Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

A jeśli jesteśmy po przeciwnych stronach barykady, musimy od razu przerzucać się kutasami?

Zresztą z Dominikiem i jego Familią łączy nas znajomość od dawien dawna.

Gdy jeszcze było w miarę normalnie:-)

Nord Stream 2 szkodzi Europie. Niemieccy parlamentarzyści przeciwko inwestycji

"Plan budowy drugiego rosyjskiego gazociągu przez Bałtyk do Niemiec dzieli politycznie Europę i stawia pod znakiem zapytania naszą solidarność z Polską, naszymi bałtyckimi sąsiadami, Słowacją i Ukrainą, ale także Danią i Szwecją" – brzmi apel podpisany między innymi przez niemieckich eurodeputowanych i część posłów do Bundestagu .

Jak relacjonuje Deutsche Welle, sygnatariusze tego dokumentu przypominają, że w Niemczech nie brak zarówno zwolenników, jak i przeciwników Nord Stream 2.

Dodają również, że w przeciwieństwie do tego, co przekonuje rząd Niemiec, projekt gazociągu jest "wysoce polityczny”, a cała inwestycja szkodliwa.

Przypomnijmy, że niedawno polski premier Mateusz Morawiecki rozmawiał na temat Nord Stream 2 z Angelą Merkel. Kanclerz wciąż utrzymywała, że inwestycja ma charakter jedynie komercyjny i nie jest zagrożeniem dla dywersyfikacji energii w Europie.

- Polska wybudowała LNG, który dostał wsparcie UE, uzyskała zgodę na budowę Baltic Pipe. To zapewnia dywersyfikację - argumentowała.

Niemieccy europosłowie Manfred Weber (CSU), Reinhard Buetikofer (Zieloni), Nadja Hirsch (FDP) i Elmar Brok (CDU) oraz deputowani do Bundestagu Norbert Roettgen (CDU), Oliver Krischer (Zieloni) i Michael Link z FDP wspólnie apelowali do rządzącej SPD, aby zmieniła swoje stanowisko i czytamy w "DW". "Nowy niemiecki rząd musi się zdecydować" – podkreślili.

Za WP.pl.

Anielka jednak trafi na trzy zdrowaśki do piekarnika? :-) Może przejdzie jej zakorzeniony sentyment do honekerowskiej przeszłości i mentalnego poddaństwa wobec CCCP :-))

No tak. Tylko dlaczego? Europejskie zasoby gazu są dwa razy mniejsze od europejskich zasobów węgla kamiennego, z którego UE chce zrezygnować za każdą cenę. Gaz łupkowy z USA jest droższy od rosyjskiego, do tego USA kupują skroplony gaz w Rosji. A Gazprom podobno i tak wróci na Ukrainę. To gdzie tu logika?

nielka jednak trafi na trzy zdrowaśki do piekarnika? :-) Może przejdzie jej zakorzeniony sentyment do honekerowskiej przeszłości i mentalnego poddaństwa wobec CCCP :-

niezupełnie to dzieki anielce mamy wszytko dobre co dostalismy z uni a nawet wiecej.Byc moze to dzieki jej pochodzeniu z NRD ale tez z korzeni polskich.Rurociag to inwestycja gospodarcza i Niemcy maja prawo dbac o swoje interesy.Czas myslec za siebie.Bo my zdaje sie nie chcemy miec z niemcami nic wspolnego jak tutaj widac tak wiec nie widze powodu zeby oni sie na nas ogladali.W kazdym badz razie nie musza.tak jak my mamy w dupie wszystko co wiaze sie z UNIa.

niezupełnie to dzieki anielce mamy wszytko dobre co dostalismy z uni a nawet wiecej.Byc moze to dzieki jej pochodzeniu z NRD ale tez z korzeni polskich.Rurociag to inwestycja gospodarcza i Niemcy maja prawo dbac o swoje interesy.Czas myslec za siebie.Bo my zdaje sie nie chcemy miec z niemcami nic wspolnego jak tutaj widac tak wiec nie widze powodu zeby oni sie na nas ogladali.W kazdym badz razie nie musza.tak jak my mamy w dupie wszystko co wiaze sie z UNIa.

