Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Obawiam się, że to nie tylko to.

Polska zawiść każe kibicować PISowi, do dowala tym, którzy byli dotychczas przedmiotem zawiści, kastom, korporacjom, Niemcom itd. A że przy tym powstaje nowy "establishment", to będzie zmartwienie na później.

PIS Występuje przeciwko imigracji muzułmańskiej, przez co wychodzi naprzeciw obawom nie tylko moherowego społeczeństwa..A opozycja udaje, że tego ostatniego elementu nie dostrzega, czym sobie strzela w stopę. Z poprawności politycznej? Dla dobrych stosunków z UE?

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

I po jednym przypadku, może kilku uważasz, że Polacy za granicą to same moczymordy i pijaki?

Nasi rodacy często sprawiali, że wstyd się było przyznać, że jest się Polakiem. Ale ich nie wystrzelamy, nie wyślemy na Madagaskar czy gdziekolwiek indziej. I nie jest to powód, żeby w dużej mierze na koszt własny jeszcze groźniejszy element importować.

Less is more

Typuję, że jeśli PO pozbędzie się Schetyny i jego betonowych przydupasów i wpuści Budkę oraz Sikorskiego będzie dużo lepiej.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

wpuści Budkę oraz Sikorskiego

Pierwszego to nie kojarzę.

Sikorski jest skompromitowany - nie w moich oczach, ale w oczach ciemnego ludu tak.

Ciemny lud nie wybaczy mu machlojek z kilometrówką ani tekstów o robieniu laski.A jakby nawet chciał, to PISowcy przypomną.

Trzaskowki? Who the fuck is Trzaskowski? Kiedyś chyba taki dyrygent był.

Less is more

Ciemny lud nie wybaczy mu machlojek z kilometrówką ani tekstów o robieniu laski.

A na to opozycja powinna odpowiadać zmasowaną kontrofensywą medialną i pokazywać z nazwiska kto z PiS rozlicza benzynę a dojeżdża pociągiem, kto kugluje na oświadczeniach majątkowych itd itp.

Pierwszego to nie kojarzę.

Sikorski jest skompromitowany - nie w moich oczach, ale w oczach ciemnego ludu tak.

Ciemny lud nie wybaczy mu machlojek z kilometrówką ani tekstów o robieniu laski.A jakby chciał, to PISowcy przypomną.

Budki, byłego Ministra Sprawiedliwości nie kojarzysz? Facet, jak dla mnie, ma niespotykaną zdolność logicznego myślenia i potrafi bezbłędnie wyrażać swe poglądy. A Sikorski został celowo skompromitowany, ponieważ stanowił duże zagrożenie dla Kaczyńskiego i jego bandy: po prostu inteligencją i wykształceniem bił ich na głowę. A że czasami wyraża swoje myśli wprost? Trzeba być naprawdę bardzo inteligentnym, aby potrafić mówić w sposób elokwentny i dosadny.

A na to opozycja powinna odpowiadać zmasowaną kontrofensywą medialną i pokazywać z nazwiska kto z PiS rozlicza benzynę a dojeżdża pociągiem, kto kugluje na oświadczeniach majątkowych itd itp.

Niby tak, tylko opozycji to nie wychodzi. Próbowali z Andrzejkiem, ale to do tłumu nie trafia. Misiewicze też PISowi nie zaszkodzili. Można odnieść wrażenie, że PISowcą wolno, a opozycji nie.

Uczestnicząc w dyskusji w wątku takim jak ten warto by znać takie ABC.

Wstyd mi, ale może pod tym względem jestem odzwierciedleniem ciemnego tłumu. A to on decyduje swoją liczbą.

Less is more

Niby tak, tylko opozycji to nie wychodzi. Próbowali z Andrzejkiem, ale to do tłumu nie trafia. Misiewicze też PISowi nie zaszkodzili. Można odnieść wrażenie, że PISowcą wolno, a opozycji nie.

Zgoda. Opozycji dramatycznie brakuje takich z prawdziwego zdarzenia i "z jajami" speców od inżynierii społecznej, marketingu politycznego, PR i propagandy. Sam dobry program nie wystarczy. Trzeba go jeszcze sprzedać.

A że czasami wyraża swoje myśli wprost? Trzeba być naprawdę bardzo inteligentnym, aby potrafić mówić w sposób elokwentny i dosadny.

