Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

...

Ostatnio w Niemczech kibice obrzucali kobiety z dziecmi kamieniami a nie u nas. Gloryfikowanie niemieckich kibiców jest nie na miejscu.

...

A Niemcy to jacyś genetycznie doskonalsi...?

Jeszcze dwa pokolenia temu, w najlepszym wypadku, strzelali do kobiet z dziećmi...

Zmiany genetyczne tak szybko nie następują, zwłaszcza na lepsze...

Przypicować to można wszystko.

Co drzemie głęboko... wyłazi w specyficznych warunkach...

Wybory w więzieniach: PO 76,2 proc., PiS 2,8 proc.

Przypadek? nie sądzę :)

Wybory w psychiatrykach: PiS od 68% do 81%, PO od 4% do 7%. Przypadek? No chyba nie ;-)

Tak czy siak, ciulowo to wygląda. Lata lecą a my ciągle musimy wybierać miedzy złodziejami a popierdoleńcami.

Polacy mają swoistą budowę psychiczną.

Niestety powoduje ona, że zawsze byliśmy rozgrywani przez sąsiadów.

W takich warunkach polaryzacja jest oczywistością.

I żeby nie było, niekoniecznie tylko my mamy rację.

Ta polaryzacja odbiera rozum obu stronom.

Nie jesteśmy za, tylko raczej przeciw... albo jeszcze bardziej za...

pytanie nie do mnie.

moim zdaniem pisanie, że tam jest super i wzór a u nas powyrywane siedzenia, po każdym meczu, gdy się na mecze nie chodzi, jest żenujące.

o.

był będzie jest raków rks!!!

Dla jednych Antek jest jak brat, dla drugich ci od ośmiorniczek, zegarków...

Choć ci drudzy znajdą kompanów po obu stronach...

Ale ja nie o tym.

Co to się dzieje, że Litwa szuka dialogu z Polską?

Wybory w psychiatrykach: PiS od 68% do 81%, PO od 4% do 7%. Przypadek? No chyba nie ;-)

Rozumiem że na PO głosował personel a na PiS pacjenci ;-P

"W rozmowie z "GP" Duda stwierdził również, że "kompletnie nie rozumie krytycznej wypowiedzi Donalda Tuska dot. słów Beaty Szydło w Muzeum w Oświęcimiu."

Bardzo możliwe, że prawdę powiedział.

Ale ale.. To poranna akcja policji w środowisku kibicowskim, zapowiedź, przez premiera tuska, wojny z całym środowiskiem kibicowskim byla za to uderzenie w twarz?

manipulujesz

Sprawdź ponownie i się popraw.

Pytałeś jak się skończyła sprawa sądowa i dostałeś odpowiedź, więc kto tu manipuluje. Jak twierdzisz, że w Polsce nie ma kiboli, to raczej nie mamy o czym dyskutować.

Bardzo możliwe, że prawdę powiedział.

Ależ ja wierzę, że jak Duda mówi, że czegoś nie rozumie, to mówi prawdę. Wystarczy spojrzeć na jego szczere, proste oblicze .

Jestem Europejczykiem.

Ale pytalem o konkretna sprawe sadowa wokol ktorej tvn/po zrobilo medialna nagonke. Moze mnie zle zrozumiales.. reportaz tvn chyba kazdy widzial. Wysadzanie futryn itp. Przemowy politykow swietujace sukces..naganko przyniosla efekty, jak tu widac. Nie byl. Nie widzial na wlasne oczy. Ale wie...

Ale ale.. To poranna akcja policji w środowisku kibicowskim, zapowiedź, przez premiera tuska, wojny z całym środowiskiem kibicowskim byla za to uderzenie w twarz?

manipulujesz

Sprawdź ponownie i się popraw.

Cała akcja i nagonka tvn / po okazała się kłamstwem opartym na jednych zeznaniach. Wszystkie oskarżenia rzucono. Tego już tvn nie nadał...

I kto tu ma problem koledzy z wyszukiwarka itp.

Przyznacie się do błędu z Jaro?

Nie ma w Polsce kiboli. To wymysł tvn.

Niemcy wcale tu nie są wzorem. Polecam sprawdzić w Internecie.

