatą kredytu za merola?I stąd pomysły godne Robin Hood'a.Widziały gały co brały!

Wyobraź sobie, że nie wszyscy banksterzy zdążyli uciec z Islandii prywatnymi odrzutowcami. Część z nich udało się zapuszkować,co napawa optymizmem w kwestii przyszłości Islandii.

Procesy czekają również byłych członków rządu za współudział w okradaniu obywateli do spółki z banksterami. I to mi się podoba. To nie jest bolszewizm, tylko prawo. Prawo w służbie obywateli.

Jeszcze raz przypominam DLACZEGO mieszkańcy Islandii zwyciężyli w walce z banksterami: ZWYCIĘŻYLI PONIEWAŻ NA ISLANDII NIE BYŁO ZOMO! I nie miał kto ich powstrzymać, gdy poszli z kamieniami na parlament.

Jeśli państwo islandzkie chce pomagać obywatelom to ja nie widzę w tym nic złego. Państwo polskie woli wydawać pieniądze na wożenie rządową limuzyną szefowej NFZ do sklepu po majtki(!!!) co pokazałem w linku wyżej.

Jeśli chodzi o spłatę kredytu za Mietka to właściwie sam się on spłaca. Oszczędności na paliwie są tak kolosalne w stosunku do poprzedniego benzynowego Kompressora, że nie chce mi się wierzyć. Tankowanie raz na 17 dni, w efekcie w grudniu będę miał tylko jedno tankowanie, poprzednio tankowałem pod koniec listopada, potem raz w grudniu i mam jeszcze w baku paliwa na jakieś 300 km, co do końca roku wystarczy z palcem w... Także Mesio praktycznie sam się spłaca. Na stacji benzynowej patrzą na mnie z nienawiścią, bo tankuję tam teraz tylko kawę. :)

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Postaraj się zrozumieć.Jeśli ktoś wziął z banku zły kredyt to jego wina.Jeśli bank go wprowadził w błąd to wina banku i bank powinien ponieść konsekwencje.Dlaczego moje państwo, z moich pieniędzy ma dokładać do tego interesu?Jak ma dokładać to wszystkim albo nikomu.

Na marginesie,czytałem,że w Szwajcarii ma być referendum nad pomysłem aby rząd wypłacał obywatelom pieniądze.

Na marginesie,czytałem,że w Szwajcarii ma być referendum nad pomysłem aby rząd wypłacał obywatelom pieniądze.

Też czytałem. Tzw. pensja obywatelska. Jedni powiedzą że rozpasany komunizm - inni, że Szwajcarię na to stać i że to czysty zysk - likwidacja opiek społecznej, systemu zasiłkowego, mniejsza przestępczość (przynajmniej ta drobna) w efekcie mniejsze wydatki na sądy, prokuraturę, policję, system ochrony zdrowia...

Zamiast patrzeć na sprawę z pozycji ideolo - po prostu należy usiąść i policzyć.

Być może per saldo to nie jest taki głupi pomysł.

Skoro dzięki temu państwo ZYSKA - to dlaczego nie?

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Z innej Beczki

NOWY DORADCA MINISTRA FINANSÓW!

95133285355557830337.jpg

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

JACY GENIUSZE SIĘ TERAZ RODZĄ!

autystyczny licencjat nagle staje się wybitnym doradcą w ministerstwie, w którym zupełnie przypadkiem jego ojciec przepracował większość życia i tak samo zupełnie przypadkowo zauważył go Balcerek otaczający się dziećmi starych partyjnych kumpli - przypadek??? Nie, k**wa - ARCHIWUM X!

Szczurek zupełnie przypadkowo prezesował w Banku w którym jego stary był prezesem jeszcze od czasów komuny - PRZYPADEK?

Znam więcej takich przypadków z branży bankowej obsadzonej przez dzieci czerwonej sitwy przefarbowanej na PO lub PIS - zależnie od politycznej koniunktury.

To już nie jest oligarchia tylko monarchia dziedziczna.

Być może per saldo to nie jest taki głupi pomysł.

Skoro dzięki temu państwo ZYSKA - to dlaczego nie?

W Szwajcarii praktycznie już się niczego nie produkuje - zostały tylko dobra luksusowe i ograniczony hi-tech ale też w zaniku. Kapitał się tam bardzo mocno skoncentrował i wyprowadził produkcję. Dlatego Szwajcarzy doskonale rozumieją potrzebę dostarczania konsumentom środków na zakupy towarów rynkowych, bo potrzeby zatrudniania ludzi sa coraz mniejsze, a kapitał żeby mógł działać musi mieć rynek konsumentów.

Odbierając kapitalistom a dostarczając konsumentom pieniędzy skłaniają kapitał do ciągłego działania - dostarczania produktów. Więc tu chodzi o globalna ideologie bo jeśli przecież mogliby ustalić zasiłek dla kazdego obywatela jak w Monaco.

