Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Pożar w burdelu czyli jak nie doszło do zamachu na Prezydenta:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Idzie "dobra zmiana " tylko pie*dolnik" jak zwykle... bez zmian.

Ukryta Zawartość

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

z19742548Q,Sejm-przez-aklamacje-przyjal-uchwale-ws--uwolnieni.jpg

Polskojęzyczne media donoszą, polski Sejm przez aklamację przyjął uchwałę ws. natychmiastowego uwolnienia z rosyjskiego więzienia ukraińskiej lotniczki Nadii Sawczenko. Używanie słowa "lotniczki" nie jest tu przypadkowe. Sugeruje bowiem, że Rosja więzi i sądzi żołnierza regularnej armii ukraińskiej.

Szkoda tylko, że polski Sejm nie zdobył się na taka odwagę w przypadku uchwały dot. Ludobójstwa na Wołyniu.

Jeden z polskich portali przedstawił sylwetkę owej lotniczki.

savchenko%202.jpg

Wynika z niej, że jest to osoba płci żeńskiej o mająca cechy "psa wojny". Nie jest to też bezbronna i słaba kobieta, a były komandos Żytomierskiej Brygady Powietrznodesantowej. Do tego w momencie wzięcia do niewoli nie była żołnierzem regularnej (rządowej) armii ukraińskiej, ale bojownikiem ochotniczego batalionu „Ajdar”. Ten batalion oskarżany jest przez Amnesty International o dopuszczanie się porwań, grabieży mienia, szantażowania ludności, bezprawnego przetrzymywania, złego traktowania, a najprawdopodobniej także egzekucji na ludności cywilnej. Krótko mówiąc o zbrodnie wojenne. Teoretycznie batalion ten podlegał dowództwu armii ukraińskiej, faktycznie zaś znajdował się poza jakąkolwiek kontrolą, i prowadził działania na własną rękę, szerząc tym samym anarchię, samowolę i bezprawie. Można powiedzieć, ze rządziły tam bandyckie obyczaje. Ów batalion tendencyjnie nie podporządkowywał się decyzjom ukraińskiego sztabu generalnego oraz niższym dowództwom wojskowym. Dochodziło także do walk wewnętrznych, starć między żołnierzami, bójek, a nawet strzelanin. Nie było w nim żadnej dyscypliny, ale za to dominowała tam ideologia banderowska i symbolika Wafen-SS. Na działalność batalionu skarżyła się też lokalna administracja. Wobec członków batalionu prowadzono postępowania karne.

dirlewanger_0.jpg

Najemnikiem w tym batalionie była "Bianka Zalewska – znana bardziej jako „snajper-sadystka”, Polka, pracująca dla ukraińskiej telewizji. Wcześniej relacjonowała wydarzenia na kijowskim Majdanie, pracując między innymi dla pro-pisowskiej telewizji „Republika”. Według zeznań świadków, na w rejonie Ługańska była snajperem, brała też udział w przesłuchaniach i znęcaniu się nad więźniami. Batalion „Ajdar” cieszył się szerokim wsparciem polityków PiS-u (wówczas będących w opozycji). Batalion odwiedziła między innymi posłanka PiS Małgorzata Gosiewska oraz poseł PiS Piotr Pyzik."

Źródła: wikipedia, tokFM, wp, mysl polska, fronda, AI

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Dziwi mnie ta nieustająca nagonka na prezydenta Dudę. Jest to pierwszy polski prezydent, który nie jest pro amerykański. On jest wręcz typowym prezydentem jak w USA. Firmuje rządzenie, oczywiście nie Światem, a zaledwie Polską. Podobieństwo (przy zachowaniu odpowiedniej skali) jednak jest.

On jest wręcz typowym prezydentem jak w USA. Firmuje rządzenie, oczywiście nie Światem, a zaledwie Polską. Podobieństwo (przy zachowaniu odpowiedniej skali) jednak jest.

Że co?

Firmuje rządzenie

To po kiego grzyba taki prtezysdent, który jedynie firmuje. Po cholere ten urząd?

Rząd wysatrczy. A kasę zaoszczedzoną można wykorzystać na rozwój lub inne rzeczy potrzebne.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Może to i dobrze ale gdyby tak jeszcze był propolski.....

Jemu wystarcza, że jest pro... Kaczyński. I to jest błąd. Jeśli taka postawa nie sprawdzi się odejdzie Kaczyński i jego prezydent

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

To po kiego grzyba taki prtezysdent, który jedynie firmuje. Po cholere ten urząd?

Rząd wysatrczy. A kasę zaoszczedzoną można wykorzystać na rozwój lub inne rzeczy potrzebne.

No nie wiem. Ale w USA też takie są. Tam też kasa przydałaby się. Na ubezpieczenia powszechne. Na przykład.

A Polska po 1989 roku zakończyła już swój rozwój. Na długo. Rozwija innych.

Jemu wystarcza, że jest pro... Kaczyński. I to jest błąd. Jeśli taka postawa nie sprawdzi się odejdzie Kaczyński i jego prezydent

Tylko, że prezydent ma już w banku trybunał stanu a Kaczyński nie.

Ukryta Zawartość

Już widać dobrą zmianę... :-)

Ukryta Zawartość

On jest wręcz typowym prezydentem jak w USA

Który stoi na czele rządu i faktycznie rządzi krajem.

