Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Podoba mi się definicja patriotyzmu wygłoszona przez Marka Kondrata.Obecnie patriotyzm to" płacenie podatków i sprzątanie kup po swoim psie".Nie wiem czy tomuś to zrozumie,czy aby nie pojmie tego zbyt dosłownie?To definicja patriotyzmu na czasy takie jak nasze.Gdy nie trzeba oddawać życia czy zdrowia za kraj,gdy jesteśmy w miarę normalnym krajem.Taki program w skali makro( podatki) i mikro czyli społeczności lokalne( to te psy).Nie,tomuś tego nie zrozumie!

A wie ktoś, jak wygląda praktyka w przypadku autora definicji?

jaro, klakierze władza i mulsa , wymyśl coś własnego....

Ja rozumiem twój problem polegający na braku wlasnych myśli ale nie wszyscy tak mają. Ja jestem do myslenia przyzwyczajony, głowa mnie od tego nie boli, mogłbym ci nawet kilku rad udzielić ale nie wiem od czego zacząć. No i boję sie, że byłaby to orka na ugorze ;-).

A wie ktoś, jak wygląda praktyka w przypadku autora definicji?

Tak.

Jestem Europejczykiem.

Skąd to wiesz, a może on nie ma nawet psa? W swoim życiu poznałem już zbyt wielu autorów mądrych słów, aby im jeszcze wierzyć.

Wiesz dziadekwłodek, ja nie wierzę autorom, ja wierzę w niektóre rzeczy które napiszą. A to zasadnicza różnica.

Każedmu zdarza się napisać rzeczy mądre i głupie, jak przywiążemy sie do autora jesteśmy w kłopocie jak napisze coś głupiego. Trzeba nauczyć się łapać myśli, bo one raz wypuszczone stają sie samodzielne.

Jestem Europejczykiem.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

dziadek uwierzyłeś Leninowi, potem Stalinowi, Gomułka też ci imponował,Gierkowi wrzeszczałeś -pomożemy!- przejechałeś się na Millerze?

O, k**wa! Królik z kapelusza. Ni stąd, ni zowąd.

Wiesz dziadekwłodek, ja nie wierzę autorom, ja wierzę w niektóre rzeczy które napiszą. A to zasadnicza różnica.

Każedmu zdarza się napisać rzeczy mądre i głupie, jak przywiążemy sie do autora jesteśmy w kłopocie jak napisze coś głupiego. Trzeba nauczyć się łapać myśli, bo one raz wypuszczone stają sie samodzielne.

Nie bawię się w filozofię. Do życia podchodzę praktycznie.

ja nie wierzę autorom, ja wierzę w niektóre rzeczy które napiszą.

Brawo, rzeczywiście to wiele tłumaczy.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

<br />O, k**wa! Królik z kapelusza. Ni stąd, ni zowąd.<br />

Z owąd - z Twego całokształtu tu i teraz.

<br />Nie bawię się w filozofię.  Do życia podchodzę praktycznie.<br />
A więc szkoda życia.

Nieeee... nie ma na to szans, ja się po rynsztokach nie włóczę.

Nie mój poziom.

To postaraj się choć odrobinę a może choć to osiągniesz, ale na wiele nie licz, to dość wysoki jak na Irnandyje level. :))

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

tomuś

Wiedziałem,że na ciebie można liczyć!

tomuś

I jeszcze jedno.Nie żyję w twojej Polsce!

to zrozumiale, w koncu zyjesz w Polsce Marka Kondrata i niech tak zostanie...

to zrozumiale, w koncu zyjesz w Polsce Marka Kondrata i niech tak zostanie...

No tak, a tomuś żyje w Wolsce.

Witajcie Wolacy na naszym forum! Sa tu może również przedstawiciele innych nacji?

Jestem Europejczykiem.

Dla niedokształconych: jako Polak cieszę się z tego, że jestem obywatelem Europy, powiem więcej - jestem z tego dumny. Wolę być w Europie niż w nacjonalistycznej czarnej dupie.

Jestem Europejczykiem.

Dla niedokształconych: jako Polak cieszę się z tego, że jestem obywatelem Europy, powiem więcej - jestem z tego dumny. Wolę być w Europie niż w nacjonalistycznej czarnej dupie.

do budy.....

Europa? Kalifat Paryski czy Berliński? Szwedzcy chłopcy z laleczkami w katalogach zabawek? Lewacki i skorumpowany rząd w Brukseli? Bezzębne Imperium Brytyjskie? Leniwe Południe? Podatek od CO2? Zakaz użytkowania wzmacniaczy w Klasie A?

Europa... to słowo już g*** znaczy. Chyba, że znajdzie się nowy Napoleon, Karol Wielki czy inny wódz.

Póki co widzę tylko marsze transwestytów i brak perspektyw dla tego kontynentu.

Przyszłość ludzkości leży w Azji. Tam bije teraz serce nowej cywilizacji.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Tam bije teraz serce nowej cywilizacji.

No to wy***rdalaj do azji doktorek!

Masz do kogoś pretensje o taki stan rzeczy? Jeżeli do kogoś możesz mieć to do amerykanskich prezydentów - Nixona i Busha.

