Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Kolej to jest skandal, jej stan, przepłacone Pendolino dla wybranych etc...

To dużo musi być tych wybranych, bo kupa ludzi nimi jeździ.

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

niewierze

Ostatnio funkcjonariusz muls mnie podejrzewał o podobne bezeceństwa, imputując właściwości jakobym otrzymywał gotowe treści z zewnątrz.

Nic podobnego, piszę oczywistości, na temat naturalnych konsekwencji wydarzeń, każdy kto obserwuje świat polityki przez 30 lat podobne wnioski wyciągnie natychmiast bez trudu.

Nie wybrzydzam, mowie w zgodzie z demokracja. Wiec nie zmieniaj narracji. Nie mieszkam w Polsce. Tylko widzimy obrzydzenie spoleczenstwa polskiego do tej demokracji jaka jest, a jej poczatek upadania to rok 1997. Walesa podstawiona pacynka. Kwacho kolejny czerwony. SP. Kaczynski mial zadatki. Komor znow czerwony. Obecny, ma zadatki.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

dużo musi być tych wybranych

Jest sporo beneficjentów obecnego układu, to ci którzy dziś krzyczą, zwróć uwagę jak są prymitywni, jak podwórkowi, pierwsze co się nieodwołalnie rzuca w oczy, to konstatacja, że przenigdy nie doszli by do swych obecnych pozycji bez protekcji.

Sejm poza PiS i wyjątkami jak Marszałek Senior, to zwykłe zbiegowisko, podobnie środowisko tzw dziennikarzy, poza paroma personami to motłoch, stąd łatwość napisania komentarza, wykraczającego poza dla nich dostępny horyzont.

Nie wybrzydzam, mowie w zgodzie z demokracja. Wiec nie zmieniaj narracji. Nie mieszkam w Polsce. Tylko widzimy obrzydzenie spoleczenstwa polskiego do tej demokracji jaka jest, a jej poczatek upadania to rok 1997. Walesa podstawiona pacynka. Kwacho kolejny czerwony. SP. Kaczynski mial zadatki. Komor znow czerwony. Obecny, ma zadatki.

jeśli ten obecny jak wspomniałeś ma zadatki, to ja zapytam na kogo je ma?

czyżbyś mieszkał na Białorusi.....stąd te zadatki ?

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

zeby ci cos dał.

Satysfakcje prawdziwą daje tylko samodzielnie wywalczona i ustalona pozycja, do tego im trudniej osiągnięta tym większą, uśmiechnięte i smutne twarze to pokazują, wystarczy relacja z obecnego Sejmu.

ordery

Nie interesują mnie doczesne wyróżnienia nadawane przez innych, Bóg jest tą instancją, która winduje, bądź popycha w przepaść.

Pycha PO miała punkt kulminacyjny przed upadkiem, stopień ich niemożliwości pogodzenia się z porażką jest wymowny, a to dopiero tydzień bycia w opozycji, a już Petru, milioner ich wyprzedził w sondażach, jeszcze trochę i będą oscylowali na granicy 11-13 %, jak przyjdą pierwsze aresztowania, spadną do jednocyfrowego poparcia.

Oczywiście mam nadzieję, że nie będzie potrzebny stan wyjątkowy, aby ostudzić dzikie zapędy tej hołoty.

Samolot

Przeleciałbym się chętnie do Korei/Japonii, odwiedził osoby..

da śniadanie

Hyuna da, dlaczego miałaby nie dać.

na palac

Zdobyty.

Zaczynamy od podstaw. Inteligentny. Potrafi przemawiac. Przynajmniej Nas nie osmiesza jak poprzednicy - Ci czerowni. Zreszta obydwaj powinni siedziec w zacisznym miejscu za kratkami.

Walesa mimo ze wystawiony dla ludu przez Kiszczaka to jednak stal sie ikona Polski na Swiecie. Ikon nie powinno sie burzyc.

Niestety nie mieszkam tam gdzie bym chcial - Kanada. Jest jednak szansa rozwoju, w Polsce jej nie ma (poki co..).