Wręcz typowym. Co ja mówię - typowym. Zaiste - typicznym.

Firmuje rządzenie,

Prezydent USA - tak jak Andrzej Duda- firmuje rządzenie? Czyje? Aha, miałeś na myśli amerykańską soldateskę imperialistyczną z faktyczną siedzibą w Tel Avivie.

To prawda, jakie to polskie...

Jak rozumiem Sawczenko strzelała do Rosjan oraz ich przesłuchiwała, a skazana została zupełnie za coś innego.

Jeżeli się mylę to proszę o sprostowanie.

Jestem Europejczykiem.

Ukryta Zawartość

Prukwa Pawłowicz ugrzęzła w swojej głupocie na wieki.

Ukryta Zawartość

Właśnie odkryłem ciekawą rzecz. Filmik Gracjana Roztockiego zamieszczony na około półtora miesiąca przed wypadkiem/zamachem (w co nie wierzymy, skreślić) w Smoleńsku. Otóż Gracjan R. śpiewa sobie radośnie, że Jarosław (w domyśle Kaczyński) to i tamto, nie zna się na normalnym życiu, bułek nie kupuje itp., po czym w pewnym momencie następuje fraza "samolotami sobie lata...".

I teraz powstają pytania:

1. Czy to wizjonerski sarkazm Gracka?

2. Czy Gracol wiedział coś więcej?

3. Może w ten sposób chciał ostrzec Jarosława. Czy Roztocki założył, że ma odpowiednią siłę oddziaływania i po usłyszeniu piosenki, Pan Jarosław zacznie kupować bułki i jednocześnie przestanie latać samolotami - tym samym uniknie więc potencjalnego zagrożenia życia?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gracjan musiał coś wiedzieć, a przynajmniej coś przeczuwać! Może Gracjan to polski Edgar Cayce, tylko nikt jeszcze się nie zorientował (łącznie z samym Gracjanem)?

Jestem Europejczykiem.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Który stoi na czele rządu i faktycznie rządzi krajem.

Wręcz typowym. Co ja mówię - typowym. Zaiste - typicznym.

Prezydent USA - tak jak Andrzej Duda- firmuje rządzenie? Czyje? Aha, miałeś na myśli amerykańską soldateskę imperialistyczną z faktyczną siedzibą w Tel Avivie.

To prawda, jakie to polskie...

Finansjera, chłopcze. Plujesz do mnie jakimś niezrozumiałym dla mnie językiem gier (topiczny), czy insynuacjami (miałeś na myśli).

Plujesz do mnie jakimś niezrozumiałym dla mnie językiem

Wiedziałem! Ten sam, tylko jeszcze gorszy. Kuzyn jakiś?

"Prezydent Duda jest jak prezydent USA". Chyba na sedesie.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Jak rozumiem Sawczenko strzelała do Rosjan oraz ich przesłuchiwała, a skazana została zupełnie za coś innego.

Jeżeli się mylę to proszę o sprostowanie.

W dobie kryzysu kabaretu w Polsce, błyszczysz jako autor śmiesznych tekstów.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Wiedziałem! Ten sam, tylko jeszcze gorszy. Kuzyn jakiś?

"Prezydent Duda jest jak prezydent USA". Chyba na sedesie.

Jesteś politologiem, proktologiem czy hydraulikiem?

Jeżeli tak chcesz do tego podchodzić to musisz zmienić rok na 1975.

Tylko wtedy,jeżeli faktycznie napisałbym tylko tyle, ile zacytowałeś.

W dobie kryzysu kabaretu w Polsce, błyszczysz jako autor śmiesznych tekstów.

To wynika z twojego tekstu, ale żeby nie było, że coś przekręciłem zadaję proste pytanie. Jak widać nawet proste pytanie jest dla ciebie za trudne.

Jestem Europejczykiem.

Prezydent Polski A. Duda jest...

On jest wręcz typowym prezydentem jak w USA. Firmuje rządzenie,

To się w pale nie mieści, matołectwo do sześcianu.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

To wynika z twojego tekstu, ale żeby nie było, że coś przekręciłem zadaję proste pytanie. Jak widać nawet proste pytanie jest dla ciebie za trudne.

Mój tekst i tak do niczego nie był Ci potrzebny. W odpowiedzi masz i tak gotowca. Na każdy temat. Jednych (jak czytam) to drażni. Mnie tylko śmieszy. Nie pisałem wczesniej, jak sugerujesz, za co została Nadieńka skazana, tylko czym się zajmowała i w jakim środowisku się obracała już jako nastolatka.

Dziwi mnie ta nieustająca nagonka na prezydenta Dudę. Jest to pierwszy polski prezydent, który nie jest pro amerykański. On jest wręcz typowym prezydentem jak w USA. Firmuje rządzenie, oczywiście nie Światem, a zaledwie Polską. Podobieństwo (przy zachowaniu odpowiedniej skali) jednak jest.

Że co?

Cos mi sie wydaje że gdzies podobne teksty widziałem nie macie czasem wrażenia że pan samolot w innym wcieleniu ?

Ukryta Zawartość

Sylwek przypominam sobie jak ten cudak prosił przed wyborami prezesa żeby wspomniał o niej i z którego miejsca na liście startuje błagalnym głosem a teraz

ma w tyłku na 3.5 roku wyborców choć może to potrwać krócej.......

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.