Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ale sensacja... naprawdę... Bedzie cos o tym w jakiejś telenoweli?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie pierdziel ze już taki dobrobyt ze za 1500zl nie możesz znaleźć pracownika.

1500 miesięcznie to może jest i dobrobyt w Bangladeszu. U nas z pewnością nie. Tylko co to ma do rzeczy, że jakoby większość społeczeństwa zarabia u nas 1000 miesięcznie.

Nie pisz już niczego "od siebie". Jak już musisz to wklejaj te swoje obrazeczki i filmiki z tym, tam swoim guru - jaki by tam aktualnie nie był.

Nie pisz, bo te głupoty jakie z siebie wydalasz są tak żenujące, że już i tak nie najwyższego lotu pisaninę w tym wątku sprowadzają do poziomu rynsztoku.

Mam jedynie nadzieję, że to co wyżej to nie samodzielny płód twojego umysłu a gdzieś, w tych twoich gadzinówkach wyczytane. Bo wprost nie chce mi się wierzyć, że choć przeciętnie inteligentny człowiek mógłby takie kretynizmy wymyślić samemu.

Skąd taki ból doopy powiedz mi?

Zaprzeczysz może, że Polska wystrzeliła gospodarczo i cywilizacyjnie dopiero po wywaleniu żydów?

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Na Waszym miejscu bym się zawczasu nie cieszył... diabli wiedzą, co lewaki rozumieją pod nazwą "sex"... :)

12112125_503672903126137_8706927269194079215_n.jpg?oh=d9a92700c790d6ee294a8674f5e16afe&oe=5688362D

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Skończyło się przewrotem Jaruzelskiego i Kiszczaka. Gierka wymieniono w 1981 na ludzi Spawacza, a potem Spawacz już się nie szczypał tylko sam firmował swoje akcje.

Skończyło się zapaścią gospodarczą.

Skąd taki ból doopy powiedz mi?

Zaprzeczysz może, że Polska wystrzeliła gospodarczo i cywilizacyjnie dopiero po wywaleniu żydów?

zaprzeczę.

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Państwo (nierząd) to się raz na zawsze powinno odpindolić od obywatela, bo puki co, to państwo (nierząd) jest na garnuszku obywatela, a nie odwrotnie.

A ten koleś ze zdjęcia, to jakimś dziwnym trafem tak przed samymi wyborami wbił się na listę wyborczą, jakby miał za sobą mocnych popychaczy.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

O, w końcu jakaś samokrytyka!

Gdzież mi do jednej i drugiej. Ja żem jest człowiek prosty i przez wykształcenia. Nie dla mnie takie abstrakcje.

Co Ty za przeproszeniem pierdzielisz? Za 1500 to ja nie jestem w stanie nająć sprzątaczki i to nie na pełny etat. (...)

Pewnie czekają na spełnienie obietnic wyborczych.

(...)Pracownik nawet zupełnie niewykwalifikowany za 1000 miesięcznie? Z chęcią do ręki kilku wezmę...

Wspaniałomyślna wręcz hojność. Miesięcznie za domowe media płacę prawie dwa razy więcej.

zaprzeczę.

Oni też zaprzeczają! :)

1506583_465435573640984_2059599980854604938_n.jpg?oh=5d621ff582b764d3b9dc8506878df5dd&oe=568FC84E

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

DSC_0538.JPG

Namaszczony przez środowisko "GW" na polityczna gwiazdę. Z jednego powodu. Szkodzi tej części Lewicy, której to środowisko nie kocha. Teraz jest to również ZL. Zandberg jest do tego dobry. W końcu pobierał lekcję Bugaja, stąd chyba zamiłowanie do kolektywnego zarządzania i nie tylko oraz Ikonowicza, który rozbił PPS - jedyną prawdziwa lewicę w Polsce - do tego mającą sensowny program.

Namaszczony przez środowisko "GW" na polityczna gwiazdę. Z jednego powodu. Szkodzi tej części Lewicy, której to środowisko nie kocha. Teraz jest to również ZL. Zandberg jest do tego dobry. W końcu pobierał lekcję Bugaja, stąd chyba zamiłowanie do kolektywnego zarządzania i nie tylko oraz Ikonowicza, który rozbił PPS - jedyną prawdziwa lewicę w Polsce - do tego mającą sensowny program.

Czemu Gazetka bez Napletka tak promuje Zandberga? Otóż - w tym środowisku nic nie dzieje się bez wiedzy, przyzwolenia lub rozkazu służb.

Resztę można sobie dośpiewać. Służby tworzą nową lewicę, bo elektorat starej wymarł lub wymiera. A dzieci i wnuki starych komuchów znają mores, rozumieją kapitalizm kompradorski i głosują karnie na PO.

