Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

a powyżej TK już się nie da w zawodowej hierarchii zajść.

Czemu myślisz, że o karierę tu chodzi ;)

czysto polityczne i nie zdarza się by sędzia "prawicowy" zmienił poglądy na "lewicowe" i odwrotnie

Oczywiście.

Tylko u nas nie chodzi o poglądy.

Trudno uznać, że "kropka" i PO mają jakieś poglądy. SLD zmieniając poglądy pozostało bez nich.

Peesel? Hmmm...zależy jak wiatr zawieje.

Z tą dożywotniością takoż, bo wprawdzie kadencja jest dożywotnia ale można w każdej chwili zrezygnować.

Oczywiście.

Jak życie pokazało nawet Papież może.

Nasz funkcjonował dość sprawnie do momentu objęcia władzy przez PiS

No tak bo PO przeprosiło za "przypadkowy błąd czerwcowy".

"TK funkcjonował dość sprawnie" - dla mnie bomba.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

No tak bo PO przeprosiło za "przypadkowy błąd czerwcowy".

Doczekamy i to szybko, że i PiS będzie musiał odszczekać "błąd ustawy naprawczej" i "nominację" 3 sędziów. I doskonale obaj to wiemy.

Wybory na sędziów SN w USA też są czysto polityczne i nie zdarza się by sędzia "prawicowy" zmienił poglądy na "lewicowe" i odwrotnie. (...)

Polityczne i światopoglądowe nie znaczy partyjne. PiS po mistrzowsku narzucił swoją narrację wmawiając wszystkim "partyjność" sędziów. Dotychczasowe wyroki TK pokazują, że w zdecydowanej przewadze byli sędziowie o konserwatywnych poglądach religijno-obyczajowych, z wdzięcznością wobec partii która ich nominowała bywało różnie.

Jestem Europejczykiem.

Oczywiście.

Tylko u nas nie chodzi o poglądy.

Trudno uznać, że "kropka" i PO mają jakieś poglądy. SLD zmieniając poglądy pozostało bez nich.

Peesel? Hmmm...zależy jak wiatr zawieje

W wypadku pisiorów rzeczywiście trudno mówić o zmianie. Bo żeby poglądy zmienić trzeba jakieś mieć. KTM to nie poglądy.

PiS po mistrzowsku narzucił swoją narrację wmawiając wszystkim "partyjność" sędziów.

Wmówienie czegokolwiek swoim zwolennikom to żadne mistrzostwo. A zwolennicy PiS to nie wszyscy.

niedowład umysłowy Macierewicz coś wczoraj wspominał o odszkodowaniach dla rodzin smolenskich. czy oni znowu dostaną jakieś odszkodowania? jeżeli to prawda to jest to odlot.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Staram się od pewnego czasu unikać polityki , ze szczególnym uwzględnieniem wypowiedzi PiS manów, sami rozumiecie - życie ma się jedno , szkoda zdrowia. Ale zaciekawiłem się i przeczytałem całą wypowiedź . To jest naprawdę kuriozum światowe. Czy istnieje np. w EU jakiś inny polityk , i to de facto rządzący krajem , który regularnie obraża tak na oko ponad połowę swoich współobywateli ? Wyobrażacie sobie na przykład Tuska, żeby powiedział oficjalnie o zwolennikach PiS-u że są gorszego sortu ? Ostatnim znanym powszechnie przypadkiem był chyba niejaki Hitler, który część obywateli własnego kraju oficjalnie uznał za gorszych i zamknął w obozach.

Takich ludzi nigdy nie powinno być przy władzy.

Podobnie jaki PO, która ponosi wielka odpowiedzialność za obecne status quo. A język tez mieli piękny - np. słynna mowa R. Sikorskiego z 2007 roku: "Jeszcze jedna bitwa, jeszcze dorzniemy watahy, wygramy tę batalię!".

