Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

4 minuty temu, Lech36 napisał:

Granie trupami to cecha PiS, grają nimi od 2010 roku.

A teraz ma grac PO, nie jestes na czasie, czy jak?

Przeciez nie wygra haslem "oddajcie nam wladze, bo za naszych czasow bylo wam wielokroc lepiej", jak sam piszesz:)

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

3 minuty temu, bubusia napisał:

No byla, i dlatego juz nie jest:)

Dlatego Polska staje się ponurym, nieszanowanym na świecie państwem ziejącym nienawiścią. 

1 minutę temu, bubusia napisał:

Przeciez nie wygra hasle oddajcie nam wladze, bo za naszych czasow bylo wam wielokroc lepiej, jak sam piszesz:)

Nie było takiej nienawiści, choć oczywiście były jej elementy w ławach poselski PiS i wśród zwolenników PiS.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Wladzy nie odzyska bo nie ma nic do zaoferowania. Chyba ze Pis zacznie totalnie przeginac. Co mu sie czesto zdarza. Ale tu znowu to samo, druga strona tez przegina, plus brak oferty. Przeciez zaden normalny czlek nie kupi "niech bedzie jak bylo", czy jak to tam lecialo. I tyle.

A teraz pozegnam. Praca wzywa. A w moim przypadku, czy to Pis, czy Po, kasa sie nie zmieni, i zalezy wylacznie od moich staran.  Nawet jak komus wydaje sie inaczej.

Takze Pis, sry Peace

:)

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

25 minut temu, Lech36 napisał:

Była już u władzy i była po wielokroć lepsza mimo kryzysu na rynkach światowych. Lepsza pod każdym względem.

Nie adresuj tego sponsoringu do mnie. Głoś go wśród tych, co dostali 500+ i nie tylko.

11 minut temu, bubusia napisał:

oczywistym bylo, ze smierc Adamowicza jest korzystna dla PO i kolesi, niestety taka prawda, tez nad tym ubolewam, jednak przeginanie w 2ga manke, czyli granie trupami, juz raczej korzystne nie bedzie, nawet jak Pis to wczesniej robil, po prostu mechanizm jest dobrze znany,

Jakież to śliczne... Z jednej strony krzyk, że opozycja sięga jakoby po język nienawiści i trzeba to skończyć bo to naganny język nienawiści. Potem nawet pisiarz otwarcie przyznaje, że śmierć Adamowicza daje przewagę polityczną opozycji. Przewagę sprowadzającą się do faktu, że i ona teraz ma "męczennika" i może grać trupem. A na koniec, mimo, że sam dwa zdania przed, stwierdza, ze śmierć Adamowicza daje opozycji przewagę wysnuwa oczywiście błędny, bo oparty wyłącznie na chciejstwie wniosek, że granie na trupie, tym razem Adamowicza i w wykonaniu tym razem nie PiS, a opozycji, owej opozycji nie przyniesie korzyści. Dialektyka typowo pisiarska i oparta wyłącznie na stosownym od zawsze przez pisiątka schemacie kali krowa.

Otóż przyjmij do wiadomości i sobie zapamiętaj, najlepiej zapisz: mord Adamowicza daje przewagę opozycji bo teraz i ona może odpłacać PiSowi pięknym za nadobne. Może, ale nie musi. Nie musi w sytuacji gdyby PiS jakimś cudem sam zrezygnował ze swojej trwającej już 8 lat trupiej polityki. Tylko, że żadnego cudu nie będzie, bo gdyby PiS z trupiej polityki zrezygnował to nic, zupełnie nic mu nie pozostaje. Amen.

5 minut temu, Zyzol napisał:

Nie adresuj tego sponsoringu do mnie. Głoś go wśród tych, co dostali 500+ i nie tylko.

Myślę że tacy też czytają to forum.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

• Moderatorzy

Adalbert95, uważam, że granie na smoleńskiego trupa wzrusza znikomy odsetek wyborców PiS.