Jestem Europejczykiem.

Europa? Kalifat Paryski czy Berliński? Szwedzcy chłopcy z laleczkami w katalogach zabawek? Lewacki i skorumpowany rząd w Brukseli? Bezzębne Imperium Brytyjskie? Leniwe Południe? Podatek od CO2? Zakaz użytkowania wzmacniaczy w Klasie A?

Europa... to słowo już g*** znaczy. Chyba, że znajdzie się nowy Napoleon, Karol Wielki czy inny wódz.

Póki co widzę tylko marsze transwestytów i brak perspektyw dla tego kontynentu.

Przyszłość ludzkości leży w Azji. Tam bije teraz serce nowej cywilizacji.

ale gnojek , należało łajzo nie korzystać z możliwości jakie daje UE. A tak mamy prostaczka o nowobogackim zacięciu .

Doktorek nie nasza wina , że zostałeś parobkiem z akcentem idioty

typowy przykład polaczka sraczka , wyjechał dzięki UE , nie je szczawiu dzięki UE , swoje nowobogackie chwalenie gdzie pojedzie zawdzięcza UE

żałosny jesteś

ale gnojek , należało łajzo nie korzystać z możliwości jakie daje UE. A tak mamy prostaczka o nowobogackim zacięciu .

Doktorek nie nasza wina , że zostałeś parobkiem z akcentem idioty

typowy przykład polaczka sraczka , wyjechał dzięki UE , nie je szczawiu dzięki UE , swoje nowobogackie chwalenie gdzie pojedzie zawdzięcza UE

żałosny jesteś

Powtarzasz się. :)

Żywy dowód na to, że w tym nienawistnym łbie już żadna myśl normalna powstać nie może, tylko to mamlanie jednakowe w kółko... :)

Przyjmij do wiadomości, buraku, że niczego nie zawdzięczam UE, tylko własnemu talentowi, wiedzy i doświadczeniu. :)

To Unia ma u mnie dług, bo z ogromnych podatków jakie teraz płacę może wypłacać zasiłki takim durnym nierobom jak ty.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Przyjmij do wiadomości, buraku, że niczego nie zawdzięczam UE, tylko własnemu talentowi, wiedzy i doświadczeniu.

baranku irlandzki sa w polsce ludzie zarabiajacy dziesiec razy tyle co ty w przeliczniki zloty do zloty.Ty korzystasz z uprzejmosci gospodarzy ktorzy osiagneli to co maja bez takich jak ty i daja ci zarobic.Byc moze jutro kopna w dupe jak sie zorientuja z kim maja do czynienia.

bo jak na warunki polskie bardzo laskawe dla idiotów reprezentujesz buraka wyjatkowego.

burakiem baranku jestes jak wzorzec metra z......A masz jeszcze jakies inne zalety????

Powtarzasz się. :)

Żywy dowód na to, że w tym nienawistnym łbie już żadna myśl normalna powstać nie może, tylko to mamlanie jednakowe w kółko... :)

Przyjmij do wiadomości, buraku, że niczego nie zawdzięczam UE, tylko własnemu talentowi, wiedzy i doświadczeniu. :)

To Unia ma u mnie dług, bo z ogromnych podatków jakie teraz płacę może wypłacać zasiłki takim durnym nierobom jak ty.

tak czytam kabotyna i zastanawiam się co łajza , robiąca za parobka w Irlandii ma do zaoferowania . Sam skorzystał z UE ale kolejne pokolenia już nie mogą . Można przyjąć za wiarygodną wersję , że sraczek polaczek konkurencji się obawia .

Doktorek dzięki UE jesteś dobrze sytuowanym parobkiem w Irlandii , mogłeś nie wyjeżdżać szczaw jeść i buraki sadzić . Miałbyś prostaku powodu do narzekania a tak , typowy sraczek polaczek

pomijajac juz fakt darmowego wyksztalcenia u jaruzelskiego

o ktorym za cholere nie moze sobie przypomniec.A tak normalnosc...matka z kura pod pacha zapychala do dziekana co sesje...

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Zakładając, że skoro pisujesz na forum, to i czytać trochę umiesz. Przeczytaj sobie taką powiastkę "Marcin Kozera". To o tobie. Nie należysz do tamtego świata, bo jesteś tam outlanderem, nie przyczyniłeś się do chwały katolickiej Irlandii w żaden sposób. Jesteś tam gościem. Jak zechcą się wywalić, to wywalą.

Tutaj już też jesteś obcy. Twojej wymarzonej ojczyzny już nie ma. Jest tylko w twoich wyobrażeniach. To jest dziś inny kraj i my ciebie tutaj też już nie chcemy. Tak więc nie masz swojego miejsca na świecie.

że jestem obywatelem Europy, powiem więcej - jestem z tego dumny.

Tak koniunkturalnie, czy od zawsze?

Podobno Polacy od wieków są europejczykami.

Potwierdzasz czy zaprzeczasz, a może żeś z innego księżyca?

Poza tym "europejskość" nie polega na wbitym w dupę niebieskim sztandarze, gwiazdami nad łbem i mruczeniem "ody.."

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.