Muszą być jednak pozory demokracji, słynna lewa noga... Więc wystrugali oficerowie prowadzący z banana pana Zandberga by zagospodarował głosy zboczeńców, obrońców praw zwierząt, feministek, ekologów, i innych porypów.

Zawsze to jakiś początek... Taki Palikot, tylko na oko bardziej ogarnięty niż biłgorajski filozof.

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Lepiej bym tego nie napisał.

Ale to by znaczyło dalsze ciągnienie za sznurki przez służby i to te wywodzące się głęboko z bloku wschodniego ...może nawet przy współudziale, zwłaszcza że brak nad nimi kontroli.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

No właśnie, to "polsko" brzmiące nazwisko mnie jakoś przekonywało do konotacji Zendberga z GW.

Urodzony w duńskim Aalborg w 1979 roku. W Polsce od 1979 roku.

"Uważamy, że konieczne jest wznowienie debaty o deficycie demokracji w naszym społeczeństwie. Została ona sprowadzona niesłusznie do parlamentarnych sporów. Zapomnieliśmy o ekonomicznym wymiarze demokratyzacji. (…) Temu wszystkiemu, o czym tu mówimy, w nowych warunkach społecznych może podołać tylko pokolenie rówieśników Adriana. Ono musi wziąć na siebie trud organizowania takiego ruchu." Źródło: Jacek Kuroń, Adrian Zandberg, III RP dla każdego (2001) https://pl.wikiquote.org/wiki/Adrian_Zandberg

Jeśli masz wybór pomiędzy życiem a wegetacją to co wybierasz?

Przecież Polska "wystrzeliła".

To znaczy, wystrzeliła Ciebie, ale odkryłeś internet i mamy Cię na co dzień.

Masz na mysli Grę o Tron? Hodor będzie pukał tą czerwoną czarownicę od Stannisa? :)

Zapytam dziecka bo to oglada, a ja niezorientowany w fantasy jestem. Ale miałem na mysli jakąś produkcje krajową typu "Plebania".

Nie chce mi się cytować wszystkich bredni na temat Znadberga czy Saltzberga czy jak mu tam bo nie ma nad czym dyskutować.

Media a konkretnie partia władzy i partie którym media się podlizując widząc już nieuchronna zmianę warty przy korycie, stwierdziły ze trzeba zagospodarować elektorat niezdecydowany żeby przy zmianie warty PIS nie wzięło wszystkiego.

Na lansowanie Zjednoczonej Lewicy nie postawią, bo w 1993-1997 roku zajmowały się hurtowo opluwaniem i oczernianiem tejże, a w praktyce jej zniszczeniem. Po jeszcze większej tym razem zasłużonej kompromitacji AWS media postawiły na PO - TW Olechowskiego którego z niej szybko wysiudali, bo był zbyt jawnie przyznającym się do tego człowiekiem tajnych służb.

Ale akcja był mocno lansowana i doprowadziła do powstania praktycznie nowej monopartii ( PO ) która skolonizowała całą scenę polityczną, nabierając przy tym manier władzy rodem z PRL-u.

Teraz ten stabilny twór sie rozsypuje, mimo licznych zabiegów propagandowych. Zużył się moralnie i politycznie więc czas na nową organizację. Trzeba przede wszystkim powstrzymać PIS przed wygraną, bo grozi ponownym rozmontowaniem tajnych służb, a do tego te służby wraz z mainstreamowymi mediami drugi raz postarają się nie dopuścić.

W celu rozdrobnienia sceny politycznej wylansowali najpierw Kukiza - który jest zwykłym oszołomem, więc cel do osiągnięcia okazał się tylko jednorazowym sukcesem w słupkach statystyki wyborczej.

Teraz lansują sw[P]etru odziewającego Balcerowicza - ale bez przekonania bo podanie ręki Balcerowiczowi jest od dawna oznaką śmierci politycznej - niczym przesłanie śniętej ryby owiniętej w gazetę. Poza tym balcerek w swetru ma pogadanki mocno populistyczne i w gruncie rzeczy także lewicowo brzmi na wiecach ( w reklamie radiowej to prawie jak Mussolini )... tylko co innego pod nimi rozumie niż wyborcy którzy mogliby na niego głosować.

Fałszywość tych szmatoiliberałów jest powszechnie znana wśród wyborców więc marny z niego zawodnik. Media głównego ścieku na niego nie postawią.

