Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

4 godziny temu, jezz napisał:

Jeśli to prawda i na dodatek dał się nagrać to trzeba być kretino żeby brać łapówki w kurwiksach.

I to jeszcze swoi go tak uprażyli.

Kolega taki bystry i myślący a nie zastanawia go, że akta sprawy przygotowane i oddane w końcówce rządów PO do prokuratury przezimowały w niej trzy lata z okładem? Śledztwo zostało przeprowadzone i dowody zostały zgromadzone jeszcze za Wojtunika. Nikt niczego nie chował pod dywan, wszystko poszło do prokuratury. I co, przez trzy lata cisza?

I nagle teraz, w apogeum PiSowskich afer prokuratura robi przeciek do mediów. Jakoś to nie pobudza wybitnej inteligencji Szanownego Kolegi do jakiejś głębszej refleksji? Naprawdę?

Jestem Europejczykiem.

5 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Jakoś to nie pobudza wybitnej inteligencji Szanownego Kolegi do jakiejś głębszej refleksji?

Proszę, nie rozśmieszaj mnie, bo mi się zajady robią.

Kolega taki bystry i myślący a nie zastanawia go, że akta sprawy przygotowane i oddane w końcówce rządów PO do prokuratury przezimowały w niej trzy lata z okładem? Śledztwo zostało przeprowadzone i dowody zostały zgromadzone jeszcze za Wojtunika. Nikt niczego nie chował pod dywan, wszystko poszło do prokuratury. I co, przez trzy lata cisza? 

I nagle teraz, w apogeum PiSowskich afer prokuratura robi przeciek do mediów. Jakoś to nie pobudza wybitnej inteligencji Szanownego Kolegi do jakiejś głębszej refleksji? Naprawdę?

Proszę zauważyć, że nikt z pisu nie bełkocze teraz o "odgrzewanym kotlecie". :)

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

Bardzo ładnie to wszystko przepisałeś z informacji.

Nie, nie dziwi. I nie potrzeba do tego żadnej głębszej refleksji.

Strzela się z tego wtedy, kiedy jest potrzeba.

Po głębszej refleksji widocznie doszli do wniosku, że kiedyś taki Stef może się przydać.

Właśnie się przydał, żeby suwerenowi coś dać. Stef, Misiek. Chociaż Misiek to inna sprawa ale można też pograć hasłem uczciwości w szeregach. I krystaliczną czystością partii, która usuwa złogi.

O tym wie każde dziecko. Do tego nie potrzeba wykładu tak inteligentnej jednostki jak ty. I tych co ci lajkują.:)!!

A, ostatnie sondaże, PIS 37%.

ps. Wybitny umysł nie zauważył też, że ja napisałem tylko o głupocie Stefa. Jeśli to prawda.

Nie zawsze drut powinien wyznaczać kierunek działań. A niby kolega w każdym wpisie próbuje udawać takiego mądralę.

33 minuty temu, toptwenty napisał:

Proszę, nie rozśmieszaj mnie, bo mi się zajady robią.

Uwielbiam patrzeć jak się nakręcacie.:)

10 minut temu, jezz napisał:

O tym wie każde dziecko. Do tego nie potrzeba wykładu tak inteligentnej jednostki jak ty. I tych co ci lajkują.:)!!

A, ostatnie sondaże, PIS 37%.

ps. Wybitny umysł nie zauważył też, że ja napisałem tylko o głupocie Stefa. Jeśli to prawda.

dziwne ze ty tu wrecz pdkladasz swoja glupote pod nogi a ciagle zararzucasz ja innym.Pytalem juz czy chorobe glowy starasz sie ukryc?Niesiolowski w 2016 r. zrezygnował z PO bo widocznie tak mu kazano.Sprawa była tylko prokuratura sie nie spieszyła .Paniał.Jesli nie to tez nie problem.

23 minuty temu, Tadeiro napisał:

Proszę zauważyć, że nikt z pisu nie bełkocze teraz o "odgrzewanym kotlecie". :)

Nie wiem jak dla tych z PIS ale dla mnie to nie jest odgrzewany kotlet tylko nowa obyczajowa ciekawostka.)

