Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Brak mi kompetencji do oceny Morawieckiego jako ministra finansów. Mogę go ocenić jako premiera. DNO.

Słusznie papciu.

Ja wypowiedziałem się wyłącznie o PREMIERZE naszego rządu. Ale funkcja owa WYMAGA aby przed wystąpieniem w temacie którego premier ma nikła wiedzę zlecić przygotowanie wystąpienia kompetentnym doradcom. NO k**wa tak działają rządy cywilizowanego Świata! Nie wymagam od finansisty wiedzy historycznej na poziomie profesury! Ale mam absolutne prawo, wymagać od swego premiera przygotowania wystąpień niekompromitujących mnie przez jego przedstawicielstwo jakie z mandatem premiera od Narodu otrzymał!!!

'byli polscy zbrodniarze, tak samo jak byli żydowscy zbrodniarze, rosyjscy, ukraińscy, nie tylko niemieccy' oznaczają przekroczenie granicy, za którą jest już tylko obłęd"

Bowiem jacy wychowawcy, takie młodzieży nauczanie.

Widzimy to też tutaj na forum.

Bo u was murzynów biją...

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

miał obowiązek przewidzieć, jaki skutek wywrze każde jego słowo.

Oni nie mają żadnych obowiązków. Przecież wygrali wybory i mogą robić co chcą... Najgorsze jest to, że obecny tzw. premier nie ma w sobie na tyle zwykłej przyzwoitości, by w sprawach o których nie ma bladego pojęcia choć milczeć. Baba z Brzeszcz, choć głupsza od Morawieckiego. przynajmniej miała na tyle samokrytycyzmu, że czasem trzymała język za zębami. Morawieckiemu "włączyło się" ego i mniemanie o swojej wielkości. Nie wiadomo co gorsze...

Nie wymagam od finansisty wiedzy historycznej na poziomie profesury!

Co śmieszne Morawiecki pierwotnie finansistą z wykształcenia bynajmniej nie był, tylko historykiem właśnie.... obronił tytuł magistra historii na Uniwersytecie Wrocławskim

Nie wymagam od finansisty wiedzy historycznej na poziomie profesury

Jakiego finansisty? O ironio on jest właśnie historykiem i czego jak czego ale wiedzy w tej akurat dziedzinie można by się po nim spodziewać.

zlecić przygotowanie wystąpienia kompetentnym doradcom

Jakim kompetentnym? Kompetentnych nie ma od 2 lat. Zostali zastąpieni tymi którym za kwalifikacje wystarcza wystarczająco gorliwe popieranie PiS. Przy ustawie doradzał niejaki Świrski - z wiadomym efektem, myślisz, że reszta doradców prezentuje choć odrobinę wyższy poziom?

Nie są.

Ależ są. Od 70 lat i owo przewrażliwienie to nie rzecz przypadkowa, a na zimno i z rozmysłem wykalkulowana. I wszyscy, absolutnie wszyscy o tym od dziesiątek lat wiedzą. Tylko pisiory nie...

a tu mamy dowod na poziom umyslowy tych panow wlacznie z sejmem.

Poseł Tomasz Jaskóła twierdził na Twitterze, że Bartosz Węglarczyk jest wnukiem Józefa Światły. "Chamskie i bezczelne kłamstwo" - odpowiedział dziennikarz.

Po złotych skoku Kamila Stocha gratulacje składała m.in. Kancelaria Prezydenta. We wpisie na Twitterze przypomniano o pierwszym złotym medalu Zimowych Igrzysk Olimpijskich dla Polski, który w 1972 roku zdobył Wojciech Fortuna, również skoczek narciarski.

Dziennikarz Bartosz Węglarczyk zażartował, że "jak Fortuna skakał, to nie było przecież Polski". To nawiązanie do słów premiera Mateusza Morawieckiego, który przekonywał, że w 1968 roku, gdy trwała antysemicka czystka w instytucjach państwowych, Polska nie istniała. "Był reżim komunistyczny, który tak naprawdę paskudnie traktował Żydów. To wszystko to karygodny i błędny atak na dobre imię Polski" - stwierdził Morawiecki.

dalej jest jeszcze lepiej

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jakiego finansisty? O ironio on jest właśnie historykiem i czego jak czego ale wiedzy w tej akurat dziedzinie można by się po nim spodziewać.