Wyciągnęły więc jakiegoś myckowego pseudo lewicowca w nadziei że nieznany, gładko gada to może więcej rozczarowanych obecną władza przyciągnie – czyli odciagnie od głosowania na PIS. Zagospodaruję niezdecydowanych wyborców którzy mogliby głosować na Lewicę oraz przede wszystkim sprawi że antyelektorat rozczarowanych władzą PO nie przeniesie masowo głosów na PIS.

Na Waszym miejscu bym się zawczasu nie cieszył... diabli wiedzą, co lewaki rozumieją pod nazwą "sex"... :)

Na Twoim miejscu nie martwiłbym się się o to. Wiemy co "czarni" i PIS rozumieją pod nazwą "sex" i to nie jest przyjemna wiedza, mimo że sex jest bardzo przyjemnym składnikiem życia człowieka. Jak by na świecie było więcej sex-u to by było mniej wojen.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Na Twoim miejscu nie martwiłbym się się o to. Wiemy co "czarni" i PIS rozumieją pod nazwą "sex" i to nie jest przyjemna wiedza, mimo że sex jest bardzo przyjemnym składnikiem życia człowieka. Jak by na świecie było więcej sex-u to by było mniej wojen.

Mylisz mnie z kimś innym.

Nie jestem czarny tylko biały i nie głosuję na PiS tylko na Korwina Krula.

Co lewacy rozumieją pod słowem sex? No cóż... nic przyjemnego...

92ee764623f0.jpg

Czy lewaków kręcą takie sprośne obrazki?

50271-580291388931321.jpg

Czy lewaków kręcą takie sprośne obrazki?

50271-580291388931321.jpg

Mnie bardzo... Ale bardziej na przykład kręci mnie podkładanie bomb pod prawiczków i konserwe od półgłówka krula korwina.... Wiadomo... jak to lewaka.

Co lewacy rozumieją pod słowem sex? No cóż... nic przyjemnego...

To widzę że poglądy tej grupy ludzi musisz znać bardzo pobieżnie i tylko w potrzebnych sobie ramach to uprawiania marketingu politycznego.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

@il Dottore, tak jeszcze w kwestii formalnej ni ema czegos takiego jak lewica kawiorowa i prawdziwa. Podział nie tędy przebiega.

Żaden lewicowiec nie odpowie ci że lewica oznacza ubóstwo. Wręcz przeciwnie. Np. celem francuskich komunistów przez II WŚ był dażenie by każdy obywatel - czyli komunista przede wszystkim bo partia walczyła przecież w pierszym rzedzie o swoich towarzyszy potem o sympatyków a reszta miał dostać dobrobyt przy okazji - jeżdził mercedesem, palił cygara i stac go było także na kawior.

Lewicowiec nie musi wiec być biedny.

Myli ci się on z rewolucjionista który dokonuje rewolucji socjalnej z biedy ale po to żeb y biednym nie być.

To sa dwie rózne kategorie.

Zandber, Zendberg czy jak mu tam moze sobie być lewicowcem z całą rodziną na stanowiskach prezesów. O tym ze jest farbowanym lisem a nie żadnym lewicowcem świadczą zupełnie inne elementy głoszonych pogladów.

Walka o własnsc własnej d..., walka z klehistanem, propagowanie odmienności piciowej... to nie jest lewicowość. To jest tylko postawa obyczajowa.

Lewicowy w Polsce to jest obecnie PIS.

A juz sama nazwa partii "razem" założonej w trymiga okazjonalnie, nawiazuje nie do czasopisma zsmp "Razem" ale dokładnie do idei powstania Platformy Obywatelskiej - zorganizowanej przez TW Olechowskiego. Czyli partii kmtórą sie zakłada przed wyborami, partii bez struktur i elektoratu, majacej pozbierać wyborców i działaczy z innych partii by pomóc liderom dorwać się do koryta.

A czy hasełko będzie brzmiało akurat lewicowo to zalezy tylko od klimatu politycznego na którym mozna wypłynąć

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

"Taśmy Kulczyka. "Twoi koledzy to bandyci albo mafia"" http://wiadomosci.wp.pl/kat,1329,title,Tasmy-Kulczyka-Twoi-koledzy-to-bandyci-albo-mafia,wid,17924162,wiadomosc.html

Nic dziwnego,ze premier Kopaczowa boi się, że taśmy te zostaną (i słusznie wykorzystane) w kampanii wyborczej, a jej brednie o prokuratorskim badaniu nie robią wrażenia. http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Ewa-Kopacz-o-mozliwej-grze-politycznej-z-wykorzystaniem-tasm,wid,17925791,wiadomosc.html?ticaid=115ce6&_ticrsn=3

W tym i nie tylko tym kontekście (także m.in. wypowiedź Bieńkowskiej u "Sowy") sytuacja polskiego górnictwa i protesty górników nie powinny budzić zdziwienia.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.