Ty wiedziałeś trzy lata temu, że Stef dupczy w ramach łapówek, ja nie. Fajny niusik, można się pośmiać. Zasmucić niestety też Jeśli to prawda.

Jak widzę, peowcy też nie bełkoczą nic o kotlecie. Może dlatego, że Stefek to już konkurencja z innej drużyny.

Bełkoczą tylko coś o kotlecie z dinozaura. Pod warunkiem, że trafią w niego kamieniem.

7 minut temu, toptwenty napisał:

Anty PiS 63%.

Lubię patrzeć, jak się wijesz.

Ja się nie wiję, podaję ci tylko reakcję na ostatnie newsy i to nie te dotyczące Stefka.

Wybory 2015, PIS 37%

Takie antypisy to sobie możesz wsadzić tam gdzie twój kumpel wsadza sobie drut.

Z netu:

Propaganda PiS przekonala "suwerena", ze "reprywatyzacja" to afera i patologia. Tak nie jest. Ogolnie dokonano ponad 4000 zwrotow. Z tego do dzis tylko kilkanaście z nich (promile!) moglo byc zwrocone z naruszeniem prawa.

Faktem jest, ze to rzad PiS odpowiada za patologiczna reprywatyzacje w W-wie. Czartoryski odebral miastu kamienice J.Brzeskiej i przekazal czyscicielom kamienic. Tak samo bylo z kamienice przy ul. Nabielaka 9, gdzie rowniez potrzebna byla zgoda rzadu PiS, aby kamienica trafila z rak miasta do "czysciciela". Kamienice Noakowskego 16 reprywatyzowalo PiS za rzadów Lecha Kaczynskiego jako Prezydenta Warszawy z pomoca burmistrza srodmiescia... Mariusza Blaszczaka. Jeden z promowanych przez PiS kandydatów do Sądu Najwyższego jest de facto wspólnikiem handlarzy roszczeń w procesie wyłudzania od miasta nieruchomości. Mowa tu o mecenasie Jerzym Szaniawskim, który bral udział w nielegalnym przejęciu kamienicy przy ulicy Stępińskiej 17. Co wiecej w 2015 roku Szaniawski junior został zatrzymany pod zarzutem korupcji w NFZ. Po zmianie władzy sprawa została umorzona, a funkcjonariusz który zajmował się działalnością rodziny Szaniawskich został wyrzucony ze służby. Dzisiaj PiS chce, żeby Jerzy Szaniawski zasiadł w Sądzie Najwyższym! 

Brat pana Jacka Sasina - Mariusz - skupował roszczenia, kiedy Sasin był wojewodą, stąd uzyskiwał adresy, potem odszkodowania. 

Jakub Rudnicki i Marcin B to ludzie wsadzeni do ratusza przez Lecha Kaczynskiego, żeby wyczyścić sprawę roszczeń do działki przy Srebrnej i szukania haków m.in. na Hannę Gronkiewicz-Waltz, Sołowowa, Niebrzydowskiego, Stachurę, Marvipol i Dom Development.

Za Rudnickim stalo CBA - Tomasz Prus (agent CBA), posel PiS Krajewski, Michal Wąsik (poseł PiS, zastępca koordynatora służb specjalnych), Mariusz Kaminski (szef Centralnego Biura Antykorupcyjnego 2006–2009) i Ernest Bejda (obecny szef Centralnego Biura Antykorupcyjnego). Wszyscy ze spolki Srebrna.

Rownoczesnie Lech Kaczynski, najpierw jako prezydent Warszawy, a nastepnie RP i jego kancelaria, notorycznie wetowal i blokowal, odsylajac do TK pod byle pretekstem, wszystkie ustawy majace na celu uregulowac reprywatyzacje.

Mala Ustawa Reprywatyzacyjna opracowywana przez PO/PSL i HGW, majaca ukrocic ten proceder, nie przeszla w sejmie, bo poslowie PiS glosowali przeciw i odeslali do "poprawek", tak ze na wiele lat utonela w klubach.

