Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

ciag dalszy pisarzy pressmanii ten caly czas pisze we wzmiankowanym 3 obiegu gdzie mozna sie zdrowo usmiac.Pszczelarz.Zawsze po dwoch wpisach wspanialomyslnie mnie usuwał..jak to demokrata i wolnosciowiec..

Maciej Rysiewicz, publicysta, dziennikarz i wydawca. Działacz opozycji niepodległościowej w latach 70. i 80. ubiegłego stulecia. Członek redakcji "Wola" w latach 1982-1983 i współpracownik Wydawnictwa CDN. Twórca, od 2007 roku, portali "Bobowa Od-Nowa" i "Gorlice i Okolice" w powiecie gorlickim (www.gorliceiokolice.eu). W latach 2004-2013 wydawca i redaktor naczelny czasopism "Kalendarz Pszczelarza" i "Przegląd Pszczelarski". Od 2013 roku do 15 maja 2017 roku zastępca redaktora naczelnego portalu społeczno-politycznego "3obieg" a od 2014 roku do 15 maja 2017 roku redaktor naczelny portalu "Zdrowie za Zdrowie". Współautor książek "Ule i pasieki w Polsce" (Złoty Medal w Durban - Apimondia 2001) i "Krynica Zdrój - miasto, ludzie, okolice". Redaktor prowadzący książek "Wielki atlas roślin miododajnych" Zbigniewa Kołtowskiego (Złoty Medal w Melbourne - Apimondia 2007) i "Bobowa - historia, ludzie, zabytki" Karola Majchra. Właściciel Wydawnictwa WILCZYSKA (www.wilczyska.eu). Członek Stowarzyszenia Dziennikarzy Polskich. Kontakt: [email protected]

polecam poczytać komentarze pod artykułami w wyborcza.pl wykupiłem sobie dostęp, i stwierdziłem ze ta gazeta po prostu dziala przeciwko naszego narodowi, wczesniej bylem innego zdania,

niemozliwe zebys wczesniej był innego zdania .

na całym świecie są takie małe grupiki HitlerJungen czy podobne organizacje, nawiecej jest w USA, ale TVN Wyborcza czy inne zagraniczne media maja swietny interes w zrobieniu polakow faszystów, nazistow, czy antysemitow, pozniej zostaje tylko za pomoca USA walka o odszkodowania od polaków, juz takie próby były, chcieli nawet sprzedac lasy panstwowe, wyjazdy Komurowskiego i Tuska i spotkania z Organizacjami Zydowskimi

nie jestem za PiS, ale w tym przypadku IPN jestem za nimi, musimy zaczac glosno mowic i nie dac siebie pomawiac za granicą

organizacje żydowski sa na calym swiecie, szczegolnie w USA,

tyle ze dosc prymitywnie bo tylko tyle było w SMSie

na całym świecie są takie małe grupiki HitlerJungen czy podobne organizacje, nawiecej jest w USA, ale TVN Wyborcza czy inne zagraniczne media maja swietny interes w zrobieniu polakow faszystów, nazistow, czy antysemitow, pozniej zostaje tylko za pomoca USA walka o odszkodowania od polaków, juz takie próby były, chcieli nawet sprzedac lasy panstwowe, wyjazdy Komurowskiego i Tuska i spotkania z Organizacjami Zydowskimi

nie jestem za PiS, ale w tym przypadku IPN jestem za nimi, musimy zaczac glosno mowic i nie dac siebie pomawiac za granicą

a da sie jeszcze glosniej.\?Moze wyjdz na kasprowy i zawyj.A o reszte ze sprzeza lasow spytaj mamusi bo juz to wyjasnalismy poprzednim idiotom.

na całym świecie są takie małe grupiki HitlerJungen czy podobne organizacje, nawiecej jest w USA

Ale nigdzie na świecie nie są pupilami i pieszczochami władzy, mając status będący odpowiednikiem naszych organizacji pożytku publicznego.

Tekst, za który został zawieszony Bogdan Zalewski można przeczytać na facebooku i wyrobić sobie o nim opinię.

Swoją drogą zawieszenie Zalewskiego pokazuje, że media głównego nurtu prezentują poglądy zgodnie z obowiązująca w danym czasie poprawnością i interesami. Wolność dziennikarzy jest w nich mitem.

a u nas GW i TVN goni takie gdzie pieprz rosnie.

