Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

WPROST wie, co pisze. A jak nie wie, to podsłucha:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

To odwieczna-obecna-stała przywara lewaków...obca mnie.

Mogę napisać, ze nie lubie czekolady, choć po mojej posturze od razu widać, że kłamię. Ale napisać mogę.

Na nic innego nie zasługujecie...Adalbercie...bez względu na to ilu Was tam jest

Nie o to czy zasługujemy czy nie idzie. Idzie o to, że oprócz ostatnio wyjątkowo durnowatej ropagandy i wycieczek osobistych na nic innego Cię nie stać. Nie potrafisz nic mądrego napisać to sobie dorabiaj teorie, że nie bedziesz rzucał pereł przed wieprze. Nic innego nie pozostało.

Nic to Adalbarcie...słońce zaszło, a intelekt wzejdzie Tobie jutro...poradzisz sobie.

Mnie choć wzejdzie...

czy zasługujemy

Megaloman.

Mnie choć wzejdzie...

To wada jeśli działa tylko w cyklu słonecznym.

Zimą nie da się z Tobą w ogóle pogadać.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Znaczy, że emerytura w klimacie ciekawszym jak angielski już ich przestała rajcować. A przynajmniej stała się dużo mniej dostępna właśnie dla tych mniej zmożnych którym Britex tak się spodobał. Interesujące rozumowanie.

Nie masz bladego pojęcia o największej inwestycji w sektorze energetycznym w Europie, inwestycji o kapitalnym znaczeniu geopolitycznym i geostrategicznym i chcesz by ktokolwiek traktował Cie poważnie w wątku o polityce i to jeszcze właśnie europejskiej?

Jak widać nie znam się za bardzo na tym. Odpowiadam teraz, bo przegapiłem twoje pytanie. Coś tam przeczytałem, coś tam usłyszałem i tak sobie piszę, ale geopolityką europejską w ogóle się na co dzień nie interesuję. Co w związku z tym powinienem wiedzieć?

Unikałem określenia megalomana na określenie tego co ostatnio wypisujesz, ale skoro sam zacząłeś to drązyć... Żeby ta Twoja megalomania, te wypowiedzi z pozycji tryumfatora, to odnoszenie się do innych o odmiennych poglądach politycznych miało jakieś reane podstawy starałbym się to choć zrozumieć. Ale jest to tylko poza mająca przykryć rzeczywistą pisiarską mizerie w każdej możliwej dziedzinie która tkną. Buta jest metodą, ale tylko wtedy gdy się do niej jakiekolwiek podstawy. Inaczej jest tylko smieszna i żałosna.

To wada jeśli działa tylko w cyklu słonecznym

Choc tylko w cyklu słonecznym to działa. Niestety nie mogę, nad czym prawdziwie boleje stwierdzić by działała u Ciebie choć w takim cyklu. Nie wiem czym to spowodowane, ale z autentycznym niepokojem musze pokusić się o podejrzenie, że u Ciebie ostatnio permanentna noc polarna. Zmiane klimatu doradzam, może pomoże...

Tylko że Brytyjczycy byli na tyle mądrzy żeby mieć swoje tabloidy. Drugim wyjaśnieniem może być spisanie przez Niemców Wielkiej Brytanii na straty - żeby się pozbyć hamulcowego i zaprowadzić swoją dominację w węższym gronie, za to bez większych przeszkód.

PS. U nas tabloidowa propaganda nie skupia się wcale na nachalnej propagandzie niemieckości i unijności. Oni raczej promują "nowoczesność" mającą rozbić rodziny, oraz wzmacniać pożądanie rzeczy bliźniego swego. W ten sposób zamiast jakoś zorganizowanego narodu będą mieli przeciwnika podzielonego i skłóconego wewnętrznie, którym łatwo jest rządzić.

Przepraszam, ty to piszesz tak na poważnie???

A kto jest gwarantem bezpieczeństwa szczelności takiej rury? Tzn. że nie pęknie taka rura co tydzień?