Nieco większy widzi, że tamten rząd(PO-PSL) dał ciała w organizacji działań po katastrofie. Choćby podmiany zwłok - przecież było śledztwo!!!

Znacznie większy ma po prostu dosyć działań poprzedniej ekipy.

A co do włażenia czarnym to robili to wszyscy , a obecni mieli to w programie więc....

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

25 minut temu, Lech36 napisał:

Myślę że tacy też czytają to forum.

Też tak myślę. I Oni oceniają PiS inaczej niż Ty. I ja.

Za lat parę PiS będzie wspominany, jako partia, która dała szarym obywatelom 500+. 

Taka dygresja.

Wiesz, kiedy przypomniano zamordowanie Narutowicza? Dzisiaj w porannym Tok FM. Porównując do Niego!!! Adamowicza. Szkoda, że nie wspomniano przy tym o atmosferze towarzyszącej  pierwszemu zaprzysiężeniu Kwaśniewskiego. Wówczas czuć było napięcie, a TVP nadała przed film "Śmierć prezydenta". W 1922 TVP jeszcze nie było, przemówił jedynie bohaterski generał Haller.

58 minut temu, bubusia napisał:

Czyli teraz twoja strona przejmie zemste i mnie zalatwi, sry nas:)

Bob, blagam, zacznij myslec.

Co? Macie pietra? I bardzo słusznie. 

Nie może być tak, że jedna strona uprawia polityczną bandyterkę ale jak przyjdzie co do czego to skamle aby ICH traktować fair. Zawsze powtarzam że najdoskonalszym systemem prawnym jaki stworzyła ludzkość był Kodeks Hammurabiego. Aby każdy był świadom że co uczyni swoim politycznym przeciwnikom może spotkać i jego.

Tak uważam właśnie dlatego że myślę.

4 minuty temu, stench napisał:

uważam, że granie na smoleńskiego trupa wzrusza znikomy odsetek wyborców PiS.

Mam zdanie zupełnie przeciwne. I nie chodzi o to czy wzrusza, czy nie , nawet nie o to czy w "zamach" wierzą czy nie. Chodzi o to, że ten dance macabre jaki z rozmysłem i wyrachowaniem Kaczyński z Maciarewiczem począwszy od 2010 odprawiał, był jeśli nie jedynym, to z bez wątpienia niezwykle istotnym elementem który całe to towarzystwo spajał i utrzymał na politycznej powierzchni. PO/PSL było dalekie od ideału, ale gdyby nie systemowa, zorganizowana i pieczołowicie kultywowana hucpa smoleńska to śmiem twierdzić, że w 2015 PiS by nie wygrał choćby z tego powodu, że choć może by jeszcze był, to z pewnością nie w tej kondycji. Nie, nie twierdzę, że PO/PSL by utrzymało władzę, ale stawiam tezę, że to nie PiS by wygrał.  

3 minuty temu, pietrzak napisał:

Kodeks Hammurabiego miał na celu ograniczenie samosądu do rozsądnego wymiaru. I nic poza tym.

Tak. Kara nie może być większa niż zbrodnia. Ale nie może również być rażąco mniejsza jak to obecnie bywa praktykowane.

37 minut temu, Bobcat napisał:

Co? Macie pietra

Ja na ich miejscu też bym miał.

Śmierć Adamowicza, to nie jak wyznawcy PiS przypuszczają, oznacza, że PO będzie zachowywać się dokładnie tak samo jak PiS, choć część chwytów politycznych z pewnością przejmie i powieli. Że będzie krzyczeć, że to Kaczyński zamordował, tak jak i Kaczyński (zabiliście mi brata) i Maciarewicz  (Tusk zmontował zamach) bez żadnych skrupułów krzyczeli do 2010. Tak jak Smoleńsk dał szansę Pisowi na zwarcie szeregów, przetrwanie i w efekcie zwycięstwo wyborcze, tak teraz Adamowicz daje taką szansę opozycji. Opozycji, która zjednoczona (choćby tylko werbalnie, koniunkturalnie i przejściowo) i bez śmieci Adamowicza rozjeżdża Pis jak chce. Do tej pory nie było jakiegoś wyraźnego, mocnego symbolu czy wydarzenia pod sztandarem którego cała opozycja mogłaby się podpisać i choćby na pewien czas zjednoczyć. Teraz już jest. I wie o tym i opozycja i jeszcze lepiej wie PiS. A wybory nie za lata, a za 10 miesięcy. I właśnie to PiS boli najbardziej, bo jest wobec tego całkowicie bezsilna.

