Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Zobaczymy, co będziecie mówić za kilka lat. Przypuszczam, że obaj jesteście dzieciakami, które nie mają pojęcia o świecie - niestety za parę lat rzeczywistość zacznie do Was docierać. Szczerze życzę, żeby nie było to zbyt bolesne

Drewniak to stary PiSowski propagandzista udający tzw. "zatroskanego obywatela". Arku z jednej strony głosi lewacko-anarchistyczne poglądy a z drugiej po cichu stawia ołtarzyk prawicy. Kompletnie niespójne, zapewne efekt osobistych frustracji (jak u Kukiza).

Jestem Europejczykiem.

Jakie prawo? Toż do tak lewicowych obiecanek wyborczych jak PIS nie posunął się nawet ten z rudą brodą.

To byly obiecanki "niczego". I cholota się nabrała.

Obniżenie wieku emerytalnego i polityka prorodzinna oczywiście ze sa potrzebne. Na pewno w erze dobrobytu nie powinno sie umierac w pracy albo w mopsie i nie powinno nie stac ludzi nawet na dzieci. Ale do tego potrzebna kogoś kto potrafi cokolwiek zrobić nie tylko obiecać.

chwilowy brak działalności w audio.

akie prawo? Toż do tak lewicowych obiecanek wyborczych jak PIS nie posunął się nawet ten z rudą brodą.

Ta droga z fotografii wyżej doskonale ilustruje jak kończy się próba naciągania drogi która powinna biec w lewo na skręt w prawo ;-). To takie rozdwojenie celów prowadzące do katastrofy.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

No i cóż tu pytać, jak sami nic nie zrobimy to ani jeden ani drugi polityk za nas tego nie zrobi!

Róbmy swoje!

Politykom jeszcze uważniej patrzmy na łapki i nie certolmy się z nimi!

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Kompletnie niespójne, zapewne efekt osobistych frustrac

Masz na myśli zmarnowane życie i nieudane małżeństwo?

Zawsze pozostaje oddanie ciała dla Akademii Medycznej.

Czekam z niecierpliwością na realizację obietnic wyborczych.Podejrzewam,że ograniczą się one do czystki i cenzury w mediach,instytucjach kultury oraz do wywindowania polityki historycznej.Bo to jest najłatwiejsze.

Czekam z niecierpliwością na realizację obietnic wyborczych.Podejrzewam,że ograniczą się one do czystki i cenzury w mediach,instytucjach kultury oraz do wywindowania polityki historycznej.Bo to jest najłatwiejsze.

Jak bym wygrał wybory to też bym przewietrzył media, to jest przecież oczywiste! Nie będzie nikt z poprzednich wsadzonych partyjnych dysydentów przez 4 lata pluł z radia, tv , mediów na moje poczynania.

Jest problem, po 4 latach rozdawnictwa następnej ekipie może brakować na ośmiorniczki ajajaj!

Kopacz obiecywała "likwidację składek NFZ + ZUS" !

Czy jakiś mądrala policzył jaki to jest kosmos co miesiąc ?

Cała opieka zdrowotna, renty i emerytury wypłacana w całości z budżetu !

To jest dopiero kiełbasa wyborcza !

500pln. PIS-u na drugie i kolejne dziecko to przy tym pikuś.

Wydłubałeś Bodzio jeden element z calego programu i wymachujesz nim licząc na naiwność czytelników.

Jestem Europejczykiem.

Kopacz do Kanady, a Michnik do Izraela, bo przysięgał wyjazd jeśli ktoś z Ruchu Narodowego wejdzie do sejmu.

PIS na Madagaskar ! Oczywiście demokratycznie za cztery lata.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Czystki w mediach??? NARESZCIE

Drewniak to stary PiSowski propagandzista udający tzw. "zatroskanego obywatela". Arku z jednej strony głosi lewacko-anarchistyczne poglądy a z drugiej po cichu stawia ołtarzyk prawicy. Kompletnie niespójne, zapewne efekt osobistych frustracji (jak u Kukiza).

Ja jestem taki propagandzista PiSdraków jak ty POpapranych.

PIS na Madagaskar ! Oczywiście demokratycznie za cztery lata.

Razem z POpapranymi....polecam.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zaczyna się?

Ukryta Zawartość

Jak bym wygrał wybory to też bym przewietrzył media, to jest przecież oczywiste! Nie będzie nikt z poprzednich wsadzonych partyjnych dysydentów przez 4 lata pluł z radia, tv , mediów na moje poczynania.