Ten sam polityk popisywał sie również dowcipami o Obamie w takim stylu: "Wiedzą państwo, że Barack Obama ma polskie korzenie? Tak, jego dziadek zjadł polskiego misjonarza".

Pierwszy przykład mógł być odczytywany jako nawoływanie do przestępstwa i kojarzy się ze zjazdami pewnej niemieckiej partii z pierwszej połowy XX wieku. A przecież słowa te padły w czasie kampanii wyborczej na spotkaniu PO. Drugi przykład ma niewątpliwie rasistowski podtekst.

Po 1989 roku bardzo zaostrzył się język polityki w Polsce. Winę za to ponoszą środowiska postsolidarnościowe. Najpierw był to środek walki z PRL-em i postpeerelowską lewicą, a w końcu stał się normalnością. Teraz obrzucają się nim dawni przyjaciele z PiS i z PO.

Gdyby to dotyczyło tylko polityków, to jeszcze pół biedy. Niestety. Politycy skutecznie zaszczepili to całe zło w społeczeństwie.

Jak to?To sądy nie są niezawisłe?Jak Trybunał?A nijaki Sienkiewicz cóś wspominał o Polsce,że istnieje tylko teoretycznie.Kurde może to prawda jest?

Są (chyba) :-). Duda jest zależny. Od "rodziny". PiS rodziny. Jak na Sycylii.

Zmiana nastąpiła, na stanowiskach. A czy na dobre, się okaże, po odprawach ich poznacie ...

Dla PiS-u dobra. Wreszcie dorwali się do koryta.

Sienkiewicz cóś wspominał o Polsce,że istnieje tylko teoretycznie.Kurde może to prawda jest?

Możliwe że teraz rozpoczyna się "zależność" niektórych wodzów polskich od Rosji. Widać to było w oczach Antoniego smoleńskiego.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Shane 13 kwietnia TVP. Film "Krew Meczennikow". Polecam sobie zapisac i zobaczyc.

Plus

Biorę taksówkę, żeby dostać się na duży bazar, położony przy naturalnie żyjącej Odrze. Pytam taksówkarza, czy ma kursy do Frankfurtu i czy wiózł imigrantów. – Jeżdżę do Frankfurtu. Panie, co tam się dzieje! We Frankfurcie i okolicach jest około 4000 tych uchodźców. Dali im jeden hotel, nazwali go Ramadan i już jest cały zrujnowany. Tak samo dostali kilka wieżowców w centrum Frankfurtu, i nędza. Chodzą po okolicznych osiedlach, kradną, słyszałem, że do mieszkań się wpychają. Na klatkach schodowych już gwałcą. Niemcy, sterroryzowani, w domach siedzą. Nie zostawiają swoich mieszkań pustych, bo się boją – relacjonował taryfiarz.

Zadaszone pasaże handlowe osłaniają handlarzy i towar przed mżawką. Wśród asortymentu dominują papierosy, mięso, nabiał, odzież i …płyty CD i DVD. Z niedowierzaniem podchodzę do sprzedawcy płyt, albowiem tego w centrum kraju nie widziałem z 10 lat. Odkąd Internet trafił pod strzechy, już nie wydaje się pieniędzy na muzykę czy film. Wszystko jest online i dostępne, legalnie bądź nie. – Wie pan, że w Niemczech Internet mają całkowicie ocenzurowany? – informuje mnie sprzedawca. – Tam nie ma nic dostępnego na youtubie ani takich portali, jak u nas, że możesz obejrzeć film w sieci. Mój znajomy, jak raz obszedł ich zabezpieczenia, dostał rachunek na 1800 euro. Niemiec grzecznie maszeruje do sklepu lub przyjeżdża do nas. A my mamy same nowości – objaśniał.