Na problem natrafia dopiero kiedy dojdzie do konieczności powstrzymania transferów kapitałowych, choć to akurat Szwajcarii nie grozi bo nadal zapewnia największa dyskrecje systemu bankowego więc nigdzie się lepiej nie ukryje kapitału z przestępstw w innych krajach.

Ukryta Zawartość

Najsmieszniejsze że człowiek który ogranicza się do "przewidywania" rzeczy przewidywalnych, a czasem wręcz oczywistych - czyli prawidłowo myśli - jest w prasowych opiniach wręcz prorokiem gospodarczym.

Jego proroctwa kończą się jednak tam gdzie zaczyna własny interes:

"Szczurek podkreślał wtedy, że OFE są pewnego rodzaju stabilizatorem systemu emerytalnego, bo chronią przed rozdmuchanymi obietnicami polityków. Patrząc na tamte wypowiedzi nasuwa się od razu pytanie: czy to oznacza, że Donald Tusk wycofa się z reformy OFE stworzonej jeszcze przez Rostowskiego, a tak szeroko krytykowanej?

Biorąc pod uwagę fakt, że Mateusz Szczurek jest też członkiem Polskiego Towarzystwa Ekonomicznego, które do reformy OFE ma sporo uwag, można by śmiało powiedzieć: księgowe sztuczki Rostowskiego z emeryturami zostaną odrzucone. Ale nie jest to wcale tak oczywiste – polski korespondent "Financial Times" Jan Cieński ocenił, że Szczurek ma słabą pozycję wobec Tuska i jest od niego kompletnie zależny."

W sprawie OFE jak w każdej innej nie ma nic do gadania. Tę polityke piszę mu J.K.Bielecki.

PS.

Tragedia Polski jest to ze obywatele a za nimi tez politycy, bardzo niskie wymagania stawiają kapitalizmowi.

W czasach socjalizmu to każdy miał pretensje o brak złotych gór, szczęścia zdrowia i wszelkiej pomyślności.

W czasach kapitalizmu wystarcza byle nikt się do władzy nie czepiał o gospodarkę, a co którzy zauważają, że jest jednak ch*jowo, zamiast miętowo jak obiecywano,są uważani za roszczeniowców i komuchów.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

System bankowy w Szwajcarii jest obecnie dziurawy jak sito - świadczy o tym sukces nienieckiego urzedu skarbowego który przechwycił informacje o nielegalnych transferach Niemców na szwajcarskie konta na jakieś kosmiczne sumy i teraz łupi swoich podatników którzy zaufali Szwajcarii. Podobnie dla USA tajemnica bankowa Szwajcarii nie istnieje - żadne lewo konto w tym kraju już nie stanowi problemu dla amerykańskich służb.

Chcesz PRAWDZIWEJ tajemnicy bankowej - tylko Karaiby. Ale i pewność wkładów niestety mniejsza niż w Szwajcarii.

Szwajcaria pozostaje ogromnym producentem. Weźmy tylko Nestle - przecież to gigantyczna korporacja z dochodami większymi niż cała Polska. Weźmy przemysł cukierniczy, weźmy farmaceutyczny.

Zegarki to owszem taka przysłowiowa szwajcarska specjalność ale absolutnie nie stanowią one podstawy tutejszego przemysłu.

Wszystko prawda ale tak jak napisałem nie w Szwajcarii tam jest jeszcze ich kapitał ale produkcja dawno gdzie indziej.

A co do systemu bankowego. Porównajmy z naszym Krajowym z np. 1997 roku.

Niejaki szczurek własnie od tego roku pracował w ING jako ekonomista. 22 latek bez magistra był ekonomistą - zestawiał cyferki w tabelki w Banku Sląskim. W czasach kiedy każdy absolwent sobie nawet mógł majty na głowę naciągnąć a pracy w banku by nie dostał.

Musi być że był geniuszem - nie ma innego wytłumaczenia. Bo jak pamiętam do BSK w tamtych czasach robił "egzaminy" i testy psychologiczne do pracy na nawet gównianych stanowiskach dysponenckich w podrzędnych oddziałach operacyjnych.

Musi być że był geniuszem - nie ma innego wytłumaczenia. Bo jak pamiętam do BSK w tamtych czasach robił "egzaminy" i testy psychologiczne do pracy na nawet gównianych stanowiskach dysponenckich w podrzędnych oddziałach operacyjnych.

Sam sobie odpowiedziałeś w poprzednim poście - geniusz się DZIEDZICZY! :)

Co się czepiasz Szczurka - przecież to tylko piesek banksterów, oddelegowany do rządu by pilnował biznesu po odejściu (czy też wyjeździe do kraju wiadomego) Vincenta.

Ja to raczej myślę ze niejeden w ING odetchnął ze się go mogą bezboleśnie pozbyć nie robiąc przykrości jego ojcu :)

W rządzie to on będzie pilnował żyrandoli i czystości klamek najwyżej.