Tak gość może znaleźć uznanie wśród wąskich kręgów, ale to nie materiał na polityka. Niejaki JKM też jest elokwentny i dosadny.

O człowieku też świadczy jego poczucie humoru. Teksty o dziadku Obamy, który kogoś miał zjeść, budzą we mnie niesmak, mimo że nie jestem przesadnie politycznie poprawny.

Sam dobry program nie wystarczy.

A opozycja ma jakiś program?

Lepsze 500+?

Czy może promocja LGTB?

Less is more

...A opozycja ma jakiś program?...

Oczywiście że ma!

Odsunąć od władzy PiS!

No, ma taki postulat. :D

Bo nawet na odsunięcie PiS nie mają programu, co dopiero mówić o czymś więcej.

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

Powinna jak najszybciej go opracować i przedstawić.

Czy może promocja LGTB?

Rozumiem, że żartujesz. Promocja LGBT sama w sobie nie może być programem. Ale stwierdzenie, że są to sprawy prywatne a nie państwowe i przedstawiciele tych środowisk nie mogą być dyskryminowani elementem szerszego programu mogą i powinny być jak najbardziej.

Ale stwierdzenie, że są to sprawy prywatne a nie państwowe

Zgadzam się, ale obawiam się, że inaczej rozumiemy to zdanie.

przedstawiciele tych środowisk nie mogą być dyskryminowani

Tu nie chodzi o dyskryminację. Oni domagają się przywilejów.

A ich popieranie głosów wyborczych w Polsce nie przysporzy - pomimo casusu Biedronia.

Less is more

Tu nie chodzi o dyskryminację. Oni domagają się przywilejów.

Mógłbyś wymienić jakich to mianowicie przywilejów się domagają? Im chodzi wyłącznie o nie-dyskryminację.

Parę trafnych spostrzeżeń z portalu Sokzburaka.pl :

JEST ODEZWA RZĄDU!!! 

Nawałnice uprasza się o pojawianie się tylko w godzinach pracy urzędu z ominięciem przerw. Tylko takie wichury będą rozpatrywane. 

------------- 

#Jprdl t.co/YYicZCrFbQ

"W długi weekend Polacy zabili na polskich drogach 30 Polaków. To info dla "przerażonych skalą zamachu" w Barcelonie." 

- Marek Migalski 

----------- 

#2RazyWięcej

Bez przesady z tą Metallicą. Chłopaki nadal dają radę.

Wystarczy posłuchać, a najlepiej pooglądać kawałek z Animalem z Anti-Nowhere League na ich 30 lecie.

Kto zna angielski będzie wniebowzięty :-)

O Whiplash nie wspomnę :-)

Kto poguje na metalowych kapelach? :-)

Major zagrał wam na gitarze :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Kononowicz i major, gitara i śpiew :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A ich popieranie głosów wyborczych w Polsce nie przysporzy - pomimo casusu Biedronia.

Jawnie i otwarcie - zgoda, ale to też tylko do czasu. Jeszcze kilka lat temu było wręcz nie do wyobrażenia, że Biedroń może wygrać wprost jakieś wybory, a teraz jest notowany w każdym sondażu prezydenckim. Zresztą wystarczy postulaty LGTB połączyć w pakiet z uchyleniem zakazu aborcji i wygląda to już inaczej. PiS zdobył władzę na wchodzeniu w tyłek KK, teraz pora by władzę zdobyć na KK negacji. Tym można przyciągnąć potężną rzeszę tzw. milenialsów, którzy do tej pory polityka się nie interesowali i nie głosowali. "Spacery" udowodniły, że da się ich wciągnąć do procesu wyborczego, inna sprawa, że trzeba to zrobić mądrze, a tu specjalnym optymistą nie jestem...

Lepsze 500+?

Czy może promocja LGTB?

Szanowny Kolega jak widzę ulega propagandzie reżimu który wstawia takie właśnie kity dla osłabionych na umyśle, czyli własnego elektoratu. Faktem jest, że opozycja zbyt mało mówi o własnych propozycjach, ale faktem też jest to, że media kompletnie nie są nimi zainteresowane, bo napierdalanka jest bardziej widowiskowa od prac legislacyjnych.

Ale hasło z promocja LGBT jest tak głupie jak teksty posła Turczyńskiego.

Jestem Europejczykiem.

I bardzo dobrze, rząd światowy to przepis na totalitaryzm i regres cywilizacyjny.

