Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Ależ lepiej by było, gdyby w ogóle go nie pozwolił wystawiać na ulice.

Nie odważył się chociaż spokojnie mógł to zrobić mimo, że prawdopodobnie i tak przebierańcy zwiększyli by wówczas szeregi LWP.

Tak też było w kilku przypadkach, gdzie MSW przebierało swe szeregi w mundury LWP.

Nie wiadomo, czy byłoby lepiej. Być może zakładano, że wojsku uda się szybciej spacyfikować wystąpienia uliczne samym pokazem siły. Zresztą nie wiadomo, jakby to wszystko potoczyło się bez wojska, może ofiar byłoby jeszcze więcej.

Czytając o pacyfikacji Kopalni "Wujek", spotkałem się z opinią (niestety nie udokumentowaną), że po stronie milicyjno-wojskowej też brali udział przebierańcy. Niemieckojęzyczni.

Mnie przy okazji Jaruzelskiego zastanawia co innego.Czemu młody człowiek pochodzący z rodziny ziemiańskiej,po wycieczce na białe niedźwiedzie,po stracie rodziny przechodzi na drugą stronę?

po wycieczce na białe niedźwiedzie,po stracie rodziny przechodzi na drugą stronę?

Pewnie, jak twierdzi guru lewicy AK i ostatnio Michnik dlatego aby awansować, zostać "pierwszym" w kraju i w ten sposób wyzwolić po 48 latach Polskę od ruskiego jarzma.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Witam wszystkich w moim poscie mam nadzieje że nie będzie to kolejny nudny temat jakich wiele. Czyli o tym czy stać nas na zmianę istniejacego stanu rzeczy, czyli o cyrku który fundują nam rządzący dzieci kwiatu.Pytanie czy jesteśmy w stanie coś z tym zrobić czy mamy zamiar obserwować to biernie i tolerować ten stan rzeczy?

Nadzieja w młodych!

Naprawdę serce rośnie, gdy obserwuje się polityczne zaangażowanie młodych ludzi. W ostatnim ogromnym badaniu preferencji politycznych młodzieży KNP wygrywa jak chce! :)

I wspaniałe jest to, że młodym ludziom SIĘ CHCIAŁO pójść na eurowybory i oddać głos na partię Korwina..

W tym samym czasie, jak napisał mądrze bloger Matka Kurka w swoim komentarzu - wyborcy PiS obracali na grillu kiełbasę z Tesco.

Tylko lemingi - pełna mobilizacja! Naprzód, karnie, do urn!

Bo wiedzą, co ich czeka, gdy ryje Oszustów w końcu zostaną odcięte od żłobu.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

W przeciwieństwie do chamskiego motłochu demonstrującego przed kościołem i na cmentarzu Michnik rzeczywiście siedział w więzieniu i był prześladowany.

Jestem Europejczykiem.

W przeciwieństwie do chamskiego motłochu demonstrującego przed kościołem i na cmentarzu Michnik rzeczywiście siedział w więzieniu i był prześladowany.

To stalinowiec, który wystąpił przeciw PZPR gdyż ta była za miękka wobec społeczeństwa i prezentowała prawicowe odchylenie. Podobnie Kuroń.

To jest geneza ich rzekomej "opozycyjności".

Bogu dzięki, dziś już wiemy kto był prawdziwym a kto dętym opozycjonistą.

Tzw. druga "Solidarność" to był twór bezpieki, zinfiltrowany przez agenturę na wskroś. Począwszy od jej przewodniczącego (ksywa Ponton lub Bolek) poprzez wszystkie szczeble.

A PRAWDZIWYCH opozycjonistów jak Gwiazda czy Walentynowicz - wycięto.

Michnik ma tyle wspólnego z walką o wolną Polskę co koń z koniakiem.

jaruzelski-palikot.jpg

39c5a72332369d09ca72299a603d74a4,2,0.jpg

Wojtek-w-Piekle-2.jpg

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Zieeeeeeeeeeeeeew... ale to był piękny dzień. Słoneczko, cieplutko, Korwin w EU-parlamencie a Jaruzel w piekle! Jednego dnia! :)

To ma wymiar symboliczny.

Niektórzy, nad-aktywni poszli na Powązki. Gratuluję przykładu.