Jakim kompetentnym? Kompetentnych nie ma od 2 lat. Zostali zastąpieni tymi którym za kwalifikacje wystarcza wystarczająco gorliwe popieranie PiS. Przy ustawie doradzał niejaki Świrski - z wiadomym efektem, myślisz, że reszta doradców prezentuje choć odrobinę wyższy poziom?

Czyli moja ocena jest słuszna.

Rząd i "elyty" partii rządzącej, składają się z samych Nikodemów Dyzmów. Absolwentów uczelni Oxfordzkiej której ukończenie mógłby potwierdzić jeden dyplomowany, jednak chory na umyśle magister, jednak na tyle przebiegły iż twierdzi że w chorobie swej mógłby się mylić lub kłamać :-)))

Nie, to jednak nie jest śmieszne kiedy stało się rzeczywistością. To zatrważające i groźne zarazem!

a wiec zmierzamy do pieknej katastrofki jakom lubiem.

.....................................................................................

a tutaj tez na ten temat jest czyli rosjanie a maciarewicz i jego ludzie.

Byłoby bardzo dziwne, gdyby przez te wszystkie lata Jacek ich nie spotkał! - tak Ewa Domżała, kuzynka Jacka Kotasa mówi o swoim krewnym. Ma na myśli ludzi rosyjskiej mafii. W wywiadzie dla portalu polityka.pl kreśli skomplikowaną siatkę powiązań.

Ewa Domżała jest krewną Jacka Kotasa. Nazwisko Kotasa z kolei pojawiało się przy okazji kontrowersji wokół Antoniego Macierewicza. Był wiceministrem obrony w rządzie PiS w 2007 roku. Później został ochrzczony przez media "rosyjskim łącznikiem" (określenia jako pierwszy użył warszawski aktywista Jan Śpiewak, za co Kotas wytoczył mu sprawę)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Rząd i "elyty" partii rządzącej, składają się z samych Nikodemów Dyzmów.

Dyzma przynajmniej był sprytny, te ćwoki nawet zwykłym, choćby złodziejskim sprytem nie potrafią się wykazać.

kiedy stało się rzeczywistością.

Stało się rzeczywistością jeszcze przed tym nim PiS wygrał wybory. O tym, że to banda durniów, karierowiczów, kłamców i bezczelnych chamów pisałem od zawsze. Zdanie o tej menażerii mam wyrobione już od czasów PC. Potem tylko się to potwierdzało. Czym bliżej dnia dzisiejszego tym dobitniej...

a wiec zmierzamy do pieknej katastrofki jakom lubiem.

Ano zmierzamy. Nieuchronnie. Tylko, że w przeciwieństwie do Ciebie za żadną katastrofą nie tęsknię. Przez ostatnie 25 lat wydawało się, że w końcu zaczęliśmy żyć w normalnym kraju i chińskie przysłowie o ciekawych czasach, to nasze polskie fatum, które ciągnie się za nami od stuleci, wreszcie się skończyło. I autentycznie nie chce by moje dzieci musiały z Polski wyjechać by móc wreszcie żyć normalnie...

To chłopskie rozumowanie doprowadziło nas właśnie do izolacji międzynarodowej. Po nasraniu na tak zwaną przez sowków Jewropę zostały nam tylko USA i Izrael, przy czym bliższe stosunki mieliśmy z Izraelem, bo USA raczej nas lekceważyły. W związku z tym PiS z niezwykłą starannością wpakował torpedę Izraelowi oraz Stanom, po czym przyjrzał się i jeszcze poprawił. Jeśli nasz obecny rząd to nie są pacjenci Tworek, to są to zdrajcy, jakich Polska jeszcze nie miała. Nie ma trzeciej możliwości.

Ta znajomość z Izraelem wychodzi nam bokiem. Nie znam państwa które by popierało ich agresywną politykę.

ZBANOWANY PRZEZ VLADO

. Tylko, że w przeciwieństwie do Ciebie za żadną katastrofą nie tęsknię.

piekna katastrofka w szybkim tempie spowoduje szybki powrot do normalnosci i ograniczy straty..I tylko to spowoduje ze ta banda durni pojdzie do wyborow.

Ta znajomość z Izraelem wychodzi nam bokiem. Nie znam państwa które by popierało ich agresywną politykę

ale tym sposobem nie przekonasz nas do znajomosci z rosja pietia.

