Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Tak Was to polaryzuje, że podejrzewam za chwilę, niemożliwe będzie dalsze wspólne ciągnięcie tego Państwa...

Nie tak nas to polaryzuje tylko pisiarstwo świadomie i z premedytacją do takiej polaryzacji doprowadziło i gra nią dalej w najlepsze. Nie pomne zresztą jaki efekt miały podobne "zabawy" w przypadku i ZChN i LPR. I masz rację, za chwilę nie będzie możliwe żadne wspólne ciągniecie tego Państwa, tak jak obecnie PiS za nic ma WIĘKSZOŚĆ obywateli którzy na nie nie głosowali. A za chwilę ta większość odsunie raz na zawsze pisiarstwo od jakiegokolwiek wpływu na to co się w tym Państwie dzieje. I wtedy będziecie płakać jak to się was pomija i sekuje. Tylko pamiętajcie, że na własne życzenie, bo jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie.

Tomek

Nawet zakładając,że masz rację i że PiS robi to samo co PO ( z czym się nie zgadzam) to czemu nie atakujesz obecnej władzy z taką samą zajadłością jak tej poprzedniej?

to pytanie jest również do Grzegorza

Czy uważasz, że moja czy Twoja zajadłość coś zmieni? Czy nie widzisz, że obecny system polityczny jest niewydolny, nie służy społeczeństwu?

Może już zacząć mówić jednym głosem.

Nie widzę takiej możliwości.Bo różnimy się w diagnozie.Ale priorytetem w chwili obecnej jest obalenie PiSu aby zminimalizować straty.

Ale priorytetem w chwili obecnej jest obalenie PiSu aby zminimalizować straty.

Błąd. Jeżeli poprzednie dwa lata rządów PiS ludziom nie wystarczyły, to trzeba im dać cztery. Niech k... wreszcie zaczną myśleć kto za to wszystko płaci.

Na razie PiS zaliczył dużą porażkę. Przegrał z młodymi (przeważnie) kobietami. Trzeba wykorzystać tę okazję i drążyć dalej. Przecież celem strategicznym Prezesa "Drabinki" Kaczyńskiego jest wyprowadzenie Polski z UE. Twardy elektorat zostanie na swoich pozycjach, ale młodych można mobilizować. Oczywiście, nie zrobi tego ani PO ani Nowoczesna. Za bardzo są przywiązani do starego modelu polityki. Potrzebna jest nowa formacja, która nie będzie bała się świata.

Nie widzę takiej możliwości.Bo różnimy się w diagnozie.Ale priorytetem w chwili obecnej jest obalenie PiSu aby zminimalizować straty.
To gdzie byłeś przez ostatnie osiem lat? Nie przeszkadzało Ci okradanie państwa, czyli nas wszystkich?

Właśnie padają insynuacje pod adresem PO co do tych helikopterów z Francji...

kupowanych przez PO rzekomo zdecydowanie drożej niźli inne tego typu przetargi...

Czekam na dowody.

Jeśli będą, należy obciąć po łapie poprzedniej ekipie, jeśli kłamstwo tej ekipie.

Za jakiś czas zrobi się normalna polityka...

Tym razem Adalbert chyba też zrozumiał...?

Niech k... wreszcie zaczną myśleć kto za to wszystko płaci.

Nie licz na myślenie. Odwrócą się od Pisiorków, jak ci przestaną rozdawać, a zaczną brać. A po kilku latach o wszystkim zapomną i znowu zagłosują za jakimiś oszołomami, którzy im obiecają gruszki na wierzbie.

Myślenie w dużej części naszego społeczeństwa to niepopularna czynność.

Minął rok rządów które na swoich sztandarach wyborczych wypisały ukrócenie złodziejstwa i złodziei ukaranie. Ilu tych których pisiarstwo nazywało złodziejami siedzi? Ilu ma choćby procesy? Zero, null. Insynuowano poprzednikom wszelkie możliwe zbrodnie i bezeceństwa i wyłącznie na insynuacjach i kłamstwach wyborczych się skończy. Był niesławny "audyt" rządów PO/PSL? I co? Ano nic, zupełnie nic, bo z gówna bicza nie ukręcisz...

Też z utęsknieniem czekam wyjaśnienia tej kolejnej dętej od początku do końca "afery" ze śmigłowcami. Tylko, że tego wyjaśnienia nie będzie, bo nie ma żadnej afery, jest tylko zapotrzebowanie polityczne na rozróbę, zapotrzebowanie na "pokrycie" i odwrócenie uwagi od ostatnich "sukcesów" PiS w każdej możliwej dziedzinie.