Nie, nie trzeba ani Wolskich ani Ziemkiewiczów. Wystarczy zebrać wypowiedzi kaczorka, szalonego, Krysi, tych dwu i paru innych, pozamieniać tylko nazwiska i daty i kolportować. A to banalnie proste i doprawdy wyjątkowo trudno to spieprzyć. 

W dniu 17.01.2019 o 14:00, pietrzak napisał:

TY Korczaka nie tykaj, dopóki nie ujawnisz choćby 1% jego poświęcenia w jakiejkolwiek dziedzinie. Akurat TY, już dobrze wiesz dlaczego. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Poza tym czy ambicje celebryckie odbierają komukolwiek prawo do wyrażenia słusznego skądinąd poglądu? 

Podaj 10 nazwisk - może być 25 - ulubionych przez siebie celebrytów z przełomu 20 i 21 wieku, którzy mówią same głupstwa.

Nie ograniczaj się do Pani Ogórek, w końcu kandydatki na Prezydenta Polski zgłoszonej przez samego b. sekretarza PZPR!

Chory wywód. Wskaż, gdzie czepiałem się Korczaka i wspomniałem o Ogórek. 

Jeśli chodzi o celebrytów wystarczy TOP20 - jeden i tak głupszy od drugiego.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Moderatorzy
24 minuty temu, Adalbert95 napisał:

Mam zdanie zupełnie przeciwne. I nie chodzi o to czy wzrusza, czy nie , nawet nie o to czy w "zamach" wierzą czy nie. Chodzi o to, że ten dance macabre jaki z rozmysłem i wyrachowaniem Kaczyński z Maciarewiczem począwszy od 2010 odprawiał, był jeśli nie jedynym, to z bez wątpienia niezwykle istotnym elementem który całe to towarzystwo spajał i utrzymał na politycznej powierzchni. PO/PSL było dalekie od ideału, ale gdyby nie systemowa, zorganizowana i pieczołowicie kultywowana hucpa smoleńska to śmiem twierdzić, że w 2015 PiS by nie wygrał choćby z tego powodu, że choć może by jeszcze był, to z pewnością nie w tej kondycji. Nie, nie twierdzę, że PO/PSL by utrzymało władzę, ale stawiam tezę, że to nie PiS by wygrał.  

A nie sądzisz , że duża część nowego elektoraty PiS to ludzie kontestujący część dobrodziejstw kapitalizmu, nieomylności i krursu UE, zachowania PO, genderyzmu, ekonomicznej emigracji z Azji i Afryki, afert typu Vat, lobbingu, wyprowadzenia do Chin produkcji poprzez stosowane przepisy, "ekoterroryzmu" itd ?

PiS przejął ludzi o bardziej prawicowych poglądach bez względu na ich przywiązanie bądź kontestację KK.

Gdyby PiS nie przejął wtedy władzy to byłaby powtórka z kilku poprzednich sejmów, które nie były w stanie zrobić nic.

Byłaby kolejna słaba koalicja podlegająca szantażom wewnętrznym i lobbingowi. Przypomnę, że Tusk już startował w kierunku PE.

Słabością obecnej władzy jest (jednak programowe) przywiązanie do KK . Co do reszty to wszystko kwestia spojrzenia. Wiadomo psy szczekają , karawana idzie dalej.

Uważam, że najlepiej robić swoje , czekać na kolejne wybory i głosować z własnym sumieniem. Zobaczymy co wtedy będzie :)

Godzinę temu, Zyzol napisał:

Za lat parę PiS będzie wspominany, jako partia, która dała szarym obywatelom 500+. 