JAK FACET Z DWIEMA ZDROWYMI NERKAMI MOŻE NIE MIEĆ KASY NA AUDIOFILSKIE KABLE

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

Niektórzy, nad-aktywni poszli na Powązki. Gratuluję przykładu.

Przecież można było obskoczyć i Powązki i wybory! :)

Jedno drugiemu nie szkodziło - chyba na pogrzebie Spawacza nikogo nie aresztowano (mam nadzieję).

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

E, chyba Kutz jak film kręcił.

Na pewno nie. Kutz w swoim filmie pokazał jedna prawdziwa rzecz - górnicy z "Wujka" byli uzbrojeni i byli przygotowani do walki z ZOMO. Te opinie, o ile dobrze pamiętam, wyraził Jerzy Urban. W latach 1990.

Mnie przy okazji Jaruzelskiego zastanawia co innego.Czemu młody człowiek pochodzący z rodziny ziemiańskiej,po wycieczce na białe niedźwiedzie,po stracie rodziny przechodzi na drugą stronę?

To może wiedzieć szpitalny spowiednik Generała.

Pewnie, jak twierdzi guru lewicy AK i ostatnio Michnik dlatego aby awansować, zostać "pierwszym" w kraju i w ten sposób wyzwolić po 48 latach Polskę od ruskiego jarzma.

Nie przesadzaj z tym guru Lewicy i 48 letnim ruskim jarzmem. Przez kilkadziesiąt lat życia w PRL-u nigdy nie czułem się zniewolony, a nie należałem ani do elit partyjnych, a nie do opozycyjnych. Były Kwaśniewski i Michnik są do siebie bardzo podobni - m.in. zawsze potrafią się ustawić.

Żadnego wyroku nie odsiedział do końca. W PRL-u nie miał tylko źle - spotykał się z zachodnimi dziennikarzami, wyjeżdżał na Zachód, nie pracował na etacie - wiadomo opozycjonista, a żył nieźle. Widać, że represje dotykały w go w sposób inteligentny, ciepły i kulturalny.

Zieeeeeeeeeeeeeew... ale to był piękny dzień. Słoneczko, cieplutko, Korwin w EU-parlamencie a Jaruzel w piekle! Jednego dnia! :)

To ma wymiar symboliczny.

Też pójdziesz do piekła, jak tak będziesz pisał.

To może wiedzieć szpitalny spowiednik Generała.

Nie tylko. Dokumenty powinny być na Łubiance.

Jest poważne przypuszczenie że Jaruzel był jedną z "matrioszek" - podstawionych przez NKWD "Polaków".

Miał udawać prawdziwego Jaruzelskiego, który z wycieczki na białe niedźwiedzie wcale nie wrócił.

Wystarczy wpisać w Google: :"Jaruzelski matrioszka" i pokazuje się wiele ciekawych tekstów.

Na pogrzebie polska hołota, ci pseudokatolicy i pseudopatrioci, darli swe "chrześcijańskie" ryje nie bacząc, że są na cmentarzu. Ten pieprzony motłoch to jeszcze na szczęcie margines, a na Korwina głosowały sieroty po Palikocie. Jaki hitlerek, taki elektorat.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Nie tylko. Dokumenty powinny być na Łubiance.

Jest poważne przypuszczenie że Jaruzel był jedną z "matrioszek" - podstawionych przez NKWD "Polaków".

Miał udawać prawdziwego Jaruzelskiego, który z wycieczki na białe niedźwiedzie wcale nie wrócił.

Wystarczy wpisać w Google: :"Jaruzelski matrioszka" i pokazuje się wiele ciekawych tekstów.

Może w końcu zostanie doceniona demaskatorska rola "Stawki większej niż życie" w tej materii.

Choroby bezrozumnego narzekactwa nigdy się nie wyleczy. W Polsce to już w zasadzie epidemia.

Co to za kraj w którym większość ludzi NIC nie rozumie z otaczającej ich rzeczywistości ?

A zamiast spróbować zrozumieć, coś przeczytać - tylko narzekają i nakładają swoją kalkę myślową "nikomu nie można ufać, wszyscy nas wykorzystują" na swoje widzenie świata, dzieląc się swoimi lękami z innymi "przestraszonymi" na forach internetowych.

Smutne i straszne ...

górnicy z "Wujka" byli uzbrojeni i byli przygotowani do walki z ZOMO

W kopalni o to raczej nie trudno.

