Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Business is business, drogi Adalbecie95-ty. Maksiu jest kimś - ty jesteś nickiem.

W 2000 kanclerz Schroder powiedział, że rachunki są zapłacone i... no more dineros! Teraz musi becalować Poland - business is business!

W socjaliżmie chyba? W normalnym świecie, to jak najbardziej biznes. Zawsze to samo - narodowy samogwałt i martyrologia. To, stety niestety, wychodzi u nas wszędzie - każdą dziurą!

To bardzo prostackie podejście - tak zwany pan-świnizm. BBC z pewnością nie jest tylko biznesem. A co do rzekomych zobowiązań Niemiec, to kłania sie "Kupiec wenecki" Szekspira i Shylock żądający "a pound of flesh".

Business is business, drogi Adalbecie95-ty. Maksiu jest kimś - ty jesteś nickiem.

Jestem nickiem i dobrze mi z tym. Nie aspiruję do niczego więcej niż nicka, mam z czego żyć. W przypadku Maxia jest zgoła inaczej. Biznesem w fachu Maxia nie jest zmiana poglądów jak chorągiewka i podlizywania się każdej kolejnej władzy. Jedyną pozwalającą odnieść prawdziwy sukces strategią jest stałość i niezmienność zapatrywań, niezależnie od aktualnej koniunktury politycznej. Jak widać ani Ty ani Maxiu tego nie rozumiecie i właśnie dlatego Maxiu nigdy nie będzie tym kimś.

Jestem nickiem i dobrze mi z tym. Nie aspiruję do niczego więcej niż nicka, mam z czego żyć. W przypadku Maxia jest zgoła inaczej. Biznesem w fachu Maxia nie jest zmiana poglądów jak chorągiewka i podlizywania się każdej kolejnej władzy. Jedyną pozwalającą odnieść prawdziwy sukces strategią jest stałość i niezmienność zapatrywań, niezależnie od aktualnej koniunktury politycznej. Jak widać ani Ty ani Maxiu tego nie rozumiecie i właśnie dlatego Maxiu nigdy nie będzie tym kimś.

Być może chciał coś ugrać dla siebie i powiedzmy tv, ale pewnie jak zobaczył jaki potencjał drzemie w narodzie, to dał sobie spokój i mówi jak jest. A my? Jak zwykle najwięksi i najlepsi we wszystkim - imperium słowiańskie!

Parker's Mood

imperium słowiańskie!

Czy to znaczy że ja też jestem imperialistą ? O cholera ;-). "Bujta" się narody.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Lexusa

Do grobu go nie zabierzesz, nie odmłodniejesz od niego, choroby nie uleczy, samopoczucie poprawi na góra dwa miesiące, spojrzeń zazdrosnych przechodniów i użytkowników dróg za wiele nie uświadczysz poruszając się tym, do historii tym nie przejdziesz, także to kiepska inwestycja.

Wyglądasz mi na gościa, który na początku lat 90 poruszał się Sierrą ewentualnie Mantą.

Tacy później kupowali Lexusy.

Normalni ludzie używają normalnych samochodów, gdyż są normalni.

Zdrowy psychicznie mężczyzna kupuje BMW kiedy jest młody, by przesiąść się do Mercedesa gdy przyjdzie na to czas.

Osobiście wybrałem japońską markę, lecz drugim wyborem było BMW z serii 5, również TD, miałem wówczas 23 lata byłem dwa lata po zakończeniu służby wojskowej, przede mną było całe życie.

Dziś przemysł motoryzacyjny jest na manowcach, nie interesuje mnie, najeżdziłem się za dwa życia, wiele razy mogłem zginąć, mam na swoim koncie dokonania na niwie nauki, żadne żelastwo na kółkach nie jest tyle warte.

Racja, do grobu go nie zabiorę, ale... jest niezawodny, bezpieczny, bardzo wygodny, do setki 6.2 sekundy, mało pali (13-14 litrów 95 w mieście), a w korkach nic. W dodatku, ma jednen z lepszych systemów car audio montowanych w seryjnych samochodach. Na początku lat 90 poruszałem sie metrem po Londynie. Potem były dwa Saaby i Audi A8 4.2. Inwestuję w coś innego. Przede wszystkim w siebie i dlatego nie mam problemów ze światem i nie muszę kurczowo trymać się ideologii lęku przed czymś innym.

bardzo wygodny

Notable partyjni PO w latach kiedy kupowałem pierwsze swoje auto jeździli nie wiem czym, ale musiało to kiepsko wyglądać i być bardzo niewygodne / raz w życiu prowadziłem Poloneza jakiś kilometr czy dwa w mieście, dramat /

Dopiero za władzy PO upaśli się i nie mogą skojarzyć liczby swoich nieruchomości i zegarków.