„Jesteśmy na wojnie z Żydami". Dziennikarz RMF FM Bogdan Zalewski przeprasza i dodaje, że nie jest antysemitą 2018-02-03 A A A KOMENTARZE: 11 FORUM DRUKUJ POLEĆ Władze radia RMF FM zawiesiły w pracy swojego wieloletniego dziennikarza Bogdana Zalewskiego po tym, jak napisał: „Jesteśmy na wojnie z Żydami! Nie pierwszy raz w naszej historii. (…)Jestem gotowy podnieść rzuconą mi jako Polakowi rękawicę. Szukam ludzi ducha i czynu”. - Redakcja stanowczo odcina się od wszelkich antysemickich zachowań. Jednocześnie zapewniamy, że podobne opinie nigdy nie pojawiły się i nie pojawią na antenie - stwierdził Maciej Brzozowski, rzecznik RMF FM. W sobotę Zalewski przeprosił za swoje słowa.

Czytaj więcej na:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

a tu ten sam zalewski ale szerzej i nie przeprasza.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dziennikarz RMF FM, bloger i poeta; autor książki „13 załączników” poświęconej Zagadce Smoleńskiej. Czytaj więcej na RMF FM.

zwrocmy uwage na termin..Zagadka smolenska. I to by było na tyle o tym panu.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

polecam poczytać komentarze pod artykułami w wyborcza.pl wykupiłem sobie dostęp, i stwierdziłem ze ta gazeta po prostu dziala przeciwko naszego narodowi, wczesniej bylem innego zdania,

Przeciwko naszego narodowi działasz ty tak pisząc po polsku.

Tekst, za który został zawieszony Bogdan Zalewski można przeczytać na facebooku i wyrobić sobie o nim opinię.

Swoją drogą zawieszenie Zalewskiego pokazuje, że media głównego nurtu prezentują poglądy zgodnie z obowiązująca w danym czasie poprawnością i interesami. Wolność dziennikarzy jest w nich mitem.

Pieprzysz Zyzol. Gdyby niemiecki dziennikarz napisał coś takiego a jego szefowie nie zareagowaliby, to zaraz napisałbyś o nazistach.

Jestem Europejczykiem.

problemem jest ze ja nie wiem co to sa media glownego nurtu.Dla jednych to wisla a drugich warta.

.....................................................................

a tutaj mamy wlasnie skowronskiego

tedy Mikołaj Lizut zapytał o działania SDP podjęte w sprawie reportażu TVN24 dotyczącego obchodów urodzin Adolfa Hitlera przez neonazistów w odniesieniu do jednoczesnego braku reakcji na działania TVP i ostatnich antysemickich wypowiedzi Rafała Ziemkiewicza oraz Marcina Wolskiego w związku z nowelizacją ustawy o IPN.

Krzysztof Skowroński tłumaczył wątpliwości związane ze wspomnianym reportażem, zwracając uwagę na czas, jaki minął od powstania reportażu do jego upublicznienia przez stację. Wspomniał o skargach, które otrzymał na nieetyczne działania dziennikarzy TVN-u.

Nie potrafił natomiast odnieść się do sytuacji związanej z telewizyjnym występem Rafała Ziemkiewicza i Marcina Wolskiego, w którym padły słowa: „To nie były niemieckie, ani polskie, tylko żydowskie obozy, bo w końcu kto obsługiwał krematoria”. To wszystko działo się w 50-tą rocznicę marca 68'.

Krzysztof Skowroński nie chciał uwierzyć, że takie słowa padły. - Oczywiście te żarty mnie nie śmieszą. Jeżeli takie żarty były, no to są oczywiście godne potępienia. Ale to jeszcze raz powtarzam, że znam i ty znasz Rafała Ziemkiewicza i Marcina Wolskiego i na pewno takich dowcipów nie było... - mówił Skowroński.

skowronski, pressmania i wszytko jasne.

Przeciwko naszego narodowi działasz ty tak pisząc po polsku.

I Gazeto Wyborcza jak teraz żyć???

No jak???

Ukryta Zawartość

"Nie ma najmniejszej wątpliwości, jeśli chodzi o to, kto był odpowiedzialny za obozy koncentracyjne. To zorganizowane masowe morderstwo zostało popełnione przez nasz naród i nikogo innego. Jeśli byli pojedynczy kolaboranci, to oni nic tu nie zmieniają" - dodał Gabriel.

