Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Podobno największe odkrycia ludzkości dokonały się w czasie przechadzki,spaceru.Tak więc precedensy już były.

Może gdyby durną zmianę umieścić na spacerniaku to doszliby dalej.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Niemcy, Francja, Dania... "Należy uniknąć utworzenia się zamkniętej kasty", czyli jak wybierani są sędziowie w państwach UE"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Niezależność sędziowska istnieje wyłącznie w interesie obywateli.Niezależność sędziowska jest wyłącznie wobec egzekutywy ale nigdy wobec prawa."To parę cytatów pierwszych z brzegu.

Niezależność wobec EGZEKUTYWY, czyli rządu.

Napisze Wam Panowie Koledzy, że coś multum tych komunistów na ulicach, spora część z nich ma po 20/30 kilka lat.

Ale co ciekawe - taka refleksja - Kaczynski czy Ziobro krzyczą o dekomunizacji sądów, a w PiS jak ryba w wodzie czuł się Kryże - pełniąc nawet wysoką funkcję w ministerstwie sprawiedliwości. Kim był Kryże? To były sędzia komunistyczny, który wsadzał opozycjonistów do więzienia, ten sam Kryże, który na szybko "uwalił" sprawy przeciwko Kaczyńskiemu i spółce Srebrna powiązanych w aferach FOZZ i kilku innych.

W marcu 1980 jako sędzia Sądu Rejonowego w Warszawie skazał na karę aresztu zasadniczego Andrzeja Czumę, Wojciecha Ziembińskiego i Bronisława Komorowskiego za publiczne stwierdzenie, że PRL nie jest państwem niepodległym i zorganizowanie w Warszawie 11 listopada 1979 obchodów Święta Niepodległości.

Czyżby Kryże miał okazję powrócić do swoich ulubionych zajęć? Będzie jak rozumiem dekomunizował sądy z 38 latków (średnia obecnie w sądach) i przy okazji wsadzał do więzienia protestujących na ulicach 20 letnich komunistów i ubeków.

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

Jakoś bocznicowi pismani zamikli tutaj i gdzie indziej.

Czekają na iskrówkę, czy oprzytomnieli?

No dobrze, napiszmy to wprost - PiS to porażka dla naszego kraju, dla Polski, dla obywateli. To dno prawne, moralne i obraza dla tych jakże ważnych słów w naszym życiu: "prawo" i "sprawiedliwość".

PiS to zakłamanie - wiemy, to ludzie od lat zamieszani w różne afery, byli komuniści, prokuratorzy odpowiedzialni za wsadzanie ludzi do więzienia, ludzie jak wspomniany Kryże, dla których KAŻDY system jest dobry dla własnych celów.

PiS to obsesja jednego smutnego człowieka opętanego chęcią zemsty za śmierć swojego brata. Wiemy też, że pod hasłami walki o lepsze jutro dla każdego obywatela kryje się fałsz bo za chwilę mamy setki przykładów jak PiS w sposób bezprecedensowy niszczy ludzi i ich życie (pisałem o hospicjach, o oddziałach onkologicznych itd.).

To wszystko wiemy, ale ja mam pytanie jakże ważne w obliczu tej polityczno-prawnej awantury. Kto za PiS? Nierozliczone PO? Osmieszony Petru ganiający z kochanką po Maderze? Kukiz'15 którego działania są jak chorągiewki?

Zjednoczona opozycja? Z jaką ofertą dla obywateli? Nie słyszymy nic od miesięcy tylko "odsunąc PiS od władzy". Tak, to dobre rozwiązanie.

Ale co w zamian? "Jakoś to będzie"? Bo na razie tak to wygląda.

Mam przeswiadczenie, że PO nadal tkwi w czasach "dobrych deal'i" "U Sowy". Czasów, gdzie autostrady budowano kosztem setek małych firm - często rodzinnych, które padały "z woli rządzących".

Jedyna nadzieja, że może -powtórzę może - z tego społecznego ruchu ludzi na ulicach wzrośnie świadomość społeczno-polityczna i ludzie młodzi wytworzą nowy ruch polityczny odsuwając zwykłych złodziei z PO, PSL, PiS od 27 lat żerujących na naiwności ludzi.

Tylko nieliczni W KAŻDEJ PARTII są godni tego mandatu - posła czy senatora. Reszta to zwykłe popłuczyny do jedynie podnoszenia ręki.

Spokojnej nocy.

w listopadzie polskojęzyczne media

Nie korzystam z TV ale nie słyszałem byśmy w Polsce mieli już stacje nadające np. tylko po japońsku.

Co potem, przyjdziesz i? To jakieś straszenie? Uważasz, że Twoja racja jest lepsza od racji setek tysięcy ludzi na ulicach?

Musze napisac, że wysłuchałem min. Ziobrę i jego ostatnią wypowiedź w Senacie RP (skończyła się o 1:05 w nocy).

I facet zapunktował swoimi wypowiedziami odnośnie wielu rzeczy. Oczywiście nie zakryje to faktu ustawy łamiącej Konstytucję w zakresie podziału władzy, ale bardzo celnie wypunktował patologie jakie męczą sądy od wielu lat oraz przedstawił bardzo celne pomysły jak temu zaradzić.

Możemy psioczyć na PiS ale świetna sprawa z 24 godzinnym trybem podjęcia decyzji pozostawienia lub zdjęcia immunitetu z sędziego, który dopuścił się przestępstwa.

Jak już pisałem wczesniej i co wcale nie jest zaskakujące - wypowiedział się w podobnym tonie jeden z senatorów PO - szkoda tylko, że zamiast celnej operacji na "chorym organizmie" skalpelem, gdzie usuwa się jedynie konkretne miejsca - PiS tnie wszystko tępym nożem.