Powiem szczerze - uważam, że świadomie kłamiesz, i to bezczelnie.

Rząd nie walczył z kibicami. Rząd walczył z bandytami których hobby jest kibicowanie. Bandyci wykorzystywali to kibicowanie jako przykrywkę dla swej bandyckiej działalności i werbowali sobie ze środowiska żołnierzy.

Było ileś tam przypadków skazania za przestępstwa typu handel narkotykami, rozboje, wymuszenia, czy zabójstwa.

Czepiłeś się Starucha, bo tak ci pasuje, bo PiS zrobił sobie z niego symbol do walki z PO i z Tuskiem.

Jestem Europejczykiem.

Co drzemie głęboko... wyłazi w specyficznych warunkach...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Rząd nie walczył z kibicami. Rząd walczył z bandytami których hobby jest kibicowanie. Bandyci wykorzystywali to kibicowanie jako przykrywkę dla swej bandyckiej działalności i werbowali sobie ze środowiska żołnierzy.

Było ileś tam przypadków skazania za przestępstwa typu handel narkotykami, rozboje, wymuszenia, czy zabójstwa.

Czepiłeś się Starucha, bo tak ci pasuje, bo PiS zrobił sobie z niego symbol do walki z PO i z Tuskiem.

źle uważasz.

nie słyszałem o iluś tam zatrzymaniach i skazaniach, nie śledziłem wątku.

natomiast słyszałem i widziałem o akcji policji czy, innej służby podlegającej ówczesnej władzy, gdy wjechali o 6 rano uzbrojeni po zęby do domu kibiców (L) i bodajże Lecha, pod pretekstem w/w przez Ciebie.

Potem były przemowy premiera itp. o walce z bandytami, wszystko oparte na jednych zaznaniach...

Jako przykład posłużono się staruchem. Nie ja go sobie wybrałem za przykład, a zrobiły to media, dlatego się na niego powołuje w tym temacie. Potem go uniewinniono, tego już tvn nie nadał.

Denerwuje mnie tylko, gdy się piszę, że u nas po każdym meczu są demolowane stadiony, nie jak w Niemczech, gdzie całe rodziny chodzą na mecz/piknik, gdy się nie było na meczu (przynajmniej brak odp. na postawione pytanie w tej sprawie, może sugerować) i całą wiedzę na ten temat się czerpie z tvn.

Przypadek, kibice (L) śpiewają na Waltera,

Walter właściciel (L) oraz TVN i jego stacja robi w tej sprawie nagonkę na tych kibiców...przypadek.

a policja ani jakikolwiek rząd nie wygra walki z kibicami, gdyż ich nie rozumie.

tu mogą za przykład posłużyć Niemcy, oczywiście, byle nie UK.

Ale kolejni politycy i policja pod ich rządami nie daję rady. Trzeba liznąć to zjawisko, i zdać sobie sprawę ze sposobu myślenia tej grupy społecznie, aktualnie, nikt według mnie, tego nie zrobił.

A problem...jak się wejdzie, to się staje po ich stronie. To uzależnia i wciąga.

zatempowiec co ona tobie mówi.

Już ongiś na to odp. zakładam, że nie czytałeś, więc teraz zapytam, z ciekawości.

Jak to rozumiesz.

a policja ani jakikolwiek rząd nie wygra walki z kibicami, gdyż ich nie rozumie.

Historia zna przypadki.

Który Bank pęknie pierwszy?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Historia zna przypadki.

Który Bank pęknie pierwszy?

Ukryta Zawartość

Zaczyna się kreatywna księgowość jak w Grecji. "Rozdupcą" wszystko. Nie będzie co zbierać.

Ukryta Zawartość

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Dominik twierdzi, że nie ma kiboli, nie ma bandytów działających pod przykrywką Klubów Kibica, a jednocześnie stwierdza, że nie chce mu się szukać materiałów na ten temat.

Ja znalazłem w kilka chwil i proszę, można się zapoznać.