Do tej pory myślałem, że pierdoły o rządzie światowym to domena Artona.

Jestem Europejczykiem.

Uchodźcy, którzy szukają azylu w Niemczech spędzają wakacje w ojczyźnie, skąd rzekomo uciekli przed wojna i prześladowaniem

autor: afd-freunde.de

Uciekli do Niemiec, wakacje spędzają w ojczyźnie. Uchodźcy, którzy złożyli wnioski o azyl w Niemczech, są bezrobotni i żyją z zasiłku Hartz IV składają wnioski o płatny urlop w agenturach pracy. Następnie jadą na wakacje do swoich krajów, skąd rzekomo uciekli przed wojna i prześladowaniem - donosi niemiecka gazeta „Die Welt”.

Według gazety takie przypadki odnotowały gminy na południowym Zachodzie Niemiec, ale eksperci wychodzą z założenia, że jest to o wiele szersze zjawisko. Urzędy ds. Migracji mówią o ponad 100 osobach mających status uchodźcy w Niemczech i czekające na rozstrzygnięcie swoich wniosków o azyl, które od 2014 r. wielokrotnie wyjeżdżały do swoich krajów pochodzenia, by spędzić tam czas ze swoimi rodzinami. Po powrocie zachowały status uchodźcy.

Według „Die Welt” urlopowicze to uchodźcy z Syrii, Iraku, Afganistanu i Libanu. Udało im się udowodnić podczas procesu azylowego, że uciekli przed wojną i terrorem, bądź byli prześladowani. Minister sprawiedliwości Badenii-Wirtembergii Guido Wolf (CDU) uważa takie zachowanie uchodźców za „niezrozumiałe”.

Jeśli ktoś przybył do Niemiec bo rzekomo jest politycznie prześladowany w swojej ojczyźnie i złożył wniosek o azyl bądź go otrzymał, a następnie jedzie tam na wakacje, to jest to sprzeczność. Jeśli istnieją tu jakieś luki prawne, powinny zostać zamknięte

—podkreślił Wolf. Pełnomocnik ds. integracji niemieckiego rządu Aydan Özoguz (SPD) broni uchodźców.

Zapewne mają ważne powody, by jechać na krótki czas do ojczyzny, choćby śmierć w rodzinie. To zapewne bardzo rzadkie przypadki

—przekonywała polityk SPD w rozmowie z gazetami „Funke Mediengruppe”. Zieloni w landtagu Badenii-Wirtembergii zarzucili Wolfowi populizm.

Takie wyjazdy są związane dla uchodźców z ogromnym ryzykiem, nie należy im z tego powodu odbierać status i prawo do azylu

—zaznaczył ekspert ds. integracji Zielonych Daniel Lede Abal. Alternatywa dla Niemiec zaś zażądała, aby rząd w Berlinie odebrał urlopującym w ojczyźnie przybyszom status uchodźcy oraz nie udzielał im azylu w Niemczech.

Nie ma najmniejszego znaczenia, dlaczego udali się w podróż do domu. Jeśli mogą tam przebywać to znaczy, że im nic nie grozi, a więc azyl im się nie należy, bowiem otrzymali go w oparciu o kłamstwo

—powiedział poseł AfD Anton Baron.

Ryb, welt.de

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Faktem jest, że opozycja zbyt mało mówi o własnych propozycjach

Mam wrażenie, że nie bardzo jest o czym. Jeżeli jest inaczej, oświećcie mnie.

hasło z promocja LGBT jest tak głupie jak teksty posła Turczyńskiego.

Czy może raczej niepoprawne? Co poza tym promuje partia Nowoczesna? A pokładałem w niej pewne nadzieje...

Less is more

Bobcat dnia 17.08.2017 - 18:41 napisał

"W zasadzie posługiwali się od początku wyłącznie nią."

Metallica skończyła się po Kill em All, a w sumie to przed :)

Bez przesady z tą Metallicą. Chłopaki nadal dają radę.

Przyłączę się do tej zajmującej dyskusji....

Mnie Metallica nigdy nie potrafiła dać tego czego od muzyki rockowej oczekuję, a od lat szczenięcych lubię ostre granie....nudziła mnie po kilku utworach, tak jak Wasze wpisy o polityce. :)

Teraz już wcale nie dziwią mnie zachwyty @ sittek zespołem Horytnica tak wielkie, że mu aż stosowny temat w wątku "Muzyka"poświęcił. :))))

Maju dnia 18.08.2017 - 08:39 napisał

"Jak proste jest komentowanie (bez złośliwości) tego co się nie musi różnić w tym rozporządzeniu. :))"

przecież wszystkie działania, powody tych działań, czas, zakres są w rozporządzeniu. Ta pierwsza strona o wszystkim mówi i decyduje. Załącznikiem jest lista miejscowości. Trudno, żeby ona była taka sama.

