Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Brak pieniędzy i skuteczności to domena innych nacji,piszesz Włodek życzeniowo i abstrakcyjnie.

Nie zwróciłeś uwagi na to, że Niemcy szykują się do redukcji wydatków na przebywających u nich cudzoziemców, a przedstawiciele służb skarżą się na coraz mniejsze możliwości skutecznego przeciwdziałania zagrożeniom terrorystycznym? Przyszłość pokaże, czy ja i podobnie myślący mieli racją. Życzeniowo i abstrakcyjnie to myśli Merkel. O Turcji miedzy innymi.

Z naszego punktu widzenia niech lepiej Niemcy mają pieniądze-są dla nas najważniejszym partnerem gospodarczym i największym odbiorcą polskich towarów,ze strony Niemiec natomiast,nie mieścimy się nawet w pierwszej 10-ce krajów- biorąc pod uwagę eksport/import.Teoretyzując-gdyby nagle zamrozić wszelką współpracę gospodarczą między naszymi krajami to w Polsce nastąpiłby kryzys o niewyobrażalnych skutkach ekonomiczno-społecznych mierzony w dekady,Niemcy co najwyżej musieliby uciąć kolejne 10€ na uchodźcę.Żyjemy w zupełnie innej skali ekonomicznej.

l'enfant sauvage

Brak pieniędzy i skuteczności to domena innych nacji,piszesz Włodek życzeniowo i abstrakcyjnie.

No nie wiem, większość historyków zgadza się że że Hitler w 1939r. właściwie nie miał wyboru, i musiał na kogoś napaść, bo jak nie, to zniszczyłby go kryzys dłużny. Skuteczność też mieli jak cholera, zwłaszcza w dziedzinie wygrania wojny i zwiększania terytorium.

Z naszego punktu widzenia niech lepiej Niemcy mają pieniądze-są dla nas najważniejszym partnerem gospodarczym i największym odbiorcą polskich towarów,ze strony Niemiec natomiast,nie mieścimy się nawet w pierwszej 10-ce krajów- biorąc pod uwagę eksport/import.Teoretyzując-gdyby nagle zamrozić wszelką współpracę gospodarczą między naszymi krajami to w Polsce nastąpiłby kryzys o niewyobrażalnych skutkach ekonomiczno-społecznych mierzony w dekady,Niemcy co najwyżej musieliby uciąć kolejne 10€ na uchodźcę.Żyjemy w zupełnie innej skali ekonomicznej.

Jesteśmy po prostu kiepsko opłacanymi pod-dostawcami Niemców. A oni używają ochoczo swoich pieniędzy żeby drogą lobbingu utrzymywać u nas stan bezhołowia i nieumiejętności zrobienia czegoś lepszego. Jak komuś taka wegetacja odpowiada, może życzyć Niemcom żeby im się dobrze wiodło, jednak według mnie to droga donikąd.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Nie neguje znaczenia Niemiec dla gospodarki Polski. Nie nazwałbym ich jednak partnerem. Nie ma tu mowy o równych szansach. I to nie polski rząd będzie decydował o zerwaniu czy zamrożeniu kontaktów gospodarczych. Jeżeli Niemcy uznają, że mają w tym korzyść to tak się stanie. Przykładem mogą być tu działania Niemiec w sferze energetyki na bazie odnawialnych źródeł energii, która nie liczyła się w ogóle z możliwościami systemów energetycznych Polski i Czech, a wcześniej niszczenie polskiego przemysłu w celu przejęcia polskich rynków zbytu na Wschodzie. Żyjemy pod presją gospodarcza i polityczna Niemiec.

Jak komuś taka wegetacja odpowiada, może życzyć Niemcom żeby im się dobrze wiodło, jednak według mnie to droga donikąd.

Czyli Twoim zdaniem, jeżeli Niemcom będzie gorzej, to nam będzie lepiej.

Zaślepiające zacietrzewienie.

Jeśli Niemcom będzie gorzej, to gorzej będzie również i nam.