I na co te wszystkie echelony, inwigilacje i etaty w specsłużbach, jak byle kto może wedrzeć się do kraju i bezkarnie terroryzować okolicę? Spacerując po bazarze, zastanawiałem się, czy cenzura w sieci nie ma też podłoża politycznego, bo permanentna inwigilacja niby-zwalczająca piractwo eliminuje też treści politycznie niepoprawne, tak jak to miało miejsce z kilkudniową ciszą wobec wydarzeń sylwestrowych w Niemczech.

Jedna z bocznych alejek ryneczku zdominowana jest przez zakłady fryzjerskie, obok znajduje się pasaż gastronomiczny, w którym Hans może zjeść sznycel, kiedy fryzjerki czeszą jego żonę. Przy jednym z wejść dostrzegam pistolety gazowe, wiatrówki, spraye pieprzowe, kabury itd. Podchodzę do sprzedawcy, pytam, czy ten towar przygotował na zbliżające się ciężkie czasy.

– Niemcy to kupują, nasi jeszcze nie. Chociaż słyszał pan, co tu w niedzielę się stało? Podskoczył taki jeden do bułgarskiego sprzedawcy i mu bekhendem z kastetem w twarz przymierzył. Bułgarzy, ale i nasze chłopaki, chcieli go dorwać, to się schronił na stacji benzynowej i policja musiała go w kordonie stamtąd wyciągać. U nas jeszcze jest spokój, ale co się u Niemców dzieje! Merkelowa oszalała! Wie pan, jak teraz nazywają Berlin i te wszystkie miejsca, gdzie ona umieściła Arabów? Sralnie! Wchodzą tacy do sklepu czy do marketu, wynoszą towar i jeszcze sr**ą, gdzie popadnie! Widzę po ludziach na bazarze, że mniej ich przychodzi, bo pilnują swoich domów. A Niemcy to zupełnie nieporadni życiowo, jak jest zmiana czasu, przychodzą do mnie, żebym im zegarki przestawiał. Zupełne galarety. Tutaj na bazarze jakiś czas temu dwóch Arabów podeszło do Niemców, jak jedli w barze. Jeden wsadził Niemce palec do zupy, a drugi rozpinał sobie rozporek. Właściciel tego baru z chłopakami od razu ich wyj…ł z bazaru.

– Polaków nie zaczepiają? – pytam. – Jak się tylko pojawili, od razu Straż Graniczną na moście postawili i ich wyłapuje. Ale niektórzy już mają pobyt i policja nic nie może zrobić. Na razie nie przychodzą licznie, bo dostali prosty komunikat od naszych chłopaków, żeby tu się nie pojawiali. Oni się nas boją. Tak samo jak Ukraińców, gdy coś tam któryś próbował, to od razu reakcja. Nie tak jak u Niemców. Oni zupełnie nie wiedzą, co trzeba robić w takiej sytuacji. Dlatego oni na Niemców polują.

Dopytuję się, o jakich „naszych chłopaków” chodzi. – No, z klubów sportowych, kibice, narodowcy i inni, którzy zadeklarowali chęć pomocy. Sam, chociaż jestem po pięćdziesiątce, też bym poszedł. – Czyli to prawda, co się słyszy, że wzdłuż granicy po jednej stronie będą imigranci, a po drugiej komitety samoobrony? – Merkelowa chce zasiedlić nimi całe NRD, bo tam jest pusto. Nie ma ludzi, bo wyjechali, a my ich tutaj nie chcemy. Panie, to jest dzicz, mówią, że uchodźcy, a tak naprawdę nie wiadomo, a widać, jak się zachowują. I ja widzę to po Niemcach. Są przerażeni. U siebie tego mówić nie mogą, a u nas się rozklejają i żalą się na przykład fryzjerkom. Ale póki co, władza jest skuteczna. Chociaż głosowałem na Komorowskiego i na PO, to widzę, że po wyborach policja i Straż Graniczna naprawdę działa. No i wstyd mi, że te ku…y donoszą teraz na Polskę, i to do kogo, do Niemiec! A tam nie ma żadnej wolności słowa, jest terror poprawności politycznej. Mówią, że u nich normalność, ale ja żyłem w PRL i wiem, że to nie jest normalne, kiedy co innego ludzie mówią na ulicy, a co innego piszą w gazetach, a tam tak jest. Oni tutaj wiosną będą przyłazić i u nas będą ludzie, którzy będą ich pilnować – emocjonował się mężczyzna. W trakcie naszej dziesięciominutowej rozmowy, przerywanej uiszczaniem opłat i pytaniem po niemiecku o ceny gazu pieprzowego, pistoletów na gumowe kulki, paralizatorów, naliczyłem około 12 klientów.

