Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

ale porządki z czym? z misiewiczami? czy też z tym, że koleś a'la dyzma ze słabą legendą zostaje wiceministrem MSZ?

poza tym ja się pytałem dlaczego nie chcą zmienić konstytucji a ty mi tu o porządkach.

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

kolega nie tylko wie co znaczy dystynkcja ale i dystynkcje i dystynktywny. Kolega za to jest pewien, że Ty bladego pojęcia nie masz co to znaczy, bo poezja Herberta to dla takich jak Ty, to jak fizyka molekularna dla aborygena. Kolega też nie może się powstrzymać od śmiechu jak widzi gdy ktoś, co to ledwo nożem i widelcem próbuje z wiadomym skutkiem używać szczypiec do homarów przy jedzeniu kartofli..

co to dystynktywny?

Napoleon Wielki zwiedzając Poznańskie rzekł: ziemniak to przedziwna roślina- unosząc się nad znaczeniem grula dla aprowizacji armii

Tedy chwała kartoflom!

Zaś spożywanie homara jest obrzydliwe- ręcami bleeee

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

TK jest organem konstytucyjnym zgodnie z konstytucją z 1997 r.

Przyjętą w referendum konstytycyjnym! A nie w Sali Kolumnowej po posiedzeniu Partii, przy nieznanej liczbie posłów i nie-posłów.

Ayran, pisdnięci jak ich określasz niech lepiej nie biorą się za konstytucję...

Musielibyśmy przed rozpoczęciem pracy odbyć pacierz a na ścianach wysiałyby krzyże i portrety JP2...

Menadżerami byliby aparatczykowie z PO, PSL czy PiS ale ściągane pośpiesznie katechetki...

Sikorski, Tomasz Lis, Petru itp. zdrajcy, dwoją się i troją, by zniszczyć Polskę:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

ps. a gazeta , gazeta wyborcza (do której linkował wcześniej ayran) to już kompletny dezinformacyjny śmietnik

Ukryta Zawartość

kiedy ja linkowałem do wyborczej?

wcześniej to znaczy w styczniu 2014 r.?

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

Być może zmienią, ale na to potrzeba czasu. A co, myślałeś, że w rok temat ogarną?

Co zmienią ? Konstytucje? To może w końcu przestaniesz używać półsłówek i wyjaśnisz nam w jakiż to sposób PiS może ją zmienić nie dysponując w parlamencie konieczną do jej zmiany większością.

1. Uchwalą ustawę konstytucyjną na Nowogrodzkiej.

2. 15 minut później zatwierdzi ją Karczewski.

3. 25 minut później podpisze ją rejent.

4. 40 minut później opublikuje ją żąnt

5. 59 minut później wejdzie w życie z datą 30 dni wsteczną.

No w końcu PRL wrócił w całej okazałości.

Rząd zwołał manifestację prorządową,na której przemawia rząd i działacze partii rządzącej.

Kurde, nie wierzyłem, że te czasy wrócą.

Jestem Europejczykiem.

brawo Kraków! nie chcieli wpuścic kaczora i Terleckiego!

duży smog w Krakowie. To się rzuca na mózg

Bandyta Brudziński zagrzewa staruszków z Klubów Gazety Polskiej do boju. Mówi o warchołach podnoszących rękę na kochającą naród władzę.

Kabareciarze gryzą palce, że sami tego wcześniej nie wymyślili.

Jestem Europejczykiem.

Bandyta Brudziński zagrzewa staruszków z Klubów Gazety Polskiej do boju

Tworzy grupy uderzeniowe, na razie bez panzerfaustów, Na to jeszcze przyjdzie czas.

Kaczostarogend.

Prorocze słowa:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

straż marszałkowska spisuje posłów w sejmie. jak ich wyprowadzą siłą to rewolucja! siedziba pisuarów 500m od mojej chałupy. będzie komu kamieniem przywalić.

Teraz? Poważnie?

Jestem Europejczykiem.

masz racje! zwłaszcza dziadkom po 60-tce!

jestem dziadkiem przed 60 hehe

jak ich wyprowadzą siłą to rewolucja! siedziba pisuarów 500m od mojej chałupy. będzie komu kamieniem przywalić

zrób procę i puknij się

rewolucja hahaha no nie

Zarządzenie nr 9 Marszałka Sejmu z dnia 9 stycznia 2008 artykuł 11 punkt 4 stwierdza:

Poza posiedzeniem Sejmu sala posiedzeń Sejmu pozostaje zamknięta. Wstęp na salę posiedzeń Sejmu przysługuje pracownikom Kancelarii Sejmu w celu wykonywania obowiązków służbowych. W obecności uprawnionego pracownika Kancelarii Sejmu wstęp na salę posiedzeń Sejmu przysługuje także osobom, o którym mowa w art. 43 pkt. 4, jeżeli jest to niezbędne do realizacji powierzonych im zadań.

Bulu napisał, a ony nie chcą wyjść

Poza posiedzeniem Sejmu sala posiedzeń Sejmu pozostaje zamknięta

Posiedzenie Sejmu trwało w sali posiedzeń., Grupa posłów z PiS wyszła do Sali Kolumnowej na naradę, nie wpuszczając posłów opozycji.

Opozycja czekała w sali posiedzeń, aż Marszałek odwoła swoje bezprawną decyzję o wykluczeniu jednego z posłów z posiedzenia.

wszyscy wiedzą o co chodzi

na razie jednak uchwalono budżet i nie ma powodu do przedterminowych wyborów

jak się PIS da złapać na kolejne prowokacje, być może tzw opozycja dopnie celu

zerwać sejm -takież to wolnościowe i... szlacheckie. Nie pozwalam!