Ta znajomość z Izraelem wychodzi nam bokiem. Nie znam państwa które by popierało ich agresywną politykę.

No to masz problem, bo dość duże państwo ;-).

Jestem Europejczykiem.

..I tylko to spowoduje ze ta banda durni pojdzie do wyborow.

To nie jest remedium na polskie obecne problemy.

"Banda durni" jak łaskawie raczyłeś nazwać tę cześć społeczeństwa która na poprzednie wybory nie poszła, nadal nie ma po co iść, ponieważ nie ma na kogo oddać swego głosu.

Na kogo dzisiaj byś oddał swój głos mulsieńku?

nie zadaj trudnych pytan.Jest to faktycznie DNO.Fakt ..o tym zapomnialem.Tylko ze katastrofka moze sklonic ekipe do emigracji do rosji nawet bez wyborow bo ludzie wyjda na ulice tanczyc..na co licze.Maciarewicz samolotem ucieka do moskwy a tam idac po czerwonym chodniku dla zasluzonych kiwa do..... xynwaxa..

nie zadaj trudnych pytan.Jest to faktycznie DNO.Fakt ..o tym zapomnialem.Tylko ze katastrofka moze sklonic ekipe do emigracji do rosji nawet bez wyborow bo ludzie wyjda na ulice tanczyc..na co licze.Maciarewicz samolotem ucieka do moskwy a tam idac po czerwonym chodniku dla zasluzonych kiwa do..... xynwaxa..

Diaboliczne te Twoje wizje mulsieńku kochany. I nawet promyczka nadziei? Nawet mglistej wizji zbawienia dla tej nieszczęsnej Ojczyzny nie widzisz???

piekna katastrofka w szybkim tempie spowoduje szybki powrot do normalnosci i ograniczy straty.

Obyś miał rację...

cześć społeczeństwa która na poprzednie wybory nie poszła, nadal nie ma po co iść, ponieważ nie ma na kogo oddać swego głosu.

Ta część nie chodzi na żadne wybory i nic nie zapowiada, że to się kiedykolwiek zmieni. Zresztą wszystkie badania tej grupy dowodzą, że u nich rozkład preferencji wyborczych jest podobny jak u tych głosujących. Ale faktem też jest, że wyższa frekwencja jest niekorzystna dla PiS, bo jego elektorat zawsze karnie stawia się na wybory, czego nie można powiedzieć o elektoratach innych partii. Przy ostatnich wyborach frekwencja tylko o 1.5-2% wyższa spowodowałaby, że PiS nie miałby większości.

piekna katastrofka w szybkim tempie spowoduje szybki powrot do normalnosci i ograniczy straty.

Polska jak Feniks z popiołów???

Wątpię :-(

Historia niezbicie dowodzi, że w chwilach kiedy Polska jako Feniks padała w pożodze, to z popiołów odradzała się co najwyżej kura. I najczęściej jaja które niosła, konsumowali obcy gospodarze!

niekoniecznie. Pojawia sie rycerz na bialym koniu, wskazuje wroga i ..znowu .jedziemy.Zawsze tak jest ze w ciezkiej chwili ktos sie pojawia.My wychodzimy z dolka a potem rycerzowi urywamy jaja za pochodzenie.

no nie wiem

bo ta "katastrofka" to moze być VI rozbiór Polski

tfu , oby sie moje słowa w gó...o obróciły :/

” jak sobie wygracie wybory to będziecie mogli przegłosować sobie co chcecie, a teraz my mamy większość, cisza……”

Pojawia sie rycerz na bialym koniu, wskazuje wroga i ..znowu .jedziemy

Acha

nie , no to spoko , przestałem sie martwić

a tak spytam nieskromnie :> Kto jest tym "rycerzem" ?

Bo aż mnie korci spytać , czy czasem nei ten co ma najbardziej zakuty łeb , tylko nie wiem czy za to nie dostane "urolpu" na ten watek :/

” jak sobie wygracie wybory to będziecie mogli przegłosować sobie co chcecie, a teraz my mamy większość, cisza……”

Szósty?

Coś przespałem?

A widzisz

tylko ty sie skapłeś

no "laga" ze złej strony , to fakt :/

Nadleśniczy nie musi :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mleczko jak zawsze kapitalny:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.