Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

jak nie odpowiem na podstawowe jej pytanie ...piłes dzis.Spadaj a jak sie obudzisz to wal na bitwe pod grunwaldem.

Ale nie denerwuj się tak bo ci wątroba wysiądzie. Mieć starego PeOwca na sumieniu to też jakiś ciężar, hehe... z całym brakiem szacunku.
Gość D.S.D

(Konto usunięte)

Teraz???

W zasadzie tak.

Niemcy wypłacają ostatnią ratę odszkodowań za I wojnę światową

Po upływie 92 lat od zakończenia I wojny światowej Niemcy definitywnie zakończyły sprawę reparacji wojennych, jakie — na mocy postanowień traktatu wersalskiego - miały wypłacić państwom Ententy oraz krajom z nimi sprzymierzonym za straty poniesione przez nie podczas działań wojennych. Ostatnią ratę odszkodowań w wysokości 70 mln euro nasz zachodni sąsiad zapłacił w niedzielę Wielkiej Brytanii i Francji.

https://histmag.org/Niemcy-wyplacaja-ostatnia-rate-odszkodowan-za-I-wojne-swiatowa-4694

Plan Kalergi. Fragment wywiadu z wysoko poinformowaną osobą :

B:Ten plan ma po prostu zniszczyć europejską cywilizację. I pomysł

polegał na postawieniu bliskiego wschodu a także krajów Afryki Północnej w

sytuacji kryzysu, aby ludzie uciekli stamtąd do Europy i w tej masie

migrantów, możesz. . . Faktycznie ukryło się dziesiątki tysięcy ludzi, którzy nie

są uchodźcami. To są bojownicy. I ci przeniknęli do Europy w celu asymilacji

do europejskiej kultury a następnie by zniszczyć ją od wewnątrz. Pozytywne Siły

są świadome tego planu i przeciwdziałają temu i poczynią pewne kroki by to

nie stało się rzeczywistością.

A: Zapomniałem, jeśli wcześniej cię o to zapytałem, ale czy możesz

potwierdzić, że istnieją takie historie o podziemnych bunkrach i tunelach,

gdzie niektórzy z tych bojowników żyją i są rzekomo przeszkoleni lub

zaprogramowani, czy cokolwiek, aby wyjść na powierzchnię planety i wywołać

spustoszenie również w Stanach Zjednoczonych? Czy te opowieści są

prawdziwe?

B: Właściwie niestety, tak, te rzeczy zostały zbudowane. Ale Ruch Oporu

dba o sytuację i to już nie jest problemem. Ale były rozległe podziemne miasta

zbudowane, szczególnie w Niemczech, w tym celu.

A: Czy była to część projektu Doom?

B: To nie była część projektu Doom, ale była połączona.

(b)ubek jak widać kumpli szuka i spoufala się zanadto. Cuchnie to esbecką robotą.

Widocznie podniecił się znacznie, bo Rydzyk znowu dostanie miliony złotych. Z naszych.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

(b)ubek jak widać kumpli szuka i spoufala się zanadto. Cuchnie to esbecką robotą.

Widocznie podniecił się znacznie, bo Rydzyk znowu dostanie miliony złotych. Z naszych.

Sittek, do ciebie nic nie mam, bo nieraz mi doradzałeś w hifi, ale mam swoje odmienne poglądy od jedynych tu słusznych. pozdo

Sittek, do ciebie nic nie mam, bo nieraz mi doradzałeś w hifi, ale mam swoje odmienne poglądy od jedynych tu słusznych. pozdo

OK, doceniam to. Ja nigdy nie łączę pracy czy hobby z polityką.

Dlatego gdy nawet czasami komuś tu nawtykam, to jeśli będę potrafił, to jeśli będzie chciał, chętnie pomogę.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Gość D.S.D

(Konto usunięte)

Co to zmienia? Reparacje należą nam się jak psu buda. I to w wyswysokości nie mniejszej niż wystąpił Jan hrabia Potocki. Czyli 25 biloonów $. Proszę pamiętać, że po wojnie to Niemcy otrzymały pomoc dzięki której mogli się rozwijać do obecnego poziomu a my nie. Więc reparacje wojenne będą uczciwym wyrównaniem szams.

Ale bagno z tematu zrobiliscie, rozumiem wrzucic tu i tam, ale zeby non-stop, sittek juz nie wie jak ma zablysnac to zaczal nickiem manipulowac, chlopaki jestescie na dnie?

A moderacja to w ogole istnieje, czy wazne zeby klepali, nie wazne juz co?

Jak to drugie, to ok, niech se klepia, mnie to lotto.

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Gość D.S.D

(Konto usunięte)

Zoriemtowałem się, że przez pomyłkę cytat dotyczący planu Kalergi zamieściłem w sąsiednim wątku.

Plan Kalergi. Fragment wywiadu z wysoko poinformowaną osobą :

B:Ten plan ma po prostu zniszczyć europejską cywilizację. I pomysł

polegał na postawieniu bliskiego wschodu a także krajów Afryki Północnej w

sytuacji kryzysu, aby ludzie uciekli stamtąd do Europy i w tej masie

migrantów, możesz. . . Faktycznie ukryło się dziesiątki tysięcy ludzi, którzy nie

są uchodźcami. To są bojownicy. I ci przeniknęli do Europy w celu asymilacji

do europejskiej kultury a następnie by zniszczyć ją od wewnątrz. Pozytywne Siły

są świadome tego planu i przeciwdziałają temu i poczynią pewne kroki by to

nie stało się rzeczywistością.