Swoją drogą ciekawe gdzie się podziały listy... płac

Hańba

Może zamiast dekomunizacji przeprowadzić deszmalcownizację?

Ukryta Zawartość

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

a co myslales ze powie ze to hiszpanie.

byli pojedynczy kolaboranci, to oni nic tu nie zmieniają

tak wiec jednak byli.Tyle ze on ma ODWAGE i HONOR przyznac racje historii..ze to niemcy.A mial ktos jakies watpliwosci na swiecie?

ić deszmalcownizację?

czarnecki?morawiecki?
  • Redaktorzy

Krzysztof Skowroński nie chciał uwierzyć, że takie słowa padły. - Oczywiście te żarty mnie nie śmieszą. Jeżeli takie żarty były, no to są oczywiście godne potępienia. Ale to jeszcze raz powtarzam, że znam i ty znasz Rafała Ziemkiewicza i Marcina Wolskiego i na pewno takich dowcipów nie było... - mówił Skowroński.

A jeśli były, to i tak nie było. Oni naprawdę tak rozumują.

Pieprzysz Zyzol. Gdyby niemiecki dziennikarz napisał coś takiego a jego szefowie nie zareagowaliby, to zaraz napisałbyś o nazistach.

Cóż za ekspresja... Żadna moja ocena nie ma wpływu na to, co napisze lub powie jakikolwiek dziennikarz. Ocena szefa lub właściciela już tak. Pojęcia wolności mediów czy w wolnego zawodu dziennikarza można sobie darować.

Przestaję rozumieć co ta PiSowska czereda bredzi, taki absynt na przykład. Ma pretensje do Niemców, że przyznają się do Holokaustu.

Już kilka razy tłumaczyłem jaka jest postawa Niemców wobec drugiej wojny światowej, ale najaranemu fanatykowi nie da się niczego wytłumaczyć. A tu nagle zdziwienie. Dowód na to, że o Niemczech i Niemcach nie mają zielonego pojęcia.

Jestem Europejczykiem.

zawsze mozesz sprobowac i pokazac jak to sie robi.tyle ze juz widac ze kompetencyji brak.

Praktyka dowodzi, że kompetencje nie zawsze są wymagane w przypadku decydentów, a do pisania wystarczy znać litery i inne znaki na klawiaturze i to nie wszystkie.

Tak czytam sobie te "wywody" tutejszych miłośników PiS i zastanawia mnie tylko jedno: czy oni rzeczywiście wierzą w to co wypisują, czy czynią to dlatego, że ogólna dyrektywa z Nowogrodzkiej brzmi: ani kroku w tył, bez względu na okoliczności. Można raz, dwa razy, niech i pięć, udawać, że się nie widzi, jakie durnoty ich idole polityczni wyprawiają, ale żeby tak ciągle, a la longue być ślepym? Pomijam tu zawodowych propagandzistów, ale ci "prywatni" pisowcy też? W imię czego, w jakim celu, czy z jakiego powodu, w ograniczonym kręgu, ale jednak publicznie robią z siebie głupków, jeśli nie idiotów. Robią w pełni świadomie, choć przecież nie sposób po prostu zakładać, że to same głupki. Rozumiem, że popieranie jakieś partii bardziej opiera się na emocjach niż rozumie, ale jak to jest możliwe, że te emocje w ich wypadku odsyłają rozum do kąta i nie pozwalają z niego wyjść. Przecież nawet przeciętnie inteligentny wyborca PiS widzi jak to wygląda, widzi gdzie się podziały ładne i nawet zgrabne hasełka z kampanii wyborczej, widzi, bo nie sposób tego nie zauważyć, że zamiast do przodu idziemy coraz szybciej do tyłu. Jaki jest ten prawdziwy, realny powód dla którego oni pisarstwo popierają. Nie te propagandowe i nie mające nic wspólnego z rzeczywistością hasełka, a to co przesądza o tym, że są w stanie z siebie nawet robić głupków? Co? Uwielbienie kaczorka? Podziw dla mend w typie zera, Krysi, Kurskiego, Suskiego czy kogo tam z tej menażerii? Popieranie programu wyborczego, którego w istocie nie ma, bo obiecywanie wszystkim wszystkiego to nie program, a hucpa? Tęsknota za czasami, że by być kimś wystarczyło żarliwie popierać jedynie słuszną partię? Ja rozumiem, że jest cześć społeczeństwa które 500+ wyciągnęło z biedy i ci mają za co popierać, ale ci tutejsi forumowi? Więc u licha z jakiego powodu?