Ukryta Zawartość

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Podobnie jaki PO, która ponosi wielka odpowiedzialność za obecne status quo. A język tez mieli piękny - np. słynna mowa R. Sikorskiego z 2007 roku: "Jeszcze jedna bitwa, jeszcze dorzniemy watahy, wygramy tę batalię!".

Ten sam polityk popisywał sie również dowcipami o Obamie w takim stylu: "Wiedzą państwo, że Barack Obama ma polskie korzenie? Tak, jego dziadek zjadł polskiego misjonarza".

Pierwszy przykład mógł być odczytywany jako nawoływanie do przestępstwa i kojarzy się ze zjazdami pewnej niemieckiej partii z pierwszej połowy XX wieku. A przecież słowa te padły w czasie kampanii wyborczej na spotkaniu PO. Drugi przykład ma niewątpliwie rasistowski podtekst.

Po 1989 roku bardzo zaostrzył się język polityki w Polsce. Winę za to ponoszą środowiska postsolidarnościowe. Najpierw był to środek walki z PRL-em i postpeerelowską lewicą, a w końcu stał się normalnością. Teraz obrzucają się nim dawni przyjaciele z PiS i z PO.

Gdyby to dotyczyło tylko polityków, to jeszcze pół biedy. Niestety. Politycy skutecznie zaszczepili to całe zło w społeczeństwie.

No dobrze, ale co to ma wspólnego z tym o czym ja napisałem ? Czy Sikorski opluwał masowo naród ?

Politycy obrzucali się błotem od dawna, to się zdarza też w innych krajach, przykre to ale nie wyjątkowe. Wyjątkowe jest to , że ktoś wyzywa współobywateli , w tym liczne grono uczciwych ludzi których cenię i lubię, i którzy doszli do czegoś w życiu talentem i ciężką pracą , od gorszych i podłych .

Bardzo to przykre że sobie niektórzy przypisują przynależność do tego sortu.....bardzo przykre że znów dają się dzielić ludziom celowo przeinaczającym to co powiedział Kaczyński.

"Kaczyński odniósł się tutaj do ludzi z politycznej sceny, z opozycji, która podburza nastroje i sieje za naszymi granicami zamęt. Wyraźnie zaznacza, że mówi o „niektórych”, tych z gorszego sortu, a nie o opozycji jako takiej...."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

No tak, dobry człowiek, wszystkich kocha a media (żydowskie zapewne) znowu przekręciły.

Potem Waszczykowski powtórzył w zmodyfikowanej wersji.

Potem Prezes poprawił, Duda poprawił, znowu Waszczykowski.

Ale przeciez nie słyszeliśmy tego, co słyszeliśmy, to nieprawda.

Bo przecież nikt nie wmówi nam, że białe jest białe a czarne jest czarne. Czy też na odwrót.

Jestem Europejczykiem.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

No dobrze, ale co to ma wspólnego z tym o czym ja napisałem ? Czy Sikorski opluwał masowo naród ?

Politycy obrzucali się błotem od dawna, to się zdarza też w innych krajach, przykre to ale nie wyjątkowe. Wyjątkowe jest to , że ktoś wyzywa współobywateli , w tym liczne grono uczciwych ludzi których cenię i lubię, i którzy doszli do czegoś w życiu talentem i ciężką pracą , od gorszych i podłych .