Nie pierwszy, drugi czy trzeci i z pewnością nie ostatni raz taka "afera" wybucha. Ale czekam cierpliwie, czekam szczególnie na stanowisko żabojadów i na informację ile to za zerwanie kontraktu zapłacimy. Bo za widoczną dla każdego dziecka próbę Maciarewicza wpełźnięcia do dupy jankesom zapłacimy i to słono. Mimo, że pisiarstwo twierdzi i będzie twierdzić, że nie ma żadnych kar za kontraktu zerwanie. Założę się o każde pieniądze, że nie będzie ani żadnej afery z jakoby przepłaceniem za Caracale, ani tym bardziej nie będzie afery z kolejną kłamliwą propagandową zagrywką PiS. Nie będzie i za następnego rządu, bo ten będzie miał na kopy dużo poważniejszych wpadek pisiarstwa niż jakaś tam "afera" ze śmigłowcami.

Ale czego się spodziewać po ekipie, która sama powinna się posadzić...

Mało to afer od Porozumienia Centrum...

Przecież całe to partyjniactwo jest wzajemnie umoczone i nic sobie nie zrobią...

PO/PSL nie doszła do władzy jedynie w oparciu o totalną negację poprzedników i obiecywanie gruszek na wierzbie. Nie musiała zresztą po takie środki sięgać bo pisiarstwo samo się wystarczająco wtedy skompromitowało. Ale przez te 8 lat Tusk dotrzymał niepisanej umowy, że nie rusza się poprzedników. Nawet i tylko werbalnie. PiS nie dość, że z hasełek, ze PO rozkradło Polskę zrobił sobie lajtmotiw kampanii wyborczej, to jeszcze już za rządów dalej na tym jedzie i eksploatuje. Nie posunie się dalej bo doskonale wie, że realne wsadzenie kogoś do pierdla poskutkuje dokładnie tym samym. Mam za to spore wątpliwości, czy kolejna ekipa będzie dalej zasadę stosować, pomna tego, że Tusk mógł zgnieść PiS, ale tego nie zrobił. Nie dlatego od niej odstąpią, że będą czyści jak łza i nie będą się niczego bać. Nie będą i będą się też bali, ale nie pozwolą już sobie by PiS czy jego pogrobowcy zafundowali kiedykolwiek powtórkę z 2005. PiS doprowadził do niebywałej brutalizacji życia politycznego w Polsce i to on będzie tej brutalizacji pierwszą ofiarą. Zgodnie z chińskim przysłowiem: jak złapałeś już węża to mu urwij głowę.

Potrzebny nowy model zarządzania.

A głosując na PiS spodziewałeś się innego modelu niż ten który jest obecnie? Autentycznie spodziewałeś się czegoś innego poza TKM?

Wybierana przez społeczeństwo Rada "Starszych", przecież pisałem...

Ta podpisywałaby kontrakty na zarządzanie państwem wyłonionymi z konkursów osobami.

Odpowiedzialność wszystkich taka jaka mamy w naszych firmach, my ludzie pracy...

To do Wojciecha.

Mam rozumieć Tomaszu, że głosowałeś na PiS z pełną świadomością tego, ze doprowadzi on nasz system ekonomiczny i polityczny do zapaści i ruiny, po to by z tych popiołów i zgliszcz mógł się wyłonić jakiś inny, dużo lepszy i sprawiedliwszy? Chapeau bas!. Dużo na tym forum widziałem już Wallenrodów i prób wywracania kota ogonem, ale muszę przyznać, że takiej jeszcze nie. Moje uznanie.

Drogi Adalbercie, myśl sobie o mnie co tylko chcesz, to Twój wybór, Twoja ocena.

Potrzebna jest nam zmiana. Poprzedników i ich możliwości już znamy, ponieważ to za mało i robił się zastój nastąpiła zmiana. A zmiana jest nieuchronna.

Należy wyciągnąć jakieś w wnioski. Mój jest taki, że system wymaga zmiany. Chociaż teoretycznie powinien się sprawdzić, praktyka... sami znacie...

Ta podpisywałaby kontrakty na zarządzanie państwem wyłonionymi z konkursów osobami.

Odpowiedzialność wszystkich taka jaka mamy w naszych firmach, my ludzie pracy...

To do Wojciecha.

Przecież mamy Radę Starszych. Obraduje na Nowogrodzkiej.

Jestem Europejczykiem.

To jeszcze tylko powiedz ja będzie rekrutowany syndyk masy upadłościowej.

Nie licz na myślenie. Odwrócą się od Pisiorków, jak ci przestaną rozdawać, a zaczną brać. A po kilku latach o wszystkim zapomną i znowu zagłosują za jakimiś oszołomami, którzy im obiecają gruszki na wierzbie.

Myślenie w dużej części naszego społeczeństwa to niepopularna czynność.

SLD już nigdy do władzy nie dojdzie i PiS czeka to samo.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.