Na Galanta zarobiłem legalnie w pięć miesięcy od grudnia1990 do końca kwietnia, to był czas gdy wszyscy mieliśmy równe szanse, byłem bardzo młodym człowiekiem i bez trudu dałem radę, wystarczyło ruszyć głową, nie było wówczas jeszcze blokad ani układów, wszystko się dopiero tworzyło, była prawdziwa autentyczna wolność gospodarcza.

Kolejne lata to systematyczne wprowadzanie koncesji na rozwój, tworzenie się mafii w tym państwowej, to było jak kopanie się z koniem, nie wyjechałem, zająłem się innowacjami na gruncie unikalnej wiedzy.

Nie pisz do mnie na temat lęku, czy ideologii, wielokrotnie w życiu ryzykowałem, gdyby Bóg był mniej łaskawy nie byłoby mnie od dość dawna, w moim otoczeniu były osoby, które tyle szczęścia nie miały..

Chyba rozumiesz.

Chyba źle zrozumiałeś intencje Boga.On nie był dla ciebie łaskawy.On ci ciągle daje szansę na poprawę.Ale nie przeciągaj struny !

to do 747

Na Galanta zarobiłem legalnie w pięć miesięcy od grudnia1990 do końca kwietnia, to był czas gdy wszyscy mieliśmy równe szanse, byłem bardzo młodym człowiekiem i bez trudu dałem radę, wystarczyło ruszyć głową, nie było wówczas jeszcze blokad ani układów, wszystko się dopiero tworzyło, była prawdziwa autentyczna wolność gospodarcza.

Przede wszystkim bya potężna kontrabanda, a granice przypominały prywatne folwarki czy też zajazdy. Całe tabuny custern ze spirytusem przejeżdżały granice bez zatrzymywania się. To samo elektromika. Wszystko było na wariackich papierach - nikt nie wiedział o co chodzi. Takie były początki i jak w 1989 otworzyli granice, to polski import-export nowoczesny czarownik ruszył w świat po banany, sodę, pomarańcze i jajka niespodzianki. O czym ty człowieku mówisz - faktycznie musiałeś być w 1990 bardzo młody i nie rozumiałeś tej zadymy. Jak runął mur to byłem w tym czasie w RFN - na południu. Całe watachy NRDowców przyjechały do RFN pracować, ale po kilku dniach, wszyscy normalni Niemcy wywalali ich z roboty - oni po prostu nie potrafili pracować, a chcieli zarabiać od razu po dwadzieścia marek na godzinę.

W 1990 panował w Polsce burdel na kółkach, a nie równe szanse.

Parker's Mood

Jak zwał, tak zwał.

W 1987 nie było burdelu, ale szanse mieli nieliczni. Na przykład pani profesor.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

W 1990 panował w Polsce burdel na kółkach

Nie zrozumiałeś mojej wypowiedzi.

W 1990 roku nie było mafii, to jest najważniejsza z informacji, każdy myślący mógł zarabiać, każdy, wystarczała wola, to był okres próby intelektu każdego z dorosłych, ja byłem bardzo młody, zarobiłem na mieszkanie, kupiłem dobra materialne które na dekadę ustawiły mnie w społeczeństwie.

Dziś nie ma na to żadnych szans pomimo zmiany.

Musiałem 25 lat pracować nad wynalazkami, aby ruszyć z miejsca, czy Ty w ogóle rozumiesz co to znaczy taki okres pracy ?

Ile osób może sobie na to pozwolić, nawet gdyby miało taką wolę?

Kto by ich przez ten czas utrzymywał ?

Skąd delikwent by wiedział że osiągnie sukces, cokolwiek, praca badawcza może skończyć się niczym, to ryzyko.

Mogłem wyjechać i roztopić się w emigracji, nie byłoby po prostu wynalazków, taki byłby koniec, miliony tak kończą.

Nie interesował mnie los baranów prowadzonych na ...

Rozumiesz do tego miejsca ?

Przypomnę tylko że w tzw Polsce świat nauki to PRL w postaci kryształowo czystej, więc mówimy tu o pracy nie powiązanej z tawariściami TW.

spirytusem

Nie działałem agresywnie ani w porozumieniu, sporadycznie choć dość systematycznie przekraczałem granicę, może dwadzieścia razy w okresie o którym piszę, czyli ok 5 miesięcy.

nie równe szanse.

Nic nie wiesz o równych szansach, kompromitujesz się Chicago.

Bandy ubeckie działały od razu, lecz nie mieli jeszcze pomagierów z ludu, koncesjonowanej gangsterki, to oznaczało wolność gospodarczą w Polsce, szybko się zorganizowali i wprowadzono haracze dla biznesu wszelkiej maści.

Ty chyba z księżyca spadłeś, nie masz pojęcia co tu się działo.

Szczerze żal mi Ciebie.

Oczywiście można był zająć się pie..ołami, po które nikt nie chciał się schylać, ale to rola dla ....ili.

Szkoda, że to nie robota islamisty. Byłby argument dla patriotów na Bocznicy.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Szkoda, że to nie robota islamisty. Byłby argument dla patriotów na Bocznicy.