Technologia wykonania oraz kontrola jakości.

Kolega zawodowo czym się zajmuje, że takich rzeczy nie wie?

Jestem Europejczykiem.

Jak Ruskie będą chcieli sprzedać Niemcom gaz czy ropę, to se nasze buforowe i tranzytowe położenie można w Du*ę wsadzić, bo jak będziemy marudzić to Ruskie rurę położą na dnie Bałtyku. Za Niemieckie pieniądze.

I co im zrobisz?

OIDP, to akurat tu można było zrobić, kładąc wcześniej naszą rurę do Norwegii - z tym, że komuch Miller storpedował.

A znasz choć jednego brytyjskiego producenta samochodów który z niemieckich diesli korzysta?

Ani RR ani Bentley (też niemieckie) jeszcze diesli w ofercie nie mają.

Znasz w ogóle jakiegokolwiek brytyjskiego (własnościowo) producenta samochodów?

20% niemieckiej produkcji samochodów idzie do UK, to Niemcy za wysoko nie podskoczą.

Chyba nic się nawet o uszy nie obiło...

No ale czytelnictwo w Nadwiślańskim Kraju spada od lat nieubłaganie.

Za to pisarstwo ma się w najlepsze , zresztą swoistym ewenementem dzisiejszych czasów jest to , że obecnie większość ludzi pisze, niźli czyta książki, nawet ci , których bym nigdy o to nie podejrzewał, ale przez grzeczność pozwolę sobie nie wymieniać ich nazwisk, serdecznosci Jello .

P.S.

I ku przestrodze:

"Pisaniu książek nie ma końca, a nadmierne czytanie męczy ciało".

Piotr

Zdycha, zdycha od przynajmniej 30 lat i jakoś zdechnąć za cholerę nie może. Oczywiście, że nie mają ani własnych elit i polityków, społeczeństwa są tak zidiociałe, że nie wiedzą, że ich własne biurokracje są na niemieckim garnuszku (jak potworne pieniądze to musi Niemcy kosztować) i to wszystko padnie z hukiem za sprawą imigrantów, jak się domyślam. muzułmańskich. Te ponad 100 mln ludzi to sami kretyni, nie mający o niczym pojęcia. Teorie spiskowe moze są i interesujące, ale rzadko prawdziwe...

To jest prosta obserwacja - o ile jeszcze 10 lat temu Francji wydawało się że trzęsą Europą razem ze swoim pachołkiem - Niemcami, o tyle dziś są pogrążoną w strajkach dziurą, i odpuścili sobie jakieś większe ambicje, a główny ośrodek decyzyjny UE jest w Berlinie.

Andrzej Celiński na FB:

"Brexit nie jest katastrofą dla nas Polaków, katastrofą jest to, że w takim momencie i wobec tych wyzwań mamy taki rząd i takiego prezydenta, jakich wybraliśmy. Na miarę ge-esu w niewielkiej gminie, a nie na miarę Polski. W czasie nowych rozdań my sprzątać będziemy okruchy opuszczając stół rokowań. Kto w chwili kryzysu potrzebuje marudy? Czego prezydent gratuluje Cameronowi, małości? Brakuje nam jeszcze tylko Trumpa do kolekcji. Też zdaje się im bliższy niż kandydatka demokratów. Doczekaliśmy się przywództwa na własną miarę."

Wykopaliska na Wawelu?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Użytkownik misiomor dnia 24.06.2016 - 17:36 napisał

Tylko że Brytyjczycy byli na tyle mądrzy żeby mieć swoje tabloidy. Drugim wyjaśnieniem może być spisanie przez Niemców Wielkiej Brytanii na straty - żeby się pozbyć hamulcowego i zaprowadzić swoją dominację w węższym gronie, za to bez większych przeszkód.

PS. U nas tabloidowa propaganda nie skupia się wcale na nachalnej propagandzie niemieckości i unijności. Oni raczej promują "nowoczesność" mającą rozbić rodziny, oraz wzmacniać pożądanie rzeczy bliźniego swego. W ten sposób zamiast jakoś zorganizowanego narodu będą mieli przeciwnika podzielonego i skłóconego wewnętrznie, którym łatwo jest rządzić.