Tyle straconych pokolen..smutne to, a dziadkowie i pradziadkowie tak walczyli o ta Polske. Wiec przynajmniej staram sie doceniac ich trud, poznawac historie, prawde i byc patriota. Delikatnie mowiac denerwuja mnie Ci co ja rozkradaja i nie widza nic wiecej niz czubek wlasnego nosa.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Zaczynamy od podstaw. Inteligentny. Potrafi przemawiac. Przynajmniej Nas nie osmiesza jak poprzednicy - Ci czerowni. Zreszta obydwaj powinni siedziec w zacisznym miejscu za kratkami.

Walesa mimo ze wystawiony dla ludu przez Kiszczaka to jednak stal sie ikona Polski na Swiecie. Ikon nie powinno sie burzyc.

Niestety nie mieszkam tam gdzie bym chcial - Kanada. Jest jednak szansa rozwoju, w Polsce jej nie ma (poki co..).

Tyle straconych pokolen..smutne to, a dziadkowie i pradziadkowie tak walczyli o ta Polske. Wiec przynajmniej staram sie doceniac ich trud, poznawac historie, prawde i byc patriota. Delikatnie mowiac denerwuja mnie Ci co ja rozkradaja i nie widza nic wiecej niz czubek wlasnego nosa.

musi być z Ciebie niebywały patriota, twierdząc, że inni nie kradną.

poza tym,

niech nie przemawia, zaledwie kilka miesięcy i co mamy ? jego wydział UJ się wstydzi, nadal uważasz, że to normalne?

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

musi być z Ciebie niebywały patriota, twierdząc, że inni nie kradną.

poza tym,

niech nie przemawia, zaledwie kilka miesięcy i co mamy ? jego wydział UJ się wstydzi, nadal uważasz, bże to normalne?

Sa umiary w rozkradaniu. W Polsce ich nie ma. Nie mamy swiatowych marek, nie mamy nawet polskich mediow. Zas to co Panstwowe to kuleje: np. ZUS - trup, NFZ - kuleje odkad powstal.

Przyklad z NFZ: Warto porownac jakie to sa ten endoprotezy u nas i na zachodzie. Tam sa lekkie i nowoczesne robione na wymiar dla danego pacjenta, u nas robione przy tasmie metalowo-cementowe konstrukcje jeszcze z czasow PRL jak zbrojenia do zelbetonu, takie ze biedni starzy ludzie po takie operacji juz nigdy nie wroca do poprzedniego poziomu sprawnosci ruchowej. A w Niemczech po miesiacu od operacji mozna biegac i kucac. Nie wspominajac o tym ze tam czas oczekiwania na operacje to 2-3 tygodnie, u nas 2-3 lata.

Teraz zamknij buzie i doszkol sie, zanim bedziesz kreowal znow rzeczywistosc jak nasze niemiecke tzw. polskie media. Czesc Polskich studentow raczej dala powod dla swojej smiesznosci, wybierajac michnika jako swoj wzor.

Jest taki album "Ksiega emigrantow tom 1". Sporo w niej gorzekiej prawdy o czesci z Nas. Ba, zaryzykuje ze kazdy znajdzie tam czastke siebie.

Nic nie wiesz i bzdury piszesz.

Ja mam argumenty na polce, jak poszperasz to i moze w internecie znajdziesz.

To i lepiej (dla nas).

Dla mnie tez. Jaka ulga.

Oczywiście mam nadzieję, że nie będzie potrzebny stan wyjątkowy, aby ostudzić dzikie zapędy tej hołoty.

Myęlę, ze lepszy będzie stan wojenny. I zamknięcie granic oraz odcięcie wszystkich mediów za wyjatkiem RM.

Satysfakcje prawdziwą daje tylko samodzielnie wywalczona i ustalona pozycja, do tego im trudniej

osiągnięta tym większą, uśmiechnięte i smutne twarze to pokazują, wystarczy relacja z obecnego Sejmu.

Poczekaj do północy - to jeszcze nie koniec !

w internecie znajdziesz

Twoja półka świadczy tylko o Tobie, a w internecie znajdziesz wszystko, każdą bzdurę.

Ja znalazłem to, a to akurat bzdurą nie jest:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
...Walesa mimo ze wystawiony dla ludu przez Kiszczaka...
A to ciekawe, bo wystawcą Wałęsy na prezydenta był niejaki Jarosław Kaczyński.

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.