Odpowiem ci tak mulsieńku kochany.

Dwie prawdy które już poznałem w swym życiu wyglądają tak.

Pierwsza potwierdza słowa wieszcza Mickiewicza. Nigdy Polak nie będzie miał z Moskala przyjaciela. To w zakresie narodowościowym, nie indywidualnym.

Druga to ta, że najgorszy dla Polaka Niemiec, to ten o polskich korzeniach!

Z tego co ja z młodości pamiętam, to to że w PRLu mieliśmy co jeść w ogromnej części zawdzięczamy własnie Niemcom. Nie tym konfidentom z DDR gniazda Anielki, tylko tym bez polskich korzeni ze znienawidzonego RFNu :-))

A konkretnie ich pożyczkom :-)

ale juz zaszla zmiana.A anielka nie wybierała miejsca urodzenia.

A konkretnie ich pożyczkom :-

Juden w USA jakas petycje wystosowali :D. Ich bezradność mnie bawi :).

ty mnie tez mimo ze nic nie wystosowales.

Jeśli ktoś chciałby wiedzieć jak wyglądała partyjna propaganda czasów wczesnego PRL, jakim warsztatem się posługiwała, jakim językiem, sformułowaniami to nie musi się fatygować do biblioteki aby przejrzeć archiwalne roczniki Trybuny Ludu z początku lat 50-tych ubiegłego stulecia. Oto próbka, kserokopia tamtego:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Bierut w całej okazałości.

W tamtych czasach teksty o których mowa pisane były przez jakieś nikomu nieznane dyspozycyjne k.... dziennikarskie do wynajęcia. Jak widać pod tym względem też nic się nie zmieniło.

Ukryta Zawartość

Nooo, aleeee ten paszkwil popełniła niejaka Krystyna Grzybowska.

"Nie przeszła pozytywnej weryfikacji w 1981..." i dała nogę do Niemiec.

Tyle oficjalnie, po pisiarsku. Nic o tym, gdzie bazgrała i pluła.

Gdy jednak lepiej poszperać - dzielna i ofiarna członkini PZPR.

Ergo - wie, jak charkać.

Takie cuda, bęc!

Buchacha, zapomniałżem dodać:-))

Szukajcie a znajdziecie, jak mówi Księga.

Ach, toooo!

To nie było absolutnie nic personalnego, lecz tylko ogólne spostrzeżenie i przestroga, coby gaci i barchanowych majtorów zbyt głęboko jeszcze do szafy nie chować!:-))

USA kupują skroplony gaz w Rosji

Coś mi się zdaje, że ten kremlowski fejk news został już zdementowany. Ale co tam, można spróbować go wcisnąć.

Jestem Europejczykiem.

Żydzi dostają po prostu furii, gdyż wiedzą jak postępowali w czasie okupacji, a chcąc ukryć ten fakt przed całym światem przyjęli strategię napastliwości i oczerniania Polaków.

Wszystko to w "imię" szekli i widniejącego na horyzoncie ich braku dopływu.

To PiSowcy dostają furii bo widzą jakimi debilami są ich idole. Stąd ta erupcja prymitywnego antysemityzmu w imię jedności ideowo-moralnej jak za czasów PRL.

Jestem Europejczykiem.

A Goralenfuhrera Wacława Krzeptowskiego, twórce Goralenfolks na Podhalu pamiętacie? A co owi Goralenfolks uczynili Żydom podhalańskim również pamiętacie? I kto to był? Polacy czy Niemcy???!

Na fotografii delegacja Goralenfolks z Krzeptowskim na Wawelu u dr.H Franka, składa deklarację uznania ludności góralskiej jako Górali Niemieckich!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wywiad przeprowadzony przez Juliusza Osuchowskiego z Josephem Nichthauserem

Skąd, proszę Pana bierze się opinia, ze Polacy są antysemitami. Kto te opinie rozgłasza. Czy inaczej propaguje ja na cały świat?