Kurcze, można manipulować, ale bez przesady.

Nie pisz o manipulowaniu nie wiedząc na czym ta sztuka polega, zwłaszcza pisząc obok prawdy. ;(

Tylko to różni te rozporządzenia.....czyżby? Wszystko sprawdziłeś? Załączniki (wszystkie) też???

"MSWiA opublikowało dziś rozporządzenie, które upraszcza procedury administracyjne związane z remontem lub odbudową domów i mieszkań zniszczonych albo uszkodzonych w wyniku sierpniowych nawałnic. Regulacja dotyczy 101 gmin w trzech województwach."

Taki tekst znajdziesz w każdej prasie i w informacjach internetowych od prawa do lewa. Wszyscy się mylą???

Nikt nie zauważył że to "ściema" i nie "wykazał" tego co cytowany (wczoraj 00:45) przez toptwenty "mędrzec" insynuuje??

Znajdziesz też (oczywiście poza wiadomymi mediami "rzetelnymi") taką informację;

"Kwota odszkodowania, w formie zasiłku celowego, na odbudowę budynków mieszkalnych została podwyższona do 200 tys. zł (dotychczas ta kwota wynosiła do 100 tys. zł), a dla budynków gospodarczych będzie to kwota do 100 tys. zł.

"To nie jest ostatnie słowo. Jeżeli będzie taka potrzeba, to ta kwota może ulec podwyższeniu"

- powiedział wcześniej dziś szef MSWiA Mariusz Błaszczak na konferencji prasowej."

Mity lansowane tutaj przez akolitów (zwłaszcza jednego) obecnej władzy versus fakty:

Kolejny etap wmawiania mi rozpoczynasz?

Zapamiętaj raz na zawsze, będziesz przeze mnie ignorowany gdy będziesz mi wmawiał, tak jak teraz, że zaprzeczałem że do takich sytuacji dojść mogło....zamiast tego mógłbyś wreszcie odpowiedzieć na szerzone przez ciebie kłamstwa o mnie....będzie ta odpowiedź w jakich to "wielu" tematach zostałem zbanowany z wiadomych ci powodów?

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

nudziła mnie po kilku utworach, tak jak Wasze wpisy o polityce.

Co zatem robisz w tym wątku? Rozumiem... Taka praca. Służba nie drużba.

zwłaszcza pisząc obok prawdy.

Zgodnie z ks. prof. Tischnerem jest cała prawda, tyż prawda i g...no prawda. Ty tradycyjnie prezentujesz tą trzecią.

Wszystko sprawdziłeś? Załączniki (wszystkie) też???

Myślisz, że kogoś weźmiesz tu na huki? A Ty sprawdziłeś? Wszystkie załączniki też? Czy tylko piszesz co kazali, zgodnie z otrzymanymi wytycznymi wg zasady "obecna władza ma rację z definicji"?

Zapamiętaj raz na zawsze, będziesz przeze mnie ignorowany

Jejku, jak ja się podźwignę po takim straszliwym ciosie...

zostałem zbanowany z wiadomych ci powodów?

Zostałeś zbanowany, gdyż sam sobie to w pocie czoła zapracowałeś.

No coz, terroryzm wydaje sie byc niepowstrzymywalny, a przybysze tylko gwarantuja jego ciaglosc, ciekawe kiedy obywatele Europy, na razie zachodniej, sami zaczna zrzekac sie swoich praw obywatelskich. Czyzby to byl glowny cel ich naplywu?

A potem juz niedaleka droga do Stanow Zjednoczonych Europy. Trzeba przeciez to k**estwo jakos okielznac i dac jako takie poczucie bezpieczenstwa. Cele slynnego manifestu(Spinelii) coraz blizej realizacji. No co, nie uklada to sie w logiczna calosc?

Tylko teoria spiskowa?. A skad moze jeden z 2im wiedziec?. Bo tak ktos twierdzi?. A co ma twierdzic?. Naturalnym jest, ze to co wzbudzaloby protest nalezy ukryc, przynajmniej do czasu?.