Jesteśmy po prostu kiepsko opłacanymi pod-dostawcami Niemców.

Nie pełnimy tej roli z przymusu. Możemy podwyższyć ceny lub zmienić odbiorców.

Nielubianego klienta można kopnąć w zadek, pod warunkiem, że ma się lepszego.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

kaczyzm w czystej postaci. jedż dziadku do Niemiec, zobacz jak ludzie żyją i mieszkają, a potem snuj opowieści z mchu i paproci.

Wobec tego wyjedź do Niemiec. Co cie tu trzyma? Miłość do Ojczyzny?

nie ty będziesz mi dyktować, gdzie mam żyć.póki co, jestem wolnym człowiekiem i mam wybór.

Nie łudź się, mówiłem ci - żyjesz w matrixie.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

"Przed konsulatem RP w Nowym Jorku zgromadzili się głównie uczniowie żydowskiej szkoły średniej Rambam Mesvita High School w Lawrence, w stanie Nowy Jork, w tym - jak podkreślali organizatorzy - potomkowie ofiar Holokaustu.

Przybyli oni przed polską placówkę dyplomatyczną z tablicami na których widniały hasła: "3 miliony Żydów zamordowanych w Polsce" oraz "Nie zapomnimy!". Wznosili też okrzyki, że "Polska spłynęła krwią".(...)

Organizator protestu, rabin Zev Friedman w swym przemówieniu obarczył Polaków odpowiedzialnością za istnienie i funkcjonowanie "polskich obozów śmierci". Jego zdaniem powstały one na terenie Polski, ponieważ "Polacy się na to godzili". Przyznał, że niektórzy Polacy pomagali Żydom, ale jak przekonywał "wielu doprowadziło do ich śmierci"."

Także w materiałach przesyłanych przed demonstracją, organizatorzy podpierali się autorytetem Jana Tomasza Grossa, który w wywiadzie dla dziennika "Die Welt" w wrześniu ub.r. powiedział, że "Polacy, którzy zasłużenie są dumni z oporu ich społeczeństwa wobec nazistów, faktycznie zamordowali w czasie wojny więcej Żydów niż Niemców".

(...)"uczniowie nie wiedzieli, iż w trakcie II wojny światowej Polska nie istniała jako państwo". - Ci młodzi ludzie apelowali, żeby Polacy przyznali się do winy, nie mając nawet pojęcia, że w czasie wojny trzy miliony Polaków zostało zamordowanych przez Niemców."'

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Zydzi-w-USA-protestuja-przeciw-pisaniu-na-nowo-historii-o-Holokauscie,wid,18311558,wiadomosc.html

Kolejny atak środowisk Żydów amerykańskich przeciwko Polsce i Polakom. Jak wcześniej pisałem nie są to pojedyncze przypadki, ale starannie zaplanowana, zorganizowana i realizowana krok po kroku rasistowska kampania światowej diaspory żydowskiej przeciwko Polsce i Polakom.

Nie zapomnimy

Dobra Zmiana .......

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

kaczyzm w czystej postaci. jedż dziadku do Niemiec, zobacz jak ludzie żyją i mieszkają

Może opowiedz jak tego doświadczyłeś i napisz gdzie te Niemce tak dobrze żyją!Jakoś nie dostrzegłem żeby byli zadowoleni.

Cieszy Ciebie, że się nic nie stało, czy raczej smuci?

Smuci i cieszy jednocześnie. Smuci, że obecnie naszym biednym krajem rządzi ekipa która z tego wydarzenia zrobiła cyrk polityczny, cyrk który przerodził się w żenującą kompromitacje żonglera i jego dyrektora. Cieszy, że coraz więcej ludzi dostrzega, ze ów dyrektor nawet z prostego numeru potrafi zrobić spektakularną klapę, a tym samym, że koniec jego dyrektorowania i występów całej trupy, ze względu na skrajną niekompetencje i pospolitą głupotę coraz bliższy.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Burmistrzem Londynu został właśnie muzułmanin. Nasi forumowi islamożercy to chyba piją z rozpaczy, bo tak jakoś zacichli...