Polska, proszę Pana ...

Chodzi o to, ze myśmy im (nazistom) pomagali. Ja to powiedziałem dla telewizji brazylijskiej. Ja się nie boję nikogo. Szczególnie nie boję się Żydów. Jestem Żydem, umrę Żydem. Polska była jedynym z siedemnastu krajów, które naziści zajęli, republik, monarchii, który nie dostarczył ani jednego essesmana, ani dobrowolnie, choćby jednego żołnierza do Wehrmachtu. Wszystkie inne kraje dostarczyły.

Ukraińcy, Litwini - byli gorsi jak essesmani niemieccy. SS holenderskie - było jeszcze gorsze.

Dania - ten piękny kraj, który uratował prawie wszystkich swoich Żydów, dostarczał kontyngenty SS. Francja - była jedynym krajem z krajów okupowanych, w którym Żydów francuskich NIE wyaresztowali Niemcy. Zrobiła to policja francuska bez żadnego ponaglania i rozkazu niemieckiego. A nie mówi sie o tym jak myśmy, Żydzi pomogli nazistom nas zniszczyć.

W Oświęcimiu prawie wszyscy znajdujący się tam essesmani byli ranni i przysyłani z różnych frontów. Aby zagazować, a potem spalić, czasem 10 tysięcy, czasem 20 tysięcy ludzi dziennie, potrzeba było paręset osób aby przy tym strasznym procederze pracowali.

SS-mani prawie co dwa tygodnie wybierali spośród więźniów żydowskich mocnych, zdrowych mężczyzn, grupę trzystu do pięciuset ludzi, którzy byli przydzielani do pracy w krematoriach i komorach gazowych. Po trzech tygodniach taka grupa szła do komory gazowej, a esesmani wybierali nową.

Nigdy według mojej wiedzy i badań, ja do dnia dzisiejszego jeszcze badam problem Holokaustu, nie znalazłem żadnego przypadku, aby ktokolwiek, chociaż jeden Żyd powiedział - nie - ja nie będę pracował przy tym! Co ryzykował? - tylko tyle, że by go od razu zastrzelili. Ci wszyscy, co pracowali w tych komandach, wiedzieli że umrą, że nie będą do końca wojny pracować w krematorium, ładować trupy do pieców, czy wyrywać złote zęby z zagazowanych ludzkich zwłok i ładować je na wózki, aby dowieźć do krematorium.

Wszędzie byli nikczemni ludzie.

tyle samo było polakow.

chcesz przebic polakow czy zydow?

hodzi o to, ze myśmy im (nazistom) pomagali. Ja to powiedziałem dla telewizji brazylijskiej. Ja się nie boję nikogo. Szczególnie nie boję się Żydów. Jestem Żydem, umrę Żydem. Polska była jedynym z siedemnastu krajów, które naziści zajęli, republik, monarchii, który nie dostarczył ani jednego essesmana, ani dobrowolnie, choćby jednego żołnierza do Wehrmachtu. Wszystkie inne kraje dostarczyły.

to nieprawda.

S-mani prawie co dwa tygodnie wybierali spośród więźniów żydowskich mocnych, zdrowych mężczyzn, grupę trzystu do pięciuset ludzi, którzy byli przydzielani do pracy w krematoriach i komorach gazowych. Po trzech tygodniach taka grupa szła do komory gazowej, a esesmani wybierali nową.

no i co w tym nowego.

porownujesz sytuacje w ktorej jedni sami latali i wykrywali do drugich ktorzy nie mieli innego wyjscia?Albo do tych co sami bez udzialu niemcow robili to samo.

jestes i..tom zwyklym czy nadzwyczajnym.

Tu nie ma co porównywać muls, śmierć to śmierć. Niewygodna prawda jest taka, którą chcesz przykryć, że Żydzi także brali udział w holokauście swojego narodu. I to jest wielka, wstydliwa tajemnica.

A także Węgier.