A teraz Jaki "nie glosowalem za uregulowaniem" struga szeryfa "zbawce ucisnionych", a PiS chce swoja afere przypisac PO. Jak zwykle.

co wiecej..WSZYTKO to juz od lat  opisywała GW i kazdy mogl to wiedziec.W tym suweren a nawet jeeezik.Sam zreszta wklejalem tu wycinki tych spraw.A jeezikowi zapadł Niesiolowski.Niech teraz suweren czyli motloch pokaze jakies arykuly dotyczace tych spraw w prasie slusznej.

7 minut temu, muls napisał:

dziwne ze ty tu wrecz pdkladasz swoja glupote pod nogi a ciagle zararzucasz ja innym.Pytalem juz czy chorobe glowy starasz sie ukryc?Niesiolowski w 2016 r. zrezygnował z PO bo widocznie tak mu kazano.Sprawa była tylko prokuratura sie nie spieszyła .Paniał.Jesli nie to tez nie problem.

A ty idioto nie potrafisz czytać ze zrozumieniem. Poćwicz a potem komentuj.

Głupotę innym to akurat ciągle zarzucasz ty i tobie podobni. Pisanie o chorobie psychicznej to też u was norma.

Wczoraj jeden forumowicz parę razy pisał innemu coś o lekach. Wiesz, który?

Ty akurat jesteś przypadek nieuleczalny więc i o lekach nie ma co pisać.:)

No popatrz, a tak pięknie czarował,

"Wystąpiłem z Platformy Obywatelskiej. Zrobiłem to dlatego, że PiS jest dzisiaj zagrożeniem dla demokracji, a Platforma zachowuje się od początku tak, jakby głównym problemem byli ludzie, którzy nie są wielbicielami Schetyny - mówił na konferencji prasowej Stefan Niesiołowski. "

13 minut temu, muls napisał:

zabawne bo jeezik znowu nie zauwazył kaminskiego i srebrna  ale pilnie obserwuje Niesiolowskiego.Jeezik Schetyna pyta kiedy dostanie tego geniusza.

Oczywiście, że zauważyłem .

Czekam na efekt.

Wystąpiłem z Platformy Obywatelskiej. Zrobiłem to dlatego, że PiS jest dzisiaj zagrożeniem dla demokracji, a Platforma zachowuje się od początku tak, jakby głównym problemem byli ludzie, którzy nie są wielbicielami Schetyny - mówił na konferencji prasowej Stefan Niesiołowski. "

bardzo mnie rozbawiles. A mial powiedziec ze z uwagi na to ze wali panie zmuszony jest. przez Schetyne ...Gratuluje

pisz jeezzik pisz ale sie kontroluj.

2 godziny temu, toptwenty napisał:

Z netu:

Propaganda PiS przekonala "suwerena", ze "reprywatyzacja" to afera i patologia. Tak nie jest. Ogolnie dokonano ponad 4000 zwrotow. Z tego do dzis tylko kilkanaście z nich (promile!) moglo byc zwrocone z naruszeniem prawa.

Faktem jest, ze to rzad PiS odpowiada za patologiczna reprywatyzacje w W-wie. Czartoryski odebral miastu kamienice J.Brzeskiej i przekazal czyscicielom kamienic. Tak samo bylo z kamienice przy ul. Nabielaka 9, gdzie rowniez potrzebna byla zgoda rzadu PiS, aby kamienica trafila z rak miasta do "czysciciela". Kamienice Noakowskego 16 reprywatyzowalo PiS za rzadów Lecha Kaczynskiego jako Prezydenta Warszawy z pomoca burmistrza srodmiescia... Mariusza Blaszczaka. Jeden z promowanych przez PiS kandydatów do Sądu Najwyższego jest de facto wspólnikiem handlarzy roszczeń w procesie wyłudzania od miasta nieruchomości. Mowa tu o mecenasie Jerzym Szaniawskim, który bral udział w nielegalnym przejęciu kamienicy przy ulicy Stępińskiej 17. Co wiecej w 2015 roku Szaniawski junior został zatrzymany pod zarzutem korupcji w NFZ. Po zmianie władzy sprawa została umorzona, a funkcjonariusz który zajmował się działalnością rodziny Szaniawskich został wyrzucony ze służby. Dzisiaj PiS chce, żeby Jerzy Szaniawski zasiadł w Sądzie Najwyższym! 

Brat pana Jacka Sasina - Mariusz - skupował roszczenia, kiedy Sasin był wojewodą, stąd uzyskiwał adresy, potem odszkodowania. 