Anglia daleko i może nawet z UE wyjdzie. Angole mają powód, żeby pić na umór. Znacznie ciekawsze dla przyszłości Wielkiej Brytanii były wybory w Szkocji i Walii: http://www.konserwatyzm.pl/artykul/13678/wszyscy-wygrali

Swego czasu było dużo książek z tematyki political fiction mówiących o tym, co działoby się na Wyspach, gdyby zajęli je Niemcy. Można je teraz przeredagować i będą gotowe scenariusze do przyszłych rządów Muzułmanów.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Mnie smuci że ktoś taki jest prezydentem.

Prezydentów mamy w ogóle bardzo udanych.

Pierwszy chełpił się tym, ze nigdy nie przeczytał Konstytucji. Jego hobby była zupa pomidorowa.

Drugi głownie pił i tańczył. Discopolo, ale prze komisja sejmowa zatańczyć już nie chciał. Powinien odpowiadać przed międzynarodowym trybunałem za współudział w zniszczeniu b. Jugosławii i Iraku. Przyjacielem Michnika wielkim też był.

Trzeciego patriotyzm zamienił w zimnego Lecha i położył w piwniczce na Wawelu. Jako wzorzec...

Czwarty posiłkował się wikipedią, ale o ortografii. W kraju senny i niezainteresowany niczym (nawet obrazy mu ukradli kiedyś) za to zagranicą pełen ekspresji Obamę przestrzegał, że baba mu się może puszczać - bo źle jej pilnuje, a w Japonii czuł się jak ninja. Skacząc po taboretach w ichniejszym parlamencie.

Piaty, to na razie prezydent specjalnej troski. Wszystkich, a prezesa Kaczyńskiego w szczególności.

Prezydentów mamy w ogóle bardzo udanych.

Pierwszy chełpił się tym, ze nigdy nie przeczytał Konstytucji. Jego hobby była zupa pomidorowa.

Drugi głownie pił i tańczył. Discopolo, ale prze komisja sejmowa zatańczyć już nie chciał. Powinien odpowiadać przed międzynarodowym trybunałem za współudział w zniszczeniu b. Jugosławii i Iraku. Przyjacielem Michnika wielkim też był.

Trzeciego patriotyzm zamienił w zimnego Lecha i położył w piwniczce na Wawelu. Jako wzorzec...

Czwarty posiłkował się wikipedią, ale o ortografii. W kraju senny i niezainteresowany niczym (nawet obrazy mu ukradli kiedyś) za to zagranicą pełen ekspresji Obamę przestrzegał, że baba mu się może puszczać - bo źle jej pilnuje, a w Japonii czuł się jak ninja. Skacząc po taboretach w ichniejszym parlamencie.

Piaty, to na razie prezydent specjalnej troski. Wszystkich, a prezesa Kaczyńskiego w szczególności.

Niestety Polska nie ma szczęścia do polityków. Może dlatego nasza historia w ostatnich stuleciach na wygląda tak ponuro. Nieliczne wybitne jednostki otoczone przez miernoty.

xniwax

Nie wiem czy nie rozumiesz czy nie chcesz zrozumieć ,że ten dowcip zacytowany przez asterixa nie dotyczy samego zdarzenia ale sposobu uprawiania polityki przez PiS.A polegającego na czczeniu różnych miesięcznic czy rocznic.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

xniwax

Nie wiem czy nie rozumiesz czy nie chcesz zrozumieć ,że ten dowcip zacytowany przez asterixa nie dotyczy samego zdarzenia ale sposobu uprawiania polityki przez PiS.A polegającego na czczeniu różnych miesięcznic czy rocznic.

To nie jest w tym najgorsze.

Najsmutniejsze i tragikomiczne jest to, że to są rocznice spektakularnych efektów własnej głupoty, łamania prawa, łamania wszelkich przepisów i zasad. Powinny w rocznice sypać głowy popiołem i przepraszać a oni się tym chełpią i próbują z tego robić święto narodowe.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.