Ukryta Zawartość

A może to ciebie lis wystawił do wiatru i replikujesz fake news połykajac wszystko bezmyślnie.

Ostatnie stanowisko, z początku tyg. jest takie, że wedle prawa Stop-soros Węgry mogą ukarać organizację pomagające uchodźcom. Prawo przyjęli. Ewentualne represje wiszą w powietrzu.

Prasa międzynarodowa to przekazała. Więcej niż jeden pan lis który z pianą na ustach walczy o powrót do m€diów.

In reference to Mrs Merkel, Mr Orban said: “It is clear that the European people do not want immigration, while several European leaders are still forcing the failed immigration policy.”

ps. redaktor lis zapomniał, że Polska i Węgry nie są odosobione. Zostały Czechy oraz CSU z Bawarii.

redaktor lis twierdzi, że Orban zmienił w styczniu kurs.

tu wywiad. można samemu ocenić co faktycznie powiedział Orban.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tu nie ma co porównywać muls, śmierć to śmierć. Niewygodna prawda jest taka, którą chcesz przykryć, że Żydzi także brali udział w holokauście swojego narodu. I to jest wielka, wstydliwa tajemnica.

A teraz,Tomku - przeczytaj dokładnie i wnikliwie ostatni akapit z wywiadem, który wkleileś i odpowiedz sobie na pytanie, czemu nie było ani jednego, który tej pracy odmówił.

Pomyśl (ponoć w tym jesteś niezły i ustawicznie innych do tej czynności namawiasz), nie spiesz się.

A gdy już wydumasz - odpowiedz wszem i wobec.

A teraz,Tomku - przeczytaj dokładnie i wnikliwie ostatni akapit z wywiadem, który wkleileś i odpowiedz sobie na pytanie, czemu nie było ani jednego, który tej pracy odmówił.

Pomyśl (ponoć w tym jesteś niezły i ustawicznie innych do tej czynności namawiasz), nie spiesz się.

A gdy już wydumasz - odpowiedz wszem i wobec.

Na polach pracowali Polacy, w fabrykach więcej pracowało Ukraińców, bo Polacy nie chcieli pracować solidnie i Niemcy nigdy nie wiedzieli, co oni wymyślą i zrobią im na złość. Żydów zmuszono oczywiście, aby pracowali w krematoriach i komorach gazowych! Ale można było nie chcieć! Chciało się uratować życie, tylko na jakieś dwa tygodnie?

Tak samo w gettach! Przecież Gettami administrowali Żydzi. Byli tam żydowskie władze, żydowska policja wykonująca polecenia niemieckie. To nie Polacy pomagali Niemcom wyznaczać Żydów do transportów - to robili Żydzi. To nie Polacy pilnowali niemieckiego porządku w gettach, ale Żydzi.

Nie znam przypadku, aby Żydzi administrujący gettem, odmówili wykonania niemieckiego polecenia. Przecież za to groziło tylko zabicie i to tylko jednej osoby, a nie całej rodziny, jak groziło to Polakom za pomoc Żydowi, a Polacy to robili. Ja jak coś robię, to robię aż do końca i nic nie mówię, na co nie mam 100% dowodów. Ja mam tutaj dokument, który został opublikowany w prasie żydowskiej, tutaj, w Brazylii. W "Redzenia Judaika" - Żydzi amerykańscy nie zrobili prawie nic, aby ratować Żydów europejskich przed zagładą.

Żydzi amerykańscy nie zrobili prawie nic, aby ratować Żydów europejskich przed zagładą.

i co z tego.Eskimosi tez nie.Amerykanie zawrocili statek z zydami europy ale kto mogl przypuszczac co bedzie.

Pan Czerniakow odmówił wysyłki dzieci, popełniając samobójstwo.

zaraz ci powie ze ..jeden.A dzieci i tak zabito.Potrzebnie tomus on sie zabił?Przeciez mogl zyc jeszcze tydzien.I ci wszyscy w obozie mogli sie od razu zabic jak uslyszeli rozkaz.Czy ty trzezwy jestes?
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.