A: Zapomniałem, jeśli wcześniej cię o to zapytałem, ale czy możesz

potwierdzić, że istnieją takie historie o podziemnych bunkrach i tunelach,

gdzie niektórzy z tych bojowników żyją i są rzekomo przeszkoleni lub

zaprogramowani, czy cokolwiek, aby wyjść na powierzchnię planety i wywołać

spustoszenie również w Stanach Zjednoczonych? Czy te opowieści są

prawdziwe?

B: Właściwie niestety, tak, te rzeczy zostały zbudowane. Ale Ruch Oporu

dba o sytuację i to już nie jest problemem. Ale były rozległe podziemne miasta

zbudowane, szczególnie w Niemczech, w tym celu.

A: Czy była to część projektu Doom?

B: To nie była część projektu Doom, ale była połączona.

Napisal kolega BN:

"Nie piszemy po pisiacku "mędrcu".

Wiem, że to łatwe, choć zbyt skomplikowane dla waaadzy i poklaskiewiczów, ale piszemy - "mędrzce", jeśli już. Skoro jednak musicie, pisiate prostaki, nową gramatyką nawijać..."

Podaje jako przyklad waszego blazenstwa. Jezeli juz sie kogos poucza, to wypadaloby podac poprawna forme, takze nie "mędrzce", tylko "mędrcze"

Jak mozna sie tak blaznic. Zero wstydu. I jeszcze ten wywod o pisiakach.

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

muls, to tylko kwestia poprawnosci jezykowej plus pewnej oglady/skromnosci lub ich braku(chodzi o pouczanie). Mam nadzieje, ze to rozumiesz. A, ze dopierd.....glupoty. No coz, taka sobie role wyznaczyles.

Napisal kolega BN:

"Nie piszemy po pisiacku "mędrcu".

Wiem, że to łatwe, choć zbyt skomplikowane dla waaadzy i poklaskiewiczów, ale piszemy - "mędrzce", jeśli już. Skoro jednak musicie, pisiate prostaki, nową gramatyką nawijać..."

Podaje jako przyklad waszego blazenstwa. Jezeli juz sie kogos poucza, to wypadaloby podac poprawna forme, takze nie "mędrzce", tylko "mędrcze"

Jak mozna sie tak blaznic. Zero wstydu. I jeszcze ten wywod o pisiakach.

Owszem, racja absolutna.

Tak to jest, gdy to nowoczesne gówno nawet na literówki uwagi nie zwraca, tylko pisze jak go zaprogramowali tacy bystrzy, jak ty.

Za błąd przepraszam.

muls, to tylko kwestia poprawnosci jezykowej

Skoro już jesteśmy przy tej poprawności to zdaje się, że zdanie, i to niezależnie od tego czy nazwa własna (w tym wypadku nick) pisana z dużej czy nie, zawsze zaczynamy dużą literą. O braku polskich liter nawet nie wspominam. Sam robię błędy, ale przynajmniej nie mam w zwyczaju pouczać innych samemu będąc grzesznym. Dla ciebie jednak postanowiłem zrobić wyjątek.

Skoro już jesteśmy przy tej poprawności to zdaje się, że zdanie, i to niezależnie od tego czy nazwa własna (w tym wypadku nick) pisana z dużej czy nie, zawsze zaczynamy dużą literą. O braku polskich liter nawet nie wspominam. Sam robię błędy, ale przynajmniej nie mam w zwyczaju pouczać innych samemu będąc grzesznym. Dla ciebie jednak postanowiłem zrobić wyjątek.

To ja Ci adalberciku powiem o co tu chodzi, bo widze, ze nie wiesz. Po 1sze jestes na forum internetowym i wielkosc liter ma tutaj akurat male znaczenie, po 2ie celowo pisze jego nick z malej litery, nawet na poczatku, poniewaz uwazam go za malego uzytkownika. Tak ja ciebie, a nie Ciebie. Kumasz?

Lapy opadaja, no ale debesciak jak to debesciak:)

Zawsze probuje sobie bebenek podbic. Sprawdz co to znaczy.

jak psu buda? no to oddajmy wypędzonym Niemcom z terytoriów dzisiejszej Polski to, co im należne, tzw ziemie odzyskane- Wrocław, Zielona Góra ,Szczecin, to rdzenne ziemie niemieckie, weżmy pod uwagę Zaolzie, ktos nas z tego rozliczy, zaraz Ukraincy upomną się o reparacje za Przemyśl itd....ludzie, antenki wam nad beretami popekały?

No patrz to jednak zasady sie zmieniaja zaleznie od producenta.Wy juz tak wszyscy macie ze wasze jest lepsze.

albo masz chopie zasady albo ich nie masz.Albos polski albos troche niemiecki...bubvusiu.Nie mozna troche z ziemi wolskiej a troche z polskiej.

muls, dajze spokoj, chlopie, akurat tyle rozumu masz, zeby wiedziec o co biega, daj obejrzec meczyk

POLSKA gra

I jest Golll

przede wszystkim trzeba mieć antenkę, żeby popękała:-)

Mam wrażenie, że nie są to ludzie, którzy rozważają konsekwencje swoich czynów. Mają mentalność wiejskiego osiłka, który wali między oczy i "co mu zrobisz?", a że konsekwencje bywają bolesne..... cóż, jakoś to będzie.

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.