Tak się nie da wyleczyć - tak się zabije pacjenta. I ten "oddech" wiecznie mściwego Kaczyńskiego, ktory może chcieć wykorzystać obecną ustawę do własnych celów.

Chciało by się odpowiedzieć głosem pisarza: "Z czego się śmiejecie? z siebie samych się śmiejecie!"

Powtórzę - wszystkim nie kumającym, lub tylko udającym że nie kumają o co chodzi życzę, żeby mieli problem z jakiś politykiem PiS, może wtedy nabraliby rozumu.

Trudno zachowac powage sluchajac histerycznych basztyli w napadzie swietego spazmu. Przeciez to czysta komedia. No niech mi pan przypomni o co byly te ostatnie demonstracje i jaki byl ich wynik bo juz zapomnialem ??, a te przed tymi przedostatnimi bo tez juz nie pamietam ??

Przykro mi , ze nie uklada sie panu z lokalnym politykiem , w tym przypadku z PiSu . Europa i swiat stoi otworem popracuje pan na budowie , wroci za kilka lat i moze klimat polityczny sie zmieni na lepsze :)

moja racja jest liczona w milionach,macie szczęście że siedzą w domach na grillu i na wakacjach bo by dla was latarni zabrakło ...

Oj nie dała Bozia rozumu nie dała !A 30 % to nadal mniej niż wynosi większość.

limono

Twoja wypowiedź świadczy jedynie o upadku umysłowym spowodowanym pracą na zmywaku.Ciesz się Trumpem i budową kolejnych murów granicznych.Jeśli powstaną.

Oj nie dała Bozia rozumu nie dała !A 30 % to nadal mniej niż wynosi większość.

limono

Twoja wypowiedź świadczy jedynie o upadku umysłowym spowodowanym pracą na zmywaku.Ciesz się Trumpem i budową kolejnych murów granicznych.Jeśli powstaną.

No i widzi pan tego wlasnie brakuje wspolczesnym Polakom -radosci zycia i umiejetnosci cieszenia sie chwila ...

Da pan sobie spokoj z ta demokracja . Nigdy w Polszcze nie dzialala i dopoki sedziowie beda krasc a policjanci i lekarze beszczelnie brac w lape dzialac nie bedzie . Przeciez to forum jest zywym dowodem, ze na demokracje w Polsce za wczesnie. Cholera musze juz wracac na ten moj zmywak , nie ma zmiluj , rodzina w kraju czeka na pieniadze a ja wciaz pytam na cholere wam taki luksus ??

Twoje wpisy czy jakiegoś ultro to jeszcze nie jest całe forum.Nie przesadzaj.Nie wiem skąd przekonanie,że nie potrafię cieszyć się chwilą.Myślę,że moje wpisy świadczą o czymś zupełnie przeciwnym.I o tym,że na kraju mi zależy.Również Twoje przekonanie,że Polaków nie stać na demokrację i ,że wszyscy w Polsce kradną pokazuje,że oderwałeś się od polskich realiów.Demokracja to nie kaprys czy luksus.To konieczność bo gdy jej nie ma i nie ma kontroli nad władzą to prędzej czy później dochodzi do nadużyć dotyczących nas wszystkich.Twoja wypowiedź potwierdza tezę,że Polacy nie mieszkający stale w kraju nie powinni mieć prawa głosu.Bo nie ponoszą konsekwencji swoich decyzji politycznych.

Jeśli Długopis-Maliniak podpisze te 3 haniebne, targowickie,prl-owskie ustawy dotyczące systemu sądownictwa w Polsce to musi iść ( podobnie jak wszyscy posłowie i senatorowie którzy głosowali "ZA") siedzieć za ZAMACH NA POLAKÓW - zamach na naszą WOLNOŚĆ, NIEPODLEGŁOŚĆ i DEMOKRACJĘ.

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

czy oprzytomnieli?

Wątpię. Beton jest twardy. Najlepiej to widać po działaniach wokół katastrofy smoleńskiej. Na inne dziedziny się to też może przenosić.

Nie słyszymy nic od miesięcy tylko "odsunąc PiS od władzy".

Wszystko jedno kto byle nie ci zwolennicy faszyzmu z PiS.

Ale co w zamian?

Przed PiS był spokojny i wysoki rozwój bez kreatywnej księgowości. Był kryzys a jednak był rozwój. Przypuszczam że obecnym trendzie rynkowym rozwój mógł osiągnąć nawet w krótkim czasie wartość 5 a może nawet 6%. Komu to przeszkadzało ? Dlaczego suweren pozwolił zlikwidować wszystkie zabezpieczenia demokracji ?

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Ta władza, cokolwiek o niej sadzić narusza interesy, miliardowe interesy.

W ciągu roku, jeden tylko przykład sprawy paliwowej.

Nagle się okazuje, że z roku na rok wzrasta o 20% sprzedaż paliw w Polsce.

Jeśli gospodarka rośnie o 3% PKB to rynek paliwowy rośnie o 1%, a tu rośnie z roku na rok 20%.

To znaczy ze 1/5 paliw była sprzedawana przez mafię i ta mafia traci kilkanaście miliardów które się znalazły w budżecie, które co roku ona zarabiała.

Więc jak zarabiała te pieniądze i jeszcze je ma i teraz je traci, to co tak mafia zrobi?

Zrobi wszystko żeby ziemie i niebo poruszyć.

Tak samo jak Ci prawnicy odstawiani od koryta żeby ziemię i niebo poruszyć

A w Smoleńsku była bomba termobaryczna....

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.