Rząd ma wpływ tylko na TVP i PR. Reszta mediów jest prywatna i pluje na kogo ma ochotę. I będzie pluła na PiS jeszcze bardziej, bo teraz to nie będzie mało eleganckie plucie na opozycję, a konstruktywna krytyka i potrzebne w każdej demokracji patrzenie na ręce rządzącym. Więcej, te nieliczne media sprzyjające PiS, w typie gazet Karnowskich czy tv republika, które swoje istnienie opierają na krytyce PO, po bardzo krótkim okresie kadzenia nowej władzy będą musiały zacząć sobie po niej jeździć. Chłopiec do bicia w postaci PO już dostał srogie lanie i trzeba sobie na gwałt szukać innego. Inaczej z braku czytelników zdechną.

Media prywatne żyją z reklam i mają tylko takie poglądy polityczne jakie ma przeciętny odbiorca reklam w nich umieszczanych. Owszem, PiS wygrał i nastąpiło wahnięcie w prawo, ale nie na tyle dramatyczne by zmieniło to diametralnie przeciętny profil odbiorcy owej reklamy. Kaczyńskiemu nie uda się wzorem Orbana wziąć mediów za twarz. Choć pewnie bardzo by chciał. Tak jak Kukiz zaistniał dzięki hejtowi w necie, tak za chwilę ów hejt spłynie szeroką falą i na niego i na PiS. I będzie coraz większy, bo krytykować rządzących najłatwiej, a krytyka czy krytykanctwo to w końcu nasz sport narodowy.

Owszem, PiS wygrał i nastąpiło wahnięcie w prawo,

Jakie w prawo? Zarówno Pis jak i PO to partyjki wysmarowane od zewnątrz miodem o nazwie lewactwo.

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Dużo nie musiało upłynąć wody w Wiśle, jak zaczęły się sprawdzać moje artykułowane tu na Forum przypuszczenia.

http://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/marzenia-o-budapeszcie-w-warszawie-czyli-co-czeka-polakow/1fe6wr

Oczywiście, z treści artykułu płynie wielka troska o obywateli UE i zarazem nie mniejsza o to, co to się będzie działo jak pan Prezes Kaczyński spotka się powtórnie z Orbanem ?

Może tym razem nie p. Prezes, ale p.Premier lub p. Prezydent.

3e8e097933ab3352b5bdb9b1a9a1bba2.jpg

Ano to, że wzmocnieniu ulegnie stanowisko V4 (Grupy Wyszehradzkiej) w skład której, tak gwoli przypomnienia wchodzą; Czechy, Polska, Słowacja i Węgry.

Usytuowanie tych państw na mapie Europy również nie pozostawia złudzeń co do .....

Nie zapominajmy również i o tym, że V4 to bardzo poważni sojusznicy NATO.

Będzie się więc działo.

A co sie bedzie działo? Znaczy nad czym tak lamentujesz w szczegółach??

PIS nie wprowadzi rzadów aurotytarnych bo nie ma do tego siły politycznej ani sprzyjaącego ustroju. PIS nie będzie rozgrywał UE przy pomocy straszenia Putinem bo cierpi na rusofibie wiec jego straszenie UE ograniczy się do nic nie znaczących pokrzykiwań.

Jedyne co PIS moze zrobic to zmiana systemu podatkowego dla banków i zachodnich sieci handlowych, która przyniosłaby niemal nartychmiastową poprawę finansów publicznych. Ale tego także PIS nie zrobi w tej chwili. Moze dojdą do takich wniosków kiedy sie zaczna kończyć dotacje UE i w całej okazałosci okaże sie ze dupa jest goła. Wtedy trzeba bedzie cos zrobić dla poratowania finansów.

Może wreszcie zlikwiduja umowy smieciowe - choc to watpliwe bo ludzie cos sie mało buntują wiec odzew polityczny byłby niewielki - za to ratunek dla ubezpieczeń społecznych oczywisty.

Wszystko to jednak zalezy od postawy PO, która chyba już sama nie wierzy ze kiedykolwiek odzyska władze w tej formie. Wiec może zacznie sie demontowac przybierając nowa skórkę w rodzaju nowoczensna PL. albo coś jeszcze innego. A bez agresywnej opozycji to PIS nie bedzie w ogóle miał motywu by cokolwiek robić.

ZZZZZZZZZZ

Wrócę sobie tu za pół roku i zobaczymy, ile warte te proroctwa. Podejrzewam, że nic.

PiS zapowiada chociażby zmiany w szkolnictwie, za chwilę zabiorą się za prawa kobiet, in vitro i inne tego rodzaju ideologiczne działania.

Jestem Europejczykiem.

Jest problem, po 4 latach rozdawnictwa następnej ekipie może brakować na ośmiorniczki ajajaj!

Co za naiwność!Przecież to najpierw dla Ciebie zabraknie.

Co za naiwność!Przecież to najpierw dla Ciebie zabraknie.