Ma to, że nie jest to nic nowego. Tak dzieje się od 1989 roku i nie jest to przywara PiS. Ciągle jakieś grupy społeczeństwa są stygmatyzowane, opluwane i traktowane gorzej. Akurat spotkało to "twoich". I dlatego biadolisz.

<br />Ma to, że nie jest to nic nowego. Tak dzieje się od 1989 roku i nie jest to przywara PiS. Ciągle jakieś grupy społeczeństwa są stygmatyzowane, opluwane i traktowane gorzej. Akurat spotkało to "twoich". I dlatego biadolisz.<br /> <br /> <br />

Ci "Moi" którzy poczuli się opluwani to zdaje się spora grupa .Ponad połowa narodu która nie popiera Kaczyńskiego . Podasz jakiś przykład kto i kiedy poza tym niewysokim gościem i jego współpracownikami wyzywał od "podłych" i "gorszych" , lub chociaż podobnie , tysiące naszych rodaków ?

<br />Bardzo to przykre że sobie niektórzy przypisują przynależność do tego sortu.....bardzo przykre że znów dają się dzielić ludziom celowo przeinaczającym to co powiedział Kaczyński.<br />

Chcesz nam wmówić, że jak Kaczyński mówi "Część społeczeństwa" to pewnie ma na myśli pięć osób ? Który to raz politycy PiS-u podobno mają na myśli coś innego niż wszyscy zrozumieli?

Załóżmy przez chwilę że te wszystkie wypowiedzi Kaczyńskiego, Waszczykowskiego czy Maciarewicza faktycznie są źle odbierane, a oni chcieli tak naprawdę wyrazić coś innego . No to co? Niedojdy i niemoty które nie potrafią wyrazić swoich myśli dorwały się do władzy ? Polityka to zabawa dla sprawnych intelektualnie .

Ale to powyżej tak naprawdę jest bez znaczenia bo oni doskonale wiedzą co mówią i po co. Podejrzewam że doszli do wniosku iż skłócenie i zróżnicowanie społeczeństwa jest im niezbędne do trwania.

Petru został dziś ograny przez prezesa jak dziecko. wyszedł i w egzaltacji mamrotał o zielonym swiatełku. niech ktoś weźmie młotek i mu przywali w głowę. przecież prezes ma nos dłuższy niż Pinokio, jak coś obiecuje.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Ci "Moi" którzy poczuli się opluwani to zdaje się spora grupa .Ponad połowa narodu która nie popiera Kaczyńskiego . Podasz jakiś przykład kto i kiedy poza tym niewysokim gościem i jego współpracownikami wyzywał od "podłych" i "gorszych" , lub chociaż podobnie , tysiące naszych rodaków ?

(...)

Wypowiadasz się w wątku "Polityka", a dajesz do zrozumienia, że nigdy nie słyszałeś podobnych wypowiedzi Tuska, Drzewieckiego, Niesiołowskiego, Bartoszewskiego, Biernackiego, Pałubickiego. Krzaklewskiego, Wałęsy, Giertycha, Moczulskiego, Michnika, Milewicz, Glempa czy innych. To może uzupełnij wpierw swoją wiedzę albo zajmij się czy innym.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

aż jaka to paskudna Europa, tylko dlaczego mieszka tam i pracuje parę milionów Polaków. a parę nastepnych się tam wybiera. do takiego paskudztwa, fuj!

Skoro Polska jest w Europie od co najmniej 966 roku, w UE od 2004 roku - to Polacy mają prawo czuć się wszędzie w Europie, jak u siebie. To, że nadal traktuje się ich gorzej niż Muzułmanów, źle świadczy o Europie.

Petru został dziś ograny przez prezesa jak dziecko. wyszedł i w egzaltacji mamrotał o zielonym swiatełku. niech ktoś weźmie młotek i mu przywali w głowę. przecież prezes ma nos dłuższy niż Pinokio, jak coś obiecuje.