Wezmy taka prosta logiczna konsekwencje. Jezeli juz teraz terroryzm jest nie do okielznania. To czy bedzie do okielznania, jezeli naplynie jeszcze wiecej jego potencjalnych instygatorow. Jezeli ci, ktorzy naplyneli kiedys teraz go szerza, to czy ci, ktorzy naplyna dzisiaj, nie beda robic tego w przyszlosci?

Dlaczego tak cicho o tej prostej i logicznej zaleznosci w mediach. Dlaczego prawie nikt tego nie podnosi?.

Uchodźcy, którzy szukają azylu w Niemczech spędzają wakacje w ojczyźnie, skąd rzekomo uciekli przed wojna i prześladowaniem

autor: afd-freunde.de

Uciekli do Niemiec, wakacje spędzają w ojczyźnie. Uchodźcy, którzy złożyli wnioski o azyl w Niemczech, są bezrobotni i żyją z zasiłku Hartz IV składają wnioski o płatny urlop w agenturach pracy. Następnie jadą na wakacje do swoich krajów, skąd rzekomo uciekli przed wojna i prześladowaniem - donosi niemiecka gazeta „Die Welt”.

Według gazety takie przypadki odnotowały gminy na południowym Zachodzie Niemiec, ale eksperci wychodzą z założenia, że jest to o wiele szersze zjawisko. Urzędy ds. Migracji mówią o ponad 100 osobach mających status uchodźcy w Niemczech i czekające na rozstrzygnięcie swoich wniosków o azyl, które od 2014 r. wielokrotnie wyjeżdżały do swoich krajów pochodzenia, by spędzić tam czas ze swoimi rodzinami. Po powrocie zachowały status uchodźcy.

Według „Die Welt” urlopowicze to uchodźcy z Syrii, Iraku, Afganistanu i Libanu. Udało im się udowodnić podczas procesu azylowego, że uciekli przed wojną i terrorem, bądź byli prześladowani. Minister sprawiedliwości Badenii-Wirtembergii Guido Wolf (CDU) uważa takie zachowanie uchodźców za „niezrozumiałe”.

Jeśli ktoś przybył do Niemiec bo rzekomo jest politycznie prześladowany w swojej ojczyźnie i złożył wniosek o azyl bądź go otrzymał, a następnie jedzie tam na wakacje, to jest to sprzeczność. Jeśli istnieją tu jakieś luki prawne, powinny zostać zamknięte

—podkreślił Wolf. Pełnomocnik ds. integracji niemieckiego rządu Aydan Özoguz (SPD) broni uchodźców.

Zapewne mają ważne powody, by jechać na krótki czas do ojczyzny, choćby śmierć w rodzinie. To zapewne bardzo rzadkie przypadki

—przekonywała polityk SPD w rozmowie z gazetami „Funke Mediengruppe”. Zieloni w landtagu Badenii-Wirtembergii zarzucili Wolfowi populizm.

Takie wyjazdy są związane dla uchodźców z ogromnym ryzykiem, nie należy im z tego powodu odbierać status i prawo do azylu

—zaznaczył ekspert ds. integracji Zielonych Daniel Lede Abal. Alternatywa dla Niemiec zaś zażądała, aby rząd w Berlinie odebrał urlopującym w ojczyźnie przybyszom status uchodźcy oraz nie udzielał im azylu w Niemczech.

Nie ma najmniejszego znaczenia, dlaczego udali się w podróż do domu. Jeśli mogą tam przebywać to znaczy, że im nic nie grozi, a więc azyl im się nie należy, bowiem otrzymali go w oparciu o kłamstwo

—powiedział poseł AfD Anton Baron.

Ryb, welt.de

Moze maja urlop od przesladowania?

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Widzę że usłuchałeś i dzielisz moje zdania na takie części z których możesz robić użytek.....

1. Insynuujesz że dla korzyści jestem tu.

2. Nie podając żadnych faktów wmawiasz że kłamię....wcinając się w dyskusję nie o której tradycyjnie masz mętne pojęcie. ;)

3. Manipulujesz w sprawie rozporządzenia gdzie to ja a nie ty podałem fakty prasowe.

4. Drwisz gdzie nie ma z czego.

5. Brniesz w kolejne erystyczne matactwa w sprawie własnego kłamstwa jakobym był tu w "wielu tematach zbanowany" z powodów jakie podałeś.

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.