I przywróciła socjalistyczny typ gospodarki i państwa od którego parę lat temu szczęśliwie uciekliśmy.

Godzinę temu, stench napisał:

A nie sądzisz , że duża część nowego elektoraty PiS to ludzie kontestujący część dobrodziejstw kapitalizmu, nieomylności i krursu UE, zachowania PO, genderyzmu, ekonomicznej emigracji z Azji i Afryki, afert typu Vat, lobbingu, wyprowadzenia do Chin produkcji poprzez stosowane przepisy, "ekoterroryzmu" itd ?

PiS przejął ludzi o bardziej prawicowych poglądach bez względu na ich przywiązanie bądź kontestację KK.

Gdyby PiS nie przejął wtedy władzy to byłaby powtórka z kilku poprzednich sejmów, które nie były w stanie zrobić nic.

Byłaby kolejna słaba koalicja podlegająca szantażom wewnętrznym i lobbingowi. Przypomnę, że Tusk już startował w kierunku PE.

Słabością obecnej władzy jest (jednak programowe) przywiązanie do KK . Co do reszty to wszystko kwestia spojrzenia. Wiadomo psy szczekają , karawana idzie dalej.

Uważam, że najlepiej robić swoje , czekać na kolejne wybory i głosować z własnym sumieniem. Zobaczymy co wtedy będzie :)

W dużym stopniu masz rację, ale co mamy dziś? Nigdy chyba w historii, a już z pewnością po `45 tak zantagonizowane i spolaryzowane społeczeństwo, zrujnowaną naszą pozycje (a więc i możliwości działania) i w Unii i na świecie, nepotyzm i kolesiostwo też do tej pory nie znane, zawłaszczenie przez jedną partię wszystkiego co się da i to w dużej części sposób pozaprawny, rozpasanie władzy którego też do tej pory nie bywało (choćby te limuzyny z lubością rozwalane, czy 5 czy 6 rządowych samolotów za coś 2 mld), uległość i podporządkowanie nawet nie wobec KK, a jego toruńskiego odłamu, jakiego też do tej pory nigdy nie było, choćby w kwestiach finansowych. Poza sprawami czysto personalnymi, nieudolne rządy w dużej mierze zwykłych idiotów (bo ławeczka PiS jeśli idzie o fachowców wyjątkowo krótka), żadnych strukturalnych reform i zmian, fatalnie przygotowaną i przeprowadzoną tzw. reformę edukacji, de facto podniesienie podatków i obciążeń, ograniczenie swobody działalności gospodarczej, jakieś fantasmagorie ekonomiczne w typie elektromobilności czy przekopu Mierzei i budowy CPL, upaństwowienie (na kredyt) wielu firm, które jako prywatne dobrze sobie radziły i to tylko po to by obsadzić swoimi wysoko płatne stołki i z owych firm wysysać pieniądze na partyjna propagandę, itp, itd. Zamiast powrotów rodaków z saksów mamy wzrost, mamy też wzrost zadłużenia i zewnętrznego i wewnętrznego i to w czasie światowej prosperity, która właśnie się kończy. Nawet i to 500 + choć rzeczywiście części najbiedniejszych, szczególnie wielodzietnych rodzin pomogło, to inną część beneficjentów skłoniło do zaprzestania szukania czy wykonywania pracy (ca. 150 tyś kobiet), a więc wnoszenia dochodów do budżetu, części wreszcie dało tylko na chlanie. 500, jak wielu mówiło to już na początku nie wpłynęło na dzietność, a zostało sfinansowanie z pożyczonych pieniędzy, które trzeba będzie oddać i podatków które i Ty ja na to płacimy. Mógłbym jeszcze tak długo wyliczać te "dobre zmiany".