Jakub Rudnicki i Marcin B to ludzie wsadzeni do ratusza przez Lecha Kaczynskiego, żeby wyczyścić sprawę roszczeń do działki przy Srebrnej i szukania haków m.in. na Hannę Gronkiewicz-Waltz, Sołowowa, Niebrzydowskiego, Stachurę, Marvipol i Dom Development.

Za Rudnickim stalo CBA - Tomasz Prus (agent CBA), posel PiS Krajewski, Michal Wąsik (poseł PiS, zastępca koordynatora służb specjalnych), Mariusz Kaminski (szef Centralnego Biura Antykorupcyjnego 2006–2009) i Ernest Bejda (obecny szef Centralnego Biura Antykorupcyjnego). Wszyscy ze spolki Srebrna.

Rownoczesnie Lech Kaczynski, najpierw jako prezydent Warszawy, a nastepnie RP i jego kancelaria, notorycznie wetowal i blokowal, odsylajac do TK pod byle pretekstem, wszystkie ustawy majace na celu uregulowac reprywatyzacje.

Mala Ustawa Reprywatyzacyjna opracowywana przez PO/PSL i HGW, majaca ukrocic ten proceder, nie przeszla w sejmie, bo poslowie PiS glosowali przeciw i odeslali do "poprawek", tak ze na wiele lat utonela w klubach.

A teraz Jaki "nie glosowalem za uregulowaniem" struga szeryfa "zbawce ucisnionych", a PiS chce swoja afere przypisac PO. Jak zwykle.

To co stronę trzeba by wklejać co by koledzy co na PiS nie glosowali nie zapomnieli...

Ach, te balangi "biznesowe" na Srebrnej :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

2 godziny temu, muls napisał:

bardzo mnie rozbawiles. A mial powiedziec ze z uwagi na to ze wali panie zmuszony jest. przez Schetyne ...Gratuluje

A ty geniuszu oczywiście już wtedy o tym wiedziałeś.

2 godziny temu, muls napisał:

ja sie nie pytam co  zauwazyles bo nie zauwazylem zebys cos zauwazył jak sie pytam o Schetyne.

To się pytaj siebie.

Nie musisz ciągle tu robić projekcji swoich obsesji i frustracji.:)

Czy ja gdzieś tu pisałem o Schetynie.

To ciebie on dręczy.

50 minut temu, asterix1 napisał:

No i jeszcze dwie wieże bym dorzucił

A mogły się tak pięknie nazywać. Lech i Jarosław. Oczywiście Jarosław powinna być wyższa.

Z netu:

To co się dzieje ostatnio w Polsce, tj. : pisizacja TK, ziobryzacja sądów i prokuratur, banków, kur..wizacja TV, gowinizacja uczelni, otępienie edukacji, chamizacja kultury, ma służyć wyłącznie jednemu: skutecznemu przejęciu gruntów przy Srebrnej przez Naszą Jedyną Partię przy radosnym aplauzie dofinansowanej gawiedzi.

18 minut temu, jezz napisał:

eniuszu oczywiście już wtedy o tym wiedziałeś.

a cos o tym pisze?pobocznosc jasna?

18 minut temu, jezz napisał:

gdzieś tu pisałem o Schetynie.

to ja musze

10 minut temu, muls napisał:

a cos o tym pisze

Piszesz,

Niesiolowski w 2016 r. zrezygnował z PO bo widocznie tak mu kazano.

Teraz to sobie wszystko pod to można podciągnąć, wtedy trzeba było się mądrzyć , że zrezygnował bo go kumple z kurwiksami nagrali.

Z prenumeraty Newsweeka też zrezygnował, pewnie mu kazano.:)

O, jest coś nowego, wyłączna odpowiedzialność PiS u za aferę reprywatyzacyjna, dobre, dobre. Tzn tak głupie, że tylko idiota może uwierzyć. Kto wam to podsuwa, przecież to tylko działa na korzyść Pisu

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

23 minuty temu, muls napisał:

to ja musze

Od dłuższego czasu widać, że  musisz.:) 

1 godzinę temu, asterix1 napisał:

To co stronę trzeba by wklejać co by koledzy co na PiS nie glosowali nie zapomnieli

37%

Co do reprywatyzacji przypomnijmy sobie opinie p. Spiewaka, jak wiemy ocenna istotna , a nawet b. cenna w kontekscie  pisowskich wiez.