Ja to raczej myślę ze niejeden w ING odetchnął ze się go mogą bezboleśnie pozbyć nie robiąc przykrości jego ojcu :)

W rządzie to on będzie pilnował żyrandoli i czystości klamek najwyżej.

No przecież ma super doradców, spokojna głowa! :)

Pamiętaj że ludzie dotknięci autyzmem to często PRAWDZIWI geniusze! :)

Trzymam kciuki i cieszę sie, że mimo choroby tak świetnie sobie radzisz. No i plus za swego rodzaju Coming out.

Jestem Europejczykiem.

Piesku, ja się czuję świetnie, na ciele i umyśle. :)

Mówiłem o nowych kadrach Ministerstwa Finansów - o ludziach odpowiedzialnych m. in. za twoje dochody! :)

Cieszysz się że taki geniusz będzie ci ustalał wysokość twoich podatków i innych danin publicznych? :)

PO za coraz większym wyzyskiem pracowników

Kolejny raz platfusy psuja rynek pracy by umożliwić zwiększanie wyzysku pracowników i powiększać obszary biedy w społeczeństwie.

Tym razem zlikwidowali zakaz pracy w niedziele i świeta w zagranicznych firmach BPO w Polsce. W ten sposób zagraniczni wyzyskiwacze otrzymali kolejny prezent od PO-lityków kosztem polskich obywateli.

Chodzi o ot ze hinduscy kulisi nie chxca już być wołami roboczymi wyzyskiwanymi przez swoich dawnych kolonizatorów. Dlatego teraz czas na Polaków, dokładnie na ledwie 4 miliony Polaków którzy są jeszcze gdziekolwiek zatrudnieni na umowy o prace i którym tuskoland jest w stanie zaoferować jedynie prace za 300 EUR miesięcznie z zachodnich kołchozach zwanych w skrócie BPO.

Pogłębiając i tak już mizerny popyt wewnętrzny oraz możliwości wyzysku przez zachodni kapitał.

Ostatki związków zawodowych proponowały likwidacje śmieciówek i zwrotu godzin nadliczbowych. Z samej likwidacji godzin nadliczbowych rynek zyskałby 200tys. dodatkowych miejsc pracy [ godziny nadliczbowe nie są płatne - można je sobie "odebrać" co oczywiście nigdy nie następuje, bo odbierającego można równie łatwo i tanio zwolnić].

Ukryta Zawartość

A jaka jest prawna odpowiedź tych POwskich bochniarzy-lodziarzy-przekręciarzy? Jak zwykle "uelastycznienie". Są już tacy elastyczni jak sprana guma w majtkach. Czyli wepchnięcie w łapy zachodnim wyzyskiwaczom kolejnych gwiazdkowych prezentów w postaci możliwości większego wyzysku.

Ukryta Zawartość

Do tego oczywiście podparte stekiem kłamliwego pieprzenia jacy to jesteśmy potężni gospodarczo dzięki pracy za miskę ryżu przy rozpisywaniu na konta miliardów golonych przez zachodni kapitał.

Niestety prawda jest taka że w całej ćwierćwiecznej historii tak zwanego kapitalizmu w tak zwanej wolnej Polsce jedynie za rządów PiS próbowano się przeciwstawić wyzyskowi. Po sukcesach gospodarczy PO-lska będzie potrzebowała PiSowskiego terroru żeby wrócić na drogę rozwoju społecznej gospodarki rynkowej o której kiedyś bredził coś T.Mazowiecki.

No przecież ma super doradców, spokojna głowa! :)

Autyzmem może tak. Ale jesli chodzi o tego "doradcę" to jego wyciszenie wynika z prostej rosyjskiej zasady - "tisze jedziesz, dalsze budziesz". Jeśli jego jedyną zdolnością jest życiorys ojca to siedzenie cicho za niemałe pieniądze podatników jest przejawem cwaniactwa a nie geniuszu autystycznego.

Za jakiś czas łyknie kasę z Ministerstwa na kursy, szkolenia, studia i doktoraty których nikt inny nie byłby w stanie otrzymać za durnorobotę w przekładaniu papierów. I w wieku 38 lat objawi się jako kolejny doktor ekonomii o "niebywałym wyczuciu rynku", który w efekcie owego wyczucia nigdy żadnego biznesu prywatnego nie podejmie, za co zostanie jakimś ministrem lub wice-ministrem w kolejnym bardzo rynkowym rządzie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zastanów się dwa razy zanim coś napiszesz.

Dobra rada, zacznij stosować miast każdego strofować.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

pier**licie po swojemu, jak to wy. Mam pytanie: co się stało z 747 i jego ohydą?:) tęsknię do "żegnam".

Hyuna-sexy-hair.gif

Wesołych Świąt

Życzy

Hyuna.

Żegnam Państwa.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.