Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

To info od pracodawców z tego regionu. To nie są duże firmy ale w sumie ma tam jakieś 50 zatrudnionych

Obszar, o którym mowa to jakieś 2 mln ludzi i miarodajność owej znikomej ilości pracodawców jest miarodajny tylko dla nich i owych 50 zatrudnionych.

Dlatego traktuję to poważnie ale nadal w ramach żartu ;)

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Obszar, o którym mowa to jakieś 2 mln ludzi i miarodajność owej znikomej ilości pracodawców jest miarodajny tylko dla nich i owych 50 zatrudnionych.

Dlatego traktuję to poważnie ale nadal w ramach żartu ;)

Może problem leży w ludziach. Nie wiem. Moje idolka i wasza bogini, niejaka Pawłowicz odpowiedziała wam, swojemu elektoratowi....powiedziała, że powinniście się więcej uczyć i więcej pracować... :-)

Wystarczy debil z brodą i odpowiednie fundusze.

Prezes pozbiera tepych chamów, bo takich nie brakuje - niektórzy nawet radośnie się z tym obnoszą, jak widać - i będzie bronił okopów.

Jestem Europejczykiem.

Nie można tak Naczelnego Prezesa Państwa z góry dyskredytować. [...]

Z góry ????

Ten facet od ponad 20 lat dał się poznać jako zawistny, zakompleksiony intrygant (vide jego "zasługi" za prezydentury Wałęsy, kiedy jeszcze był w jego kancelarii) - o przekrętach z czasów PC nie wspominając. Ludzie jakimś cudem mają osobliwie krótką pamięć :)))))

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Prezes pozbiera tepych chamów, bo takich nie brakuje - niektórzy nawet radośnie się z tym obnoszą, jak widać - i będzie bronił okopów.

I powinni jeszcze rzucać w Omamę bananami.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Z góry ????

Ten facet od ponad 20 lat dał się poznać jako zawistny, zakompleksiony intrygant (vide jego "zasługi" za prezydentury Wałęsy, kiedy jeszcze był w jego kancelarii) - o przekrętach z czasów PC nie wspominając. Ludzie jakimś cudem mają osobliwie krótką pamięć :)))))

No to z dołu.

Nie bardzo rozumiem takie pretensje. Przecież Naczelny Prezes Państwa to wzorzec skupiający w sobie wszystko, co obecnie w Polakach najlepsze: wiarę, nadzieję i miłość.

sly30

twoje info dotyczące zarobkow jest wybiorcze,jak badania IBRiSu,i innych tego typu manipulatorskich firemek,

ludzie klepia biede,i nie pytaj skad wiem,widocznie jestem bliżej normalnych ludzi niż ty.

to fakt ze waska grupa zarabia dość znaczace sumy.i uwierz mi ze większość z nich to beneficjenci swojego pochodzenia,ukladow,koneksji .dla przykładu napopularnieszy przykład,,,do niedawna najbogatszy polak?

owszem sa nieliczne wyjątki np. Kluska,,,upsss tzn był,juz go nie ma.

Pawlowicz, jak każdy ma swoje dobre i kontrowersyjne strony.

i będzie bronił okopów.

Póki co kto inny broni okopów, w które nikt inny wcale nie chce wchodzić.

Lubię Twoje postrzeganie demokracji tylko nie wiem co na to Ona sama.

Ale co ty pier....sz? Przecież nie piszę o najbogatszych z listy 100. Nie piszę o wielkich fortunach. Pisze o ludziach, którzy zdobyli swój fach i teraz realizują się zawodowo. Nikt im nie pomagał, żadnych koneksji. W korporacjach dostają ostro popalić, ale dobrze zarabiają, awansują i nieźle sobie żyją. Po kilku latach każdy z nich ma mieszkanie i dobry samochód. Mam świadomość, że nie każdy ma kompetencje by móc pracować w takiej korporacji, ale też do kogo wówczas można mieć pretensje? Widać prawdę powiedziała wasza, pisowska Krystyna Pawłowicz....trzeba się było więcej uczyć! Natomiast kto nie ma wykształcenia i kompetencji ma pracę w handlu czy na produkcji. W Poznaniu, Wrocławiu, Krakowie itd to też coraz wyżej płatne posady.

ma pracę w handlu czy na produkcji.

Uważasz, że do tego nie trzeba kompetencji?

Uważasz, że Ci, którzy pracują nie na "swoim" nie są godni szacunku?

Kto po tobie będzie zbierał śmieci, sprzątał etc.

Uważasz, że to co za tę prace dostają jest godne ich wysiłkowi?

sly30

twoje info dotyczące zarobkow jest wybiorcze,jak badania IBRiSu,i innych tego typu manipulatorskich firemek,

ludzie klepia biede,i nie pytaj skad wiem,widocznie jestem bliżej normalnych ludzi niż ty.

to fakt ze waska grupa zarabia dość znaczace sumy.i uwierz mi ze większość z nich to beneficjenci swojego pochodzenia,ukladow,koneksji .dla przykładu napopularnieszy przykład,,,do niedawna najbogatszy polak?

owszem sa nieliczne wyjątki np. Kluska,,,upsss tzn był,juz go nie ma.