Dokładnie rozdadza biedocie i różnym emerytom i malomiejscowym to będą musieli tobie i mi zabrać.

Ale nie ma ci sie bac za wczasu gdyż i tak nie będę realizować obietnic wyborczych. Ewentualnie pod koniec kadencji kiedy już będą na wylocie "na złość następnym" dadzą. A nastepni zabiorą bo kasa będzie pusta i tak ti się skończy.

chwilowy brak działalności w audio.

Nie odpowiadam na tego typu zaczepki, nawet nie będę komentował tego typu zachowania.

Więc po co piszesz skoro ni emasz zamiaru odpowiadać? Pytanie jest bardzo proste i raczej nie ma w nim nic niestosownego. Czhyba ze doznałes przeniesienia - czyli wyczuwasz podtekst z faktu ze zam piszesz podtekstami.

Ale jakimi??? Bo ja niedomyslny jestem. Więc może rozjaśnij.

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Więc po co piszesz skoro ni emasz zamiaru odpowiadać? Pytanie jest bardzo proste i raczej nie ma w nim nic niestosownego. Czhyba ze doznałes przeniesienia - czyli wyczuwasz podtekst z faktu ze zam piszesz podtekstami.

Ale jakimi??? Bo ja niedomyslny jestem. Więc może rozjaśnij.

A zadałeś jakieś pytanie ?

Czy tylko głupkowato nadwyrężasz się pisząc że lamentuję ?

To nie jest temat od oceniania moich emocji ani mnie, więc powściągnij swój parchaty język z takimi odzywkami.

przepisy o kwocie wolnej od podatku były niekonstytucyje.

ile jeszcze takich min, minek, nieusuwalnych leśnych dziadków i ukrytych zadłużeń zostawiła za sobą koalicja G Aborczego i TVNiemcy24 ?

nie licząc cynicznych polskojęzycznych, to czy reszta wyborców zlewu razem z po wie ile zadłużenia zostawiły po sobie żądy PO z PSL ?

PO w koalicji z PSL i przy wsparciu medialnym G Aborczego, Potyliki, TVNiemcy24 oraz różnych fundacji i stoważyszeń typu Otwarta Rzeczpospolita i Batorego, a także "autorytetów moralnych i niezależnych ekspertów" w TV takich jak Smolar, Michnik, Chmaj, Petru i wielu innych

zostawiła Polskę w zadłużeniu co najmniej 1400 miliardów złotych ? A ze zobowiązaniam emerytalnymi koło 4 bln (czterech tysięcy miliardów złotych). Oraz wyprzedanym "za złotówkę" przemysłem przez Lewandowskich Buzków i Tusków.

Żeby było jasne - ja też "wkurzam" się, jak ktoś nie pozwala żydowi czuć się Polakiem, tak jak wielu młodych publicystów w G Aborczym i w Potylice.

(sroki za dysklektyzm, pisanie 60 wpm bezwzrokowo i kopiowanie na kilka stron naraz na wypadek srulów cenzursteinów w moderacji, nie pozwala na dokłaną postedycję tekstu.

Można też wydrukować po 4 na 25 kartkach A4 i sto na ulicy rozdać tym młodszym, na ruchliwym skrzyżowaniu w godzinkę.

Jak co trzeci młodszy i inteligentny skseruje i rozda sto, to mamy lokalnie potencjalne 400 szabel. Tylko uważać na "awangardy" długouche i krzykliwe promowane przez Media i nie dać się związać w pietruszkę z Zoidbergiem na czele prosto w przygotowaną do przyklejenia mordę faszyzmu przez polskojęzyczne Media.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zero pomysłów tutaj.

Przekleję streszczając com wysmażył w "Brak humoru .."

Nowoczesna nowocześnie zadba wpływy do budżetu i opodatkuje powietrze

Ukryta Zawartość

Wodę też... wykonanie budżetu będzie gites..

jankescy misjonarze z jedynej takiej przyklasną,

bo też chcą do skansenu.

Nowoczesne spa przyciągnie emerytalną siłę wyborczą a jak zagłosują swoimi pieniędzmi

pis ma zapewnioną dożywotnią wybieralność.

Bo jakoś mi nie do śmiechu wybierając między inwestycjami kompradorskimi a reklamą wspierającą Jeronimo Martins czyli Biedronki przez rozkojarzonego prezesa, która to firma prowadzi spektakularny wyzysk klienta i pracownika. Jak wobec dostawców - nie wiem.

Jedni z mówców są bezbożni a drudzy pobożni, ale nadal wypełnieni frazesowym i fasadowym socjal***nym dwój-myśleniem - co innego krzyczą a co innego robią.

Ukryta Zawartość

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.