Ukryta Zawartość

"Zdaniem policjanta z Krakowa, osoby dzisiaj kręcące biznesami w środowisku pseudokibiców przewyższają tamte gangsterskie elity o kilka poziomów. – Młodzi, wykształceni, z wielkich miast – tak można ich w skrócie opisać. Tak można w ogóle opisać znaczną część kibolstwa w Polsce, które już z dobre 10 lat temu przestało być zdominowane przez półgłówków z patologii. Tam są ludzie z dobrych domów, po dobrych studiach, z dobrą pracą – tłumaczy.

I wspomina, jak jego kolega z wielkopolskiej policji rozpracowywał jakiś czas temu znajomego ze studiów... prawniczych. – I to jest facet z własną kancelarią! Skądinąd, mocno zaangażowaną w ratowanie kibolskich tyłków w każdej sprawie. Takich jest w całej Polsce co najmniej kilka. Czasem więc nawet nie ma szans przycisnąć tych mniej bystrych płotek, bo zaraz pojawiają się ich kumple w garniakach – mówi.

– Jak już mówiłem, to inteligentni i wpływowi ludzie, którzy sprytnie rozgrywają polityków. A wejście w buty "prawdziwych patriotów" może być dla nich wyjątkowo opłacalne. Jeden z typków, nad którymi pracuję od 3 lat, niedawno chwalił się na Facebooku zdjęciem u boku ważnego posła z państwowych uroczystości..."

Ukryta Zawartość

"Gang kiboli z Hajnówki zatrzymany. Odpowiedzą za porwanie, pobicia, handel narkotykami"

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

nie chce mi się szukać materiałów, gdyż znam ten świat z autopsji a nie z neta.

Bandyci czy przestępcy chodzą na mecze jak i prawnicy oraz politycy, każdy we własnym interesie.

Hools czy Ultras to nie bandyta itp.

Coś z czego możemy być dumni w Europie i dalej.

a że między sobą dają sobie po mordzie, to ich sprawa, lepiej między sobą a nie jak w Niemczech ostatnio kobiety i z dziecmi.

nie chce mi się szukać materiałów, gdyż znam ten świat z autopsji a nie z neta.

Czyli fakty które mi nie pasują mam w dupie.

Dziękuję, to rozwiązuje problem ewentualnej dyskusji.

Jestem Europejczykiem.

Ależ oczywiście że nie, ale poznałem ten świat i mieszasz pojęcia. Ktoś w Krakowie zabił konkurencyjnego dilera na osiedlu, wystarczy że jeden miał czapkę z herbem Cracovii i w mediach mówi się że morderstwo na tle walki wśród kibiców.

Powtórzę na mecze uczęszczają mordercy, złodzieje jak i lekarze oraz nauczyciele. Każdy w swoim interesie. Ale mówienie że kibice to bandyci, bo się ich nie rozumiem oraz ma się inne poglądy, jest fałszywe.

Jasne, duma aż nas rozpiera. Podobnie dumni jesteśmy z weszpolskiej młodzieży w czarnych koszulkach.

Dobry przykład ignorancji.

Nic o tym świecie nie wiesz, ale oceniasz.

Jawny heretyk:)

Nie.

Nie kłamię. Mam sumienie i wiem, że to złe a wierzę w karmę i że wszystko kiedyś do nas wróci.

Uznajesz papieża za zwierzchnika KK czy nie?

Nie uznaję/szanuję papieża jak i nie uznaję kk.

Kibic kibicowi nierówny.Tu nie chodzi o zwykłych ludzi przychodzących na mecz ale o subkultury kibicowskie.O nieformalne grupy,które pod pretekstem kibicowania określonej drużynie de facto są grupami przestępczymi,często powiązanymi z gangsterami,złodziejami samochodów,handlarzami narkotyków itp.Teza ,że są niegroźni bo się biją tylko między sobą jest kuriozalna.Bo po pierwsze ustawki nawet między sobą to przestępstwo a po drugie ofiarami ich agresji stają się zwykli kibice( co zresztą zniechęca ludzi do przychodzenia na mecze).Również dewastacje stadionów,ulic czy wagonów to też ich dzieło.No i nie można zapominać jeszcze o jednym aspekcie.W grupach tych często dominują poglądy faszystowskie i rasistowskie co zresztą widać na transparentach.To oczywiście nie przeszkadza politykom PiSu podlizywać się w nadziei budowania wiernego i dyspozycyjnego elektoratu.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.