Ukryta Zawartość

Tylko, że za porwanie odpowiada organizacja "Black Death". Co wynika z artykułu.

Polacy we Wrześniu 1939 bronili się przed Austriakami czy Niemcami pod Adolfem Hitler?

(

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )

Jak zwał, tak zwał.

W 1987 nie było burdelu, ale szanse mieli nieliczni. Na przykład pani profesor.

a co mówi artykuł i kiedy oraz pod jakim nr. ukazał się ten Artykuł?

Tylko proszę chodź raz merytorycznie.

W stosunku do takich:

Ukryta Zawartość

ograniczenie ich demokratycznych praw wydaje się być nie tylko uzasadnione, ale wręcz konieczne. Słyszał ktoś kiedyś, by pasażerowie autokarów które stanęły na jakimś parkingu się pobili? Słyszał ktoś kiedyś by jakichkolwiek kibiców innych sportów udających się na mecze czy zawody, musiała permanentnie konwojować policja?

Tylko że ta wiadomość to tzw. fake

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

I policja gazu i broni gładkolufowej uzyła do fejków :)

I prokuratura też się dała nabrać:-)

Nawet mają fake'owe zdjęcia i 400 fake'owych danych osobowych zebranych w wyniku wylegitymowania uczestników fake'owych zajść.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

Nic się nie dzieje.

Nuda.

Opozycja tzw zastanawia się czy ich prezydent nie zdradzi..

Nie głosowali na niego, więc nie wiem czego oczekują, niech rozliczają swojego, tego który miał na plecach suflerkę, podpowiadającą co ma mówić w każdej sytuacji.

Mają dla dzisiejszej głowy państwa do zaoferowania piekło, jeśli nie spełni ich oczekiwań.

Żyjemy z bandami de..ili pod nosem, robienie biznesu w takim środowisku to jak przebijanie się przez mury zamku krzyżackiego z młotem i dłutem.

Podczas kiedy ofermy dostają w swych karierach co chwilę kopa w górę, im głupszy tym wyżej.

Później płacz że w tzw opozycja zamiast leadera posiada żulików lwowskich czy nieudaczników lovelasów, robionych miękkim jak szef PSL..

Żenada, to słowo niczego nie oddające, to jak oddanie boskości tym środowiskom.

Cała ta hołota won !

I prokuratura też się dała nabrać:-)

Nawet mają fake'owe zdjęcia i 400 fake'owych danych osobowych zebranych w wyniku wylegitymowania uczestników fake'owych zajść.

Ukryta Zawartość

Ludzie z pewnością nie są fakem ale historia już tak.

Ukryta Zawartość

Nie zauważyłem, aczkolwiek pewien bałagan dało się wyczuwać, ale żeby zaraz "burdel". Bałagan powoli zaczął się porządkować i wtedy suweren zadecydował o wyborze PiS i "burdelu". Teraz to rzeczywiście jest "burdel". Ale to nic dziwnego PiS zawsze tworzył "burdel". Najlepszy przykład to działania PiS wokół katastrofy smoleńskiej.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Ukryta Zawartość

Szkoda

eeab1e43544c454498bd568c2a7662ea.jpeg

Szkoda, to jest jak ....wejdzie w kartofle..

suweren zadecydował o wyborze PiS i "burdelu".

d60292bddad64fc597d1f45b6e33c8c7.jpeg

Osobniki potrafiące spowodować szkodę.

DGjF_U8WAAAt8Bc.jpg

Najlepszy przykład

Ukryta Zawartość

Ludzie z pewnością nie są fakem ale historia już tak.

Fakt.

Zapisy kamer, raporty policyjne, zebrane dowody, zeznania i kilkugodzinne korki na austostardzie to nieprawdziwa historia.

A jak wg Ciebie było?

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

Rząd PiS właśnie rozpoczyna proces wjeżdżania w kartofle. Mówisz że będzie szkoda ? Zgadzam się.

Ukryta Zawartość

d60292bddad64fc597d1f45b6e33c8c7.jpeg

Osobniki potrafiące spowodować szkodę.

DGjF_U8WAAAt8Bc.jpg

Widzę tu przeważnie ludzi spokojnych i na poziomie europejskim a nie przepełnionych katolicką nienawiścią do wszystkiego co żywe pokazywanych w TV posłów PiS. Wolę te twarze od tej ogarniętej obsesyjną nienawiścią twarzy Prezesa albo Pawłowicz.

Ukryta Zawartość

Fakt.

Zapisy kamer, raporty policyjne, zebrane dowody, zeznania

Prosze o te zapisy, raporty,zeznania oraz dowody. Jaki jest dowód i w jakiej sprawie? Które prawo zostało złamane?

Prosze o te zapisy, raporty,zeznania oraz dowody. Jaki jest dowód i w jakiej sprawie? Które prawo zostało złamane?

Ty naprawdę masz problemy z myśleniem, czy rżniesz głupa dla zabawy?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.