Niby co, mieli się wypiąć i czekać na pały z wazeliną?

Kutz pokazał też butę i sk***ysyństwo oficerów LWP.

Zapewne owe ścierwa z orłem bez korony dzisiaj z uśmiechem emeryturę znaczna pobierają.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Witam wszystkich w moim poscie mam nadzieje że nie będzie to kolejny nudny temat jakich wiele. Czyli o tym czy stać nas na zmianę istniejacego stanu rzeczy, czyli o cyrku który fundują nam rządzący dzieci kwiatu.Pytanie czy jesteśmy w stanie coś z tym zrobić czy mamy zamiar obserwować to biernie i tolerować ten stan rzeczy?

Byłbym sceptyczny jeśli chodzi o pokolenie 30+ ...

Ci którzy mają korpo-pracę w związku z brakiem czasu i trzęsący dupą za posadą nic nie zrobią.

Przedsiębiorcy pracujący po 23h/dobę również nie wyjdą na ulicę bo fizycznie nie mają już siły "walczyć z układem"---- Mówię również o Sobie.

Na Beneficjentów ZUS-u również nie ma co liczyć.

O urzędnikach i świniach przy korycie nie ma nawet co wspominać.

NA beneficjentów układu okrągłostołowego również...... ( lekarze,prawnicy,ubecy,biznesmeni,księża,nauczyciele,....)

Na kogo można liczyć?

Bezrobotni?

Emigranci?

Młodzi?

źle to wygląda...........

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

darli swe "chrześcijańskie" ryje nie bacząc, że są na cmentarzu.

Nie ich wina że byli na Powązkach a nie na gnojowniku. Akurat to nie oni wybierali miejsce pochówku Wielkiego Polaka Patrioty.

Choroby bezrozumnego narzekactwa nigdy się nie wyleczy.

Lekarstwo jest. Problem w tym, że Polakom brakuje odwagi by po nie sięgnąć.

bd47a773538ba9b4304a74ea896ccb4f9606.jpg

Ja nie wybierałem miejsca pochówku pary prezydenckiej, ale nie chodzę tam "dzrec ryja"...

Byli tacy co chodzili i darli.

górnicy z "Wujka" byli uzbrojeni i byli przygotowani do walki z ZOMO

Ale o co chodzi? Czy dlatego że mieli cegłówki i koktajle Mołtowa to trzeba było ich pozabijać?

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Ale o co chodzi? Czy dlatego że mieli cegłówki i koktajle Mołtowa to trzeba było ich pozabijać?

Mieli jeszcze parę innych narzędzi do zabijania, bardzo skutecznych do walki z ZOMO uzbrojonym w plastykowe tarcze i giętkie pałki gumowe tzw. "szturmówki". W tym czasie poza tarczami oraz kaskami typu motocyklowego lub wojskowymi hełmami ZOMO nie miało żadnych osobistego wyposażenia ochronnego.

Poza tym, gdzie ja napisałem, że "trzeba było ich pozabijać" - przecież oni byli pokojowo nastawieni, a w kraju nie było wzajemnej eskalacji napięcia. W takich sytuacjach rozwój zdarzeń może wymknąć się spod kontroli. Wówczas o łatwo nieszczęście.

W tym przypadku nowej solidarnościowej władzy nie zależało na ustaleniu pełnej prawdy.

Polski nie uratuje się tylko i wyłącznie przyłączając się do silniejszych w życiu publicznym. Polska to może przede wszystkim nasze miejsca życia codziennego. Czy bylibyście u siebie gotowi za czymś się opowiedzieć i za to powalczyć aktywnością i słowem ? Mam u siebie na osiedlu czasem sprawy gdzie nikt się nie odezwie, a wystarczy żeby odezwało się kilka osób. Nikt się nie chce wychylić, a ja po prostu muszę czasem, bo to siedzi we mnie. Zauważyłem, że po mojej interwencji innym razem zareagował ktoś inny. Jest wielu ludzi gotowych do działania, ale potrzebują przykładu, pewności że to się robi jest słuszne. Dziś mamy mózgi wyprane przez TV. A jak już ktoś powącha trochę pieniędzy, to już w ogóle ma się za lepszego od pozostałych.

"Po raz pierwszy w historii ludzkości możesz przenieść chorobę, na którą nie chorujesz, na kogoś, kto został na nią zaszczepiony !!!" u2be

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.