Piszesz o najprawdopodobniej słabej koalicji - najprawdopodobniej masz rację, ale owa słaba koalicja musiałaby z braku innych możliwości, stosować Tuskową zasadę ciepłej wody w kranie i przynajmniej nie spieprzyła tyle co PiS. W efekcie mielibyśmy, a przypominam, że mamy okres gospodarczej prosperity stały i solidny wzrost gospodarczy, ale bez strat i to strat które będzie niezwykle trudno odrobić w każdej dziedzinie której PiS się tylko tknął. Dla mnie wybór jest oczywisty i mam nadzieję, ze na jesieni nasi rodacy mój pogląd podzielą.

stench

Co Ty znowu z tym paranoicznym argumentem o podmianie zwłok w związku ze Smoleńskiem?Ile razy można to wałkować?

Przecież nie trzeba być specjalistą aby wiedzieć,że w tej sytuacji to jest jedna wielka miazga a nie zwłoki.I nie chodzi o podmianę a wymieszanie części zwłok.A ta cała ekshumacja była niezgodna z prawem ( za co państwo będzie płacić odszkodowania) i nieludzka.To zwykła,ordynarna hucpa polityczna Ziobry nie mająca żadnego uzasadnienia.

I na tej paranoi buduje się program polityczny?

Gość Sine Metu

(Konto usunięte)

stench

Co Ty znowu z tym paranoicznym argumentem o podmianie zwłok w związku ze Smoleńskiem?Ile razy można to wałkować?

W kwestii formalnej, to jedne z całą pewnością podmieniono.d29ffb2c3da5cc86c5ac2beea0f0e12a.jpg
  • Moderatorzy

Wojciechu nie. Zwłoki to zwłoki a szczątki to szczątki i tam może być tatar.

Jeśli zadeklarowano zwłoki X to powinny tam być X a nie Y .

Szczątki ludzi powinny spocząć w zbiorowej mogile lub wydane z informacją że to szczątki. Proste ?

Ponieważ w sprawie katastrofy prowadzone było/jest śledztwo to wszelkie badania ( w tym ekshumacje) prowadzi się na żądanie prokuratury i nawet kilka razy.

Gdyby pracę wykonano od razu porządnie nie trzeba by powtarzać. A ponieważ spartolono to dla dobra śledztwa trzeba powtórzyć.

I żeby nie było wątpliwości. Dla mnie Wawel to miejsce historyczne czyli nic nowego (powojennego) nie powinno się tam znaleźć.

• Moderatorzy

Wygrała strona z lepszymi prawnikami.

Jak usłyszałem werdykt to pomyślałem , że specjalnie się podłożyli, żeby wypłacić koleżance odszkodowanie.

• Moderatorzy
2 minuty temu, Zbig napisał:

Ktoś podmieniał zwłoki?

Jak nazwać dostarczenie rodzinie zwłok innej osoby niż zadeklarowano ?

10 godzin temu, stench napisał:

Nieco większy widzi, że tamten rząd(PO-PSL) dał ciała w organizacji działań po katastrofie.

Wydaje mi się że to bez większego znaczenia wobec tych co dali ciała w organizacji działań przed katastrofą.

• Moderatorzy
2 minuty temu, Zbig napisał:

Wydaje mi się że to bez większego znaczenia wobec tych co dali ciała w organizacji działań przed katastrofą.

A do pierdla nikt nie poszedł.

4 minuty temu, stench napisał:

Wygrała strona z lepszymi prawnikami.

Jak usłyszałem werdykt to pomyślałem , że specjalnie się podłożyli, żeby wypłacić koleżance odszkodowanie.

Wygrała strona mająca rację. I wygrała elementarna sprawiedliwość.

Teraz, stench napisał:

Jak nazwać dostarczenie rodzinie zwłok innej osoby niż zadeklarowano ?

Pomyłką. Podmiana sugeruje celowe działanie. Co więcej, takie historie przy katastrofach lotniczych to chleb powszedni.  I nie wiem czy pamiętasz, że ówczesny rząd był wtedy pod presją pisowskiej opozycji aby sprowadzić ciała jak najszybciej.

1 minutę temu, stench napisał:

A do pierdla nikt nie poszedł.

Tak się złożyło, że komplet winnych jest na cmentarzu.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.