Nie żartuj. Przecież Petru nie wierzy Prezesowi, ale nie może powiedzieć, że z góry zakłada pułapkę, bo wtedy będzie, że opozycja nie chce rozmawiać itp.

Jestem Europejczykiem.

W polityce jest jedna żelazna zasada. Nie ważne co się mówi, ważne co się robi.

Owo spotkanie z opozycją na które zdecydował się prezio pod naciskiem głównie zagranicy to pic na wodę. Pic mający owej zagranicy przekazać sygnał, że rozpoczęto "dialog polityczny". Guzik prawda, niczego nie rozpoczęto. Nasza opozycja doskonale wie, że żadnego dialogu nie będzie i PiS by "zmiękł" musi zostać do tego po prostu zmuszony. Zmuszony, nie skłoniony czy przekonany. Nie będzie żadnego kompromisu, ustępstw, targów czy kompromisu ze strony opozycji. Nie leży to po prostu w jej interesie. A czas działa na korzyść opozycji, nie PiSu, działa też na korzyść TK. Czym dłużej trwa spór, tym w bardziej spektakularny sposób PiS będzie musiał swoje odszczekać. Prezio pewnie liczy na jakiś cud i że się rozejdzie po kościach. Nie rozejdzie, więcej czym będzie więcej kontrowersyjnych ustaw (jak np. ta o obrocie ziemią rolną) tym pole dla manewru i dla opozycji i TK większe.

nie żartuję, sam go o to zapytam w sobotę, bo przyjeżdża do Wrocka. nie jestem zwolennikiem zachowań koncyliacyjnych wobec człowieka, który dyma 3\4 Polski

tak samo myslę

preziowi nigdy nie należy wierzyć ile razy nas w bambuko przed wyborami itp podobnymi imprezami robil

shane

trzymam kciuki :)na solny.... ;)

a na końcu przyjdzie ....:)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

gorzej niż Muzułmanów,

co ty nie powiesz? byłem ostatnio w Monachium, piekne miasto, znajomi chwalą sobie niemieckich pracodawców, nikt ich nie wykorzystuje, nie porównuje do Muslimów. ponieważ są specjalistami- pielegniarka i elektryk, mają taką sama stawkę jak Niemcy

Spokojnie, KK może handlować ziemią. Niedługo handel w niedziele też będzie się mógł odbywać tylko w kościołach (mówią, że Jezus wyrzucił kupców ze świątyń, ale to był jakiś Żyd, czyli nie nasz Chrystus, którego matka pochodziła przecież z Torunia). Zabierzemy się też za aborcje i może wreszcie wprowadzimy do kodeksu karnego przestępstwo homoseksualizmu. Pomogą nam tutaj prawnicy z Ugandy.

Pisuarom się nie dziwię, dług jest dług i muszą go spłacać. Dziwię się naszemu KK. Doskonale w końcu wiedzą, że im więcej im teraz pisiory dadzą tym więcej im następcy odbiorą...

<br />Wypowiadasz się w wątku "Polityka", a dajesz do zrozumienia, że nigdy nie słyszałeś podobnych wypowiedzi Tuska, Drzewieckiego, Niesiołowskiego, Bartoszewskiego, Biernackiego, Pałubickiego. Krzaklewskiego, Wałęsy, Giertycha, Moczulskiego, Michnika, Milewicz, Glempa czy innych. To może uzupełnij wpierw swoją wiedzę albo zajmij się czy innym.<br /> <br /> <br />

Nie, nie słyszałem. Żaden z przez Ciebie wymienionych nie obrażał dziesiątki tysięcy współobywateli. Podaj konkretny przykład.

Też się wypowiadasz w wątku Polityka to może uzupełnij wpierw swoją wiedzę lub zajmij się czymś innym, bo argumentów to Ci ewidentnie brakuje.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.