Zrodlo

Ukryta Zawartość

Tylko Ratusz pod rządami Hanny Gronkiewicz-Waltz jest winny?
Nie tylko, ta reprywatyzacja zaczęła się pod koniec lat 90. Kamienica na Nabielaka 9, gdzie mieszkała Joanna Brzeska, czy Noakowskiego 16, została zwrócona jeszcze za Lecha Kaczyńskiego. Za Hanny Gronkiewicz-Waltz te procesy znacznie przyspieszyły. Więcej, przez 4 lata pani prezydent sama nadzorowała reprywatyzację, bo żaden zastępca nie był do tego wyznaczony. Dlatego to Hanna Gronkiewicz-Waltz ponosi pełną odpowiedzialność za to, co się działo w tej sprawie w latach 2011-2014. Myślę, że jest to odpowiedzialność karna, wynikająca z rażącego naruszenia obowiązków służbowych i braku kontroli. Dla mnie to jest oczywiste, że wielu urzędników w Ratuszu powinno być za to ściganych.

Takze, moze dla rownowagi, wartobyloby tez i taka opinie wklejac i przypominac takim topom20kom i innym asterxom 1nkom.

Jest to opinia konkretnej osoby, znanej osoby(mocno lubianej ostatnio, wiemy why), o wawie sporo wiedzacej, a nie netowego anonima, ktory spodobal sie zerojedynkowym oszolomom

Ukryta Zawartość

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

bubusia tamte reprywatyzcje to juz historia.My tu o najwaznieszej.Tamte wyjasnia komisja jakiego i jak na raazie gowno z tego jest.I bedzie.Ale obserwuj pilnie.TVPinfo.Gdyby mogli to waltz juz by siedziała.

48 minut temu, toptwenty napisał:

Z netu:

To co się dzieje ostatnio w Polsce, tj. : pisizacja TK, ziobryzacja sądów i prokuratur, banków, kur..wizacja TV, gowinizacja uczelni, otępienie edukacji, chamizacja kultury, ma służyć wyłącznie jednemu: skutecznemu przejęciu gruntów przy Srebrnej przez Naszą Jedyną Partię przy radosnym aplauzie dofinansowanej gawiedzi.

Prosze bardzo, znowu znalazl cos w necie, co jemu(i nie tylko jemu, co widac po lajkach)  b. sie spodobalo. Czy mozna byc bardziej opetanym przez 1na strone. Wyobrazcie sobie, ze ktos da sie tak samo opetac przez druga strone. Skonfrontujcie takich oszolomerow i zobaczycie co z tego wyniknie

15 godzin temu, seniortelefono napisał:

Bądź dobrej myśli. Może kiedyś nastąpi taki dzień, kiedy oglądając program publicystyczny będziesz rozumiał co w nim mówią.

Błyskotliwe to. Miller kiedyś też był taki błyskotliwy, a teraz żałosny chałturzy w amerykańskich TVN-ach albo w niemieckich tabloidach. 

Znając wypowiedzi Millera nie przypuszczam, aby pogrążył Niesiołowskiego nieświadomie. I to mu się, w przeciwieństwie do ciebie, udało. Na Bocznicy wielu ma ponad przeciętne mniemanie o sobie. Nie jesteś wyjątkiem.

14 godzin temu, jezz napisał:

Jeśli to prawda i na dodatek dał się nagrać to trzeba być kretino żeby brać łapówki w kurwiksach.

I to jeszcze swoi go tak uprażyli.

Stara szkoła. Co wypijesz i wydupczysz jest twoje. I nie do udowodnienia.

28 minut temu, bubusia napisał:

O, jest coś nowego, wyłączna odpowiedzialność PiS u za aferę reprywatyzacyjna, dobre, dobre. Tzn tak głupie, że tylko idiota może uwierzyć. Kto wam to podsuwa, przecież to tylko działa na korzyść Pisu

Zaprzeczenie faktów nie powoduje że przestają one istnieć.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.