a da sie jeszcze glosniej.\?Moze wyjdz na kasprowy i zawyj.A o reszte ze sprzeza lasow spytaj mamusi bo juz to wyjasnalismy poprzednim idiotom.

czujesz się mocny bo przeczytałeś coś na temat Lasów Państwowych, czy nawet poszedłeś do lasu żeby dowiedzieć się czegoś więcej niż w czasopismach branżowych ?

poczytac i wyciagnac wnioski.

cyt:

Antoni Słonimski, legendarny poeta, prozaik, felietonista i dramatopisarz, pisał przed laty tak:

,,Jedną z kardynalnych i najbardziej charakterystycznych cech żydostwa jest bagatelizowanie najświetniejszych zdobyczy ducha ludzkiego. Żydzi bagatelizują wszystko: kaleczą język, którym mówią, lekceważą czystość mowy, ciała i serca, przeceniają zaś nierozumnie znaczenie pieniędzy."

,,Lekceważenie Żydów dla zniewagi czynnej (widziałem bowiem Żydów, którzy policzkowali się w kawiarni i nie wstając od stolika kończyli dalej swoje targi) tyczy się również lekceważenia pracy fizycznej. Praca fizyczna dobra jest dla "chamów". Żydzi nie mają prawie swojej kasty pracującej fizycznie — jest to bowiem naród nie produkujący: zajmuje się przeważnie handlem i pośrednictwem. Dziewięćdziesiąt procent handlarzy żywym towarem to są właśnie Żydzi."

,,Wszystko — cały świat, gwiazdy, morza, lądy i ludzie — znika i staje się nieważne wobec żądzy pieniądza. W dowcipach żydowskich przebija się to śmiesznie i zarazem tragicznie. Nie mogę się powstrzymać od zacytowania tutaj następującej anegdoty. — Młody biedny Żyd chce się ożenić z dziewczyną bez posagu. Ojciec jego tłumaczy, że tego robić nie powinien. — "No dobrze, — odpowiada syn, — ale ja za to będę szczęśliwy". Ojciec na to odpowiada: "No, a jak już będziesz szczęśliwy, to co ty z tego będziesz miał?" Oto jest tragikomiczne lekceważenie wszystkiego poza bogactwem."

,,"Naród wybrany" oto jest ten rdzeń, ten tajemniczy znak kabalistyczny, który porusza Golema żydostwa. Bardzo niewielu znam Żydów, którzy nie mają głębokiego przeświadczenia o tej wyższości rasy żydowskiej. Dlatego właśnie ten naród, tak chętnie wszystko bagatelizujący, nie lekceważy najlżejszego zarzutu, najmniejszej krytyki. Drażliwość jest tak wielka, że każde śmielsze wystąpienie staje się wprost niebezpieczne dla pisarza. Wolno jest u nas pisać źle o kelnerach, Czechach, Niemcach lub posłach sejmowych, można wytykać błędy kompozycyjne Michałowi Aniołowi, ale nie wolno pisać źle i rozumnie przeciw Żydom."

,,Prócz wstrętu budzi jeszcze we mnie gniew fałszywy i nikczemny stosunek Żydów do zagadnień narodowych. Naród ten, narzekający na szowinizm innych ludów, jest sam najbardziej szowinistycznym narodem świata. Żydzi, którzy skarżą się na brak tolerancji u innych, są najmniej tolerancyjni. Naród, który krzyczy o nienawiści, jaką budzi, sam potrafi najsilniej nienawidzieć."

,,Polska nie znosi Żydów, ale jak Żydzi nie znoszą Polski — mało kto sobie zdaje sprawę."

No i?

Gigantyczna kupa w stosunkach międzynarodowych Polski z innymi krajami została uwalona przez polityków PiS a nie przez Żydów. Ciężko to pojąć jak widać.

Jestem Europejczykiem.

To jeszcze nie koniec. Zobaczymy co z tej kupy wyniknie.

onet: Szef niemieckiej dyplomacji Sigmar Gabriel zapewnił w oświadczeniu, że Polska może być pewna, iż Niemcy biorą na siebie pełną odpowiedzialność za Holokaust i będą potępiać takie zafałszowania historii jak sformułowanie "polskie obozy koncentracyjne".

Trzeba teraz tę kupę rozdmuchać do jeszcze większych rozmiarów.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.