Pawlowicz, jak każdy ma swoje dobre i kontrowersyjne strony.

Widzę, że wyznawcy PiS to głównie frustraci którzy płaczą, że jeżeli komus się nie udało, to przez układ, komunę itp.

No i co Kaczyński i PiS z tym zrobią? Zachodnich firm nie odbiją i nie zawojują, z polskimi prywatnymi też będzie problem. Spółek Skarbu Państwa jest ograniczona ilość, więc co? Pozostają igrzyska dla durnych PiSowskich lemingów.

Jestem Europejczykiem.

Też pisałem o tym. Mówiłem o dużych miastach. W małych miasteczkach nie będzie inwestycji, nie będzie produkcji na dużą skalę i nie pomoże tu żaden rząd. To typowe procesy znane z USA i Europy. Ludzie za pracą przenoszą się do dużych miast. To naturalny proces migracyjny.

Ludzie za pracą przenoszą się do dużych miast. To naturalny proces migracyjny.

U nas w kraju nie ma procesów naturalnych.

Uważasz, że do tego nie trzeba kompetencji?

Uważasz, że Ci, którzy pracują nie na "swoim" nie są godni szacunku?

Kto po tobie będzie zbierał śmieci, sprzątał etc.

Uważasz, że to co za tę prace dostają jest godne ich wysiłkowi?

Do wszystkiego potrzeba kompetencji, ale do pewnych zawodów, gdy jest chęć to wystarczy 1-3 miesięcy praktyki. Poza tym gdzie napisałem, że ktoś nie jest godny szacunku? No gdzie? Wy macie obsesje na tym punkcie.

No i co Kaczyński i PiS z tym zrobią?

Nikt tu nie piszę o PiS, czy PO i po co ta Twoja z czapy wzięta ideologia chłopie.

Piszemy jeśli już to o pewnych złych skutkach różnych decyzji z ostatniego ćwierćwiecza.

Sly interpretuje to w inny sposób, ze swojego punktu widzenia czy też swojego środowiska.

Przecież nikt nie neguje, że bywa lepiej i dobrze ale i daleko jeszcze w większych obszarach o samozachwyt czy też błogosławienie błedów jakie popełniano i dalej się popełnia.

Wy macie obsesje na tym punkcie.

Co znaczy Wy ;)

Spora grupa ludzi ciężko pracujących ma z tym problem ale czy też nazwałbyś to obsesją?

Co znaczy Wy ;)

Wy tzn fani PiS-u na tym forum. Chyba nie wypierasz się swojej partii i jej ideologii?

"wy' oznacza pogardę dla plebsu, tak jak ta co mowila ze za 6tys zl to idiota,albo złodziej pracuje.

To tylko w twojej głowie.

Najpierw poczytaj o tej i o tych 6 tysiącach a potem napisz coś mądrego. PiS też ma z tym problem.

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

A mnie się nie podoba,że w Polsce to ateista musi ukrywać swoje poglądy,że kobiety mają równe prawa tylko teoretycznie,że panoszy się KK utrzymywany przez państwo,że toleruje się patologie w rodzinie pod hasłem jej "tradycyjności",że państwo chce decydować o tym kto z kim i jak chce żyć.To właśnie jest polski zaścianek czyli hipokryzja i kołtuneria podpierająca się pseudonarodową ideologią.I tego się wstydzę a eurofobom nic do tego.

Pierd** kolego. Dosadnie, ale inaczej tego jednym slowem nie da sie skomentowac. Ateista nie ma pogladow religijnych gdyz w nic nie wierzy. Kobiety maja rowne prawa, tradycja to wartosc. Zgadzam sie z Toba w jednym ze Panstwo za bardzo sie wtraca, i ze traktuja Cie czesto z gory. Jednak to homosoviektukus, cos co tzw. liberalna Polska po PRL zna bardzo dobrze. Postkomunizm zrecznie sformatowal myslenie, w tym tzw. wyzsze klasy sredniej ktora obstawia rozne instutucje panstwowe. Poza tym to watek nie o tym. ;)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Wy tzn fani PiS-u

Co do tego mają jacykolwiek "fani"?

Przecież nie o to chodzi.

Może napiszesz skąd w takim razie wzięła się w ostatnich wyborach taka ilość "fanów" PiS skoro dotychczas było po prostu fantastycznie.

Może jednak nigdy nie było, nie jest i długo nie będzie fantastycznie poza fantazją co nie których.

Dyskusja z pislamem nie ma sensu. I tak nie zrozumieją argumentów. Szkoda czasu.

a propos kasy i pracy

Dobra Zmiana ...dla swoich

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Kolego tomek7776, może lepiej pisz o rzeczach, o których masz jakiekolwiek pojęcie.

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

a propos kasy i pracy

Dobra Zmiana ...dla swoich

Ośmiornica się rozrasta.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.