Przepraszam, ty to piszesz tak na poważnie???

Paranoiczna analiza rzeczywistości zawsze jest śmiertelnie poważna.

Za to pisarstwo ma się w najlepsze , zresztą swoistym ewenementem dzisiejszych czasów jest to , że obecnie większość ludzi pisze, niźli czyta książki, nawet ci , których bym nigdy o to nie podejrzewał, ale przez grzeczność pozwolę sobie nie wymieniać ich nazwisk, serdecznosci Jello .

P.S.

I ku przestrodze:

"Pisaniu książek nie ma końca, a nadmierne czytanie męczy ciało".

Które książki masz na myśli?
OIDP, to akurat tu można było zrobić, kładąc wcześniej naszą rurę do Norwegii - z tym, że komuch Miller storpedował.

Zgadza się, ale to pieśń przeszłości niestety.

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

Głupi krok do przodu

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W przeciwieństwie do ciebie nie mam z tym problemu.

Obawiam się ,że ten półgłówek nie napisał tego tylko za pieniądze , on naprawdę w to wierzy :

Ukryta Zawartość

Właśnie swoim wpisem zrobiłeś z siebie publicznie idiotę. Ocena sytuacji taka, że Brexit będzie pożegnaniem się z hamulcowym i może być szansą na redefinicję Unii Europejskiej pojawia sie już od jakiegoś czasu. To, co pisze Żakowski nie jest ani dziwne, ani naciągane.

Jak nie rozumiesz dotychczasowej roli Polski , tego gdzie w szeregu stoimy , czym dla Niemiec i innych bogatych krajów EU jesteśmy to proponuje abyś nie zabierał głosu w dyskusji.

Tylko idiota wierzy w to ,że Merkel nie była przygotowana na wyjście UK z EU a skrajny idiota wierzy w to ,że konsultowała lub będzie konsultować cokolwiek z polskim rządem.

Redefinicja Unii Europejskiej (?) - weź mnie chłopie nie rozśmieszaj twierdzeniami ,że kiedykolwiek interes Polski czy pozostałych krajów EU będzie ponad partykularnymi interesami Niemiec.

Uśmiechy i uściski rąk przed kamerami i klepanie się po plecach jeszcze nikomu bytu nie polepszyły ale jak widać tacy jak Ty w takie gesty wierzą.

Mniej Żakowskiego a więcej używania własnego rozumu życzę.

Fanatyzm prezentowany na tym forum przez takich ludzi jak Ty czasami przesłania im zdrowy rozsądek.

Zanim następnym razem będziesz wyzywał mnie i innych ludzi od idiotów radzę się zastanowić bo samemu można wyjść na idiotę :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fanatyzm prezentowany na tym forum przez takich ludzi jak Ty

Fanatyzm zaczął się dużo wcześniej, ale "czujnie" tego nie zauważyłeś. Ci, którzy to zaczęli, stracili po prostu monopol.

Nawiasem mówiąc, nie widzę w powyższych wpisach fanatyzmu.

Andrzej Celiński na FB:

"Brexit nie jest katastrofą dla nas Polaków, katastrofą jest to, że w takim momencie i wobec tych wyzwań mamy taki rząd i takiego prezydenta, jakich wybraliśmy. Na miarę ge-esu w niewielkiej gminie, a nie na miarę Polski. W czasie nowych rozdań my sprzątać będziemy okruchy opuszczając stół rokowań. Kto w chwili kryzysu potrzebuje marudy? Czego prezydent gratuluje Cameronowi, małości? Brakuje nam jeszcze tylko Trumpa do kolekcji. Też zdaje się im bliższy niż kandydatka demokratów. Doczekaliśmy się przywództwa na własną miarę."

d4d29467ef6f696ecd4f956e6e16846c.jpg

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.