"a spragniona publika

wszystko łyka i łyka"

Z tym uchwaleniem budżetu to wcale nie jest takie oczywiste. Kuchciński mógł zmienić miejsce posiedzenia, ale cała reszta jest już mocno wątpliwa (łagodnie mówiąc). Mamy też fakt któremu nikt nie zaprzecza, mianowicie odmowa sprawdzenia kworum.

W normalnym sądzie legalność uchwały głosowanej w takich warunkach nie utrzymała by się. No, ale mamy państwo PiS - Prezes locuta, causa finita.

Jestem Europejczykiem.

na razie jednak uchwalono budżet

Nieprawda.

Niezidentyfikowana grupa posłów i osób postronnych nieznanej liczby coś przegłosowała. Ten "budżet" nie wejdzie z życie.

Kuchciński mógł zmienić miejsce posiedzenia,

Zmiana miejsca posiedzenia jest obwarowana warunkami, żaden nie został spełniony. Nie było dyskusji ani mediów, nie policzono głosów, posłowie opozycji nie zostali dopuszczeni.

Budżet może być uchwalony nawet w marcu, nie było pośpiechu. Prezes sam się zaplątał we własne sieci.

Wiadomo, że nie lubi przyznawać sie do porażki.

Będzie działo.

Niezidentyfikowana grupa posłów i osób postronnych nieznanej liczby coś przegłosowała. Ten "budżet" nie wejdzie z życie.

Więc jak sądziłem- chodzi wyłącznie o przedterminowe wybory. Rzeczywiście- naiwność PIS-u jest wielka. A przecież już raz poszli na wojnę bez dostatecznych sił. I jesteśmy blisko powtórki

Nic nie poprawia mi tak humoru jak czytanie tych pokracznych, koślawych i jedynie pociesznych prób usprawiedliwiania kolejnej wpadki PiS przez jej tutejszych wyznawców. Te pseudointelektualne wygibasy, to udawanie, że deszcz pada mimo, że plują w gębę, to zaklinanie rzeczywistości, te żenujące jedynie próby odwracania kota ogonem i przenicowania na drugą stronę. Raz na jakiś czas, któremuś się wymsknie, zapewne przypadkowo i niechcący, że któryś tam pisiarz dał ciała, ale na co dzień, jak w pewnych kręgach - w zaparte, co by się nie działo i choć wszyscy widzą co jest grane, oni nawet na zdrowie matki przysięgną, że nie...

Więc jak sądziłem- chodzi wyłącznie o przedterminowe wybory

Błędny wniosek. Wystarczy reasumpcja w normalnym trybie.

Co do wyborów - niech PiS złoży dymisję i wygra następne wybory 81/19 %. Droga wolna.

Wpadka to będzie jak Sejm się rozwiąże. Była nocna zmiana, była wiosna 2007 i teraz mamy grudzień 2016. Żadnych wygibasów tu nie potrzeba- sprawy są OCZYWISTE

niech PiS złoży dymisję i wygra następne wybory 81/19 %

Nie- wtedy wy wygracie : 93%

Co do wyborów - niech PiS złoży dymisję i wygra następne wybory 81/19 %. Droga wolna.

Już raz taki numer zrobili. Z opłakanym skutkiem. Inna rzecz, ze opozycja dziś na taki numer nie pójdzie. Pisiarstwo musi się jeszcze bardziej skompromitować.

Nieprawda.

Zmiana miejsca posiedzenia jest obwarowana warunkami, żaden nie został spełniony. Nie było dyskusji ani mediów, nie policzono głosów, posłowie opozycji nie zostali dopuszczeni.

Budżet może być uchwalony nawet w marcu, nie było pośpiechu. Prezes sam się zaplątał we własne sieci.

Wiadomo, że nie lubi przyznawać sie do porażki.

Będzie działo.

Sorry, ale lubie precyzję, więc powtórzę raz jeszcze, dokładniej:

-z tego, co słyszałem w dyskusjach prawników Kuchciński miał prawo zmienić miejsce posiedzenia Sejmu. Jedyną wątpliwość budzi tu wymagane "skuteczne zawiadomienie posłów, ale tu bym się szczególnie nie czepiał.

Natomiast tak, jak piszę - reszta budzi wielkie wątpliwości, albo była ewidentnym naruszeniem prawa. Ale to było już po przeniesieniu obrad i zgadzam się, że głosowania które tam sie odbyły nie powinny być uznane. Wcześniej pisałem o reasumpcji głosowań, ale w tej chwili jest to niemożliwe, bo marszałek zamknął tamto posiedzenie Sejmu.

Dla mnie cały czas jest zagadką po ch*j Prezetowi aż taka konfrontacja? Głosowanie mogło być w styczniu, nawet w lutym i nic by się nie stało.

Jestem Europejczykiem.

Kuchciński miał prawo zmienić miejsce posiedzenia Sejm

Miał. Ale tego nie uczynił Powinien ttę decyzję ogłosić publicznie przed rozpoczęciem nowego posiedzeniem i przed wejściem do nowego pomieszczenia.

skuteczne zawiadomienie posłów, ale tu bym się szczególnie nie czepiał.

Kto zaręczy, że jutro PiS nie zbierze się na Nowogrodzkiej i coś tam przegłosuje?

bo marszałek zamknął tamto posiedzenie Sejmu.

Kwestia dobrej woli.

Jeśli PiS pójdzie na konfrontację z opozycją, żadnej reasumpcji nie będzie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.